Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 702 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 36  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 19 Lut 2012 05:51 

ranek napisał(a):
Rozumiem, że bilety na lokalny autobus z lotniska do Nykopping i na powrotny na tej trasie można kupić tylko na miejscu? Czyli na lotnisku albo w autobusie karta? Bo na stronie pokazuje sie tylko grafik godzin i cen ale nie widać nigdzie opcji kup - prosiłbym o potwierdzenie badz zaprzeczenie;)

Właśnie też dołączam się do pytanie, ponieważ w niedługim czasię też tam będę i chciałbym podjechać do Centrum Nykoping. Wiem już że jeżdżą tam lokalne autobusy lini 515 i 715 koszt na stronie to 24 SEK, ale własnie chciałbym kupić te bilety przez neta tu w Polsce. Czy ktoś może wie coś więcej nt temat? Bardzo proszę o pomoc.

Zimowy relaks nad Morzem Czerwonym 🏖️ 5* resort z all inclusive za 2315 PLN 🤩 Zimowy relaks nad Morzem Czerwonym 🏖️ 5* resort z all inclusive za 2315 PLN 🤩
Odwiedź Tajlandię 💆‍♂️🇹🇭 Loty Etihad Airways do Chiang Mai z Warszawy już za 2577 PLN Odwiedź Tajlandię 💆‍♂️🇹🇭 Loty Etihad Airways do Chiang Mai z Warszawy już za 2577 PLN
#82 PostWysłany: 19 Lut 2012 09:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Obok okienka z kantorem możesz bilety kupic za gotówkę, wcześniej 5m jest pan z informacji turystycznej = weź darmowa mapę i pytaj go o co chcesz.

#83 PostWysłany: 21 Lut 2012 00:15 

A czy jest możliwość zakupu biletu na ten autobus gdzieś w Nykoping? Planuje wracać na stopa i możliwe jest, że wyląduje w Nykoping i będę musiał stamtąd wracać autobusem.
Dodatkowo, prosiłbym kogoś kto "jest na czasie" o podanie jaka jest na dziś dzień najtańsza opcja dojazdu z lotniska do Sztokholmu i spowrotem - widzę, że jeśli chodzi o ceny podawane na poprzednich stronach, to chyba sporo się zmieniło. Interesuje mnie najtańszy bilet OW, bo planuje jedynie wracać busem, dojedziemy na stopa :) Dzięki z góry za podpowiedzi.

#84 PostWysłany: 21 Lut 2012 00:58 
Awatar użytkownika

srebrny
Manieklbl napisał(a):
A czy jest możliwość zakupu biletu na ten autobus gdzieś w Nykoping? Planuje wracać na stopa i możliwe jest, że wyląduje w Nykoping i będę musiał stamtąd wracać autobusem.
Dodatkowo, prosiłbym kogoś kto "jest na czasie" o podanie jaka jest na dziś dzień najtańsza opcja dojazdu z lotniska do Sztokholmu i spowrotem - widzę, że jeśli chodzi o ceny podawane na poprzednich stronach, to chyba sporo się zmieniło. Interesuje mnie najtańszy bilet OW, bo planuje jedynie wracać busem, dojedziemy na stopa :) Dzięki z góry za podpowiedzi.

W Nykoping w centrum jest dworzec autobusowy. Tam możesz kupic bilet na lotnisko w sklepie z gazetami (niema czegos takiego jak kasa biletowa)
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 22 Lut 2012 00:40 

Dzięki. Trochę z innej beczki, ale też w temacie lotnisk,a wydzielonego tematu nie ma - nie mogę znaleźć hosta w Sztokholmie, a na hostele tam mnie nie stać: orientuje się ktoś czy jedyne położone na prawdę w Sztokholmie lotnisko - Sztokholm-Bromma jest zamykane na noc, czy też dałoby radę tam przespać? Nigdy wcześniej nie byłem do czegoś takiego zmuszony, ale jak mam wybór nie jechać albo dwie noce się przemęczyć, to nawet się nie waham tylko jadę.

#86 PostWysłany: 22 Lut 2012 20:32 

Manieklbl napisał(a):
Dzięki. Trochę z innej beczki, ale też w temacie lotnisk,a wydzielonego tematu nie ma - nie mogę znaleźć hosta w Sztokholmie, a na hostele tam mnie nie stać: orientuje się ktoś czy jedyne położone na prawdę w Sztokholmie lotnisko - Sztokholm-Bromma jest zamykane na noc, czy też dałoby radę tam przespać? Nigdy wcześniej nie byłem do czegoś takiego zmuszony, ale jak mam wybór nie jechać albo dwie noce się przemęczyć, to nawet się nie waham tylko jadę.

Z oficjalnej strony lotniska:
Opening hours
Terminal
Monday-Friday 5:30 a.m. – 10.00 p.m.
Saturday 7.30 a.m. – 5.00 p.m.
Sunday 10.30 a.m. – 10.00 p.m.
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 26 Lut 2012 18:27 

Loty: 391
Kilometry: 612 796
niebieski
Jak wygląda w Szwecji kwestia autostopu? Tak sobie myślałem czy nie spróbować dostać się z lotniska do Nykoping tym sposobem ;)

#88 PostWysłany: 01 Mar 2012 11:32 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
chcialbym podbic temat, czy cos sie zmienilo w sprawach dojazdu skavsta-sztokholm ? ceny ? warunki ?
btw. ... co mozna zobaczyc w jeden dzien w stolicy ?
pozdrawiam !
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 01 Mar 2012 21:57 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 105 908
suszek napisał(a):
chcialbym podbic temat, czy cos sie zmienilo w sprawach dojazdu skavsta-sztokholm ? ceny ? warunki ?
btw. ... co mozna zobaczyc w jeden dzien w stolicy ?
pozdrawiam !

hej,
ja jadę ze Skavsty do Sztokholmu 20go marca, 22go będę wracać - a Ty? Byłam tam już w listopadzie 2010, widzę że nic się nie zmienia. Najlepszą opcją jest Flygbussarna, bilet tam/powrót 259SEK, kupiony w internecie to 248SEK. Bilet kupowałam na lotnisku, tłumów przed autobusem nie było, wszyscy do autobusu weszli, autobus punktualny.

A co zobaczyć? Zależy ile masz pieniędzy :) z darmowych atrakcji Stare Miasto, Ratusz, spacer między wyspami, zmiana warty w Pałacu Królewskim - generalnie mnie się świetnie po Sztokholmie spacerowało ale trzeba się ciepło ubrać :) a z płatnych - Muzeum Vasa chyba najbardziej warte zobaczenia.

#90 PostWysłany: 06 Mar 2012 01:08 

j_brawo napisał(a):
Jak wygląda w Szwecji kwestia autostopu? Tak sobie myślałem czy nie spróbować dostać się z lotniska do Nykoping tym sposobem ;)

Do Nykoping złapiesz stopa w maksymalnie kilka minut - mimo, że Szwedzi twierdza, że u nich to niepopularne, to stop działa świetnie - jechałem 4x, nigdy nie stojąc dłużej niż 20minut. W tym konkretnym wypadku, z lotniska do Nykoping - 2 minuty, z Nykoping do Sztkholmu kolejne dwie, powrót ze Sztokholmu prosto na lotnisko w jakieś 20min. Polecam jak najbardziej. A Co do Sztokholmu to dla osób będących przynajmniej dwa dni polecam wycieczkę dość luksusowym promem na Wyspy Alandzkie - za pomocą pewnego triku możemy kupić bilet online za jedynie 19NOK RT!

#91 PostWysłany: 06 Mar 2012 04:15 

niebieski
Manieklbl napisał(a):
j_brawo napisał(a):

Do Nykoping złapiesz stopa w maksymalnie kilka minut - mimo, że Szwedzi twierdza, że u nich to niepopularne, to stop działa świetnie - jechałem 4x, nigdy nie stojąc dłużej niż 20minut. W tym konkretnym wypadku, z lotniska do Nykoping - 2 minuty, z Nykoping do Sztkholmu kolejne dwie, powrót ze Sztokholmu prosto na lotnisko w jakieś 20min. Polecam jak najbardziej. A Co do Sztokholmu to dla osób będących przynajmniej dwa dni polecam wycieczkę dość luksusowym promem na Wyspy Alandzkie - za pomocą pewnego triku możemy kupić bilet online za jedynie 19NOK RT!

19NOK? :O
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Sztokhom Skavsta
#92 PostWysłany: 06 Mar 2012 11:36 
Awatar użytkownika

niebieski
A ja mam pytanie czy w okolicy lotniska lub Nykoping można wypożyczyć rower lub skuter ?

#93 PostWysłany: 06 Mar 2012 19:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Szczerze to nigdzie nie zauważyłem żadnych tego typu wypożyczalni. Ani koło lotniska, ani w samym Nykoping.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 06 Mar 2012 19:54 

Rowery można wypożyczyć w centrum turystycznym, które znajduje się z centrum miasta.
We wrześniu 2011 za pół dnia czyli do czterech godzin trzeba było zapłacić 60 SEK od roweru, a za wypożyczenie roweru na cały dzień (do 8 godzin) 100 SEK.
Jak masz ochotę, to odsyłam na naszego bloga, do relacji z blisko 50 godzinnego pobytu w Nyköping: http://grumko.blox.pl/strony/nykoping.html
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 07 Mar 2012 01:20 

Oczywiście nie NOK tylko SEK miałem na myśli, chociaż w kwestii ceny niewiele to zmienia ;p Tak, 19 SEK, czyli w przeliczeniu około 10zł. Jak konkretnie to zrobić opiszę jak tylko dostanę szczegółowy poradnik triku - mi bilety rezerwował znajomy ze Szwecji, także na dziś dzień nie wiem jak, ale się dowiem :)
Edit:
Wchodzimy tutaj: http://www.vikingline.se/Pages/aland_fr ... ssning.asp , przechodzimy do rezerwacji biletów, a gdy system zapyta o kod podajemy: SKDAG. To tyle, cena spada do 19SEK RT, udanych rejsów :)

#96 PostWysłany: 07 Mar 2012 11:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki! BTW, bardzo fajne zdjęcia robicie!!

#97 PostWysłany: 08 Mar 2012 03:59 

w Nykoping polecam zwiedzenie zamku i znajdujacego sie w nim muzeum( wstep wolny) oraz pochodzic po centrum( ciekawy budynek ratusza) oraz szlakiem wzdluz rzeki...
jezeli natomiast mamy malo czasu lub nie chcemy jechac do miasta polecam okolice lotniska: jest tam fajne miejsce do ogladania startujacych samolotow( taka mala gorka z lawkami i stolami, po lewej stronie gdy sie idzie w strone miasta za drzewami) obok znajduje sie tez muzeum lotnictwa, nie zawsze jest czynne( dosc dziwne sa godziny otwarcia) ale mozna sprobowac zagadac i jezeli ktos akurat jest w srodku to sobie je zwiedzic :D ja zwiedzalem to muzeum podczas jakiegos zebrania pracownikow...
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 08 Mar 2012 16:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Na weekend majowy lecę do Rygi (Kowno -Sztokholm -Ryga). Na lotnisku w Skavsta mam 3,5 godz. oczekiwania . Moje pytanie jest następujące. Czy po przylocie muszę muszę opuścić lotnisko, czy jest może tzw. strefa tranzytowa? Czy w oczekiwaniu na samolot do Rygi muszę drugi raz przechodzić security i odprawę? Pozdr.
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 08 Mar 2012 16:59 

Strefa tranzytowa.. :) to lotnisko wielkością dorównuje Biedronce.
 Profil Relacje PM off
Mario21 lubi ten post.

#100 PostWysłany: 12 Mar 2012 12:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Z powyższego postu wnioskuję, że takiej strefy nie ma, tzn. przylatując na Skavsta a następnie rozpoczynając 2 cz. podróży muszę przechodzić wszelkie procedury. Chyba, że jest inaczej. Niech mnie ktoś oświeci. Pierwszy raz lecę tranzytem. :oops:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 702 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 36  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości