Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Gru 2017 02:26 

niebieski
siedzi w głowie szalony pomysł żeby wbić się na Times Square, czytałem opowieści ludzi z drugiej reki , a tutaj generalnie nic ciekawego nie znalazłem . piszą ze nie ma opcji na alko, brak jedzenia i toalet i trzeba ustawić sie o 15, ale nie wierze ze na tym forum nie ma osób które to przerobiły i maja jakiś patent . oczywiście każdy może mieć swoje zdanie w stylu nie warto , dla mnie to było by spełnienie marzenia

Ostatnio edytowany przez Zeus, 21 Gru 2017 12:49, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off  

Ostatni wakacyjny przystanek: Majorka ✈️🏖️ Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel ze śniadaniami za 1422 PLN 🤩 Ostatni wakacyjny przystanek: Majorka ✈️🏖️ Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel ze śniadaniami za 1422 PLN 🤩
Podróż życia 🌍 Dookoła świata 😎 Irlandia, Nowa Zelandia, Polinezja Francuska i Kalifornia za 5451 PLN 😱✈️ Podróż życia 🌍 Dookoła świata 😎 Irlandia, Nowa Zelandia, Polinezja Francuska i Kalifornia za 5451 PLN 😱✈️
#2 PostWysłany: 21 Gru 2017 03:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wiem czego oczekujesz, ale "pod chmurką" za wiele nie uświadczysz. Jeżeli rozważasz lot eu>gdziekolwiek to bardzo słaby wybór. Marzenia można mieć różne-nie wnikam, ale na czasem można się srogo przejechać

Ostatnio edytowany przez nick, 21 Gru 2017 03:16, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.
cccc uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 21 Gru 2017 03:13 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Wydaje mi sie, ze insider patentu nie ma, najlepiej byloby wynajac hotel z oknami czy balkonem na Time Squere. :D
Mozna zarezerwowac miejsce w restauracji przy Time Squere, ale czy stamtad uda ci sie zobaczysz kulke, albo przecisnisez przez tlum, security?
Z tego co wiem to trzeba postac na mrozie, kolejka zaczyna sie ustawiac ok. 12, jak wyjdziesz po 15, np. do toalety, to nie wrocisz.
Wieksze torby nie sa dozwolone, mniejsze zostana przeszukane, palenie i konsumpcja alkoholu sa zabronione.
Poza tym nie bedzie widac fajerwerkow.
Po co sie tak katowac?
Sa inne fajne miejsca w NY, gdzie mozna spokojnie spedzic Sylwka i zobaczyc fajerwerki, np.
na moscie Brooklyn Bridge
na placu Grand Army Plaza w Brooklynie
na statku np. 3h rejs Eve Cruise
A jak sie zateskni za swiatelkami Time Squere, to mozna zobaczyc live:

https://www.skylinewebcams.com/de/webca ... quare.html

popijajac szampana. :D

Pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
nick lubi ten post.
nick uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 21 Gru 2017 12:46 

niebieski
nick napisał(a):
Nie wiem czego oczekujesz, ale "pod chmurką" za wiele nie uświadczysz. Jeżeli rozważasz lot eu>gdziekolwiek to bardzo słaby wybór. Marzenia można mieć różne-nie wnikam, ale na czasem można się srogo przejechać

co w takim razie polecasz? właśnie zapytuje o rożne hinty zeby uniknąć tego przejechania się :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Gru 2017 12:49 
Site Admin
Awatar użytkownika

Przejrzyj post @cccc, jest parę pomysłów jak spędzić Sylwestra w NY ;)
 Profil Relacje PM off
luke_ro lubi ten post.
luke_ro uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 21 Gru 2017 12:54 

niebieski
cccc napisał(a):
Wydaje mi sie, ze insider patentu nie ma, najlepiej byloby wynajac hotel z oknami czy balkonem na Time Squere. :D
Mozna zarezerwowac miejsce w restauracji przy Time Squere, ale czy stamtad uda ci sie zobaczysz kulke, albo przecisnisez przez tlum, security?
Z tego co wiem to trzeba postac na mrozie, kolejka zaczyna sie ustawiac ok. 12, jak wyjdziesz po 15, np. do toalety, to nie wrocisz.
Wieksze torby nie sa dozwolone, mniejsze zostana przeszukane, palenie i konsumpcja alkoholu sa zabronione.
Poza tym nie bedzie widac fajerwerkow.
Po co sie tak katowac?
Sa inne fajne miejsca w NY, gdzie mozna spokojnie spedzic Sylwka i zobaczyc fajerwerki, np.
na moscie Brooklyn Bridge
na placu Grand Army Plaza w Brooklynie
na statku np. 3h rejs Eve Cruise
A jak sie zateskni za swiatelkami Time Squere, to mozna zobaczyc live:

popijajac szampana. :D

Pozdr.

idąc tym tropem równie dobrze moglbym zostać w domu i odpalić live w tv
hotel na Time Square w sylwka , chyba nie stać mnie
opcja z mostem chyba jest spoko
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Gru 2017 19:14 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Inna jeszcze drozsza opcja, aby zobaczyc kulke to z helicoptera nad Time Squere, koszt ok. $2000 od osoby. :D
Pozdr. i wesolych Swiat!

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Gru 2017 00:57 
Awatar użytkownika

Loty: 153
Kilometry: 255 179
niebieski
ja miałem okazję być rok temu , ta druga połówka bardzo chciała a że mieszkaliśmy w Toronto więc nie było to trudne.
Szczerze powiem że ten jeden raz wystarczy mi na to życie :lol:
Nie było jakoś zimno, rzeczywiście sporo ludzi czekało już we wczesnych godzinach popołudniowych. Absolutnie zero szkła ale bez problemu mieliśmy "drinka" w termosie.
Pojawiliśmy się około 20 w okolicach Time Square. Masa ludzi, ciężko z toaletą ale da się na spokojnie, dużo knajpek.
Może nie moje klimaty :D

#9 PostWysłany: 31 Gru 2017 06:54 
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 983 931
niebieski
@luke_ro
cccc napisał(a):
Po co sie tak katowac?

O, to, to wlasnie.
W latach 90 w Krakowie odbywaly sie najtlumniej obchodzone zabawy sylwestrowe w Polsce.
Bylem kilka razy, bo z Siennej niecale 100m. Pol godziny wystarczalo, potem powrot na impreze.

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Sty 2018 00:04 

niebieski
TS w nowy rok - raczej nie ;) Od 15. bez jedzenia i toalety ;) My wybraliśmy opcję przejścia się mostem Broklińskim i był to fajny wybór. NA moście raczej turyści, głownie dało się słyszeć francuski. Niedosyt stanowił brak fajerwerków, na które liczyliśmy nad panoramą Manhattanu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość