Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu: [b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym: [b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: [b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: [b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): [b].......[/b]

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? [b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): [b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: [b].......[/b]

Inne uwagi: [b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 93  Następna
Autor Wiadomość
#961 PostWysłany: 03 Maj 2017 20:58 

niebieski
Nazwa hotelu: Novotel Katowice Centrum

Twój status w programie lojalnościowym: Platinum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do Superior (1 kategoria wyżej), voucher na drinka, wstawka powitalna bez listu.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna ze śniadaniem, wykupiona kolacja w internetowej promocji, pobyt dwudniowy

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Mam mieszane uczucia co do tego hotelu, szczegóły poniżej

Inne uwagi: jest to druga wizyta w tym hotelu. Upgrade o jeden poziom, pokój dość wysłużony, brudna wykładzina. Wstawka bez listu powitalnego, jednak całkiem lepsza niż rok temu. Tym razem były to winogrona, wafel, czekoladka i orzeszki w waflowym kufelku pokrytym kuwerturą w środku.
Łazienka czysta, pokojówka dbała o pokój, na drugi dzień dostałem nowe kosmetyki, dwie butelki wody, uzupełniono kawę i herbatę.
Na recepcji ograniczona obsada, musiałem czekać na recepcjonistkę kilka minut przy meldowaniu się i wymeldowywaniu. Zgrzyt przy wymeldowaniu, w systemie hotelu na moim profilu są dane osobowe obcej osoby, nie dostałem skorygowanej faktury, bo koleżanka od LCAH będzie dopiero na nocnej zmianie, itp.
Zadałem pytanie, czy jak przestaną obowiązywać vouchery, czy obca osoba będzie mogła korzystać z moich punktów, skoro do profilu można wstawić dane obcej osoby, nie otrzymałem odpowiedzi.
Śniadanie było urozmaicone, smaczne, można najeść się do syta, dużo ciast i owoców. Śniadanie miałem w cenie pokoju przy stawce, więc nie narzekam, ale nie jest warte 49 złotych płatne osobno. Kolacja z menu (dwa dania: przystawka i główne, lub główne i deser) zawierało w karcie tylko trzy dania do wyboru; zupa żurek, żeberka jako drugie i lody jako deser. Wybrałem zupę i drugie. Dania smaczne, ale mały wybór, jakby mi nie pasowało, to mogłem wybrać tylko dania do 48 PLN z karty, czyli wybór prawie żaden. Jak ktoś przyjeżdża wieczorem i nie jest wybredny, to taka propozycja jest dobra. Ogólnie obsługa jest miła. Mimo zadowolenia na poziomie 6 w skali 10 punktowej, myślę, że hotel wybiorę jeszcze raz.
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.

Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️ Zobacz najpiękniejsze zakątki Filipin 🌴😍 Boracay, Cebu i Palawan w jednej podróży za 3081 PLN 🌊☀️
Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴 Zakintos all inclusive za 1820 PLN ☀️💙 Słoneczne last minute w ⭐⭐⭐⭐ hotelu na pięknej greckiej wyspie 🏊‍♂️🌴
#962 PostWysłany: 04 Maj 2017 00:18 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nazwa hotelu: MERCURE RIGA CENTER

Twój status w programie lojalnościowym: PLATINIUM

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: STANDARD

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do pokoju superior, czekoladki, mała buteleczka Balsamu (alkohol), welcome drink

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Punkty + dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: TAK - szczegóły poniżej

Inne uwagi: Bardzo przyjemny hotel 4*. Położony w ścisłym centrum, tuż obok dworca. Pokój może niezbyt duży, ale zadawalający - w środku ekspress do kawy i czajnik do przygotowania herbaty. Śniadania obfite - co bardzo doceniam: kucharz przygotowujący potrawy z jajek wedle życzenia. Miła obsługa - w ramach pobytu otrzymałem darmowy parking na cały dzień pobytu po wymeldowaniu.
 Profil Relacje PM off  

#963 PostWysłany: 04 Maj 2017 08:46 

niebieski
Nazwa hotelu:Novotel Deira City Centre Dubai

Twój status w programie lojalnościowym:Silver

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Superior

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Welcome Drink tylko dla dorosłych

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty + dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):NA

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel bardzo dobrze położony - blisko lotniska i bardzo blisko stacji metra oraz centrum handlowego. Czysto, smacznie. Wi-Fi działa dobrze. Obsługa - zależy jak się trafi. Najgorzej podczas śniadań, gdyż jawnie faworyzują osoby z ciemniejszą karnacją. Na recepcji przeważnie ok, chociaż przy recepcji usilnie chciano ode mnie ponownej zapłaty. Za to najgorzej było przy tzw. wczesnym śniadaniu. Dzień przed wyjazdem zapytałem co ze śniadaniem, jeśli muszę opuścić hotel po 5:00, a serwują je od 6:30. Myślałem, o jakimś Lunch Boxie, ale pani powiedziała, że są serwowane wczesne śniadania i będzie ok. Rzeczywistość zweryfikowała jej zapewnienia, gdyż wczesne śniadanie dla naszej czwórki ograniczyło się do 3 małych soczków, resztki kawy oraz 5 maluśkich croissantów. To wszystko co było przygotowane. W bliźniaczym Ibisie, niby gwiazdkę niżej i taniej wybór był o wiele większy, w tym: owoce, wędliny i pieczywo. Generalnie hotel można polecić, bo serwis sprzątający czy niezwykle pomocny concierge spisały się na medal.

Inne uwagi:Warto brać pokoje z widokiem na basen i wysoko. Eliminują hałas z ulicy czy samolotów.
 Profil Relacje PM off  

#964 PostWysłany: 04 Maj 2017 12:34 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nazwa hotelu: MERCURE MARIAMPOLE (LITWA)

Twój status w programie lojalnościowym: Platinium

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do pokoku Superior, welcome drink, kilka ciasteczek jako wstawka

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Punkty + niewielka dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:TAK

Inne uwagi: Hotel zlokalizowany w centrum miasta Mariampole ok. 25 km od granicy z Polską, skąd można udać się do Wilna lub Kowna i na północ do Łotwy lub Estonii. Wysoki (8 pięter), z bezpłatnym (niestrzeżonym) parkingiem. Tuż obok kilka sklepów, w tym dosyć duże centrum handlowe.
Przyjemny widok w wysokich pięter na Mariampole.
Pokoje duże (Superior), wygodne łóżko, wanna w łazience.
Niewielki minus za śniadania: mało pozycji w menu i podane były w niewielkiej salce na góra 20 miejsc siedzących.
Ciekawostką jest fakt, że hotel uznawany jest jako SPA i można podciągnąć nocleg w Places (mi pomógł w uzyskaniu odznaki SPA Lover).
Poleciłbym wszystkim którzy udają się do państwa nadbałtyckich i chcą się przenocować po stronie litewskiej.
 Profil Relacje PM off
metia lubi ten post.

#965 PostWysłany: 04 Maj 2017 13:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Nazwa hotelu:Mercure Cieszyn

Twój status w programie lojalnościowym:Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade pokoju do superior na najwyższym piętrze czyli drugim ;) welcome drink dla dwóch osób, wstawka do pokoju w postaci słodyczy, owoców i dwóch butelek piwa, szlafroki, kapcie, późny checkout do 3pm

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Tak

Inne uwagi:Hotel dosyc daleko od centrum, za to bardzo blisko drogi ekspresowej do Czech, budynek dwu piętrowy. Sporo darmowych miejsc parkingowych. Sam pokój przyjemny wyposażony we wszystko co potrzeba, woda, herbata, kawa, ekspres do kawy na kapsułki. Pomimo że było duże obłożenie związane z weekendem majowym to było cicho i spokojnie
 Profil Relacje PM off  

#966 PostWysłany: 08 Maj 2017 11:11 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nazwa hotelu: IBIS STYLES RIGA

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do Standard Family Suite, welcome drink

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Punkty+niewielka dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): BRAK

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Jak najbardziej

Inne uwagi: Zacznę od minusów: położenie hotelu - niezbyt ciekawa, fabryczna część Rygi (na północy), ok. 4 km od centrum (500 metrów do przystanku autobusowego).
Teraz superlatywy: wysoki, z restauracją na ostatnim piętrze, z przepięknym widokiem na całą Rygę. Całkiem przyjemne śniadania, ale bez dużego wyboru. Pokój jaki otrzymałem składał się z dwóch pomieszczeń - saloniku z kanapą i sypialni, oraz z dużej łazienki z wanną.
Tuż obok hotelu jest darmowy - strzeżony - parking.
Dużą zaletą są atrakcyjne ceny - bez dużego wyprzedzenia singiel to koszt ok. 160 PLN ze śniadaniem.
Ciekatowstką, że w pokoju nie było wstawki (po raz pierwszy mi się to zdarzyło).
 Profil Relacje PM off  

#967 PostWysłany: 08 Maj 2017 11:13 

W ibis wstawka nie obowiązuje, tak samo upgrade, ale jak dali to już indywidualna decyzja hotelu
 Profil Relacje PM off  

#968 PostWysłany: 08 Maj 2017 13:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie zgadzam się.
W IBISach zazwyczaj czekał ma mnie jakiś drobiazg (najczęściej na Ostrobramskiej Rafaello).
 Profil Relacje PM off  

#969 PostWysłany: 08 Maj 2017 13:51 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
niebieski
To, że czekał, to już indywidualna polityka hotelu. Nie jest to wymóg programu Le Club Accorhotels.
 Profil Relacje PM off  

#970 PostWysłany: 08 Maj 2017 14:30 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 853 041
niebieski
Gdyby nie status to by nie było upgrade`u. Nie czepiajmy się niepotrzebnych spraw :) jeśli ktoś ma golda/platynę to raczej zna zasady lcah.
 Profil Relacje PM off  

#971 PostWysłany: 08 Maj 2017 14:35 

niebieski
Garmond napisał(a):
Nie zgadzam się.
W IBISach zazwyczaj czekał ma mnie jakiś drobiazg (najczęściej na Ostrobramskiej Rafaello).

Zazwyczaj to nie zawsze, jak sam twierdzisz.
Poza tym, na stronie Accora dokładnie wszelkie przywileje mówią czego można się spodziewać. Akurat w upominek VIP, bo tak jest określana wstawka, nie obowiązuje w Adaggio, Ibis i Ibis Styles.
Możesz się zgadzać lub nie, ale takie są zasady.
Zawsze możesz zmienić ulubioną sieć na Best Western, tam jest dużo przywilejów na papierze, a nawet te zapisane nie są przestrzegane. I nic nie zrobisz.
 Profil Relacje PM off  

#972 PostWysłany: 08 Maj 2017 14:55 
Awatar użytkownika

niebieski
@‌Andi‌ już wiem, kto mi zabrał upgrade w Cieszynie :cry: :D

Nazwa hotelu:Mercure Cieszyn

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: słodka wstawka + piwo, welcome drink, wcześniejszy check in, późny check out, szlafrok + kapcie jako upgrade pokoju -dla mnie jak najbardziej ok

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Zdecydowanie tak

Inne uwagi: Dobra lokalizacja, 25 minut szybkim spacerem do Rynku/Zamku bądź 10 minut autobusem 22 (do przystanku z 4 minuty). Rezerwację zrobiłam ok 2 tygodnie przed przyjazdem, płatność w hotelu voucherami. Dzwonię dzień wcześniej, niestety obsługa nie była w stanie odnaleźć mojej rezerwacji. Wysłałam maila, miał się ktoś ze mną skontaktować, niestety musiałam sama dzwonić po godzinie i się upominać. Na szczęście rezerwacja znaleziona (w tym czasie trwał festiwal i wszystko wymiecione). Wszystko później na plus, dobre śniadanie, bardzo uprzejma obsługa (miałam pokój na 10, mimo pełnego obłożenia), późny check out.

---

Nazwa hotelu:Mercure Bydgoszcz Sepia

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do pokoju privilege, słodka wstawka + piwo, wcześniejszy check in

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Raczej tak

Inne uwagi: Nocleg tuż po świętach, obłożenie znikome - w związku z tym śniadanie na życzenie. Poprosiłam o owsiankę i niestety było to jedno z najgorszych śniadań, jakie jadłam gdziekolwiek. Na szczęście ogólnodostępne owoce + soki + słodkości dały radę. Rezerwacja była opłacona wcześniej, więc w takiej sytuacji zazwyczaj oddaję/wrzucam kartę i wychodzę, tutaj recepcjonistka koniecznie chciała sprawdzić, czy tak jest. Wg niej śniadanie nie było wcześniej opłacone. Zaskoczyło mnie to mocno i w związku z tym, że w ciągu 3 minut nie potrafiłam znaleźć potwierdzenia rezerwacji ze śniadaniem, pozwoliłam na obciążenie karty (nie miałam czasu na wyjaśnienia na miejscu z powodu odjeżdżającego za chwilę pociągu). Rezerwacja znalazła się 2 minuty po wyjściu z hotelu. :P Pieniądze zwrócone dwa dni później, ale niesmak pozostał.

----

Nazwa hotelu:Mercure Toruń Centrum

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drink (bar? zamknięty, a wyjeżdżałam wczesnym rankiem, więc obsługa zaproponowała coś spod lady - wzięłam sok)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Raczej tak

Inne uwagi: Dobra lokalizacja, ale dojazd późnym wieczorem komunikacją sprawił mały problem. Otoczenie hotelu średnie, sam hotel też ma już swoje lata. Rezerwację robiłam tego samego dnia, więc pewnie to uzasadnia brak jakiejkolwiek wstawki. Za punkty ok, ale za gotówkę na kilka godzin raczej wybrałabym już coś innego.
 Profil Relacje PM off  

#973 PostWysłany: 15 Maj 2017 21:19 

Nazwa hotelu: IBIS Hong Kong Central and Sheung Wan

Inne uwagi: przy zakupie biletu na MTR Airport Express dostajemy gratis shuttle bus do/z Hong Kong Central - Ibis.

Załączniki:
FullSizeRender 2.jpg
FullSizeRender 2.jpg [ 135.95 KiB | Obejrzany 2892 razy ]
IMG_7527.JPG
IMG_7527.JPG [ 98.68 KiB | Obejrzany 2892 razy ]
 PM off  

#974 PostWysłany: 15 Maj 2017 23:12 

Nazwa hotelu:Mercure Kasprowy Zakopane

Twój status w programie lojalnościowym:platinum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:pokój deluxe

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:apartament deluxe, wstawka makaroniki i miód pitny, 2 x drink powitalny

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Część hotelu, która doczekała się remontu robi świetne wrażenie. Apartament z przeszkloną łazienką, gdzie można leżeć w wannie i mieć widok na góry. Pokoje częściowo po remoncie, dwa lub trzy piętra. Zdecydowanie warto do nich dopłacić. W hotelu jest duży basen, ale bez żadnych dodatkowych atrakcji typu jacuzzi, bicze wodne itp. Oddzielna sauna męska i damska. .

Inne uwagi:Śniadanie 50 zł osoba, a wybór dosyć podstawowy. Dodatkowo jeśli ktoś by chciał zjeść w restauracji danie wegetariańskie to oprócz kremu pomidorowego i pierogów nic innego w zasadzie nie ma. Parking od 35 zł doba.

Załączniki:
IMG_20170501_120756.jpg
IMG_20170501_120756.jpg [ 53.44 KiB | Obejrzany 2815 razy ]
IMG_20170501_115519.jpg
IMG_20170501_115519.jpg [ 242.75 KiB | Obejrzany 2815 razy ]
IMG_20170429_143000.jpg
IMG_20170429_143000.jpg [ 163.38 KiB | Obejrzany 2815 razy ]
IMG_20170429_142944.jpg
IMG_20170429_142944.jpg [ 129.14 KiB | Obejrzany 2815 razy ]
IMG_20170429_135820.jpg
IMG_20170429_135820.jpg [ 113.71 KiB | Obejrzany 2815 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#975 PostWysłany: 16 Maj 2017 10:43 

niebieski
Nazwa hotelu: Novotel Venezia Mestre Castellana

Twój status w programie lojalnościowym: Platinum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Superior

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do pokoju na piętrze executive (Nespresso, kapcie, szlafrok), po upomnieniu się welcome drink.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: nie do końca

Inne uwagi: Hotel jest dobrze położony, blisko Wenecji, dróg dojazdowych i lotniska. Duży i bezpłatny parking. Dobra i niedroga kuchnia jak na warunki włoskie i hotelowe. Hotel jest nastawiony na przyjmowanie wycieczek i grup. Śniadania jak na hotel 4* są za skromne, w godzinach 7-8:30 pełno grup i wycieczek. Śniadanie w spokoju można zjeść dopiero koło 9. Pokój nie był przygotowany na przyjęcie gościa ze statusem Platinum. Zgłosiłem na recepcji brak kapsułek Nespresso, brak wody w pokoju, brak wstawki. Pan recepcjonista szybko wypisał voucher na drink powitalny. Następnego dnia woda nie była uzupełniona. Za dwa tygodnie nocuję ponownie, tak więc zobaczę czy to tak jest w tym hotelu, czy to tylko jednorazowa sytuacja. Przy wymeldowaniu rano dostałem fakturę on-line. Obsługa w hotelowej restauracji bardzo życzliwa i pomocna, szczególnie jak trafi się gość indywidualny a tu wszystkie stoliki zajęte przez grupy.
 Profil Relacje PM off  

#976 PostWysłany: 16 Maj 2017 12:25 

złoty
Nazwa hotelu:Mercure Shanghai Royalton

Twój status w programie lojalnościowym:gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do pokoju deluxe (19 piętro) , wstawiona dostawka dla dziecka

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty + dopłata

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Przywileje uzyskane po krótkiej dyskusji z managerem mimo wcześniejszego potwierdzenia mailowego przez tego samego managera. Brak chęci do upgrade do pokoju family, mimo,że pokoje były,ale bezproblemowy pobyt 2+2. Pokój przyzwoity, dobrze wyposażony, ładna łazienka (osobno wanna i prysznic), fajna panorama miasta. Lokalizacja taka sobie - ok. 600 m. do stacji metra Zhongshan Park. Dojazd do Bundu zajmuje realnie z 30 minut. Metro na Pudong bezpośrednie linią 2, ale jedzie ponad 1h. Dużo bliżej na lotnisko Hongqiao. Następnym razem wybiorę jednak lepszą lokalizację w okolicach Bund.
 Profil Relacje PM off  

#977 PostWysłany: 23 Maj 2017 14:03 

Nazwa hotelu: MGallery by Sofitel continental Zurich

Twój status w programie lojalnościowym:gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do kingsize superior na 5 pietrze, wczesny check-in, drink powitalny (piwo lane i orzeszki), wstawki jako takiej nie zauważyłem choć dostałem czekoladkę lindor przy recepcji :)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): promocja 3 noce za cene 2 ze sniadaniem

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Polecam w cenie do 130-150 CHF za dobę ze śniadaniem. Przywileje uzyskane bez problemu. Sam Hotel w super miejscu- zaraz obok HB Zurich, całe miasto można na piechotę zaliczyć. Do jeziora jakieś 15 m. spacerem. Bardzo dobre śniadanie, bezpłatnie można sobie je zamówić do pokoju. Śniadanie w restauracji w weekend do 12 :). Siłą tego hotelu jest obsługa- wszyscy bardzo serdeczni, bez problemu mówią po angielsku. Szczególnie Anna z recepcji jest super.

Jeśli chodzi o pokój: duży (32m),ale wyposażenie już stare i zużyte, potrzebny jest remont pokoi. Fajnie, że mają turn-down service i ekspres Nespresso w pokoju. Codziennie wszystko uzupełniane- kawa, herbata, woda, czekoladki.
 Profil Relacje PM off
p.wl lubi ten post.

#978 PostWysłany: 29 Maj 2017 15:20 
Awatar użytkownika

srebrny
Nazwa hotelu:Mercure Kuala Lumpur Shaw Parade

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:de-luxe

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do privilege na najwyższym piętrze (19) z widokiem na Menara Towe i Wieże Petronas, wstawka do pokoju w formie owoców, 2x welcome drink, dostęp do restauracji gdzie po 22.00 darmowe przekąski i napoje

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna - promocyjna cena na otwarcie

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Tak

Inne uwagi:Hotel jest nowy, otwarty kilka miesięcy temu. Sprawia bardzo dobre wrażenie, położony jest 5 minut na piechotę od centum handlowego Berjaya Times Sqare oraz tyle samo od stacji monorail, skąd można wszędzie dojechac. Pokój czysty, wyposażony we wszystko co potrzeba, włącznie z ekspresem do kawy, żelazkiem i deską do prasowania. Codziennie dokładana kawa, herbata, woda. W łazience zestaw kosmetyków, kapcie. Na dachu na 20 piętrze, basen i siłowania
 Profil Relacje PM off  

#979 PostWysłany: 30 Maj 2017 09:23 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Nazwa hotelu:ibis Antwerpen Centrum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:King standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Voucher na maly welcome drink

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Flexible Ibis Business

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Wybrany ze wzgledu na niska cene, rezerwacja pare dni przed popularnym weekendem majowym. Online checking zapewnil mi cichy pokoj na ostatnim pierwsze. Znajomi z taki samym statusem, ale bez online checkin dostali pokoj na 1 pietrze z widokiem na dach. Sniadanie w porzadku jak na ibis, ale do tanich nie nalezalo. Parking obok hotelu 18 euro za dobe. Blisko do starego miasta, kawalek dalej do stacji kolejowej. Ogolnie moze byc jak cena jest niska. Ibis jak Ibis.

Nazwa hotelu:Novotel Brugge Centrum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:King standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Voucher na welcome drink, do tego torba z prezentami: skarpetki, czekoladki, ulotki i znizki.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Flexible business saver ze sniadaniem

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel wybrany ze wzgledu na najtanszy parking w okolicy, 8.70 euro za dobe. Znajomi zatrzymuja sie tam bardzo czesto i byl to ich 8 pobyt. Jak wyzej, ja zrobilam online checkin, oni nie i ja dostalam pokoj na 4 pietrze, a oni dokladnie pode mna na 3. W sumie widok taki sam w tym przypadku. Jesli chodzi o pokoj, to spodziewalam sie czegos lepszego po Novotelu, ale ten byl raczej stary i skromny, dla jasnosci ma tylko 3*. Wszystko dzialalo, hotelu blisko centrum, ale jak ktos napisal w poprzedniej recenzji, moze warto sprawdzic Ibisa obok, ktory jest tanszy. Nie wiem jak z jakoscia pokoi w Ibisie. Ja na pewno skorzystam w przyszlosci z parkingu, ale z hotelu niekoniecznie. Sniadanie obszerne, w windzie jest napisane o ktorej przyjsc, zeby nie bylo tlumow. Zgodnie z sugestia poszlismy o 8.30 i faktycznie chwile pozniej wszystkie stoliki byly zajete. Jest odkryty basen w ogrodzie, od czasu do czasu dzieci bawily sie. Basen oficjalnie czynny od 10.00 do 20.00, ale widzialam gosci kapiacych sie o 22.00 i nikt nie mial z tym problemu. Nie ma recznikow nad basenem, trzeba przyniesc swoje.

#980 PostWysłany: 30 Maj 2017 21:35 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nazwa hotelu: Pullman Liverpool

Twój status w programie lojalnościowym: Platinium

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Welcome drink

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Wyjazd służbowy, opłacony przez agencję turystyczną

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): TAK - szczegóły poniżej

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: To był mój pierwszy pobyt w Pullmanie i zaliczę go do udanych.
Hotel jest świetnie położony: w centrum w Albert Docks, tuż przy Mersey. 5 pięter, z czego drugie to pokoje deluxe (na tym samym piętrze jest salonik). Zachwycający widok na zatokę i na centrum miasta (w tym na diabelskie koło położone o 100 metrów od hotelu - na zdjęciu)
Ponieważ osobiście nie robiłem rezerwacji, ale zrobiła to w imieniu naszej grupy agencja organizująca podróż (wyjazd służbowy na 2 dni do Liverpoolu), skontaktowałem się osobiście z hotelem i poprosiłem o upgrade pokoju. Początkowo nie było z tym problemów, ale po przyjeździe okazało się, że niestesty ale w hotelu nie ma pokoi wyższej kategorii w konfiguracji dwóch osobnych łóżek (a przynajmniej tak mi powiedziano). W zamian za to dostałem wstęp do executive lounge dla mnie i dla drugiej osoby z pokoju.
Sam salonik choć obszerny nie miał bogatej oferty kulinarnej, ale do dyspozycji były przekąski, chipsy, owoce, zimne napoje, wino w butelkach 0,375, piwo Carlsberg. Jednego dnia widziałem ciasteczka, kolejnego jakieś koreczki.
Śniadania bardzo obfite, świeże owoce, orzechy, wybór potraw z jajek, soków, herbat.
W pokoju 55" telewizor z dostępem do internetu z wyborem filmów, łazienka z dużym wyborem kosmetyków, żelazko, deska do prasowania, minibar, lodówka, czajnik do herbaty i kawy.
Ogólnie - świetny hotel. Polecam.

Inne uwagi:.......

Załączniki:
Komentarz do pliku: Salonik
P1240816.JPG
P1240816.JPG [ 89.63 KiB | Obejrzany 2136 razy ]
Komentarz do pliku: Salonik
P1240815.JPG
P1240815.JPG [ 95.92 KiB | Obejrzany 2136 razy ]
Komentarz do pliku: Widok z pokoju
PL.png
PL.png [ 555.03 KiB | Obejrzany 2136 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
KrzysztofS23 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 93  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość