Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu: [b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym: [b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: [b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: [b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): [b].......[/b]

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? [b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): [b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: [b].......[/b]

Inne uwagi: [b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 93  Następna
Autor Wiadomość
#1201 PostWysłany: 21 Maj 2018 09:24 
Awatar użytkownika

niebieski
metia napisał(a):
Chciałabym poczekać z wystawieniem opinii do czasu zaliczenia w Places (hotel teoretycznie łapie się na odznakę golf/birdie), ale grzebią się z zaakceptowaniem meldunku od ponad 2 tygodni... Zaraz zapomnę, gdzie byłam, więc najwyżej potem wyedytuję.

Nazwa hotelu: Novotel Muenchen Messe (Riem)

Places się przeliczyło i niestety - mimo obecności hotelu na liście hoteli golf - odznaka golf się nie zaliczyła. Poszły maile, ale podejrzewam, że skończy się na niczym, jak przy Sofitel Grand Hotel Sopot :/

🔥M-E-G-A❗🔥 Tanie loty na Maltę od 160 PLN ☀️🌊 🔥M-E-G-A❗🔥 Tanie loty na Maltę od 160 PLN ☀️🌊
Egipski wypoczynek w trakcie ferii 🔥 4* hotel z all inclusive i aquaparkiem w Szarm el-Szejk od 2779 PLN Egipski wypoczynek w trakcie ferii 🔥 4* hotel z all inclusive i aquaparkiem w Szarm el-Szejk od 2779 PLN
#1202 PostWysłany: 22 Maj 2018 17:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu: Mercure Zakopane Kasprowy – pobyt maj 2018

Twój status w programie lojalnościowym:Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Standardowy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do De Lux, wstawka to patera z owocami, voucher na dwie osoby do baru, późne wymeldowanie

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty plus dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Pokoje w hotelu mają z jednej strony świetny widok z na Tatry i dodatkowo balkon, pokoje z drugiej jak to określa recepcja widok na Gubałówkę czyli realnie na parking, porośnięty mchem daszek i drzewa :) ale na Gubałówkę brzmi lepiej. Do centrum spacerkiem 20 minut, spod wejścia do hotelu kursuje też tam busik. Pokoje standard i superior w starszym stylu, De Lux już w pełni odnowione w góralskim klimacie (lodówka, czajnik, kapcie, szlafroki). Recepcja również odnowiona, jedzenie w restauracji OK, klimatyczny taras widokowy, strefa basenowa w remoncie od marca do listopada, nie można korzystać z basenu ani saun. Ostatniego dnia pobytu w bawialni dowiedziałem się od gościa hotelowego, że w ramach rekompensaty dają codziennie karnet 1,5 h do Aquaparku, przy wymeldowaniu zapytałem o to i zaproponowali, że na dziś mogą mi jeszcze wystawić – wow, łaskawce :) – tak więc warto zapytać od razu, na stronie Accora jest opis i zdjęcia basenu, nie ma wzmianki nigdzie że strefa basenowa w remoncie. Upgrade do pokoju De Lux, natomiast gdy przedłużałem pobyt na miejscu o dzień już nie byli tacy hojni i upgrade do standardowego z widokiem na Tatry lub superior, do De Lux za dopłatą. Przy tym remoncie jest trochę hałasu (zaczynają punktualnie 7:50) więc najlepiej poprosić o pokój jak najbardziej oddalony od strefy remontowej. Voucher do baru na dwie osoby, żona poszła i wróciła z informacją „dla Pani wszystko z karty”, kusił Dom Perignon za 1200zł za butelkę ale żeby nie doprowadzać hotelu do bankructwa wzięliśmy drinki alkoholowe. Odnosząc spytałem barmana czy zawsze jest pełna karta na voucher, tylko się uśmiechnął, więc wysyłajcie ładniejsze połówki. W pokoju codziennie dokładane dwie butelki mineralnej (ostatniego dnia dołożyli pięć ??), serwis sprzątający to w pełni panie z Ukrainy. Hotel raczej na plus, po remoncie strefy basenowej na pewno zyska, na minus recepcja, straszni służbiści, choć to zapewne jest wynikiem na kogo się trafi.

Inne uwagi:Wyjazd był z dwoma 1,5 rocznymi bliźniakami, hotel przyjmuje dzieci do 4 roku życia bez dopłaty, najlepiej poprosić o wstawienie łóżeczek wcześniej, już przy rezerwacji gdyż jest ich ograniczona ilość. Bawialnie miały być dwie - Mini Klub dla maluchów i dla starszych Junior Klub. Ze względu na remont połączono oba i teraz zajmują jeden pokój, niedaleko recepcji. Jest w miarę dużo miejsca choć jak bawią się 10 latki z takimi maluchami to trzeba mieć oczy dookoła głowy. Kiedyś bym na to nie patrzył ale zmienia się perspektywa ;) Oprócz kategorii pokoi na stronie Accora, jest możliwość rezerwacji studia, szumnie to brzmi ale są to po prostu dwa normalne pokoje połączone drzwiami. Rezerwuje się je w cenie normalnych pokoi, drugi jest wtedy o 25% tańszy, trzeba to rezerwować telefonicznie w hotelu, bo internetowo wtedy nie ma zniżki i muszą przydzielić specjalne pokoje obok siebie.
Przy wjeździe na teren hotelu są bramki, godzina parkowania kosztuje 3 złote w parkometrze, cały dzień 35zł płatne na recepcji parking niestrzeżony, 50zł na dzień strzeżony, na bogato 200zł zaraz przy wejściu. Przy zameldowaniu/wymeldowaniu można zatrzymać się przy wejściu na 15 minut za free, jeżeli się przekroczy czas recepcja bez problemu przedłuża bilet. Można też zaparkować za darmo zaraz przed bramką wjazdową równolegle do głównej ulicy.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
Raphael uważa post za pomocny.

#1203 PostWysłany: 23 Maj 2018 23:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu: Mercure Istanbul Lotnisko

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:King

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Podniesienie standardu do apartamentu, voucher na drinka, wstawka do pokoju.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty+dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):N/A

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Pokoje nowe, fajnie urządzone, jednak elementy użytkowe takie jak kontakty, włączniki czy gniazdka są już mocno zniszczone. Obsługa miła.

Inne uwagi: Hotel położony blisko lotniska, uber kosztował 16 TRY. Jest bus lotniskowy, który obsługuje również Pullmana. Jeździ na trasie Lotnisko - Hotel - Mall of Istanbul.

Załączniki:
mercure bus.jpg
mercure bus.jpg [ 73.11 KiB | Obejrzany 2618 razy ]

#1204 PostWysłany: 03 Cze 2018 12:17 

niebieski
Nazwa hotelu:ibis Styles Amsterdam City

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:welcome drink dla całej grupy

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty plus dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel położyny nad jednym z kanałów w bliskiej odległości od Heineken Experience. Praktycznie 1min. od przystanku tramwajowego. Mieści się w kamienicy obok drugiego ibisa Styles, co prowadzi do zamieszania. W obiekcie nie ma baru, restauracji czy sali fitness. Praktycznie poza małą salą śniadaniową (większość jest dowożona) do dyspozycji gości są 4 pufy i niski stolik w lobby. I tyle. Szukałem pokoju 4-osobowego i w tym obiekcie taki był. W piwnicy :) Za to z możliwością wyjścia na podwórko/parking/magazyn/graciarnię. Wszystko w jednym. Jednak w obiekcie było czysto, pokój był prosty, ale wystarczająco duży dla 4 osób. Łóżka bardzo wygodne. Śniadania również zjadliwe i mimo skromnego wyboru każdy spokojnie dla siebie coż znajdował. Z przywilejów 1 dnia otrzymaliśmy 4 wody mineralne, później jednak nie uzupełniano braków. Voucher na welcome drink do wykorzystania był w obiekcie poza siecią Accora oddalonym o jakieś 1.5min. (ok. 100m). Obsługa w recepcji i sali śniadaniowej bardzo miła i kompetentna. W dniu wyjazdu spokojnie zostawiliśmy bagaże i jak pod wieczór po nie wróciliśmy to spokojnie mogliśmy korzystać z automatu do kawy, a nawet zaproponowano nam owoce. Ogólnie to jestem zadowolony.

Inne uwagi:NA
 Profil Relacje PM off
metia lubi ten post.
metia uważa post za pomocny.

#1205 PostWysłany: 03 Cze 2018 13:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu: Mercure Bydgoszcz Sepia

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Twin

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Wczesne zameldowanie o 12, późne wymeldowanie o 14

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Gotówka

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel dobrze położony, wszędzie blisko. Pokój czysty, śniadanie dobre.

Inne uwagi: Brak rozpoznania statusu, żadnej wstawki do pokoju, kuponu na drinka czy podwyższenia standardu pokoju (mimo dostępności). Nie wiem czy to norma w tym hotelu, czy tylko tak trafiłem.

#1206 PostWysłany: 03 Cze 2018 22:50 

@pawelos, pisz reklamacje, ja kiedy miałem silver to nawet dostałem to co mi się należało.
 Profil Relacje PM off  

#1207 PostWysłany: 03 Cze 2018 23:44 

srebrny
@pawelos
Dlaczego nie zapytałeś o brak przywilejów?
 Profil Relacje PM off  

#1208 PostWysłany: 03 Cze 2018 23:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Bo nie ja się meldowałem. Przyjechałem do hotelu dopiero późno w nocy.

#1209 PostWysłany: 03 Cze 2018 23:59 

srebrny
A jak dowiedziałeś się o braku przywilejów, to co...?
 Profil Relacje PM off  

#1210 PostWysłany: 04 Cze 2018 00:01 
Awatar użytkownika

niebieski
To stwierdziłem, że nie będę się dopominał o małe piwo i ciastko a rezerwacja była na jedną dobę.
3 ludzi lubi ten post.

#1211 PostWysłany: 04 Cze 2018 13:51 

Powinienes tez dostac upgrade, ale faktycznie, osoba ktora sie meldowala powinna wszystko od razu zalatwic.
 Profil Relacje PM off  

#1212 PostWysłany: 07 Cze 2018 13:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu: Mercure Bologna Centro

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: brak upgrade, 2 x drink powitalny (soft drink).

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: TAK

Inne uwagi: Hotel położony w bardzo dobrej lokalizacji (bardzo blisko do dworca kolejowego i autobusowego, przystanek autobusu z/do BLQ pod samym nosem), hotel jak już wspomniano nadgryziony zębem czasu, w pokojach wystrój starodawny, łazienka ciasna. Podczas 4-dniowego pobytu korzystałem z śniadań. Każdego dnia było to samo do jedzenia, na ciepło: jajecznica, boczek, mini paróweczki, warzyw brak, soki z automatu (koncentrat+woda), reszta na słodko. W dniu wyjazdu bez problemu uzyskałem late check-out do 16.
www.okruszek.org.pl
www.pustamiska.pl
 Profil Relacje PM off  

#1213 PostWysłany: 10 Cze 2018 15:28 

srebrny
Nazwa hotelu: Ibis Styles Napoli Garibaldi

Twój status w programie lojalnościowym: Platinum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Triple

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: brak upgrade, bo większych pokoi już nie mają, 3 x drink powitalny (małe piwo, wino, soft drink).

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: TAK

Inne uwagi: Lokalizacja zdecydowanie jest plusem. Blisko do dworca, metra, na lotniskowy autobus. Okolica w ciągu dnia całkiem zwyczajna, do 22-giej kiedy wracaliśmy też dużo ludzi się kręci, więc nie są to jakieś straszne rejony. Pokój trzyosobowy jest fajny, bo duży i przedzielony ścianką na dwie części (wydzielona część ma drugi telewizor na tej ściance i drugi balkonik). Pociągi słychać bardzo przy otwartych oknach w pokoju od strony torów. Jak się zamknie okno to przestają przeszkadzać, nocą też jeździ ich znacznie mniej. Obsługa bardzo sympatyczna, z dobrym angielskim. Przyjemny tarasik na zewnątrz gdzie wieczorem można wypić drinka. Bar bardzo mały, ale za to 24h. Śniadanie skromne, ale ujdzie: wędlina, ser, słaba jajecznica. Jak to we Włoszech: mało warzyw, a dużo słodkich wypieków. Plusem jest też pobliska restauracja: Antica Trattoria e Pizzeria da Donato. Skrobnę może potem coś więcej w wątku o jedzeniu
 Profil Relacje PM off  

#1214 PostWysłany: 11 Cze 2018 16:44 
Awatar użytkownika

srebrny
Nazwa hotelu:Ibis Styles Paris Roissy CDG

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:pokój na najwyższym piętrze, napój powitalny dla jednej osoby (cokolwiek z karty), wstawka w postaci słodyczy

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:tak

Inne uwagi:Wybrałem ten hotel w związku z dealem AC, przyleciałem na CDG wieczorem wcześniej więc potrzebowałem znośnego hotelu na noc. Wszystkie hotele w bliskim sąsiedztwie lotniska miały zaporowe ceny dlatego wybór padł na ten właśnie. Jak się później okazało wcale nie był to zły wybór. Przyleciałem na terminal 1, skąd darmową kolejką dostałem się na stację Roissypole. Z tej stacji non stop kursują autobusy oznaczone kolorami do konkretnych hoteli - oczywiście za darmo. Mój miał nazwę i kolor black, sam transport zajął około 20 minut, autobus wjeżdża na teren hotelu i wysiada się pod samymi drzwiami. W drodze powrotnej tak samo, spod drzwi hotelu do terminala.
W hotelu nocuje sporo gości, jednak nie ma jakiegoś tłoku. Szybki check-in, dostajemy pokój na najwyższym piętrze. Stare windy na pewno nie przeznaczone dla leniwych, po otwarciu bardzo szybko się zamykają, sami byliśmy świadkami jak częśc osób nie zdąrzyła wysiąśc i pojechała na inne piętra.
Pokój wg standardu ibisa, skromny, niewielki, ale czysty. Łazienka ok, w sam raz na jedną noc. Śniadania nawet dosyc urozmaicone, każdy coś znajdzie dla siebie.
 Profil Relacje PM off
greg2014 lubi ten post.

#1215 PostWysłany: 14 Cze 2018 23:38 

Nazwa hotelu: Mercure München am Olympiapark

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:standard 1 osobowy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do pokoju privilege, napój powitalny dla jednej osoby (wszystko z karty oprócz najmocniejszych alko), wstawka w postaci "słodyczy", early check-in

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:tak

Inne uwagi: Szukałem czegoś w okolicy BMW i ten hotel zwrócił moją uwagę. Jest świeżo po remoncie, w fajnym stylu. Personel miły i komunikatywny. Pokój czysty i świeży, choć dość mały, ekspres do kawy z instrukcją obsługi. Wstawka symboliczna :). Śniadania OK, wybór nie powala, ale wszystko świeże, bardzo smaczna kawa. Fajny koncept z SuperBowls. Dostępne bez problemu mleko bez laktozy i sojowe.

Ostatnio edytowany przez Washington, 26 Lip 2018 13:55, edytowano w sumie 1 raz
Reklama, promowanie własnych stron internetowych, podawanie linków do innych, konkurencyjnych stron.
 Profil Relacje PM off
greg2014 lubi ten post.

#1216 PostWysłany: 15 Cze 2018 17:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Nazwa hotelu:Novotel Toronto North York

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:superior

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:napój powitalny dla wszystkich osób (cokolwiek z karty), wstawka w postaci słodyczy i owoców, woda mineralna 1l w butelce szklanej, późny check-out

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna - zniżka 30% + śniadanie w cenie

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Generalnie tak. Hotel wybrałem ze względu na względnie normalną stawkę za noc, a jednocześnie niebędący na totalnym odludziu. Bezpośrednio z lotniska do North York kursuje autobus nr 34 sieci GO bus, przejazd około 7CAD od osoby płatne u kierowcy, dzieci do lat 12 nie płacą. Przejazd trwał około 30 minut. Sam hotel położony rzut beretem od przystanku wspomnianego Go bus i tyle samo od stacji metra North York. Wokół sporo miejsc z jedzeniem, jakaś galeria handlowa, duży spożywczak. Do centrum Toronto około 20 minut metrem.
Dostaliśmy pokój na przedostatnim piętrze, z fajnym widokiem na miasto, w pokoju kawa, herbata, woda. Wygodne łóżko, klimatyzacja sterowana indywidualnie, duży tv ze sporą ilością kanałów, internet działał bardzo stabilnie i szybko.
W łazience wszystko co potrzeba, dodatkowo kapcie, szlafroki. Do łazienki drzwi uchylne jak do "saloonu" ;)
Śniadania dobre aczkolwiek monotonne, codziennie to samo ;) Ciekawą sprawą jest obsługa, która odpowiada za to aby nie brakowało nam kawy ani herbaty, dosyc często ucinając sobie pogawędkę z jedzącymi. Generalnie fajny pobyt

Inne uwagi:brak
 Profil Relacje PM off
Pacik76 lubi ten post.

#1217 PostWysłany: 21 Cze 2018 12:46 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Nazwa hotelu: Mercure Lublin

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upgrade do apartamentu, wstawka - czereśnie i czekoladki, voucher na napój powitalny, list od menadżera hotelu

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: hotel dobrze położony blisko centrum. Drogie śniadanie (46 zł), drogi parking, niestrzeżony (34 zł), ale w weekend brak problemu z parkingiem na sąsiedniej ulicy. Przyjemna obsługa

Inne uwagi: brak

nie wiem, czy wrażenia ze zwykłych ibisów są komuś potrzebne, ale na wszelki wypadek wrzucę Portugalię:

Nazwa hotelu: Ibis Lisboa Jose Malhoa

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: voucher na napój powitalny

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: hotel dobrze położony do eksploracji Lizbony - blisko lotniska, metra. Parking płatny 7,5 EUR/doba w garażu, my korzystaliśmy z darmowego parkingu przy stacji Campolide, 10-15 minut pieszo od hotelu. Pokój standard typowo ibisowski, śniadanie smaczne, identyczne jak we wszystkich ibisach w Portugalii. W opiniach przewija się kwestia lądujących/startujących samolotów. Owszem, słychać je, ale nie robiłbym z tego jakiegoś wielkiego problemu, da się z tym żyć, spać, przyzwyczaić - choć ktoś, kto ma problem z zasypianiem, będzie miał tam problem nieco większy. Zmęczeni całodzienną eksploracją Lizbony ledwo ten fakt zauważą :-)

Nazwa hotelu: Ibis Sintra

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: voucher na napój powitalny

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: hotel przy autostradzie, ma darmowy parking - ale to ok.15 miejsc pod hotelem, poza tym płatny pod ziemią, za 3 EUR. My parkowaliśmy pod ziemią z powodu braku miejsc, ale nikt od nas nie skasowal opłaty, więc w sumie za darmo. Pokój typowo ibisowski, śniadania jak w każdym Ibisie w Portugalii. Jedzenie obiadowe z torebki, przygotowywane w mikrofalówce, w cenach nieco wyższych od normalnych restauracji.

Nazwa hotelu: Ibis Leiria Fatima

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: voucher na napój powitalny po interwencji - i to tylko 1 szt. na dwie osoby

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: dla większości osób będzie to hotel na jedną noc i tak jest OK. U nas nie działała karta-klucz do pokoju, kilkukrotnie trzeba było chodzić między recepcją, a pokojem, by zadziałało... Garaż 3 EUR, ale po okolicy brak problemu z parkingiem przy ulicy. Pokój standardowo ibisowy, śniadanie także. Hotel położony z jednej strony blisko centrum, z drugiej na obrzeżach. Był OK

Nazwa hotelu: Ibis Evora

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: voucher na napój powitalny po interwencji - i to tylko 1 szt. na dwie osoby

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: hotel w centrum Evory. Garaż płatny 3 EUR, miejsca parkingowe (ok.15 szt) przed hotelem darmowe, da się parkować za darmo na ulicy, choć jest zakaz, olewany przez wszystkich. Z hotelu w pieszej odległości całe centrum miasta. pokój standardowy ibisowski, śniadanie także

Nazwa hotelu: Ibis Setubal

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: voucher na napój powitalny po interwencji

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: hotel już trochę zmęczony. Jedno piętro bez windy. Obsługa strasznie powolna - zarówno w recepcji, jak i restauracji, wszystko wymagało dwu-trzykrotnego tłumaczenia, realizowane było powolnie, tworząc kolejkę. Pokój typowo ibisowski, śniadanie też, choć powolna obsługa nie donosiła nowych porcji jedzenia, które się pokończyło, mimo wczesnej pory.

Profil Relacje PM off  

#1218 PostWysłany: 21 Cze 2018 14:38 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
Nazwa hotelu:Ibis Praha Mala Strana

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:voucher na welcome drink

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty + dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):----.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:zachęcony recenzją użytkowniczki @metia podczas mojego pobytu w Pradze na nocleg wybrałem ww. Ibisa. Potrzebowałem przespać się przed lotem, chciałem też zrobić szybki rekonesans po Pradze. Pod tym względem hotel spełnił moje oczekiwania. Wyruszając pieszo spod hotelu udało mi się zaliczyć wszystkie najważniejsze atrakcje Pragi. Najważniejsze jednak dla mnie było to, że spod hotelu jeździ bezpośredni autobus na lotnisko - jedzie on wprawdzie nie całą godzinę, ale za to dosyć często i punktualnie (przynajmniej rano). Przy wejściu do hotelu była informacja, że hotel serwuje śniadania od 4:00. W praktyce okazało się że przed 6:00 mogłem dostać tylko mizerną kanapkę na wynos, soczek w kartoniku i jabłko, z drugiej jednak strony Ibisy przed 6:30 nie oferują zbyt wiele co wprost wynika z ich polityki. Pokój otrzymałem standardowy ibisowy - w sumie tego czego się spodziewałem;)

Inne uwagi: Na karcie hotel nie założył mi żadnej blokady. Potwierdzam to co już było tu napisane, że hotel wart jest rozważenia podczas szukania noclegu w Pradze - stosunek jakości/lokalizacji do ceny wypada korzystnie.
 Profil Relacje PM off
metia lubi ten post.

#1219 PostWysłany: 21 Cze 2018 15:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu:Ibis Styles Gniezno

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Rodzinny + sofa

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Voucher na drinka, up do studia z aneksem, wczesne zameldowanie o 11:30, późne wymeldowanie o 17, wstawka z krówek do pokoju

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Gotówka

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Bardzo dobra lokalizacja, 3 min. piechotą z dworca, również bardzo blisko Starego Miasta. Obiekt nowy, otwarty niecałe dwa lata temu i jeszcze nie zużyty. Jednak dość kameralny bo posiada tylko 70 pokoi. Miła obsługa, śniadania ponad przeciętną, bliżej im to tych z novoteli. Fajny upgrade do studia z małym aneksem kuchennym i sporym salonem z dwoma sofami, wydajna klimatyzacja, otwierane okna. Zwykły pokój rodzinny, który zarezerwowałem ma jedną sofę, nie posiada aneksu i jest sporo mniejszy. Na przeciwko hotelu jest dobra restauracja. Chwalą się świeżymi i dobrej jakości produktami (nie jest to na szczęście żaden wege fit przybytek) z których przyrządzają posiłki: https://www.facebook.com/whitetaste.

Inne uwagi:

#1220 PostWysłany: 21 Cze 2018 19:37 

niebieski
Nazwa hotelu:Mercure Gdańsk Posejdon

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Pokój standardowy z 2 podwójnymi łóżkami

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:welcome drink dla całej grupy

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel położony bardzo blisko plaży, wśród zieleni. Praktycznie 3min. od przystanku tramwajowego i autobusowego. Hotel w stylu orbisowskim, ale w miarę nowocześnie i ładnie. W hotelu praktycznie nonstop odbywają się jakieś konferencje czy szkolenia, lecz jest to nieszkodliwie. Strefa SPA z basenem pustawa, więc jest przyjemnie. Ogród bez szału, ale przyjemnie, że jest. Ceny w barze dość wysokie, np. frytki kosztują 14zł. Śniadanie dobre, z dużym wyborem. Pokój średniej wielkości, z balkonem. Duża łazienka. W pokoju niby czysto, ale pod zasłoną czy łóżkiem dużo kurzu oraz papierki po poprzednich gościach. Obsługa młoda, uśmiechnięta i miła. Podsumowując: warto.

Inne uwagi:NA
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 93  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości