Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Gdyby ktos mial problem z edytowaniem swojej rezerwacji na stronie Saudia w zwiazku z tym ze nalezy podac kod z SMS, to rozwiazaniem jest zalogowanie na na stronie https://wwws.airfrance.us/trip na ktorej mozna wyedytowac swoj numer telefonu/maila i na drugi dzien juz sms ze strony Saudia dochodzi normalnie.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 447 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 19 Lis 2023 16:25 

HON fly4free
Niby jest , ale w praktyce najczęściej nie działa - trzeba dzwonić.
Jest też czat ale generalnie i tak odsyłają w nim na infolinię.
 Profil Relacje PM off  

City break w Kraju Basków 🇪🇸🏙️ Bilbao okołoweekendowo za 789 PLN 😎 City break w Kraju Basków 🇪🇸🏙️ Bilbao okołoweekendowo za 789 PLN 😎
🔥🚨 Warto 🚨🔥 Loty od 65 PLN w jedną stronę 😍 Grecja, Hiszpania, Albania, Włochy i Chorwacja ✈️ 🔥🚨 Warto 🚨🔥 Loty od 65 PLN w jedną stronę 😍 Grecja, Hiszpania, Albania, Włochy i Chorwacja ✈️
#302 PostWysłany: 19 Lis 2023 16:48 
Awatar użytkownika

Loty: 159
Kilometry: 213 043
niebieski
@Wojtyn https://www.saudia.com/Pages/manage-booking?sc_lang=en&sc_country=SA
 Profil Relacje PM off
Wojtyn lubi ten post.
Wojtyn uważa post za pomocny.

#303 PostWysłany: 19 Lis 2023 17:40 
Awatar użytkownika

srebrny
@Wojtyn wskazówka poniżej

Załączniki:
saudia.jpg
saudia.jpg [ 81.06 KiB | Obejrzany 1425 razy ]
 Profil Relacje PM off
Wojtyn lubi ten post.
Wojtyn uważa post za pomocny.

#304 PostWysłany: 20 Lis 2023 00:58 

Loty: 187
Kilometry: 475 441
niebieski
aplikacja na telefonie i tam masz wszystko, zmienialam nr paszportu bez problemu
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 20 Lis 2023 06:18 
Awatar użytkownika

platynowy
Zapomnij, nawet w normalnych lininach legacy to nie zadziala, a w SV sukcesem jest przelozenie na wiecej niz na proponowane +/- 2 dni ;-)
MarcinH napisał(a):
Sadia przelozyla mi lot o 1 dzien. Czy ktos ma jakies doswiadczenie z Saudia czy bedzie mozna przelozyc lot na inny termin. Mam sierpien, a chcialbym na Swieta BN 2024, czy 4 miesiace to nie jest za duzy rostrzal? Ma ktos moze jakies doswiaczenia?
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 22 Lis 2023 18:48 

srebrny
Zmieniał ktoś mailowo i zna ew.adres?
Jestem za granicą i do wylotu nie będę mógł zadzwonić. Na lotnisku nie chcę trącić czasu na zmiany, zwłaszcza, że wylot z lotniska, gdzie może nie być ich biura.
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 22 Lis 2023 18:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Chyba nie ma tu nikogo kto zmieniał mailowo. Prawdopodobnie nie ma takiej opcji. Jest np. WhatsApp, ale jak coś jest do przebookowania to i tak odsyłają na infolinię. Proponuję złapać Wi-fi i dzwonić via np. Skype.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#308 PostWysłany: 22 Lis 2023 19:11 

srebrny
Tylko to chyba nie przejdzie, bo nawet z Włoch z niemieckiego numeru na niemiecką infolinię nie udało mi się połączyć.
Słyszałem komunikat, że tylko z sieci O2 są realizowane połączenia. Dziwne, bo nie mam O2 I się dodzwaniałem, pewnie za sprawą przekierowania roamingowego blokowało.
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 22 Lis 2023 19:13 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
@jacek96
1-800-472-8342
jacek96 uważa post za pomocny.

#310 PostWysłany: 22 Lis 2023 21:15 

Problem z ich infolinią jest taki, że trzeba zadzwonić z numeru, który masz podany w rezerwacji. W USA dzwoniłem ze Skype'a i znaleźli mi nowe loty, ale nie mogli ich przebookować, bo nie zgadzał się numer (mimo, że ustawiałem gdzieś na Skype, żeby wyświetlał się mój numer). Przy telefonie na infolinie niemiecką z numeru z rezerwacji poszło bez problemu,

Image
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 22 Lis 2023 21:36 
Awatar użytkownika

srebrny
Aby zweryfikować się na infolinii Saudia dzwoniąc z innego numeru tel. niż podany w rezerwacji (np. ze Skype'a) należy:
1. Podać "security code" (taki "ala" PIN) który przychodzi SMSem podczas składania rezerwacji. Trzeba go odkopać w SMSach
albo
2. Poprosić o wysłanie maila przez konsultanta infolinii celem weryfikacji. Oczywiście wysyłają tylko na maila podanego w rezerwacji i trzeba mieć dostęp do tej poczty "ad hoc", bo konsultant od razu pyta "czy doszło" itp.
albo
3. Zadzwonić jednak z numeru tel. podanego w rezerwacji :) (bywa kosztowne)

Powyższa weryfikacja jest niezbędna do akceptacji zmian/przebookowania i tym podobnych "poważnych" i finalnych operacji dot. rezerwacji. Zwykłe informacje/spekulacje/rozmowy można wymieniać oczywiście bez powyższej weryfikacji.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
agnieszka.s11 uważa post za pomocny.

#312 PostWysłany: 28 Lis 2023 13:13 

Dostałem dzisiaj smsa, że mój lot powrotny ICN-VIE jest odwołany. Da się to jakoś załatwić przez ich stronę czy aplikację (przycisk "change" przy locie jest nieaktywny) czy zostaje tylko opcja telefoniczna?
Na stronie w ogóle mi nie wyszukuje lotów w tym terminie (15 lipca) +/- kilka dni.
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 28 Lis 2023 13:27 

Myśle że do lipca zdążą nam anulować całkiem ten Seul, oby nie zrobili tego samego z Tanzanią na styczeń ...
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 28 Lis 2023 13:37 

Oby nie bo mam kupione bilety na Cebu.
Jeszcze jedna wiadomość przyszła: zmiana lotu do Seulu - dłuższa podróż o jeden dzień, dodatkowa przesiadka 14 godzin w Rijadzie. To już nie jest wielki problem bo odpadnie mi jeden nocleg w Seulu.
Czekam na jakąś propozycję powrotu.
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 28 Lis 2023 21:20 

Macie doświadczenie jak ze zmianą destynacji przy zmianie lotów w sv?
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 28 Lis 2023 21:40 

Nam dzisiaj najpierw zmieniono vie-icn tak jak przedmówcy o jeden dzień a teraz przyszła, ale już tylko sms anulacja powrotu. Nie bardzo wiem co robić …
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 28 Lis 2023 21:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak lot nie ma się odbyć w najbliższych tygodniach, lecz w lecie, to poczekać chwilowo.
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 28 Lis 2023 22:11 

HON fly4free
Alananiss napisał(a):
Macie doświadczenie jak ze zmianą destynacji przy zmianie lotów w sv?

Była już wiele razy mowa, że SV jest dość elastyczna jeśli chodzi o zmianę lotów na inne daty / także inne linie dostępne na danej trasie, ale raczej mocno restrykcyjna, jeśli chodzi o zmianę kierunku względem pierwotnie zabukowanego. Resztę musisz sam ustalić kontaktując się z nimi, bo różni są agenci i czasami może się udać to czego zazwyczaj odmawiają.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#319 PostWysłany: 28 Lis 2023 22:39 

Jakub Chojnacki napisał(a):
Nam dzisiaj najpierw zmieniono vie-icn tak jak przedmówcy o jeden dzień a teraz przyszła, ale już tylko sms anulacja powrotu. Nie bardzo wiem co robić …
Identycznie u mnie.
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 28 Lis 2023 22:57 

srebrny
Zeus napisał(a):
Jak lot nie ma się odbyć w najbliższych tygodniach, lecz w lecie, to poczekać chwilowo.
Dokładnie, warto poczekać parę miesięcy i sprawdzić później co najlepiej zrobić z rezerwacją.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.
beyond uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 447 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 5 gości