Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 569 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna
Autor Wiadomość
#481 PostWysłany: 09 Sty 2012 21:19 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Pieniądze mi już zwrócili, czyli na 99% nic się nie ugra u nich, trudno.
Ważne że chociaż jedna rezerwacja potwierdzona.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍 Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍
Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
#482 PostWysłany: 10 Sty 2012 00:23 

Dostalem odpowiedz od hotelu na moje pytanie o moja rezerwacje (napisalem ze ją oplacilem). To chyba ok odpowiedz -hmm mozna na spokojnie jechac i nie martwic sie ze beda o kase krzyczec na recepcji?

Cytuj:
we are pleased to confirm you a lovely “Classic” DOUBLE Room (N°1 Bed king size) for the only night of 30 April 2012 – Reservation prepaid, non refundable - Room Only.
 Profil Relacje PM off  

#483 PostWysłany: 10 Sty 2012 01:10 
Awatar użytkownika

niebieski
xmugenx napisał(a):
Dostalem odpowiedz od hotelu na moje pytanie o moja rezerwacje (napisalem ze ją oplacilem). To chyba ok odpowiedz -hmm mozna na spokojnie jechac i nie martwic sie ze beda o kase krzyczec na recepcji?

Cytuj:
we are pleased to confirm you a lovely “Classic” DOUBLE Room (N°1 Bed king size) for the only night of 30 April 2012 – Reservation prepaid, non refundable - Room Only.

nie.

Moja rezerwacje w bergamo tez potwierdzil hotel, ale zostala pozniej odwolana przez posrednika, wiec pewnie hotel tez juz o tym wie ;)

Jesli kombinowales no to coz.. do 30.04 mozesz dostac anulowanie od h4u :roll:
 Profil Relacje PM off  

#484 PostWysłany: 10 Sty 2012 08:45 

Ta rezerwacja jest potwierdzona przez hotels4u. Anulowali mi 4 inne, ale ta byla na najwyzsza sume (26 funtow) napisali ze jest "still active", a to powyzej to mejl od hotelu ktory dostalem wczoraj. Nie bookowalem nigdy przez hotels4u i ciekawy jestem po prostu czy taka odpowiedz hotelu mozna traktowac spokojnie czy bede sie szarpal na recepcji bo wplaty znalezc nie beda mogli etc. ALe chyba wszystko ok bedzie.
 Profil Relacje PM off  

#485 PostWysłany: 10 Sty 2012 09:21 
Awatar użytkownika

niebieski
xmugenx napisał(a):
Ta rezerwacja jest potwierdzona przez hotels4u. Anulowali mi 4 inne, ale ta byla na najwyzsza sume (26 funtow) napisali ze jest "still active", a to powyzej to mejl od hotelu ktory dostalem wczoraj. Nie bookowalem nigdy przez hotels4u i ciekawy jestem po prostu czy taka odpowiedz hotelu mozna traktowac spokojnie czy bede sie szarpal na recepcji bo wplaty znalezc nie beda mogli etc. ALe chyba wszystko ok bedzie.

a, to zmienia postac rzeczy. W takim razie wszystko powinno byc ok ;)
 Profil Relacje PM off  

#486 PostWysłany: 10 Sty 2012 18:03 

otrzymałem dzisiaj zwrot pieniędzy za drugą rezerwację, a maila o jej anulowaniu nie

#487 PostWysłany: 10 Sty 2012 20:32 

Ja dostalem zwrot za 4 rezerwacje, a dodatkowo ze w miedzyczasie kurs sie zmienil to otrzymalem zwrot o 3,5 PLN wiekszy niz zaplacilem:P
 Profil Relacje PM off  

#488 PostWysłany: 11 Sty 2012 03:25 

niebieski
Maris83 napisał(a):
Ja żeby było śmieszniej otrzymałem zwrot pieniędzy za 2 rezerwacje już z 3 dni temu, a za pozostałe 3 nie. Ale i tak przed zwrotem zgłosiłem na wszystko chargeback, wiec pozostaje czekać :)

Chargeback nie do tego służy, więc naprawdę nie masz się czym chwalić. Żałuję, że nieuzasadnione rozpoczęcie procedury nie jest jakoś karane.

U mnie dwie rezerwacje na dwa nazwiska, dwie karty, dwa maile, jedno IP na najbliższy weekend cały czas aktywne.
 Profil Relacje PM off  

#489 PostWysłany: 13 Sty 2012 12:07 
Awatar użytkownika

niebieski
Właśnie moje również na dwa nazwiska i dwie karty z jednego IP nadal aktywne. Najgorsze jest to, że w każdej chwili mogą odwalić coś z anulowaniem i wtedy będzie trzeba szukać czegoś na gwałt.

#490 PostWysłany: 13 Sty 2012 12:40 

niebieski
Ooo, na gwałt to i krzaczki stykną :D
A poważnie - maila o anulowaniach nie mam, ale nie dostałem nawet maila z potwierdzeniem jednej z rezerwacji (najpewniej serwer odrzucił jako spam). Ale na szybko też się coś znajdzie, więc zamiast za grosze będzie nieco drożej. Bądźmy optymistami.
 Profil Relacje PM off  

#491 PostWysłany: 13 Sty 2012 14:43 

kerad85 napisał(a):
Właśnie moje również na dwa nazwiska i dwie karty z jednego IP nadal aktywne. Najgorsze jest to, że w każdej chwili mogą odwalić coś z anulowaniem i wtedy będzie trzeba szukać czegoś na gwałt.

Miałem dokładnie taką sytuację. Jedna dla dziewczyny na Grudzień, moja na wczoraj. Rezerwacje z tego samego IP, chyba nawet tą samą kartą płatność. Wszystko zupełnie bez problemu, więc raczej nie masz się o co martwić.
 Profil Relacje PM off  

#492 PostWysłany: 14 Sty 2012 05:08 

niebieski
Maris83 napisał(a):
W e-mailu napisali mi, że pieniądze oddadzą dopiero, kiedy im się to spodoba a nie natychmiastowo - więc zgłosiłem chargeback

"Kiedy im się podoba" to dokładny cytat z korespondencji, czy tylko Twoja fantazja, której próbkę dałeś choćby tutaj:
Maris83 napisał(a):
Zrobiłem na wszystkie transakcje chargeback - innym też to polecam, bo inaczej możecie pieniędzy nie zobaczyć już.

Paypal będzie księgował pieniądze 5 dni, a nie zrobi tego natychmiastowo, liczę więc że będziesz konsekwentny i podasz ich co najmniej do Strasbourga.

Fakty są jednak takie, że złamałeś regulamin promocji dokonując 6 rezerwacji na tą samą osobę (w tym dwie mieszając jeszcze z literówkami), próbując wyłudzić 250Ł i zgłosiłeś cb tego samego dnia, w którym napisali Ci maila, że zwrócą Ci kasę. Dla mnie to pachnie złą wolą.

Co prawda wydaje Ci się, że doskonale wiesz czym jest chargeback, ale w ramach dokształcania się możesz przeczytać choćby definicję z wikipedii, ze szczególnym uwzględnieniem paragrafu krytyka:
Cytuj:
Nieuczciwi konsumenci mogą wykorzystywać mechanizm obciążenia, kosztem sprzedających.
(...) bez zaangażowania się w przyjazne rozstrzyganie sporów (standardowe reklamacje) mogą zwyczajnie zakwestionować transakcję.

Gwarantuję Ci, że h4u nie czeka żadna kara (bo i za co?!) - po prostu paypal wykazał się w tej sprawie kulturą biznesu, której Tobie zupełnie zabrakło.

Ostatnio edytowany przez mikerus, 14 Sty 2012 17:54, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#493 PostWysłany: 14 Sty 2012 10:29 

HON fly4free
eee, nie cytuj mnie, bo ja żadnych chargebacków nie robiłem, podobnie z resztą jak i 6 rezerwacji ;-)
 Profil Relacje PM off  

#494 PostWysłany: 14 Sty 2012 11:24 

Czy w ostatnich dniach przysłali komuś maila z anulacją? Nikt się nie "pochwalił" od dobrych paru dni, może już zakończyli sprawdzanie poprawności promocyjnych rezerwacji??
 Profil Relacje PM off  

#495 PostWysłany: 14 Sty 2012 12:26 

HON fly4free
Cisza generalnie, na forach zagranicznych też.
 Profil Relacje PM off  

#496 PostWysłany: 14 Sty 2012 12:53 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zapychaja mi skrzynke ofertami wyprzedazy promocji ale poki co z anulacja cicho :)
 Profil Relacje PM off  

#497 PostWysłany: 14 Sty 2012 18:22 

niebieski
@marek2011 przepraszam, tam był cytat w cytacie i pomyliłem się przy kasowaniu. Już poprawione.

Maris83 napisał(a):
To już jest co najmniej żałosne. Zwykle takim osobą jak Ty w życiu nie za bardzo się powodzi i czepiają się wszystkiego co możliwe.

Dziękuję za psychoanalizę, niestety jest zupełnie chybiona. Ja życzę, żeby Tobie jak najlepiej się powodziło, żebyś nie musiał wyłudzać bezczelnie kasy, gdy ktoś chce Ci "dać" 50 funtów.
Maris83 napisał(a):
Fakty są takie, że oni złamali regulamin własny, przez co ja po wznowieniu musiałem brać na oślep co popadnie, bo jak isę okazało po 20min wyłączyli i dobrze, że to zrobiłem, bo inaczej nie miałbym nic przez ICH złamanie regulaminu.

Musiałeś brać? Serio, był jakiś przymus?
Ale są też pozytywy: gdyby nie skończyli wcześniej promocji to miałbyś tylko hotel, a teraz masz hotel + możliwe, że oddadzą Ci kasę za samolot, zgodnie z Twoim żądaniem. A może już ustosunkowali się do tej propozycji?
Maris83 napisał(a):
To, ze ja wiem, to nie znaczy, że Ty także, bo jestem pewny, że bazujesz na jednej stronie Wikipedii i... to wszystko. Uważasz, że h4u nie poniesie żadnych kosztów przez chargeback, czyli to jednoznacznie określa, że nie wiesz nawet co to jest.

Aha, rozumiem, że przez dodatkowe koszty rozumiesz kopertę i znaczek kosztowy. Te faktycznie ich nie ominą.
Wbrew pozorom wiem trochę o chargebacku i wiem również, o tzw. czarnej liście, która potrafi trochę utrudnić życie. W USA zostało na nią już wpisanych kilka milionów ludzi eksperymentujących z chargebackiem. :)
 Profil Relacje PM off  

#498 PostWysłany: 15 Sty 2012 02:31 

Wniosek dla sprzedających jest prosty - NIGDY nie oferuj czegoś całkowicie ZA DARMO - będzie Ci się to odbijało czkawką przez długie miesiące... Do tego będzie jeszcze spora grupa "oburzonych klientów", którym nie udało się "wykiwać" twojego systemu czy pracownika... Ale czy Wy poważnie uważacie, że jakakolwiek firma będzie chciała mieć grupę "wiernych klientów promocyjnych" (za 6-10 GBP)??? Oczywiście, że nie. Każda firma chce klientów, którzy wydają pieniądze, dużo pieniędzy. Z tego żyją. Aaaa, jeszcze dodatkowa praca ze wszystkimi reklamacjami (zasadnymi lub nie). Przepraszam Was bardzo, ale niektóre komentarze uważam w tym wątku za żałosne. Nawet jeżeli komuś się udało (czy to z powodu błędu hotels4U czy nie), to niech się cieszy, a nie chwali dookoła, że de facto wymusił 5 czy 10 x 50 GBP, a firma nie dała się oszukać.
 Profil Relacje PM off  

#499 PostWysłany: 15 Sty 2012 19:17 
Awatar użytkownika

niebieski
ZepZoSo napisał(a):
Kupiłem nocleg na kwiecień i dzwoniłem do hotelu. Rezerwacja jest i jest opłacona już całość. Więc chyba nie jest to ściema z tą promocją Hotels4u.com. :)

sciema nie, ale anulowac ci dalej moga. Ja rowniez kontaktowalem sie z hotelem po rezerwacji, zostala oplacona, dogadalem szczegoly itp a tu pare dni pozniej mail od h4u, ze anulowana z wiadomego powodu.
Na szczescie dziewczyna zabookowala jedna noc, a druga trzeba bylo spedzic w "BGY orio al serio hostel" z pobudką o 3 rano na sprzątanie.. :)
 Profil Relacje PM off  

#500 PostWysłany: 15 Sty 2012 19:39 

Maris83 napisał(a):
To już jest co najmniej żałosne. Zwykle takim osobą jak Ty w życiu nie za bardzo się powodzi i czepiają się wszystkiego co możliwe.

jak juz sie bawimy w psychoanalize, to jak nazwiesz siebie? osobe, ktora musi lub chce z premedytacja oszukiwac, aby zarezerwowac kilkudniowy pobyt w hotelu? reguly byly jasne - nie umiesz czytac? jedna rezerwacja na osobe, a jak dokonasz kilku to anuluja wszystkie poza jedna.

*osobom

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 569 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości