Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Noclegi na Malcie
#81 PostWysłany: 23 Sie 2012 16:12 

Loty: 513
Kilometry: 1 115 891
srebrny
ja też rezerwowałam na otel.com hotel na Malcie.. cena była najniższa, ale pokoje też oferują najgorsze... nasz był centralnie od ulicy - główna trasa na Gozo, ciągły huk i hałas, nawet w nocy, bez klimy, generalnie masakra... siostra kupiła ten sam hotel na booking.com za 100zł więcej na 4 dni i miała normalny pokój, więc podejrzewam, że otel.com oferuje najgorsze pokoje w najniższych cenach ;/

🚨 Mega! 🚨 Tanie loty (z bagażem) do Sri Lanki za 2200 PLN 🚨 Mega! 🚨 Tanie loty (z bagażem) do Sri Lanki za 2200 PLN
Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 534 PLN (✈+🏨) Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 534 PLN (✈+🏨)
#82 PostWysłany: 06 Wrz 2012 20:47 

root21 napisał(a):
Pozwolę sobie opisać własne doświadczenie z Malty. Przede wszystkim nie korzystajcie z ofert biur podróży. Znajoma poleciała z biurem i zapłaciła za tydzień w hotelu wcale nie najwyższej klasy z HB 2600zł! Osobiście skorzystałem z korzystnego przelotu oferowanego regularnie przez Ryanaira (ale i tak nie zdążyłem na najtańsze bilety!) i przelot w dwie strony z Wrocławia do Luqa na Malcie kosztował mnie zaledwie 250 zł. Oczywiście korzystałem tylko z bagażu podręcznego, który na tydzień w zupełności wystarczył (tutaj mogę gorąco polecić świetną torbę dostępną na allegro szytą przez polską firmę dokładnie z myślą o jak najkorzystniejszym podróżowaniu, gdyż sam torba waży niecałe pół kilograma, a jej wymiary to dokładnie 55x40x20 co w zupełności wystarcza). Na samej Malcie miałem zarezerwowany luksusowy apartament z najwyższej półki znajdujący się w miejscowości Rabat w przepięknym widokiem na stare miasto Mdina. http://www.holidaylettings.co.uk/rentals/mdina/127893 W apartamencie byliśmy w 8 osób przez 7 dni za co zapłaciliśmy dokładnie 600 euro, co dało po 75 euro od osoby, czyli ok. 320 zł. W tej cenie mieliśmy także transport z oraz na lotnisko. Po całej Malcie podróżowaliśmy autobusami Arriva za 12 euro za cały tydzień. Osobiście staram się w miarę oszczędnie podróżować, a jednocześnie na możliwie wysokim poziomie. Mój cały pobyt na Malcie (przelot/nocleg/transport/wyżywienie) zamknął się w kwocie 800 zł/os.
Jeżeli ktoś wybiera się na Maltę mniejszą grupą osób, to wiem, że właścicielka posiadała jeszcze kilka innych, równie luksusowych apartamentów, także w atrakcyjnych cenach.
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany szczegółami to proszę pytać.

ja byłbym zainteresowany i pytam :)
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 08 Paź 2012 09:25 

Za dwa tygodnie wybieramy się z małym dzieckiem (pół roczku) na kilka dni, i najwyższa pora rezerwować spanie, więc mam pytanie odnośnie tych hoteli w Sliemie:

Milano Due Hotel - http://www.travelrepublic.co.uk/accomod ... =132733974

Alfonso Hotel - http://www.travelrepublic.co.uk/accomod ... =132733974

Bay Street Hotel - http://www.travelrepublic.co.uk/accomod ... =132733974

Plaza Suites and Plaza Regency Hotel - http://www.travelrepublic.co.uk/accomod ... =132733974

Bayview Hotel And Apartments - http://www.travelrepublic.co.uk/accomod ... =132733974

Spał może ktoś w nich? W związku z dzieckiem zależy nam żeby był jako taki standard czystości i obsługi. Oczywiście jeżeli macie jakieś inne propozycje w Sliemie to też poproszę, będę wdzięczny za wszelkie wskazówki!
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 12 Paź 2012 12:06 

Ja spałem w Plaza Regency Hotel (tańsza wersja Plaza Suites) - czysto, codziennie wymieniają ręczniki, raczej meble z lat 90, w łazience wanna. Bufet śniadaniowy jest genialny - gigantyczny wybór (szwecki stół) podejrzewam, że jest tak dlatego, że znajduje się on w budynku Plaza Suites (z Plaza Regency Hotel przechodzi się oszklonym łącznikiem na 7mym piętrze - bardzo fajny widok). Na dachu Regency jest basen ale syfiasty, nikt tam się nie kąpał. Proszę uważać na drzwi w windzie bo bardzo szybko się zamykają.. i raz mnie koleżanki zrobiły bo weszły pierwsze i ja włożyłem rękę z pizzą którą musiałem puścić bo by mi drzwi przytrzasnęły ręke:)
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 12 Paź 2012 12:56 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Dorzuce swoje trzy grosze - chyba najtańsze spanie w Sliema. http://www.alborada.com.mt/ Pokoje typu Studio z kuchnią. Bez klimy, ale z garnkami czajnikiem itp. W ograniczonym (bezpłatnie) zakresie jest Wifi, nie za czysto ale nie najgorzej. Na stronie są ceny. Pomimo informacji że pokoje niedostępne na np. booking.com, to właściciel na maila odpisuje że są. Jakby były pytania to powiem co i jak.

#86 PostWysłany: 28 Paź 2012 23:23 

W jakich miesiącach Rainair lata na Maltę bo w systemie nic nie mogę wyszukac?

Czy te loty zostały zawieszone??
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 04 Gru 2012 01:09 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 85 890
niebieski
Od końca marca do końca października.

#88 PostWysłany: 14 Sty 2013 09:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy ktoś z Was był w hotelu Relax Inn i jakie ma zdanie na temat hotelu? http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Revi ... Malta.html
Zarezerwowałam tanio na otel.com jako promoroom i się boję : (
Jadę z dziećmi więc zależy mi na warunkach tam panujących.
Niby opinie o hotelu są ok, ale zaczynają być coraz gorsze.
Czy ktoś kiedyś korzystała z pokoju promoroom-czym on się różni?

#89 PostWysłany: 14 Sty 2013 14:31 

Loty: 513
Kilometry: 1 115 891
srebrny
dorota.sz napisał(a):
Czy ktoś z Was był w hotelu Relax Inn i jakie ma zdanie na temat hotelu? http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Revi ... Malta.html
Zarezerwowałam tanio na otel.com jako promoroom i się boję : (
Jadę z dziećmi więc zależy mi na warunkach tam panujących.
Niby opinie o hotelu są ok, ale zaczynają być coraz gorsze.
Czy ktoś kiedyś korzystała z pokoju promoroom-czym on się różni?

Nie mieszkałam w tym hotelu, tylko innym w Mellieha, ale też rezerwowałam przez otel bo było taniej. Mam porównanie, bo 3 tygodnie wcześniej w moim hotelu była moja siostra rezerwująca przez booking. Generalnie dostaliśmy chyba najgorszy pokój w hotelu - balkon na ulicę prowadzacą na prom na Gozo - ruch całą dobę (głównie ciężarówki, mega dziury na ulicy). Klimatyzacji nie było, trzeba było extra płacić (byłam w czerwcu, było ponad 30C). Balkon na wysokości chodnika - każdy bez problemu mógłby się tam dostać, stan pokoju i łazienki - jak na 3*, które miał ten hotel to jakies nieporozumienie. Generalnie Malta jest fajna, ale cieszyłam sie, że w tym hotelu byliśmy tylko 3 noce, bo to był dramat... dlatego też już nigdy nie skorzystam z otel - ceny niższe, ale standard też gorszy (moja sis miała normalny pokój, cisza, spokój, lepszy standard, a zapłaciła tylko 33zl/pokój/dzień). Na miejscu można było dokonac upgradu, ale to już nie kosztowało 33zł :)

#90 PostWysłany: 14 Sty 2013 16:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziękuję za odpowiedź-to niedobrze : (

#91 PostWysłany: 20 Mar 2013 21:41 

Wybieram się w maju na Maltę i mam pytanie odnośnie noclegów. Przeglądam rózne strony i np. na travelrepublic.co.uk mam takie informacje
Apartment One Bedroom - Self Catering - £16
Apartment One Bedroom - Room Only - £19
Czym to się różni? Tak samo przy studio double room only - to znaczy, ze studio ma dwa pokoje aja dostaję tylko jeden i część wspólna na dwie pary? ;)
Jakoś super atrakcyjnych cen nie mogę znaleźć, minimum 600 zł za tydzień na dwie osoby.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 20 Mar 2013 21:50 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
srebrny
Nie wiem czemu nie możesz znaleźć tanich miejsc na Malcie. Generalnie to najtańsza noclegownia w Europie, szczególnie w okresie poza sezonem. Prosty przykład to The Bugibba Hotel, zamawiałem na stronie hotels4u.com, przy czwórce osób wyszło ok 10zł/os/noc w styczniu. Teraz pewnie będzie trochę drożej, ale myślę, że nadal do przełknięcia :)

#93 PostWysłany: 20 Mar 2013 22:03 

niebieski
ma ktoś może jakiś namiar na sprawdzone mieszkanie albo apartament na Malcie ;)
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 20 Mar 2013 22:10 

niebieski
W zeszłym roku , w maju znalazłam na Travelrepublic apartament w San Giljan (blisko morza) za 11e/noc (2-osobowy). W czerwcu juz nie był tak tani i nocowałam w Bugibba, w hotelu, za 14 e/noc , chyba...Przed sezonem Malta rzeczywiście tania.
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 20 Mar 2013 22:19 

niebieski
chodzi mi o taki namiar gdzie kontaktuje się bezposrednio z włascicielem bez pośrednictwa serwisu
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 20 Mar 2013 23:55 

jacob94 napisał(a):
Nie wiem czemu nie możesz znaleźć tanich miejsc na Malcie. Generalnie to najtańsza noclegownia w Europie, szczególnie w okresie poza sezonem. Prosty przykład to The Bugibba Hotel, zamawiałem na stronie hotels4u.com, przy czwórce osób wyszło ok 10zł/os/noc w styczniu. Teraz pewnie będzie trochę drożej, ale myślę, że nadal do przełknięcia :)

początek maja ciut drożej, w The Bugibba Hotel najtańszy pokój 14 E, niby dla 3 osób to mogę zarezerwować dla 2?
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 10 Kwi 2013 13:55 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
niebieski
Czy ktoś może się orientuje czy na Malcie opłaca się wykupić opcję all inclusive? :)
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 10 Kwi 2013 14:27 

Napisz jaka jest różnica w stosunku do ceny podstawowej i czy to AllIn to tylko 3 posiłki czy również alkohole cały dzień.
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 10 Kwi 2013 15:25 
Awatar użytkownika

Filek napisał(a):
Czy ktoś może się orientuje czy na Malcie opłaca się wykupić opcję all inclusive? :)

Obawiam się że na to pytanie musisz odpowiedzieć sobie sam.Jeżeli to wykupisz (niezależnie w jakiej cenie)
to dobrze by było z tego korzystać a jeżdżąc na ewentualne wycieczki po wyspie to może nie koniecznie dasz radę. ;)
No ale może niech wypowiedzą się ci którzy tam byli ja będę dopiero w drugiej połowie maja.
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 10 Kwi 2013 15:55 

Loty: 38
Kilometry: 79 867
Apartment One Bedroom - Self Catering - £16
Apartment One Bedroom - Room Only - £19

Self Catering to pokój z aneksem kuchennym - zwykle jest lodówka, kuchenka czajnik itp.
Room Only - to zwykle zwykły pokój łazienka, łóżka telewizor i tyle. Czasem czajnik.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 37  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość