Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 702 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 36  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 22 Sty 2012 19:08 

DonCamillo napisał(a):
Planujemy podróż Skavsta-Oxelosund-Nykoping-Skavsta, czy kupie bilety w kasie przy wyjsciu? bedzie to ta sama cena?
Czy w autobusach można zapłacić zwykłą kartą bankomatową? Czy warto wogóle wybrać się do Oxelosund?

Też myślałem nad taką trasą i w sumie mam podobne pytania co Ty. Jeśli chodzi o ceny, to na stronie internetowej Länstrafiken znalazłem, że ceny na tych odcinkach są następujące:
Skavsta-Oxelösund - 40 SEK
Oxelösund-Nyköping - 35 SEK
Nyköping-Skavsta - 24 SEK

Niestety nie wiem jak jest z zakupem biletów. Szczerze mówiąc wolałbym kupić je w kasie na lotnisku, bo w przypadku problemów z płatnością kartą w autobusie po szwedzku na pewno bym się nie dogadał.
 Profil Relacje PM off  

Loty na słoneczny Cypr 🔥 Bilety do Larnaki od 188 PLN 😍 Loty na słoneczny Cypr 🔥 Bilety do Larnaki od 188 PLN 😍
Ucieknij przed zimą na Maltę 🏖️🏛️ Loty + 3 noce w hotelu z krytym basenem za jedyne 519 PLN ❗️🤩 Ucieknij przed zimą na Maltę 🏖️🏛️ Loty + 3 noce w hotelu z krytym basenem za jedyne 519 PLN ❗️🤩
#62 PostWysłany: 22 Sty 2012 20:35 

niebieski
semp napisał(a):
DonCamillo napisał(a):
Planujemy podróż Skavsta-Oxelosund-Nykoping-Skavsta, czy kupie bilety w kasie przy wyjsciu? bedzie to ta sama cena?
Czy w autobusach można zapłacić zwykłą kartą bankomatową? Czy warto wogóle wybrać się do Oxelosund?

Też myślałem nad taką trasą i w sumie mam podobne pytania co Ty. Jeśli chodzi o ceny, to na stronie internetowej Länstrafiken znalazłem, że ceny na tych odcinkach są następujące:

Niestety nie wiem jak jest z zakupem biletów. Szczerze mówiąc wolałbym kupić je w kasie na lotnisku, bo w przypadku problemów z płatnością kartą w autobusie po szwedzku na pewno bym się nie dogadał.

Daje jakieś 95% szansy, że kierowca autobusu w Szwecji mówi po angielsku! :)
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 22 Sty 2012 23:02 

Loty: 80
Kilometry: 77 974
SwedishBoy napisał(a):
semp napisał(a):
DonCamillo napisał(a):

Daje jakieś 95% szansy, że kierowca autobusu w Szwecji mówi po angielsku! :)

Tak mówią. W Szwecji chyba ciężko znaleźć kogoś, kto po angielsku nie mówi. Ale jak z tymi biletami? Można płacić tą kartą czy nie? Można w kasie na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Sztokhom Skavsta
#64 PostWysłany: 29 Sty 2012 13:44 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Piwko w lokalu np. w tym w porcie http://bit.ly/ApISgE kosztowało 40kr.

Duży wybór piw w lokalu Oliver Twist niedaleko dworca autobusowego, ceny od 40kr. (http://bit.ly/wdWhAW)
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 29 Sty 2012 21:48 

niebieski
Jak dojechac z lotniska Stockholm Skavsta na lotnisko Stockholm Arlanda?
Ile czasu potrzeba i ile to kosztuje?

#66 PostWysłany: 29 Sty 2012 22:04 

za podroz do nykoping mozna placic u kierowcy/ ta sama cena co wszedzie
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 29 Sty 2012 22:06 

a i bedac w nykoping zajrzyjcie do sklepow ze spodniami- na tej uliczce co mcdonald sa tam prawie polowe tansze niz w polsce, co mnie bardzo zaskoczylo!
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 30 Sty 2012 10:05 

niebieski
Jak dojechac z lotniska Stockholm Skavsta na lotnisko Stockholm Arlanda?
Ile czasu potrzeba i ile to kosztuje?

#69 PostWysłany: 01 Lut 2012 04:17 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Będąc ostatnio na lotnisku w Skavscie, zauważyłem że obsługa zaczęła bardziej restrykcyjnie sprawdzać wymiary toreb i wagę.
Przed ostatnia moja wizyta 12-13.11 - nie było żadnego sprawdzenia, przepuszczali wszystkich jak leciało
Ostatnia moja wizyta 24-28.01 wszystkie torby każą ważyć i te większe każą pakować do koszyków

Sorki za, off topic

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 01 Lut 2012 10:14 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
JIK napisał(a):
Ostatnia moja wizyta 24-28.01 wszystkie torby każą ważyć i te większe każą pakować do koszyków
topic

dobra informacja, dzieki
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 01 Lut 2012 21:39 

Miałem okazję spędzić na lotnisku dwie nocki w ciągu 6 dni, więc napiszę jak sytuacja wygląda na dzień dzisiejszy. Spać można bez problemów nawet w śpiworze. Jest ogłoszenie, że proponują nocleg w hotelu, ale nikt nie robi problemu ze spaniem w śpiworze. Śpi się dobrze, mało ludzi, cisza. Porównując do Bergamo to śpi się jak w domu. Ja na lotnisku spędziłem od 11 do 13 następnego dnia. Przeżyło się, ale męcząco trochę było. Czas szybko leci, jakieś karty i dało radę:)

Co do dojścia do NYkoping to my pieszo szliśmy i nie było żadnych problemów z trasą. Pobocze duże, bardzo szybko się idzie...
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 12 Lut 2012 21:00 
Awatar użytkownika

Witam wszystkich! (pierwszy post)

Mam pytanie, czy na lotnisku Skavasta jest możliwa przesiadka na ten sam samolot, którym się przyleciało, w drogę powrotną? Przylot 8:05, odlot 8:30. Czytałem tu, że jest możliwa szybka przesiadka, ale nie wiem czy szybka oznacza 10min, czy pół godziny. Chcę mieć pewność 100%, by nie zostać na lotnisku bez samolotu powrotnego :D

#73 PostWysłany: 12 Lut 2012 21:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Rozumiem, że bilety na lokalny autobus z lotniska do Nykopping i na powrotny na tej trasie można kupić tylko na miejscu? Czyli na lotnisku albo w autobusie karta? Bo na stronie pokazuje sie tylko grafik godzin i cen ale nie widać nigdzie opcji kup - prosiłbym o potwierdzenie badz zaprzeczenie;)

#74 PostWysłany: 12 Lut 2012 21:16 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Potwierdzam.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 12 Lut 2012 23:49 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 220 210
srebrny
Kolar napisał(a):

Mam pytanie, czy na lotnisku Skavasta jest możliwa przesiadka na ten sam samolot, którym się przyleciało, w drogę powrotną? Przylot 8:05, odlot 8:30. Czytałem tu, że jest możliwa szybka przesiadka, ale nie wiem czy szybka oznacza 10min, czy pół godziny. Chcę mieć pewność 100%, by nie zostać na lotnisku bez samolotu powrotnego :D

Ja osobiście bym nie ryzykował.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 13 Lut 2012 00:04 
Awatar użytkownika

srebrny
Lecąc do Tallinna (ok. 10:00) nie było żadnych innych lotów i security przeszedłem chyba w minutę. Nawet nic im się nie chciało sprawdzać.
Natomiast wracając do Warszawy (ok. 15:00) trzeba było postać jakieś 10-15 minut w kolejce do security. Były m. in. jeszcze dwa inne loty do Polski i w takiej sytuacji mógłbyś nie zdążyć.
Sprawdź jeszcze czy nie da się zrobić jakiejś rezerwy na inny lot do Polski w przystępnej cenie. Wtedy możesz ryzykować ;)
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 13 Lut 2012 00:35 

Kolar to jest za dużo ryzyko jak na to lotnisko. Chyba że rzeczywiście to jest jedyny lot w ciągu 2h w co wątpię.
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 13 Lut 2012 02:21 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Kolar napisał(a):

Ja bym nie ryzykował. Wd. mnie to jest bardzo duże niebezpieczeństwo, że się nie uda.

#79 PostWysłany: 13 Lut 2012 08:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Obecnie lotnisko jest w remoncie/przebudowie, szybka przesiadka tranzytowa nie była możliwa, security działa sprawnie, ale jest drobiazgowe - szanse 50/50

#80 PostWysłany: 13 Lut 2012 20:09 
Awatar użytkownika

Dzięki za informacje! Niestety spóźniłem się z zakupem. Lot powrotny był też FR wieczorem, w sumie cena była chyba dobra (35zł RT), no ale nie zdążyłem :?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 702 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 36  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość