Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gdyby ktos mial problem z edytowaniem swojej rezerwacji na stronie Saudia w zwiazku z tym ze nalezy podac kod z SMS, to rozwiazaniem jest zalogowanie na na stronie https://wwws.airfrance.us/trip na ktorej mozna wyedytowac swoj numer telefonu/maila i na drugi dzien juz sms ze strony Saudia dochodzi normalnie.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 447 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 04 Paź 2023 21:13 

Dziękuję ofer. Spróbuję przez skypa.
 Profil Relacje PM off  

City break w Kraju Basków 🇪🇸🏙️ Bilbao okołoweekendowo za 789 PLN 😎 City break w Kraju Basków 🇪🇸🏙️ Bilbao okołoweekendowo za 789 PLN 😎
🔥🚨 Warto 🚨🔥 Loty od 65 PLN w jedną stronę 😍 Grecja, Hiszpania, Albania, Włochy i Chorwacja ✈️ 🔥🚨 Warto 🚨🔥 Loty od 65 PLN w jedną stronę 😍 Grecja, Hiszpania, Albania, Włochy i Chorwacja ✈️
#282 PostWysłany: 12 Paź 2023 12:00 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Od 1 października do 31 grudnia bonus 100% tier creditow dają w ramach promocji

https://www.saudia.com/pages/loyalty-pr ... er-credits
 Profil Relacje PM off
benedetti lubi ten post.

#283 PostWysłany: 12 Paź 2023 12:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Powyższe dotyczy pewnie tylko ich AlFursana, prawda?
Pokrętnie jest to napisane.
Czy kredytowanie mil do innych FFP też jest premiowane 100% więcej?
 Profil Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 12 Paź 2023 13:23 

Raczej myślę że tylko co alfursana, może ktoś sprawdzi niedługo, ja dopiero w grudniu będę miał możliwość.
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 12 Paź 2023 14:41 

HON fly4free
Pytanie co to są to kredyty tier - mile, segmenty? Bo u nich status można tak i tak zrobić.
 Profil Relacje PM off  

#286 PostWysłany: 25 Paź 2023 12:04 

Ostatnio sporo dobrych cen było od Saudia, więc może komuś się przyda:

Miałem kupione loty ZRH-RUH-BKK i Powrót BKK-JED-RUH-ZRH na stronie Saudia. Na powrocie wypadł odcinek JED-RUH, ten na który miałem rezerwację, ale pomiędzy lotami BKK-JED i RUH-ZRH, były jeszcze dwie inne rotacje JED-RUH. System zmienił automatycznie loty JED-RUH-ZRH na dwa dni później czyli 48h w JED. Niestety współpodróżującym to nie pasowało i musieliśmy zmieniać. Na infolinii w USA, znaleźli te dodatkowe rotacje i proponowali zmianę tak, żeby zdążyć na oryginalny lot do ZRH - do zmiany potrzebne było połączenie z numeru podanego w rezerwacji, a dzwoniłem przez Skype, więc się nie udało. Żeby nie generować kosztów zwykłego połączenia do Stanów, zadzwoniłem na niemiecką infolinię i tam Pani zaproponowała na zmianę na bezpośredni lot BKK-ZRH z Thai Airways.

Podsumowując - wszystko zadziałało perfekcyjnie i bardzo szybko (całość połączenia z infolinią, wraz z czekaniem ok 10 minut). Oczywiście nie zrobili nic ponad to co musieli, ale usprawnili mi powrót zmieniając na obcą linię z innego sojuszu, który jak szukałem był blisko dwa razy droższy niż Saudia, więc u mnie mają dużego PLUSa :)

Image
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

#287 PostWysłany: 25 Paź 2023 15:04 

Z moich doświadczeń to dosyć łatwo faktycznie u nich dostać kogoś innego, czy to z sojuszu czy poza.
Raz leciałem Emirates, a był oferowany też Thai/Qatar.

Obecnie mam niezbyt istotne zmiany, to oferują KLM/AF na odcinku DAR-MAN. Tylko tutaj właśnie bym chciał QR najlepiej ale niestety nie da się dostać, przynajmniej póki co.
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 25 Paź 2023 19:43 

srebrny
Ja na podobnej trasie wyprosiłem Turka.
 Profil Relacje PM off
Limapur lubi ten post.

#289 PostWysłany: 07 Lis 2023 15:58 
Awatar użytkownika

niebieski
może ktoś mi poradzi:
muszę anulować bilety na lot - mam wypadek losowy, nagłe zachorowanie i chcę anulować bilety (to czy mi SV czy OTA zwróci kasę to jest drugorzędna kwestia, bo mam ubezpieczenie, ale muszę przedstawić ubezpieczycielowi anulację biletów przed dniem rozpoczęcia podróży).
Bilety kupiłem u OTA (MyTrip) i teraz dzwonię do SV i oni mi mówią, że tylko przez OTA mogę dokonać anulacji. Dzwonię do OTA to mi mówią, że oni nie mogą dokonać anulacji, bo dokonywałem zmian bezpośrednio u SV i oni teraz mają "zamkniętą" tę rezerwację i nic nie mogą zrobić i mam dzwonić do SV. I tak dzwonię od kilku dni raz do jednych raz do drugich i cały czas mi gadają tak samo - OTA każe dzwonić do SV a SV do OTA.
Nie mam już pomysłu co z tym zrobić, różnych argumentów próbowałem... Do pierwszego lotu zostało 10 dni.
Macie jakiś pomysł?
 Profil Relacje PM off  

#290 PostWysłany: 07 Lis 2023 15:59 
Awatar użytkownika

srebrny
Rozumiem że przez www Saudi nie możesz wejść na rezerwację? (Tam jest przycisk CANCRL FLIGHTs czy coś takiego)
 Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 07 Lis 2023 16:02 
Awatar użytkownika

niebieski
próbowałem, wyskakuje mi komunikat że mam złożyć wniosek, a jak próbuje złożyć wniosek to mi wyskakuje, że mam się kontaktować z OTA
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 07 Lis 2023 16:04 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dla ubezpieczenia musisz uzyskać potwierdzenie od OTA - to oni sprzedali Ci bilet, na wyciągu bankowym jaki przedstawisz do ubezpieczyciela będzie widniała nazwa pośrednika.
A drugim dokumentem którego potrzebujesz jest informacja od niego, że bilet został anulowany (i ewentualnie: czy dostaniesz od nich zwrot części środków, całości lub nic).
Więc pozostaje Ci atakować OTA.
Do skutku niestety (lub jego braku jak się wypną).
 Profil Relacje PM off
lagor uważa post za pomocny.

#293 PostWysłany: 07 Lis 2023 16:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Masz rację, no tylko jest tak jak pisze w pierwszym poście. Nic to nie daje zupełnie. Tak samo jak próby interwencji w SV, żeby "otworzyli" im rezerwację (cokolwiek to znaczy).
 Profil Relacje PM off  

#294 PostWysłany: 07 Lis 2023 16:33 

HON fly4free
Jeśli dokonywałeś zmian bezpośrednio w SV po wystawieniu biletu przez OTA to SV najpewniej zarazem przejęła kontrolę nad biletem - w tym sensie OTA rzeczywiście może nie móc nic zrobić.
 Profil Relacje PM off
lagor uważa post za pomocny.

#295 PostWysłany: 07 Lis 2023 16:38 
Awatar użytkownika

niebieski
dzięki, przynajmniej potwierdzasz, że OTA mówi prawdę. Jak teraz namówić SV, żeby oddała im kontrolę albo rozpoczęła procedurę anulacji?
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 11 Lis 2023 15:52 
Awatar użytkownika

Loty: 134
Kilometry: 309 510
niebieski
Hej, pytanie, moze taki troche off top. Kupiłem VIE - JED - BKK już dawno temu. na rezerwacji mam confirmed, ale jak próbuje znaleźć te loty na stronie saudia lub na innych OTA to w ogóle ich nie znajduje. Loty są na czerwiec 2024. żeby były wyprzedane?? no raczej nie sądze...
Loty początek czerwca VIE - JED SV150 JED - BKK SV844
Czy gdzieś jeszcze można to sprawdzić?

#297 PostWysłany: 12 Lis 2023 19:51 

srebrny
saudia rozlosuje 10 000 000 mil wśród osób, które zalogują się do aplikacji i potwierdzą chęć wzięcia w losowaniu. Nagrody to 2 x 1 000 000 mil, oraz 80 x 100 000 mil.

szczegóły po linkiem

https://www.saudia.com/en-SA/loyalty/partner-offers/10-million-miles-draw
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#298 PostWysłany: 14 Lis 2023 20:14 

Sadia przelozyla mi lot o 1 dzien. Czy ktos ma jakies doswiadczenie z Saudia czy bedzie mozna przelozyc lot na inny termin. Mam sierpien, a chcialbym na Swieta BN 2024, czy 4 miesiace to nie jest za duzy rostrzal? Ma ktos moze jakies doswiaczenia?
 Profil Relacje PM off  

#299 PostWysłany: 14 Lis 2023 20:18 
Awatar użytkownika

srebrny
Zważ na to, że zazwyczaj bilet jest ważny 1 rok od kupna.
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 19 Lis 2023 16:14 

Czy na stronie Saudii można w jakikolwiek sposób zarządzać rezerwacją? W ogóle jej nie widzę...

Bookowałem przez ich stronę, bilety mam na mailu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 447 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 5 gości