Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gdyby ktos mial problem z edytowaniem swojej rezerwacji na stronie Saudia w zwiazku z tym ze nalezy podac kod z SMS, to rozwiazaniem jest zalogowanie na na stronie https://wwws.airfrance.us/trip na ktorej mozna wyedytowac swoj numer telefonu/maila i na drugi dzien juz sms ze strony Saudia dochodzi normalnie.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 447 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 29 Lis 2023 01:05 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
Zadam pytanie - po co czekać? Widzę sens tylko ze względu na zostawienie sobie furtki pod pozniejsza rezygnację, jeśli lot był skasowany. Ale nie sądzę, że blizej wylotu będzie można uzyskać więcej niż dzisiaj.
 Profil Relacje PM off  

City break w Kraju Basków 🇪🇸🏙️ Bilbao okołoweekendowo za 789 PLN 😎 City break w Kraju Basków 🇪🇸🏙️ Bilbao okołoweekendowo za 789 PLN 😎
🔥🚨 Warto 🚨🔥 Loty od 65 PLN w jedną stronę 😍 Grecja, Hiszpania, Albania, Włochy i Chorwacja ✈️ 🔥🚨 Warto 🚨🔥 Loty od 65 PLN w jedną stronę 😍 Grecja, Hiszpania, Albania, Włochy i Chorwacja ✈️
#322 PostWysłany: 29 Lis 2023 01:31 
Awatar użytkownika

srebrny
@KKL , Saudia jest w okresie przepoczwarzania się. Normalnie powiedziałbym, że w okresie rozwoju i ekspansji, ale jakieś takie mam doświadczenia z AS, że lubią mówić, a w praktyce to różnie im wychodzi. W każdym razie kto wie co z tego wyjdzie 8-) Ich polityka może się zliberalizować, może pojawi się jakaś ciekawa oferta dla przesiadkowiczów w JED/RUH, może pojawi się ciekawszy dolot z VIE, może pojawi się jakaś super oferta z ICN, może jakiś wytrwały użytkownik wypracuje jakieś skuteczne know-how, pozwalające ugrać jak najwięcej. Kto wie...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#323 PostWysłany: 05 Gru 2023 09:53 

Ostatnio wróciłem z podróży z Filipin, korzystając z linii lotniczych Saudii. Chciałbym podzielić się krótką opinią, która może być pomocna dla innych podróżnych. Wcześniej miałem trudności ze znalezieniem informacji dotyczących przewozu drona podczas przesiadki w Jeddah. Mój lot prowadził z Genewy do Manili, w Europie nie miałem żadnych problemów związanych z dronem. Przed wejściem na pokład w Genewie pracownik Saudii sprawdzał jedynie, ile czasu miałem na przesiadkę w Jeddah i czy posiadam wszystkie niezbędne dokumenty, takie jak kod QR wygenerowany na stronie https://etravel.gov.ph/. Ponieważ czas tranzytu był poniżej 12 godzin, nie potrzebowałem wizy do Arabii Saudyjskiej.

Po wylądowaniu w Jeddah przechodzi się ponownie kontrole bagażu podręcznego, tam mnie wzięli na bok i pytali o drona, pooglądali i puścili bez żadnych problemów. Lotnisko oferowało dostęp do WiFi, chociaż ogólnie rzecz biorąc, nie było tam zbyt wiele do zrobienia. Można było przejść się na skraj lotniska i znaleźć ciche miejsce do spania, jeśli ktoś wolał odpocząć.

W samolocie jedzenie było zadowalające, załoga regularnie rozdawała przekąski i napoje. Samoloty wydawały się trochę zużyte, a oferta rozrywki na pokładzie była dość skromna. Lepiej było więc przygotować sobie własne zajęcia.

W trakcie powrotu doświadczyłem pewnych nieporozumień. Pracownik na lotnisku w Manili poinformował mnie, że nie mogę przewozić drona w bagażu podręcznym i muszę nadać go w bagażu rejestrowanym (bez baterii). Ostrzegł, że przed wejściem na pokład będzie dodatkowa kontrola, a dron może zostać skonfiskowany. Choć nie chciałem się na to zgodzić, ostatecznie umieściłem drona w bagażu rejestrowanym, a kontroler oraz baterie trzymałem przy sobie. Faktycznie, przed wejściem na pokład przeprowadzono kontrolę wszystkich bagaży podręcznych. Pracownik Saudii zauważył u mnie kontroler, co skutkowało przesłuchaniem i skonfiskowaniem kontrolera oraz baterii na czas lotu. Worek z moimi danymi został oznaczony, a pracownik zapewnił mnie, że w Jeddah dron zostanie mi zwrócony. Niestety, nie byli w stanie wyjaśnić, dlaczego taka sytuacja miała miejsce, skoro lot z Genewy przebiegł bez żadnych incydentów. Warto być świadomym, że wielu podróżnych miało podobne doświadczenia, gdzie drony zostały zarekwirowane i zwrócone dopiero przy lądowaniu w Jeddah. Przy tym locie na lotnisku przez cały okres przesiadki nie działało wifi, znalazłem darmowe wifi w mcdonaldzie, choć trzeba było trochę pomęczyć pracowników, żeby podali jakie jest hasło.
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

#324 PostWysłany: 07 Gru 2023 09:53 

Dzisiaj znów sms o skasowanym locie VIE-JED, który poprzednio był zmieniony :/
W ogóle mają tam jakiś burdel. W aplikacji wyskakuje mi info, że mam zapłacić (complete payment) za lot JED-ICN, czyli ostatni odcinek.
Przez stronę nie mogę się zalogować bo nie dochodzą smsy z kodem. Masakra.
 Profil Relacje PM off  

#325 PostWysłany: 07 Gru 2023 15:19 
Awatar użytkownika

Loty: 134
Kilometry: 309 510
niebieski
Jeżeli anulowali powrót, to czy możemy zmieniać wszystkie loty? na lot TAM też można zmienić?

#326 PostWysłany: 07 Gru 2023 15:21 

Loty: 302
Kilometry: 529 820
złoty
Można
 Profil Relacje PM off  

#327 PostWysłany: 07 Gru 2023 16:12 

Tylko telefonicznie czy udało się komuś online to ogarnąć?
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 07 Gru 2023 17:16 

Loty: 105
Kilometry: 304 706
Online w moich lotach nie dało się nic zrobić, nie znajdował alternatyw.
 Profil Relacje PM off  

#329 PostWysłany: 08 Gru 2023 14:02 

We wrześniu zaklepałem bilety Frankfurt - Jeddah - Bangkok - Jeddah - Frankfurt. Czy jest możliwość darmowej zmiany biletów powrotnych w celu skorzystania z noclegu w Arabii w ramach programu Stepover?
 Profil Relacje PM off  

#330 PostWysłany: 08 Gru 2023 16:24 

srebrny
Nie ma możliwości
 Profil Relacje PM off  

#331 PostWysłany: 09 Gru 2023 18:12 

Dzisiaj znów sms ale inny :)
"We apologize for the miscommunication in our previous SMS regarding your canceled booking for your Saudia flight SV151 .

You can request a refund by reaching out to our customer care team on this link https://www.saudia.com/help/contact-us/call-centers or by speaking to your travel agent.

We sincerely apologize for the inconvenience and appreciate your understanding."

Przestaję łapać o co im chodzi.
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 11 Gru 2023 15:52 

Mam podobnie. Miałem zarezerwowany promocyjny lot z Wiednia do Seulu na sierpień 2024 a więc odcinki: VIE > JED (SV150), JED > SEL (SV898), SEL > JED (SV899), JED > VIE (SV151)
To najpierw dodali do tego odcinek: JED > RUH (SV1018) i RUH > SEL (SV896)
A potem zrobili cancell dla: SV889, SV150 i SV151 odcinek SV899 też jest cancelled chociaż takiego SMS chyba nie dostałem.
Na teraz w swoim PNR bez statusu "cancelled" mam tylko odcinek JED>RUH (SV1018) i RUH > SEL (SV896) ale z informacją "schedule change". Bajzel straszny...
Sprawdzałem też w ich wyszukiwarce i wygląda na to, że w lipcu i sierpniu w ogóle nie mają obecnie dostępnych lotów z Wiednia do Jeddah (zniknęły) za to w pozostałych miesiącach one są dostępne w sprzedaży. Strzelam, że może to mieć związek z tym że są to miesiące "pielgrzymkowe" ii nie chcą turystów w Jeddah tylko pielgrzymów ale mogę się mylić, może powód jest inny.

Podsumowując nie bardzo wiem czy już do nich dzwonić i pytać co w związku z tym proponują, czy czekać aż ktoś bardziej odważny, kto ma ten sam problem zadzwoni i podzieli się tą wiedzą tu na forum :)
 Profil Relacje PM off  

#333 PostWysłany: 11 Gru 2023 16:05 

srebrny
Zajrzyj do watku:

viewtopic.php?t=173066

Masa ludzi już pozamieniała sobie loty na lepsze.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
mikapi22 uważa post za pomocny.

#334 PostWysłany: 11 Gru 2023 18:20 

Dzięki za podpowiedź. Zadzwoniłem najpierw na hiszpańską infolinię to koleś kazał czekać do czerwca/lipca więc podziękowałem. Potem spróbowałem przez Skype na numer USA i koleś bez problemu zmienił mi i termin (delikatnie wydłużyłem pobyt) i na linię na KoreanAir (bezpośrednie loty). Zero pytań o to, że dzwonię z innego numeru niż komórka z rezerwacji SV. eTixy doszły od razu, wszystko widać i na stronie Saudii i na stronie KoreanAir. Wybrałem już nawet miejsca i wprowadziłem dane paszportów. To teraz tylko trzeba mieć nadzieję, że tak już zostanie bez kolejnych przygód. :D
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 12 Gru 2023 15:27 

Właśnie jestem po rozmowie z majfrendem z UK :)
Też od ręki zmienił na lot bezpośredni Koreanem, rezerwacja widoczna.
Dziękuję pięknie za podpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 12 Gru 2023 18:00 

Loty: 77
Kilometry: 146 893
Witam wszystkich. Jeśli Saudia skasowała jakieś połączenie to dzwońcie najlepiej przez Skype na amerykańska infolinie (jest za free). Moj lot z VIE do JED rt odwołali. Odcinek JED-BKK rt pozostał bez zmian ale zadzwoniłem na infolinie do USA. Tam Pani nie pytała w zasadzie o nic, tylko o numer rezerwacji i generalnie przebierałem w terminach ale wylot miał być z VIE. Przeniosła mi bez problemów a wybór padł na Austriana bo mieli akurat bezpośredni lot do Bkk. W końcu rozmowy telefonicznej kazała sprawdzić emaila z rezerwacją. Widoczna od razu była tez na Austrianie. Pozdrawiam wszystkich i działać, bez nerwów.
 Profil Relacje PM off  

#337 PostWysłany: 12 Gru 2023 18:39 

niebieski
Wczoraj też miałem przyjemność z "tą Panią". Było dokładnie jak napisałeś. Do wybory Koreanair, Emirates, Turkish oraz Lufa.

Amerykańskie call center oceniam więc na piątkę z plusem :)
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 12 Gru 2023 19:59 

srebrny
Możliwy jest też LOT. Mam powrót z Seulu do Wiednia przez Warszawę. LO + OS.
 Profil Relacje PM off  

#339 PostWysłany: 12 Gru 2023 20:29 

srebrny
LO jest możliwe, tylko muszą jeszcze pasować daty.
 Profil Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 16 Gru 2023 21:53 

Mam rezerwacje przez booking na luty, Mediolan> Jedah>dar es salam>jedah>londyn
Rezerwowałam w lipcu i podczas wpisywania zrobiłam literówkę w imieniu syna.
Zamiast Maksymilian wpisałam Maksylilian, pozostałe dane ok.
Linia odesłała do Ota, Ota najpierw napisało ze zmienią, kazali przesłać skan paszportu, a potem stwierdzili że linia życzy sobie 50 Euro. Zmieniać i płacić? Czy nie jest to istotny błąd.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 447 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 5 gości