Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi Citi Handlowy jest obciążone prowizją 8%, min 10zł!

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721


Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4092 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 205  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#3341 PostWysłany: 05 Sty 2019 01:08 

Rejestracja: 02 Wrz 2015
Posty: 25
Gdyby się miało dwie karty revolut, jedną się zapłacilo w weekend, a w środku tygodnia zrobiło przerzucenie na drugą, to finalnie chyba wyszłoby się do przodu?
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3342 PostWysłany: 05 Sty 2019 01:16 

Rejestracja: 06 Paź 2014
Posty: 100
Loty: 124
Kilometry: 351 130
niebieski
kruczi napisał(a):
...
a sprawdzałeś opcję z blokadą ?
według mnie nieważne kiedy zrobisz back in time
transakcja i tak się zaksięguje, curve zrobi zwrot ( stracisz na przewalutowaniu ) i obciąży revoluta

Opcję z blokadą sprawdzałem w Eurobanku i na KK Santander Consumer Banku, i tych transakcji nie mam zaksięgowanych (po prostu blokada zniknęła)
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3343 PostWysłany: 05 Sty 2019 01:43 

Rejestracja: 23 Wrz 2012
Posty: 725
niebieski
Z tego co kojarzę Eurobank nie nacina na zwrotach, więc nawet w przypadku jak najpierw rozliczy transakcję, a potem zaksięguje zwrot, to nie będzie się stratnym. (Przy karcie MasterCard, nie wiem jak z Visą). Ale co bank to inne zasady.
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3344 PostWysłany: 05 Sty 2019 13:34 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 08 Gru 2016
Posty: 264
Loty: 54
Kilometry: 118 416
niebieski
Ja przerabiałem coś takiego (kwot dokładnych nie pamiętam więc orientacyjne):

Curve z podpiętą KK w PLN. Kupiłem coś za 10000 ISK w sobotę. Przewalutowali z marżą (chyba nawet dwukrotną bo obie waluty niechodliwe) i obciążyli KK w PLN kwotą jakąśtam, powiedzmy 320 PLN (wg kursu bez marż powinno być powiedzmy 310 PLN).

W tygodniu podpiąłem revoluta do curve. Ustawiłem, że revolut jest kartą w ISK. Dałem back in time z KK w PLN na Revo w ISK. Na KK wróciło dokładnie tyle co pobrali czyli 320 PLN. Revo obciążyli dokładnie kwotą transakcji czyli 10000 ISK. Revo przewalutował po kursie z tego dnia czyli nie weekendowym.
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3345 PostWysłany: 05 Sty 2019 14:34 

Rejestracja: 23 Wrz 2012
Posty: 725
niebieski
Czyli potwierdza się to, co pisałem w pierwszym poście. @seal musiał mieć źle wpisaną walutę karty w aplikacji i z tego wynikła różnica w wysokości zwrotu.

Zatem nie ma powodu, żeby korzystać z metody podanej przez @parasite
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3346 PostWysłany: 05 Sty 2019 21:07 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2012
Posty: 6062
HON fly4free
Dziś płaciłem telefonem (Google Pay) na stacji benzynowej za paliwo 250,23 zł z podpiętym Revolut Premium. Na terminalu oczywiście pytanie o wybór waluty PLN / GBP. Wybrałem PLN i po chwili transakcja zaakceptowana bez potrzeby wpisania PINu. Wczoraj tak samo płaciłem ponad 100 zł i też przeszło bez PINu. Wcześniej miałem podpiętą kartę Wizzair z Raiffeisena i za transakcje powyżej 50 zł musiałem zawsze wpisać PIN, czyli tak samo jak dla fizycznej karty. Czy dla Revoluta (albo tylko dla Revolut Premium) są jakieś limity dla transakcji bez PIN?
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3347 PostWysłany: 05 Sty 2019 21:59 

Rejestracja: 18 Sie 2015
Posty: 945
srebrny
do tej pory nie trzeba było wpisywać pinu przy apple pay, przy googlu to nowość, ja musiałem wczoraj wpisać pin na stacji, bo przekroczyło ledwo 50 zł i tak sobie przypomniałem, że była wcześniej mowa, że od nowego roku będzie do 100 zł bez pinu, ale jak zwykle u nas obiecanki a jest jak zawsze, nawet w Rumuni nie trzeba pinu do 100 leji
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3348 PostWysłany: 05 Sty 2019 22:16 

Rejestracja: 22 Mar 2014
Posty: 4
karta brytyjska to i limit brytyjski Panowie - jeśli się nie zmienił w ostatnim czasie to wynosi 30 L

Wysłane z mojego COL-L29 przy użyciu Tapatalka
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3349 PostWysłany: 05 Sty 2019 22:41 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2012
Posty: 6062
HON fly4free
@mmadjer płaciłem 250,23 zł, czyli więcej niż nawet 50 GBP, dlatego się zdzwiłem
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3350 PostWysłany: 05 Sty 2019 23:13 

Rejestracja: 23 Wrz 2012
Posty: 725
niebieski
Poza tym limit nie zależy od kraju karty, tylko kraju, w którym się płaci.
Góra
 Profil Relacje PM off
wz111 lubi ten post.
 
      
 Temat postu: Re: revolut
#3351 PostWysłany: 05 Sty 2019 23:51 

Rejestracja: 17 Paź 2012
Posty: 302
niebieski
Rozumiem, że dla konta standardowego jest darmowa wypłata z bankomatów do 200€ ale czy przelewy z konta revolut na inne konto np w PL też się wliczają w tą sumę?

Oraz drugie pytanie czterosilnikowy ktoś przelew z revolut € na konto walutowe w banku w PL jak jest opłata za taki przelew?
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3352 PostWysłany: 05 Sty 2019 23:55 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Cze 2012
Posty: 12347
HON fly4free
Limit dotyczy wypłat z bankomatów, resztę niech wyjaśnia "czterosilnikowy ktoś" ;) (za przelew zł na konto w zł w Alior Kantorze nie pobiera prowizji)
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3353 PostWysłany: 06 Sty 2019 00:44 

Rejestracja: 17 Gru 2012
Posty: 434
Loty: 84
Kilometry: 112 812
niebieski
Przelewałem z Revoluta EUR i USD na konta walutowe w polskich bankach (Aliorkantor i ING) i nie pobrało żadnej prowizji.
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3354 PostWysłany: 06 Sty 2019 01:14 

Rejestracja: 01 Sie 2017
Posty: 49
Loty: 34
Kilometry: 68 780
niebieski
Limit bez pin-u dla transakcji do 100zl ma być wdrożony w tym roku. Nikt nigdy nie mówił i nie pisał, że od 1 stycznia będzie taka funkcjonalność. Dość późno mastercard jak i visa zainteresowały się tym tematem, a procedury trwają.
Każda karta wydawana w PL ma limit wypłat z pinem do 50zl. Są jeszcze płatności typu Garmin pay lub Fitbit pay i tam płacąc nie podajemy pinu.
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3355 PostWysłany: 06 Sty 2019 14:31 

Rejestracja: 08 Gru 2018
Posty: 10
Po aktywacji karty próbuję testowo przelać 1EUR na walutowe EUR Aliora (zdefiniowany odbiorca), po wpisaniu kwoty (nieprzekraczającej saldo) nie mogę zrobić przelewu - nie podświetla się "Wyślij"... za mała kwota?... jakaś głupota z mojej strony ? proszę o podpowiedź
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3356 PostWysłany: 06 Sty 2019 20:24 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 29 Maj 2011
Posty: 7110
Może nie wpisales odpowiednio danych? Np PL przed numerem konta

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
_________________
Odpoczynek od forum
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3357 PostWysłany: 06 Sty 2019 20:29 

Rejestracja: 17 Paź 2012
Posty: 302
niebieski
Do konta revolut mam podpięta kk z mBanku konto jest w pln. Na koncie revolut mam przelane złotówki, i wymienione/kupione € jak rownież potrzebuje kupić dolary $ i szekle Izraelskie.

Powiedzcie mi i teraz jak chce pobrać z bankomatu np. na Słowacji euro € to w bankomacie wybieram pomiędzy pln, €, $ i isl ??? A jak jestem w Izraelu i potrzebuje pobrać szekle isl to wybieram rownież znów? Jak to działa ???
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3358 PostWysłany: 06 Sty 2019 20:37 

Rejestracja: 07 Mar 2013
Posty: 11
Loty: 41
Kilometry: 102 793
ted07 napisał(a):
Jak to działa ???

Klikasz NIE, jeśli bankomat proponuje przekonwertowanie waluty i tyle.
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3359 PostWysłany: 07 Sty 2019 12:07 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 12 Paź 2018
Posty: 115
Loty: 103
Kilometry: 247 952
niebieski
@ted07: poniżej masz opisany cały algorytm:

Image

-> https://community.revolut.com/t/which-a ... ed/27361/2

W bankomacie możesz jedynie wybrać, czy chcesz, żeby jego operator zrobił przewalutowanie (i tu mówisz zdecydowanie "nie").
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
 Temat postu: Re: revolut
#3360 PostWysłany: 07 Sty 2019 12:52 

Rejestracja: 17 Paź 2015
Posty: 1
Poprawcie mnie jeśli coś żle wydedukowałam.
W momencie kiedy GPB mają nalepszy przelicznik na IDR (zdecydowanie lepszy w stosunku do eurasków czy dolarów, które w indonezji wolą na wymianki) to nie musze nic robić, (w sensie nie zlecać wymiany złotówek na funty w aplikacji) tylko podchodze od ATM i dostaje miejscową walutę po najlepszym kursie?
Czy ograniczenie 200GPB na miesiąc oznacza miesiące kalendarzowe czy np 30dni między wyplatami?
Czy te 2% powyżej tej wypłaty (bo potrzebuje zdecydowanie więcej gotówki) też sa dobrą opcją, czy korzystaniej wymienic pieniążki np w Polsce
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4092 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 165, 166, 167, 168, 169, 170, 171 ... 205  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Marco Manno oraz 10 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Przeszukaj temat:
  
phpBB® Forum Software © phpBB Group