Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 208 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 18 Lut 2015 17:15 

@Don_Bartoss, nic nie poradzę na to, że w miejscu, w którym aktualnie przebywam szybkość transmisji danych nie pozwala na korzystanie z YT. Na to, że przy tempie tej dyskusji i ponagleniach niejednego dyskutanta nie mam możliwości na długotrwałą kwerendę i mam ograniczenie sprzętowe - również. A jeśli mówimy o weryfikacji hipotezy o równości danych prezentowanych liczbowo, to skojarzenie z matematyką jest raczej na miejscu, bo jak inaczej dowieść, czy są równe czy nierówne.
 Profil Relacje PM off  

First minute w 5* hotelu na Riwierze Tureckiej 🏖️🏊‍♀️ All inclusive w Side za 2210 PLN First minute w 5* hotelu na Riwierze Tureckiej 🏖️🏊‍♀️ All inclusive w Side za 2210 PLN
🚨Ostatni dzień – nie przegap🚨 Promocja Turkish Airlines od 2293 PLN ⚡🔥 Loty do Azji, Afryki i Ameryki Południowej ✈🌏 🚨Ostatni dzień – nie przegap🚨 Promocja Turkish Airlines od 2293 PLN ⚡🔥 Loty do Azji, Afryki i Ameryki Południowej ✈🌏
#202 PostWysłany: 18 Lut 2015 17:16 

niebieski
Kara napisał(a):
A matematykę - o ile dobrze pamiętam - zawdzięczamy Azji.

???

Zle pamietasz. Chyba, ze jakos inaczej rozumiemy "matematyke".

PS. Sorry za OT, ale nie moglem tego tak puscic plazem, jeszcze ktos by uwierzyl i zapamietal.

#203 PostWysłany: 18 Lut 2015 17:22 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Kara napisał(a):
Co do dwóch pozostałych - tak, o ile idą w pozytywnym kierunki i nie przegięć w stronę inwigilacji i nadmiernej regulacji. Pozwolisz, że na tym zakończymy ten offtop.

A mam inną możliwość?:) Zaczęło niewygodnie lawirować więc nagle kończymy offa :)
Ale coś tam można poskładać.

Trzymając się tego jak nasza krótka wymiana zdań się rozwijała-> Porównując sytuację kobiet w PL i w Pakistanie zastrzegłaś, że trzeba wziąć pod uwagę zwyczaje kulturowe...Do tych zwyczajów zaliczyliśmy "tolerancję dla przemocy (wobec kobiet), interpretację prawa - (praw kobiet/ prawa wobec kobiety) i wsparcie bliskich (dla kobiet)".
Jak mniemam (również Twoim zdaniem) wszystkie powyższe w odniesieniu do krajów arabskich raczej nie są rozpatrywane w kategoriach in plus, co sama niejako przyznajesz stosując zwrot - "biorąc pod uwagę zwyczaje kulturowe".
Zatem jeśli powyższe 3 cechy możemy zastosować jak pewne wyznaczniki cywilizacyjne (z czym się zgodziłaś) to w przytoczonej przez Ciebie Skandynawii, gdzie normą jest podstawowy szacunek dla kobiety (jako drugiego człowieka ale też stricte jako kobiety),rozwój cywilizacyjny jest na wyższym poziomie niż w takim Pakistanie.

Gratuluję - zostałaś rasistą :mrgreen:

E. Spokojnie...może żaden post nie zginie, przecież można spokojnie odpisać w wolnym czasie:)
A czy ja wiem czy zagalopowałem...Oczywiście pewien skrót jest, ale (biorąc pod uwagę całość dyskusji), gdzie stawiający cały zestaw norm i zachowań społecznych spotykanych np. w Europie wyżej niż tych obowiązujących w świecie np arabskim, są od razu rasistami, to owy skrót w pełni tu pasuje.

Ostatnio edytowany przez Tom K, 18 Lut 2015 17:40, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 18 Lut 2015 17:26 

@olus, to jest Twoja interpretacja moich słów. I masz do niej pełne prawo, ale pozwolisz, że się od niej zdystansuję. Co do meritum - nie wchodziłam w polemikę, bo nic mnie do niej nie sprowokowało. Ale jeśli już muszę, to w krajach Bliskiego i Dalekiego Wschodu rodziny często mają służbę, więc przyzwyczajone są do zostawiania pewnych oczywistych dla nas spraw innym.

@Tom K, znów pogalopowałeś. Ale naprawdę nie wyrabiam się na zakrętach z odpisywaniem, więc offtop muszę odpuścić.

@michalp, skoro źle pamiętam, to mnie popraw.
 Profil Relacje PM off  

#205 PostWysłany: 18 Lut 2015 17:50 
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 579 248
niebieski
Kara napisał(a):
@olus, to jest Twoja interpretacja moich słów. I masz do niej pełne prawo, ale pozwolisz, że się od niej zdystansuję.

Nie wiem do czego się tu odniosłaś, czy do słów o Polsce czy imigrantach ale w sumie to jedno jak i drugie był lekki ot, wiec zostawmy to.

Kara napisał(a):
Co do meritum - nie wchodziłam w polemikę, bo nic mnie do niej nie sprowokowało. Ale jeśli już muszę, to w krajach Bliskiego i Dalekiego Wschodu rodziny często mają służbę, więc przyzwyczajone są do zostawiania pewnych oczywistych dla nas spraw innym.

Pozwól, że jednak do tego się odniosę. Załóżmy, że ja też mam służbę. Wiem jednak, że moja służąca przyjdzie dopiero jutro i po mnie posprząta. Mam prawo w takim razie wyrzucić śmierdzące odpadki pod Twoje drzwi bo akurat mieszkasz obok? Czy będzie to uznane za brak kultury?
Znowu usprawiedliwiasz jakąś nie do końca istotną rzeczą pewne, powiedzmy, obiektywnie złe zachowania. Bo w tym wypadku wystarczy tylko pomyśleć, że coś może komuś innemu przeszkadzać. Dlatego bardziej będę ceniła kulturę, której przeciętny przedstawiciel jednak o tym pomyśli.
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 18 Lut 2015 17:54 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Taaak, strasznie bogate to Maroko musi być, Egipt podobnie. Każdy ma służbę...

A ja zaraz obstawiam ripostę, o tym, że ktoś kiedyś na Ursynowie zrobił kupę dla klatce :)))
2 ludzi lubi ten post.

#207 PostWysłany: 18 Lut 2015 18:05 

@olus, pisałaś, że zostawili odpadki pod swoimi drzwami. Ale, OK, wracając do przykładu - w Polsce pomyślałabym, że albo to przypadek (np. dziecko coś gdzieś rzuciło), albo ktoś ma jakiś problem ze mną (a raczej z własną agresją) i chciał mi sprawić przykrość, w Egipcie czy Maroku poprosiłabym moją służbę o zajęcie się tematem, a w hotelu (byle gdzie) - zadzwoniła po room service albo wybrała na recepcję. O brak kultury posądzałabym kogoś, gdybym miała pewność, że zrobił mi przykrość celowo i wbrew lokalnym zwyczajom.
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 18 Lut 2015 18:09 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
john_doe napisał(a):
A od strony techniczno- formalnej w wątku znowu cuda. Chyba kolejny raz brakuje kilku postów, w tym przede wszystkim postu moderatora z około 15:00, w którym zamknięto wątek...

Temat został zamknięty i jednocześnie otwarty, ponieważ w tym samym czasie były wykonywane dwie "akcje" moderatorskie na temacie, które się na wzajem wykluczyły taki błąd forum.
Przez chwilę liczyłem na powrót tematu do źródła, ale tak się nie stało.

Decyzją moderatorów temat zamykamy definitywnie.

Nie mniej dziękujemy za wyrażone opinie :)
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 208 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: RKS1926 oraz 6 gości