Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 569 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 08 Sty 2012 16:50 
Awatar użytkownika

niebieski
wlasnie wrocilem z BCN, wszystko ok, moja rezerwacja jak i kolezanki przeszla bez problemow, pomimo ze to samo IP (ale rozne osoby, karty itp). Natomiast anulowana rezerwacja z innego IP na moje imie i nazwisko ale inne pozostale dane - zwrocono kase, oczywiscie przewalutowania, wiec jestem 0.28€ do tylu (karta w EUR). Napisze do nich tak jak mialem w planach, choc i tak nic z tego widze nie bedzie
 Profil Relacje PM off  

Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️ Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️
👩‍👩‍👧‍👧 Całą rodziną (2+2) na ferie do Algarve 🤯🌴 Tydzień w 4* aparthotelu za 879 PLN ❗✨ 👩‍👩‍👧‍👧 Całą rodziną (2+2) na ferie do Algarve 🤯🌴 Tydzień w 4* aparthotelu za 879 PLN ❗✨
#462 PostWysłany: 08 Sty 2012 22:24 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 87 634
tomeeek07 napisał(a):
A czy w takich hotelach po przybyciu wypełnia się jakieś karteczki pobytowe, czy nic się nie robi? Niech ktoś odpowie.

Tak jak w każdym, musisz wypełnić kartę meldunkową ;-)
 Profil Relacje PM off  

#463 PostWysłany: 08 Sty 2012 23:09 

Bo ja będę w hotelu w Austrii, mam nadzieję, że ta karta będzie również w języku ang. lub polskim. :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 08 Sty 2012 23:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Kuba_Tychy napisał(a):
tomeeek07 napisał(a):
A czy w takich hotelach po przybyciu wypełnia się jakieś karteczki pobytowe, czy nic się nie robi? Niech ktoś odpowie.

Tak jak w każdym, musisz wypełnić kartę meldunkową ;-)

w hiszpanii np nigdy nic nie wypelniałem ;)
 Profil Relacje PM off  

#465 PostWysłany: 09 Sty 2012 08:56 
Awatar użytkownika

Loty: 189
Kilometry: 307 053
niebieski
tomeeek07 napisał(a):

Różnie bywa. W zeszłym roku rezerwowałem przez booking.com hotel na Majorce i Lanzarote, i na pierwszej wyspie wypełniałem kartę, a na drugiej nie.
Na takiej karcie nie ma nic trudnego do wpisania, dane osobowe, adres, tel, email, ewentualnie zaznacza się skąd dowiedziałeś się o danym hotelu.

#466 PostWysłany: 09 Sty 2012 09:33 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wynajmowalem noclegi przez booking, lastminute.de, HI Hostels itd
Kazdorazowo wypełniałem druczek imie nazwisko adres.... podstawowe dane
Nie wazne Hiszpania, Portugalia, Malta czy Maroko
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 09 Sty 2012 09:39 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
correos napisał(a):
Wynajmowalem noclegi przez booking, lastminute.de, HI Hostels itd
Kazdorazowo wypełniałem druczek imie nazwisko adres.... podstawowe dane
Nie wazne Hiszpania, Portugalia, Malta czy Maroko

Mialem tak samo. Do tego w zaleznosci od hotelu wpisuje sie albo dane jednej osoby albo wszystkich przebywajacych w pokoju.
 Profil Relacje PM off  

#468 PostWysłany: 09 Sty 2012 12:20 

niebieski
Wracając do Świątecznej Promocji - jest ktoś, komu nie anulowali? :)
Bo ja nie wiem, czy nie dostałem maila czy może jestem takim fuksiarzem. A dzwonić do nich z pytaniem nie zamierzam ;)
 Profil Relacje PM off  

#469 PostWysłany: 09 Sty 2012 12:22 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dwa imiona nazwiska /ja+żona/
Dwa email
Dwie karty
Jeden IP
Zero odwołania rezerwacji tfu tfu tfu bym nie wykrakał....
 Profil Relacje PM off  

#470 PostWysłany: 09 Sty 2012 12:24 

niebieski
Maciek78 napisał(a):
Wracając do Świątecznej Promocji - jest ktoś, komu nie anulowali? :)
Bo ja nie wiem, czy nie dostałem maila czy może jestem takim fuksiarzem. A dzwonić do nich z pytaniem nie zamierzam ;)

Nie jesteś sam - ja też nie dostałem jeszcze maila o anulowaniu ani zwrotu płatności. Jeden hotel (mniej ważny - jakby anulowali to nie będę bardzo załamany) potwierdził mailem rezerwację i jej opłacenie po moim pytaniu. Drugi na pytanie nie odpowiada od tygodnia i pewnie już nie odpowie. Czekam więc spokojnie na dalszy rozwój sytuacji.

#471 PostWysłany: 09 Sty 2012 13:14 

niebieski
Odnośnie IP - jest to forumowe widzimisie anulacji rezerwacji czy ktoś dostał oficjalnie, że anulowali z powodu IP?
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 09 Sty 2012 13:29 

srebrny
ja również na razie nie mam odwołanych rezerwacji, a hotel odpowiedział mi, że ma potwierdzoną rezerwację.
Swoją drogą mam hotel na maj, jak u Was wyglądał proces odwoływania? Czy były to raczej rezerwacje z początku roku czy nie ma na to reguły?
 Profil Relacje PM off  

#473 PostWysłany: 09 Sty 2012 13:37 

Loty: 89
Kilometry: 190 775
Oni ręcznie to robią. Więc w zasadzie anulowanie czeka każdego kto niewłaściwie zabezpieczył się przed anulowaniem.

Sent from my SGS2 using Tapatalk

#474 PostWysłany: 09 Sty 2012 14:01 

Maciek78 napisał(a):
Odnośnie IP - jest to forumowe widzimisie anulacji rezerwacji czy ktoś dostał oficjalnie, że anulowali z powodu IP?

potwierdzam - w mailu od H4U jako powód anulowania (tańszej) rezerwacji podano IP (inne dane: adres, nazwisko i karta - były dla każdej rezerwacji różne)
 Profil Relacje PM off  

#475 PostWysłany: 09 Sty 2012 14:23 

srebrny
dobrymurzyn napisał(a):
Oni ręcznie to robią. Więc w zasadzie anulowanie czeka każdego kto niewłaściwie zabezpieczył się przed anulowaniem.

skoro robotę robią ręcznie to w zasadzie nie można przewidzieć kogo czeka anulowanie rezerwacji i jest spora szansa, że część rezerwacji prześlizgnie się. Pewnie dobiją do pierwszego limitu rezerwacji - 1000 szt. i dalej odpuszczą robotę ręczną. Taka praca jest droga, mało efektywna i całkiem możliwe, że jak wykasują 1000 rezerwacji to stwierdzą, że nie przekroczyli swojego budżetu na promocję i odpuszczą resztę.
 Profil Relacje PM off  

#476 PostWysłany: 09 Sty 2012 18:02 

wlasnie wrocilem z Berlina, 2 rezerwacje z tego samego ip, reszta danych rozna od siebie. Nie bylo zadnych problemow. Dzieki raz jeszcze Czapla
 Profil Relacje PM off  

#477 PostWysłany: 09 Sty 2012 18:31 

HON fly4free
Trudno powiedzieć jak to robią, ale jeśli podstawą anulowania jest tylko to samo IP, abosolutnie bym nie odpuszczał łącznie z odpowiednim pismem do bryt. organów ochrony konumentów. W istocie oznacza to bowiem brak respektowania przez firmę zasad sprzedaży (w tym wypadku promocyjnej), które sama ustaliła.
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 09 Sty 2012 19:16 

Ja zrobiłem jedna rezerwacje hotelu gdzie hotels4u pobrał cała kwote. Odrazu wysłłem im maila, ze chce ja anulować. Kiedy potem uruchomili jeszcze na chwile znizke rezerwowałem hotel jeszcze raz - pobrano mi prawidłowo 4,7GBP. Za 3dni odpisali z hotels4u ze ta pierwsza rezerwacja (gdzie ściagneli cała kwote) jest anulowana, tak jak prosiłem. Za dalsze 4dni wysłali do mnie kolejnego maila, ze z powodu multi bookingu anuluja mi moja rezerwacje za 4,7GBP a odnawiaja ta za 54,7GBP (full charge)!!! Wysłałem im wiec maila z wszystkimi fakturami i kopia mailu gdzie wskazywałem na to, ze rezerwacja była anulowana z powodu full charge i ze nie maja prawa do anulowania rezerwacji za 4,7GBP, gdyz to moja jedyna rezerwacja z tym kodem. Odpisali wiec, ze...anuluja obydwie rezerwacje!!! Na moj kolejny mail, ze łamia swoje TC i nie maja prawa do anulacji rezerwacji za 4,7GBP odpisali, ze mnie rozumia, jednak juz wysłali mi pieniadze za ta rezerwacje, i nie moga jej przywrócić!!!! Fraszka! Zrobia wszystko by nie musieć przywracać rezerwacji. Jest tu ktoś, komu przywrócili rezerwacje?
 Profil Relacje PM off  

#479 PostWysłany: 09 Sty 2012 19:25 
Awatar użytkownika

niebieski
opo napisał(a):
dobrymurzyn napisał(a):

skoro robotę robią ręcznie to w zasadzie nie można przewidzieć kogo czeka anulowanie rezerwacji i jest spora szansa, że część rezerwacji prześlizgnie się. Pewnie dobiją do pierwszego limitu rezerwacji - 1000 szt. i dalej odpuszczą robotę ręczną. Taka praca jest droga, mało efektywna i całkiem możliwe, że jak wykasują 1000 rezerwacji to stwierdzą, że nie przekroczyli swojego budżetu na promocję i odpuszczą resztę.

nie do konca, mysle ze maja skrypt, ktory mowi, czy jest w systemie rezerwacja z tego samego IP, ta sama karta itp. Akurat napisanie czegos takiego to 10minut roboty ;) Teraz konsultanci siedza i klikaja "dalej" lub "anuluj" ;)

a sprawdzaja chyba chronologicznie, tak, by pierwsze odsiac tych, ktorzy mogliby sie wlasnie przeslizgnac. Jak ktos bookowal kwiecien czy maj to przeciez moze poczekac ;)
 Profil Relacje PM off  

#480 PostWysłany: 09 Sty 2012 19:59 
Awatar użytkownika

Blackall napisał(a):
opo napisał(a):
dobrymurzyn napisał(a):

nie do konca, mysle ze maja skrypt, ktory mowi, czy jest w systemie rezerwacja z tego samego IP, ta sama karta itp. Akurat napisanie czegos takiego to 10minut roboty ;) Teraz konsultanci siedza i klikaja "dalej" lub "anuluj" ;)

a sprawdzaja chyba chronologicznie, tak, by pierwsze odsiac tych, ktorzy mogliby sie wlasnie przeslizgnac. Jak ktos bookowal kwiecien czy maj to przeciez moze poczekac ;)

bookowalem 2 x marzec i 1 raz wrzesien i anulowali mi wrzesien i jeden w marcu
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 569 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość