Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 569 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29  Następna
Autor Wiadomość
#541 PostWysłany: 11 Maj 2012 23:09 

Loty: 200
Kilometry: 409 881
niebieski
zrobilem 3 rezerwacje z tej promocji, wiec chyba mialem duzo szczescia. W zadnym przypadku nie mialem najmniejszych problemow. To byla zdecydowanie jedna z lepszych promocji.

Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍 Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍
Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
#542 PostWysłany: 12 Maj 2012 15:22 

platynowy
Maciek78 napisał(a):
Powiem Wam zasady działania booking.com - hotels4u na pewno działają w tym samym schemacie.

W momencie opłaty rezerwacji środki z karty wpływają na konto Hotelu. Średnio co miesiąc booking wystawia fakturę dla hotelu na kwotę swojej prowizji.

Jakieś bzdury piszesz. W przypadku booking.com bardzo rzadko opłaca się nocleg z góry, a jeśli już to hotel otrzymuje dane karty i sam sobie ściąga należność (albo preautoryzuje sobie kartę). Booking.com nie obsługuje płatności a jedynie pośredniczy w wymianie danych.

Hotels4u ściąga całą należność i wystawia voucher na nocleg. Płaci hotelowi dopiero PO wizycie gościa.

#543 PostWysłany: 12 Maj 2012 20:04 

niebieski
też zrobiłem 3 rezerwacje i wszystkie bez problemu!
gdyby ta promocja była w 2012 byłaby nr 1 w tym roku,
w 2011 jednak były też inne smaczki jak -70EUR na expedii czy 5* w Pekinie :)

#544 PostWysłany: 13 Maj 2012 20:35 

niebieski
mucha napisał(a):
Maciek78 napisał(a):
Powiem Wam zasady działania booking.com - hotels4u na pewno działają w tym samym schemacie.

W momencie opłaty rezerwacji środki z karty wpływają na konto Hotelu. Średnio co miesiąc booking wystawia fakturę dla hotelu na kwotę swojej prowizji.

Jakieś bzdury piszesz. W przypadku booking.com bardzo rzadko opłaca się nocleg z góry, a jeśli już to hotel otrzymuje dane karty i sam sobie ściąga należność (albo preautoryzuje sobie kartę). Booking.com nie obsługuje płatności a jedynie pośredniczy w wymianie danych.

Mucha, przeczytaj na spokojnie tekst, który komentujesz.
 Profil Relacje PM off  

#545 PostWysłany: 17 Maj 2012 10:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Wiecie, czy można anulować rezerwacje w promocji -£50?
W mailach od Hotels4U nic nie ma odnośnie warunków rezerwacji.

Znalazłem świetną ofertę w lepszym miejscu na booking i chciałbym zamienić.

#546 PostWysłany: 17 Maj 2012 10:27 

HON fly4free
Moją mozna było anulować. To zalezy od konkretnej taryfy hotelowej.
 Profil Relacje PM off  

#547 PostWysłany: 17 Maj 2012 10:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Na moje pytanie odpowiedziano bardzo szybko (jakieś 10min).

Można anulować moją rezerwację (4 dni przed wyjazdem).

#548 PostWysłany: 23 Maj 2012 16:33 

Maris83 napisał(a):
Zrobiłem rezerwację za ponad sześć stów a hotel mówi, że oni nawet rezerwacji nie mają! Pięknie...

i jak. wyjaśniła się sytuacja?
 Profil Relacje PM off  

#549 PostWysłany: 01 Cze 2012 20:02 

Ja dziś wróciłem z Francji - hotel w Antibes. Nie było żadnych problemów. 2 nocki w jednym pokoju - mimo 2 oddzielnych rezerwacji (pierwsza noc na mnie, druga na moją kobietę), żadnych dokumentów -tylko wydrukowane vouchery do pokazania. Noclegi wyszły wiec po 7 funtów :-). Pozdro
 Profil Relacje PM off  

#550 PostWysłany: 01 Cze 2012 21:45 

Mialem 8 rezerwacji na 2 hotele w Toronto i NYC na dwa nazwiska i wszystkie przeszly bez problemu

#551 PostWysłany: 02 Cze 2012 18:40 

A ta zniżka -50 funtów wciąż aktualna? Czy można z niej skorzystać jeszcze? Jeśli tak to bardzo bym chciał znaleźć coś w Paryżu na koniec czerwca na 4 noce. Jaki jest kod zniżkowy, lub gdzie można szukać przecenionych ofert?
 Profil Relacje PM off  

#552 PostWysłany: 10 Cze 2012 20:58 

niebieski
Byłam z promocji bożonarodzeniowej - noclegi w Kyriad DISNEYLAND Paris - zero problemów, wszystko zgodnie z rezerwacją.
W ten sposób za noclegi zapłaciłam 160 funciaków za 3 doby za 4 osoby ze śniadaniem, na miejscu lub w innych serwisach cena za ten sam okres 180 euro za dobę;)
Pozostaje czekać na podobne okazje;)
 Profil Relacje PM off  

#553 PostWysłany: 21 Cze 2012 22:21 

Loty: 2
Kilometry: 3 632
niebieski
jedyna zniżka jaka jest teraz to zarejestrować się się na newsletter i dostaje się 10funtów na najbliższą rezerwację (warunek pow.150 funtów)

#554 PostWysłany: 25 Cze 2012 22:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie znajduje innego tematu o tym serwisie więc zapytam tu. Korzystał ktoś u nich z płatności depozytowej jeśli rezerwacja jest robiona na zakwaterowanie w okresie odleglejszym niż 56 dni? Wyskakuje mi info, że chcą wtedy po 60 GBP od głowy, natomiast kiedy reszta? Bookował ktoś w ten sposób czy lepiej od razu całość? I drugie pytanie oni są pewni? Bo zawsze rezerwuje przez booking.com ale teraz znalazłem tu hotel na Cyprze, którego na booking.com nie ma wcale... Cena jest na tyle świetna, że aż zastanawiająca... Znajduje mi bowiem ten hotel jeszcze na otel.com i kilku innych mniej znanych serwisach, ale różnice są ogromne na korzyść hotels4u.com. Miał ktoś problemy z nimi w przypadku podejrzanie niskich cen, czy jak dostanę potwierdzenie po przelewie mogę spać spokojnie i czekać dnia wylotu??

#555 PostWysłany: 26 Cze 2012 08:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Lecimy we trójkę na ten Cypr i na otel.com apartament z jedną sypialnią za nasz okres pobytu w opcji half board wychodzi 716 funtów w sumie. Na hotels4u.com ta sama opcja kosztuje 519,45 funtów. Bez wyżywienia na otel.com 525 GBP, na hotels4u.com 330 funciaków. Z takimi różnicami się jeszcze nie spotkałem, nie wiem jak im się to opłaca... Na booking.com hotel sam sobie kasę ściąga w dniu przybycia, tu w takim razie serwis bierze kasę od razu i później liczy się z hotelem, tylko jak im się to opłaca? W naszym przypadku doba hotelowa w opcji half board w czterogwiazdkowym hotelu wychodzi poniżej 100 zł na osobę... No ale dobra chyba spróbujemy;)

#556 PostWysłany: 26 Cze 2012 08:59 

niebieski
Ranek takie sytuacje są normalne. Dlatego zawsze sprawdzamy każdy hotel u większości pośredników (oczywiście tych wiodących) i wybieramy tańszą ofertę. Raz tańszy będzie otel, a raz booking.com - nie ma żadnej reguły.
 Profil Relacje PM off  

#557 PostWysłany: 04 Paź 2012 12:55 

hej, bookowałem przez hotels4u dwa miejsca na lanzarote. dwa zablokowali (ściągnęli ) mi kasę na koncie ( przeliczali z funtów) . kiedy mi je odblokują ?
mam wziąć do hotelu ze sobą funty żeby zapłacić za pobyt ?
 Profil Relacje PM off  

#558 PostWysłany: 08 Paź 2012 21:54 

niebieski
To zależy kiedy masz ten pobyt. Jeśli bodajże w ciągu +- 50 dni, to ściągają całość kasy z karty w momencie rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#559 PostWysłany: 23 Gru 2012 18:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
http://www.hotels4u.com/christmas-day-giveaway.aspx

ehhh gdyby tak byla powtorka z rozrywki
info na 1 stronie tematu

:)

Ostatnio edytowany przez correos, 23 Gru 2012 19:11, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#560 PostWysłany: 23 Gru 2012 18:08 
Awatar użytkownika

niebieski
cóż to były za czasy, rok temu objedzony po wigilii zacząłem bookować. Ale to była udana noc : )

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 569 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości