Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 702 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 36  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 20 Maj 2012 10:43 

o ile dobrze pamiętam plany, foldery, ulotki wiszą na ścianie przy wyjściu z hali przylotów. coś na pewno dostępne jest też w terminalu.
 Profil Relacje PM off  

Zimowy relaks nad Morzem Czerwonym 🏖️ 5* resort z all inclusive za 2315 PLN 🤩 Zimowy relaks nad Morzem Czerwonym 🏖️ 5* resort z all inclusive za 2315 PLN 🤩
Odwiedź Tajlandię 💆‍♂️🇹🇭 Loty Etihad Airways do Chiang Mai z Warszawy już za 2577 PLN Odwiedź Tajlandię 💆‍♂️🇹🇭 Loty Etihad Airways do Chiang Mai z Warszawy już za 2577 PLN
#122 PostWysłany: 25 Maj 2012 16:25 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
karin861 napisał(a):
suszek napisał(a):
Mogę odpowiedzieć na różne pytanie z tego wątku, akurat jestem już po podróży :)

bilet spokojnie możesz kupić zaraz przy wyjściu z dworca - gotówka w kiosku (za 24 SEK), ew. co do płatności kartą w autobusie to jest taka możliwość - ale czy akurat ta karta przejdzie nie mam pojęcia ... ;) pozdraiwam

Dzięki wielkie suszek za odpowiedź :)

W listopadzie bo w listopadzie, ale płaciłem kartą Mastercard z BZWBK i płatność przeszła :)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 25 Maj 2012 17:39 

niebieski
Witam. Gdzie najlepiej ustawić się na autostop z lotniska do Sztokholmu, gdzie wracając? Ewentualnie gdzie chcąc pojechać do Nykoping? Ile czasu jedzie się stopem do tych miast? Pozdrawiam

#124 PostWysłany: 30 Maj 2012 20:08 

Witam, 23-25.06 lece z przyjaciolka do Sztokholmu, mamy po 19 lat, ladujemy o 21:30, czy o tej godzinie bedzie jeszcze autobus? jaka jest najkorzystniejsza opcja dojazdu, ta laczona? autobus + pociag? wchodzilam na te strony i nie za bardzo moglam sie zorientowac, jak wyglada kwestia stopu, czy jest bezpiecznie. dziekuje z gory za odpowiedz, wiem ze duzo bylo napisane w watku, ale pierwszy raz tak w taki sposob same lecimy i nie do konca sie orientujemy. pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 31 Maj 2012 19:28 

orfik11 napisał(a):
Gdzie najlepiej ustawić się na autostop z lotniska do Sztokholmu, gdzie wracając? Ewentualnie gdzie chcąc pojechać do Nykoping? Ile czasu jedzie się stopem do tych miast? Pozdrawiam

My wyszliśmy z lotniska do ronda, tuż przy parkingu i czekaliśmy nie dłużej niż 10 minut chociaż w sumie nie było gdzie się zatrzymać, ale okazało że to Polacy i dlatego wzięli :) Ogólnie mówili że w Szwecji ze stopem cięzko bo kierowcy się boją.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 31 Maj 2012 20:15 

Loty: 44
Kilometry: 49 173
niebieski
ds_conrad napisał(a):
orfik11 napisał(a):
Gdzie najlepiej ustawić się na autostop z lotniska do Sztokholmu, gdzie wracając? Ewentualnie gdzie chcąc pojechać do Nykoping? Ile czasu jedzie się stopem do tych miast? Pozdrawiam

My wyszliśmy z lotniska do ronda, tuż przy parkingu i czekaliśmy nie dłużej niż 10 minut chociaż w sumie nie było gdzie się zatrzymać, ale okazało że to Polacy i dlatego wzięli :) Ogólnie mówili że w Szwecji ze stopem cięzko bo kierowcy się boją.

Nie zgadzam się z Twoją opinią. W poprzedni weekend byłem na Skavscie i stopa do i z Nykoping złapałem w 15 minut.

#127 PostWysłany: 31 Maj 2012 20:18 

niebieski
Juto lecimy ale najpierw Sandefjord, Gdańsk, gdzie nocleg a w sobotę Skavsta bo jednak do Sztokholmu to nie da rady. Za mało czasu. Uprzejmie proszę o link do rozkładu jazdy autobusów linii 515 i 517 na sobotę? Chodzi mi o to aby ok. godziny 13.00 jechać do Nykoping a na lotnisku być ok. godziny 20.30-21.00. Pozdrawiam

Temat postu: Re: Sztokhom Skavsta
#128 PostWysłany: 27 Cze 2012 11:02 

niebieski
Czy znacie jakieś naprawdę tanie noclegi w Sztokholmie lub gdzieś po drodze do lotniska Skavsta? To co znajduję na booking.com itd. jest sporo za drogie. Lecę 1-4 września, będzie nas 5 osób więc myślałem, że w jakimś hostelu większy pokój powinien być w rozsądnej cenie.

#129 PostWysłany: 27 Cze 2012 16:29 

Couchsurferów jest tam sporo.
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 27 Cze 2012 21:13 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 105 908
micca napisał(a):
Couchsurferów jest tam sporo.

można też spróbować w ichniejszych akademikach - może prowadzą jakiś rejestr wolnych i dostępnych pokoi.

Ja byłam w takim akademiku ale w pokoju znajomej więc na trochę innych zasadach (nikt nie chciał ode mnie żadnego meldunku czy opłaty, spałam 2 noce). Wystrój akademika jak hostel - pokoje studentów są w większości pojedyncze (lub podwójne), obszerne i świetnie wyposażone, w każdym pokoju student ma łazienkę, na końcu korytarza obszerna i dobrze wyposażona kuchnia, ogólnodostępna, wraz z pokojem do spożywania posiłków i odpoczynku (z TV) - połączenie jadalni i salonu.

#131 PostWysłany: 27 Cze 2012 23:17 

Czy ktoś z Was miał "szybką" przesiadkę w Sztokhom Skavsta? Z tego co pamiętam to chyba trzeba wyjść z samolotu i jeszcze raz przejść prze kontrolę bezpieczeństwa? Dodatkowo samolot podjeżdża pod sam terminal - miał ktoś z Was busa?

#132 PostWysłany: 28 Cze 2012 11:53 

Mam pytanie odnośnie dziennego rejsu Sztokholm - Wyspy Alandzkie. Piszą tylko, że odływa się o 07.35, a jest się z powrotem 18.55. Co robi się po drodze, czy cały czas jest się na statku czy jakiś czas na wyspie? Czy widoki po drodze są interesujące czy lepiej zwiedzić Sztokholm? Faktycznie jest informacja o wieku 21 lat lub zgodzie opiekunów lub rodziców. Ciekawe czy sprawdzają to.

#133 PostWysłany: 28 Cze 2012 16:02 

niebieski
może to być rejs "rozrywkowy", podane czasy i limit wieku to sugerują;
czyli np. otwarcie sklepów wolnocłowych z alkoholem na promie po wpłynięciu na wody terytorialne i powrót do Szwecji bez zawijania do portu
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 11 Lip 2012 21:40 

Cześć, mam pytanie.
Czy może ktoś wie jak szybko i TANIO dostać się do Tierp z Skavsta. Przylatuje do Szwecji z koleżanką nigdy nie byłyśmy w Szwecji i ciężko nam znaleźć atrakcyjnie cenowo połączenia. W dodatku przylot jest planowany na 21:30 23 sierpnia. Jesteśmy studentkami czy przysługują nam jakieś zniżki? Bo z tego co ja rozumiem w sj.se nie przysługują.

Z góry dziękuje za WSZELKĄ pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 12 Lip 2012 11:18 
Awatar użytkownika

Podłączam się pod koleżanke, lecimy z dziewczyną 8 wrz. i tak samo sie zastanawiamy jak tu najlepiej dotrzeć do sztokholmu, próbował ktoś może kiedyś stopem ?
/ew. moze ktos polecic nocleg w nykoping , chyba, że możliwe jest to pod gołym niebem ;-) :mrgreen:

z góry dziękuje ;)
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 12 Lip 2012 11:26 

Loty: 391
Kilometry: 612 796
niebieski
eMou napisał(a):
próbował ktoś może kiedyś stopem ?

Ja tak się dostałem do Sztokholmu. Muszę zaznaczyć, że nie jest to sposób praktykowany przez Szwedów. Jednakże nie ma większego problemu, żeby ktoś cię podrzucił bo w Szwecji jest dużo imigrantów, a oni chętnie podwożą autostopowiczów. Przy trasie z lotniska zajęło mi jakieś 10 min złapanie stopa w kierunku Sztokholmu :)
eMou napisał(a):
/ew. moze ktos polecic nocleg w nykoping , chyba, że możliwe jest to pod gołym niebem

Odradzam. We wrześniu nocą może być już całkiem zimno ;)

#137 PostWysłany: 12 Lip 2012 23:08 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
Manieklbl napisał(a):
Wchodzimy tutaj: http://www.vikingline.se/Pages/aland_fr ... ssning.asp , przechodzimy do rezerwacji biletów, a gdy system zapyta o kod podajemy: SKDAG. To tyle, cena spada do 19SEK RT, udanych rejsów :)

Dobrze rozumiem, że ta wycieczka polega na popłynięciu do Mariehamn i po 15 minutach od razu prom powrotny do sztokholmu?
Cytuj:
02.08.2012 at Stockholm. 0735 - Mariehamn 08.02.2012 at. 1410 Isabella
Entertainment
02.08.2012 at Mariehamn. 1425 - Stockholm 08/02/2012 at. 1855 Amorella
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 14 Lip 2012 11:23 

Na jednym z innych forów znalazłerm info, że ze Skvsta do Stock można (oprócz Flybusa) pojechać prywatnymi busami spod lotniska. Czy ktoś z Was wie coś na ten temat?
I ew. ile to kosztuje?
A przy okazji: wielkie dzięki dla Gaszpara za pomoc w kupnie biletów do Stocka!
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 14 Lip 2012 14:37 

dokąd w centrum dojeżdżają te Busy/autobusy? czy będzie to gdzieś niedaleko metra? I jak rozumiem nie będzie problemu ze zlapaniem ich około 23 ?
A co do drogi powrotnej, tam gdzie wysiadam, tam i potem dostanę sie na lotnisko?

z góry dziękuje za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 14 Lip 2012 15:28 

niebieski
Założyłem na ten temat osobny wątek ale tu się bardziej przyda ta informacja.

Na anglojęcznej stronie kolei szwedzkich http://www.sj.se/start/startpage/index.form?l=en
jest wyszukiwarka tanich biletów (ta dolna). Ceny jak na warunki szwedzkie rewelacyjne - atrakcyjne nawet na polskie warunki.
Wada: tylko większe miasta.
Zaleta: w terminach sierpień, wrzesień (a więc w okresie tanich biletów FR i W6) przykładowe ceny: Sztokcholm - Oslo (również Goeteborg, Malmo i inne) za 95 SEK
Sztokholm-Kopenhaga za 148 SEK
Pociągi raczej nie stają w Nykoping ( a szkoda) ale duża część zatrzymuje się w nieodległym Norrkoping nie wspominając o Sztokcholmie.

Uwaga: dojazd do Sztokcholmu i Norrkoping z Lotniska zapewne przekroczy cenę tych biletów.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 702 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 36  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość