Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 186 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 23 Mar 2017 09:28 

srebrny
@‌cappricio‌ Nie ma znaczenia,że wózek ma 2 elementy,liczy się jako 1 wózek ,do tego masz prawo zabrać też fotelik.
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#82 PostWysłany: 24 Maj 2017 12:42 

-- 24 Maj 2017 12:37 --

dla odświeżenia tematu - lot rodzice i 4 miesięczne niemowlę
Lot z Rzeszowa na Korfu 2 x duże bagaże podręczne, wózek typu gondola składający się z dwóch części (gondola i stelaż) i leżaczek bujaczek.
Dodatkowo torba dla niemowlaka oraz 2xmałe podręczne.
Wszytko bezpłatnie.
W rze na stanowisku Ryana zaproponowali oklejenie dużych podręcznych i nadanie do luku za darmo z czego chętnie skorzystaliśmy.
Leżaczek (za darmo) jako drugie darmowe akcesorium dla niemowlaka odstawiony jako nietypowy gabaryt szczęśliwie w całości odebrany na Korfu. Tak samo z powrotem za darmo, tyle że tu jechał na taśmie od checkinu jak inne duże bagaże rejestrowe.
Wózek w obydwie strony oklejany dwoma naklejkami - można poprosić o nieoklejanie i zapakować wózek przed samolotem w folie czy torbę i dopiero przy schodach po zapakowaniu samemu okleić. W powrotną stronę nie owijaliśmy folią, wózki innych pasażerów były zostawiane bez dodatkowych zabezpieczeń i żaden nie został uszkodzony. Nie wiem czy dało by się bez naklejek. Wszyscy których widzieliśmy mieli wózki oklejone.
W Korfu (lot powrotny) nie udało się nadać dużych bagaży podręcznych za darmo więc je wzięliśmy do samolotu.

Co do torby dla niemowlaka to przysługuje nielimitowany rozmiar, tyle że limit wagi 5 kg - ale nikt tego nie sprawdza.
Na security w Grecji babce z 3 letnim chłopcem przed nami pozwolili zabrać 0,5l wody.
I potwierdzam co pisali wcześniej - jak podróżujesz z niemowlakiem nikt nie przygląda się wielkości twoich bagaży.

-- 24 Maj 2017 12:42 --

I jeszcze jedno - zapomnijcie w Ryanie o wejściu w ramach pierwszeństwa jeśli go nie kupiliście
Z dziećmi kierują na koniec a nie na początek kolejki
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 16 Wrz 2017 13:41 

Ryan ma bardzo przyjazną politykę jeśli chodzi o podróżowanie z dziećmi. Można zabrać po 2 rzeczy na dziecko i to do późnego wieku (10 lat chyba, nie pamiętam teraz).
My lecieliśmy w marcu Kraków-Teneryfa i dla malucha mieliśmy wózek spacerowy (duży, nie parasolka) + fotelik samochodowy (kołyska). Dla 3latka wzięliśmy rowerek biegowy i również nie było z tym problemu (potwierdzałam wcześniej na infoczacie, że można).
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 27 Lut 2018 13:07 

Witam

Leciałem z POZ - BLL - POZ rodzina 2+2+1- INFANT (1,4 roku) FR. Fotelik samoch.( bagaż ponadnormatywny) i wózek dziec. składany typu parasolka nadajesz w pkt FR (nadawanie bagażu rejestr.) ZA DARMO ale dopisane to jest do 1 OSOBY DOROSŁEJ.

O ile jest 2 dzieci INFANT (do 24 m-cy) to do każdej osoby dorosłej dopisany zostaje wózek dziecięcy i fotelik w opcji INFANT.

W razie rezerwacji lepiej jest jak dziecko podróżuje na wykupionym miejscu jak dla osoby dorosłej z opcją INFANT.
Czyli przy oknie. Od załogi dostaniesz specjalny pas który zapinasz dziecku podczas startu i lądowania oraz w czasie kiedy zapali się znaczek zapięcia pasów. Wtedy dziecko należy mieć na kolanach.

Załoga (FR) zawsze pomaga nawet w przypadku jak to było u nas kiedy system rezerwacji FR rozrzucił wszystkich po całym samolocie. Tak się zdarza.

Podsumowanie. Nawet w Madrycie POZ- MAD-POZ jest super w podróży z dziećmi (2+2+1 INF) tylko pkt nadawania bagażu Ryanair (fotelik i spacerówka) jest w przejściu do innego terminala po prawej stronie w jakiejś kanciapie. Ludzi full miejsc siedzących brak, rozmowa po angielsku nie bardzo się kleji no ale jakoś się udało.
Rodziny z dziećmi wchodzą specjalną bramką w terminalu 1 do kontroli bezpieczeństwa i zazwyczaj są kierowani do osobnej taśmy. Ale reguły raczej nie ma jak jest szczyt to wszystko idzie i tak w wielkich kolejkach.

Polecam podróże z dziećmi to naprawdę kształci i młodzi ludzie zaczynają się otwierać językowo.
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 12 Mar 2018 21:25 

Witam, może ktoś ma doświadczenia jeśli chodzi o łóżeczko turystyczne dla niemowlaka - czy tak jak wózek idzie on do luku, czy też może być ona przewożony jako podręczny?
Mam wykupione priority, a łóżeczko po złożeniu jest bardzo małe - 36 x 13 x 36 cm - właściwie jest to coś w rodzaju małego namiociku.
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 12 Mar 2018 22:09 

srebrny
@olszyn Dla niemowlaka przysługuje dodatkowo bagaż,który ma nielimitowany rozmiar, tyle że do 5 kg wagi,choć zazwyczaj nikt nie waży,więc możesz tam spakować.Do luku razem z wózkiem też wezmą ,jak tak będzie wam wygodniej.
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 21 Mar 2018 20:00 

olszyn napisał(a):
Witam, może ktoś ma doświadczenia jeśli chodzi o łóżeczko turystyczne dla niemowlaka - czy tak jak wózek idzie on do luku, czy też może być ona przewożony jako podręczny?
Mam wykupione priority, a łóżeczko po złożeniu jest bardzo małe - 36 x 13 x 36 cm - właściwie jest to coś w rodzaju małego namiociku.

W Ryanair możesz wziąć 2 szt za darmo akcesoriów dla dziecka do 2 lat (wózek parasolka, fotelik samoch, łóżeczko turystyczne lub podobne). . Możesz nadać przy odprawie, okleją go, i sam musisz donieść na ponad gabarytowy bagaż do innego stanowiska (zazwyczaj pracownik Ciebie doprowadzi lub jeżeli blisko wskaże ręką) lub wziąć ze sobą przejść przez strefę bezp. i zapakują do luku.
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 07 Kwi 2018 21:45 

a orientujecie się jak jest w Ryanair Sun z fotelikiem i wózkiem? na stronie tui jest regulamin przewoźnika, ale ani słowa o akcesoriach dla niemowląt...
pracownik tui odpowiedział mi, że można bezpłatnie jedną z rzeczy wziąć, ale na razie żadnej regulaminowej podkładki na to nie otrzymałam...
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 04 Maj 2018 12:10 

cappricio napisał(a):
a orientujecie się jak jest w Ryanair Sun z fotelikiem i wózkiem? na stronie tui jest regulamin przewoźnika, ale ani słowa o akcesoriach dla niemowląt...
pracownik tui odpowiedział mi, że można bezpłatnie jedną z rzeczy wziąć, ale na razie żadnej regulaminowej podkładki na to nie otrzymałam...

Również bardzo mnie interesuje ta kwestia i niestety im więcej szukam tym mniej wiem ...
Ostatnie info od TUI które dostałem do takie
Cytuj:
Wózek może zostać potraktowany jako nadbagaż i będą musli Państwo zapłacić dodatkowo
, ale nie wiem co to oznacza że może być, jaki jest cennik za nadbagaż (a może nadanie wózka jest osobno), czy jeśli razem z wagą bagażu zmieści się do 20kg to będzie ok, czy też może po prostu stała opłata (gdzieś mignęło mi 10 euro za lot w jedną stronę?). Patrząc na wszystkie inne posty itd generalnie wózki można przewozić i nie powinni robić z tym problemów, ale to jest nowa linia czarterowa i chyba pracownicy touroperatorów nawet za bardzo nie wiedzą jakie są tu praktyki...
A czy ktokolwiek ma może kontakt do Ryanair Sun? Próbowałem przekopać się i nie jest to takie proste ;)
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 04 Maj 2018 12:30 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
niebieski
może ten namiar będzie pomocny www.ryanairsun.com

Załączniki:
rs.png
rs.png [ 23.33 KiB | Obejrzany 36329 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 04 Maj 2018 13:27 

Dziękuję :)
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 03 Lut 2019 23:17 

Loty: 5
Kilometry: 5 119
Jak to wygląda obecnie? Można wziąć wózek dla dziecka powyżej 2 lat? Jeśli tak, to czy zamiast wózka orzejdzie nosidło turystyczne?
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 03 Lut 2019 23:21 

srebrny
Można .Nosidło zamiast wózka też powinni uwzględnić skoro fotelik uwzględniają.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 04 Lut 2019 00:31 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
niebieski
W tym miesiącu mieliśmy nadawane nosidło turystyczne (opakowane w gruszy worek foliowy i zaklejony zwykłą taśmą klejącą) jak i wózek. Lecieliśmy z TXL i FUE. Wcześniej z kilku lotnisk także nie było problemu a mieliśmy dodatkowo w worku jeszcze fotelik dla niemowlęcia.
Dodatkowo można coś przewieść w nosidle (zbędne kg i płyny)
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 01 Kwi 2019 10:51 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 261 091
Cześć :) Za tydzień lecę z siostrą i jej czteroletnią córką do Rzymu. To będzie mój pierwszy w życiu lot z dzieckiem i chcę się upewnić, że wszystko dobrze zrozumiałam. Potrzebuje jasnej odpowiedzi, jak krowie na miedzy.

Na stronie Ryanaira w zakładce "Najczęściej zadawane pytania" stoi tak: "podróżując z dzieckiem nieodpłatnie można przewieźć jeden składany wózek dziecięcy/podwójny wózek dziecięcy/system podróżny/chustę do noszenia na każde dziecko (...)".

Siostra ma bilet z pierwszeństwem wejścia i 2 sztukami bagażu podręcznego. Czy dobrze rozumiem, że wózek jest w tym wypadku bezpłatnym, dodatkowym przedmiotem, który może ze sobą wziąć? Czyli może wziąć mały bagaż, bagaż podręczny 10 kg i wózek, zgadza się?

I drugie pytanie. Czy dziecko też ma w tej sytuacji darmowy mały bagaż podręczny?

Będę wdzięczna bardzo za rozwianie moich wątpliwości, bo już zgłupiałam, a nie chcę siostry dodatkowo stresować na lotnisku bo ona w ogóle nie lata :)
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 01 Kwi 2019 11:06 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 325 480
niebieski
Cześć @sprocha!
1) TAK, można zabrać wózek oprócz bagażu podręcznego. Wózek jest traktowany jako dodatkowy przedmiot dla dziecka, więc nie wchodzi w skład bagażu podręcznego.
2) TAK. Dziecko powyżej 2 lat, ma darmowy mały bagaż podręczny.
Powodzenia! ;-)
sprocha lubi ten post.
sprocha uważa post za pomocny.

#97 PostWysłany: 01 Kwi 2019 12:11 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 261 091
@kspr dzięki serdeczne za szybką odpowiedź! :)
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 11 Kwi 2019 09:38 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Ciekawą opcją w FR przy podróży z niemowlakiem wydaję mi się takie rozwiązanie
Podróżują 2pax+Infant
1) Kupujemy 3x bilet dla dorosłego
2) Na czacie zmieniamy dorosłego na infanta
3) dokupujemy za 15 E opcję zabierz rzeczy dla niemowlaka. Przy różnych trikach, tanich biletach, czy voucherach zawsze wyjdzie trochę taniej
4) Mamy zapewnione dodatkowe miejsce dla infanta na pokładzie

Załączniki:
Zrzut ekranu (799).png
Zrzut ekranu (799).png [ 35.08 KiB | Obejrzany 28774 razy ]
zbyhu lubi ten post.

#99 PostWysłany: 11 Kwi 2019 09:42 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Kiedy to sie pojawilo? Wydaje mi sie ze mozna bylo kiedys kupic extra infant seat, i bagaz normalnie przyslugiwal...
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 11 Kwi 2019 09:51 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Co do Extra Infant Seat to w regulaminie jest napisane, że można kupić dodatkowe miejsce dla niemowlaka ale bez przywilejów bagażowych takich jakie ma "bilet dla niemowlaka"

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 186 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości