Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Noclegi na Malcie
#21 PostWysłany: 06 Sie 2010 10:13 

a ja poczytałam Wasze komentarze i zrobiłam rezerwacje w Mediterranea Hotel&Suits - 10-17.X za 210 euro pokój z widokiem na morze dla 2 osob. Wydaje mi się że cena sensowna? Jeszcze jedna rzecz - czy Malta jest bardzo górzysta? Na zdjęciach wygląda, że dosyć. Pytam, bo chcemy z mężem na rowerach pozwiedzać wyspę.
 Profil Relacje PM off  

🚨 Mega! 🚨 Tanie loty (z bagażem) do Sri Lanki za 2200 PLN 🚨 Mega! 🚨 Tanie loty (z bagażem) do Sri Lanki za 2200 PLN
Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 534 PLN (✈+🏨) Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 534 PLN (✈+🏨)
#22 PostWysłany: 06 Sie 2010 12:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Najwyższy punkt: Ta'Dmejrek w pobliżu Dingli - 253 m n.p.m. //wiki

do teneryfy (3712m npm) daleko :)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 06 Sie 2010 16:32 

Dzięki, powinniśmy dać rade ;)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 29 Lis 2010 01:26 

Czy na Malcie lepiej rezerwowac nocleg wczesniej czy mozna znalezc bez problemow cos taniego na miejscu?

Nie rezerwowalem nigdy noclegu przez neta placac karta. Gdy wchodze na Hostele we Fly4free, z reguly mam informacje, ze hostele na Malcie nie akceptuja kart debetowych, a tylko taka posiadam. Oczywiscie przy niektorych nie ma takiej informacji, ale jesli tak jest to mocno mnie to ogranicza... Nie chcialbym uzywac cudzej karty.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 17 Lut 2011 20:26 

Hej,

Po wielu godzinach spędzonych na stronach do rezerwacji hoteli/hosteli zarezerwowałem:
Hotel: Plaza Regency Hotel www.plazahotelsmalta.com.
Kiedy: 1kwietnia - 6 kwietnia (5 noclegów)
Cena: przy 3 osobach 125 funtów - z karty mBank zżarło mi dokładnie 601zł więc wychodzi po 40zł/os/noc ze śniadaniem. - zaznaczę, że przy 2 osobach cena wyszła tez 125 funtów więc jednostkowo wychodzi więcej.

Jeżeli chodzi o Maltę to zdecydowanie najlepsze ceny hoteli ma strona hotels4u.com który należy do Thomas Cook group. W oddalonej od St. Julian's (centrum życia nocnego) Bugibbie są hotele przy dwóch osobach za 31-35zł ze śniadaniem za noc za osbę. Przy trzech osobach nawet 26zł/os/noc ze śniadaniem. Ceny podaję na kwiecień ale jak patrzyłem to od połowy Marca na Malcie hotele uznają już jako sezon letni.
My zarezerwowaliśmy ten droższy głównie dlatego, że chcemy sobie posiedzieć wieczorami w pubach a jest jeszcze zimowy rozkład autobusowy i jest mało nocnych autobusów.

Opinie o hotelu napiszę po powrocie;)

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 03 Mar 2011 11:57 

Witajcie,
proszę o podpowiedź: 09-12.10.2011 będziemy w czwórkę na Malcie. Zarezerwowałem 1 pokój czteroosobowy w The Bugibba Hotel przez Hotels4U. Cena od czterech osób za trzy noclegi ze śniadaniem to 78 funtów czyli 374 zł -tyle "zeżarło" mi z karty. Dostałem potwierdzenie na maila ze pokój jest zarezerwowany czyli o.k.
1. Czy waszym zdaniem to jest cena ostateczna, czy też w hotelu będą chcieli nas jeszcze "skroić" na dodatkową kaskę?
2. Czy wydruk i przedstawienie rezerwacji na portierni w hotelu załatwia temat pobytu, czy mogą mieć jakieś zastrzeżenia?
Pytam, bo cena wydaje mi się wyjątkowo niska (może się nie znam) w porównaniu z innymi cenami przedstawianymi na np. booking.com - 120 Euro w tym terminie w tym samym hotelu.
Może ktoś z was był tam z rezerwacją przez Hotels4U i ma jakieś doświadczenia.
Dzięki za podpowiedź.

Wojtek
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 03 Mar 2011 19:39 

WojtekC napisał(a):
Witajcie,
...
1. Czy waszym zdaniem to jest cena ostateczna, czy też w hotelu będą chcieli nas jeszcze "skroić" na dodatkową kaskę?
2. Czy wydruk i przedstawienie rezerwacji na portierni w hotelu załatwia temat pobytu, czy mogą mieć jakieś zastrzeżenia?
Pytam, bo cena wydaje mi się wyjątkowo niska (może się nie znam) w porównaniu z innymi cenami przedstawianymi na np. booking.com - 120 Euro w tym terminie w tym samym hotelu.

Być może różnica jest dlatego, że cena "bookingowa" zawiera wyżywienie HB. My będziemy w B.Hotel od 5.10 do 12.10 i koszt kwaterki wyliczony przez booking dla 3-osobowej rodzinki to ok.240 E. własnie z HB.

Nie powinni Was obciążyć dodatkowymi wydatkami.

Do zobaczenia na miejscu.

Jacek :)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 03 Mar 2011 22:07 

Dzięki za podpowiedź Jacku i do zobaczenia na Malcie.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 04 Mar 2011 11:22 

Byłam na Malcie w listopadzie 2008 roku. Niestety nie pamiętam przez jaką stronę bookowałam noclegi ale wychodziło coś 8 euro w pokoju 3 osobowym, a 9 w pokoju 2 osobowym i to ze śniadankami :). Na miejscu w hotelu obowiązujące ceny wahały się jakoś około 50 euro, więc różnica ogromna. tutaj link od hotelu http://www.eurobookings.com/saint-julians-hotels-mt/alfonso-hotel.html?label=gg_en_bh_17549-malta-saint-julian-alfonso-hotel&gclid=CPWLo7vJtKcCFYNJ3godGhfO-A.

Ogólnie hotel godny polecenia, w dobrej lokalizacji, bo właściwie w centrum, blisko do przystanków autobusowych, a więc furtki do zwiedzania wyspy. Niedaleko hotelu fajna chińska restauracja z bufetem - cena małego talerza bodajże 5 euro, średniego 8 i dużego 10. Nom ale to kilka lat temu...

#30 PostWysłany: 06 Kwi 2011 19:15 

Loty: 33
Kilometry: 61 640
niebieski
WojtekC napisał(a):
Dzięki za podpowiedź Jacku i do zobaczenia na Malcie.

Jak wrócisz to nie zapomnij skrobnąć czy nic więcej Was nie skroili itp.

#31 PostWysłany: 09 Kwi 2011 11:36 
Awatar użytkownika

W maju lecimy na Malte w trzy pary, rozglądamy się za noclegami, myślałem nad hotelem ze śniadaniem i wstępnie wybrałem kilka :
Luna Holiday Complex - Mellieha -
The Bugibba Hotel - St. Pauls Bay
Sunflower Hotel - Qawra
Alexandra Hotel - St Julians
Topaz Hotel - Bugibba

Przy czterech noclegach ze śniadaniem ceny wahają się od 360 do 460 złotych, jedynie Sunflower jest droższy -540 zł.
Jeśli ktoś był w powyższych hotelach na Malcie, bądź może polecić jakiś inny będe wdzięczny.

Pozdrawiam :)

#32 PostWysłany: 13 Kwi 2011 10:05 

Witam,

Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś w miarę tani apartament dla 4-5 osób na Malcie? Dobrze by było jakby posiadał aneks kuchenny i był w miarę dobrej lokalizacji;)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 18 Kwi 2011 00:00 

Hey my wlasnie wrocilismy z Malty, mielismy apartament z aneksem kuchennym (w pelni wyposazonym dla 2os.) w The Bugibba Hotel cena byla mega niska wiec nieco balismy co zastaniemy na miescu... ale bylo calkiem ok. Hotel jest dosc stary, pokoj jak za tą cenę spelnial nasze oczekiwania.
Bardzo blisko do przystank autobusowego, do marketu itd. sama Bugibba nie jest piekna ale ma b. ladna promenade niestety trzeba sie liczyc ze dojazd do Valetty zajmuje niemal 1h

#34 PostWysłany: 18 Kwi 2011 22:06 

Loty: 82
Kilometry: 195 392
niebieski
olaaa napisał(a):
Hey my wlasnie wrocilismy z Malty, mielismy apartament z aneksem kuchennym (w pelni wyposazonym dla 2os.) w The Bugibba Hotel cena byla mega niska wiec nieco balismy co zastaniemy na miescu... ale bylo calkiem ok. Hotel jest dosc stary, pokoj jak za tą cenę spelnial nasze oczekiwania.
Bardzo blisko do przystank autobusowego, do marketu itd. sama Bugibba nie jest piekna ale ma b. ladna promenade niestety trzeba sie liczyc ze dojazd do Valetty zajmuje niemal 1h

A mieliście sam pokój czy z wyżywieniem ? Jeśli z wyżywieniem to czy można się najeść ? :) Bo widziałem, że tam mają w dobrej cenie HB.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 19 Kwi 2011 00:10 

Mielismy pokoj z aneksem kuchennym bez wyzywienia. Sami gotowalismy. Niedaleko jest market Trolley ceny generalnie prawie jak w Pl. Ale na booking.com widzialam bardzo dobre opinie o wyżywieniu przejrzyj sobie.
Jezeli ktos lubi herbate nie słoną to polecam zakupić wode w w/w markecie cena troszke ponad 1e/za 5l bo wody na Malcie nie da się pić ;)
W centralnym punkcie Bugibby jest free wifi :)

#36 PostWysłany: 20 Kwi 2011 07:37 
Awatar użytkownika

na Malcie wraz z kumplem nocowaliśmy na polu żółtych kwiatków, nieopodal lotniska. Był to koniec lutego - w śpiworkach, bez namiotów
Krótka fotorelacja: http://www.kryvan.yoyo.pl/malta.php

#37 PostWysłany: 20 Kwi 2011 08:10 

olaaa napisał(a):
Mielismy pokoj z aneksem kuchennym bez wyzywienia. Sami gotowalismy. Niedaleko jest market Trolley ceny generalnie prawie jak w Pl. Ale na booking.com widzialam bardzo dobre opinie o wyżywieniu przejrzyj sobie.
Jezeli ktos lubi herbate nie słoną to polecam zakupić wode w w/w markecie cena troszke ponad 1e/za 5l bo wody na Malcie nie da się pić ;)
W centralnym punkcie Bugibby jest free wifi :)

Olaaa, a jak obsługa w hotelu. Czy ludzie kontaktowi, pomocni i bezkonfliktowi? Czy nie miałaś problemów z realizacją rezerwacji. Czy wydruk z rezerwacją to dla nich wystarczający dokument? Czy twoja rezerwacja była u nich w "papierach" hotelowych? Czy nie domagali się np. dopłaty? I na koniec przez jaką stronkę rezerwowałaś pokoik/pokoiki?

Pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 20 Kwi 2011 14:41 

niebieski
Wczoraj wieczorem wróciłem z Malty. Bugibba Hotel już zdążył zapomnieć o swoich latach świetności, trzy gwiazdki mocno wyblakły. Mieliśmy rezerwacje z last minute.de na kwotę 4€ za noc. Rezerwację były na każdy dzień osobno. Obsługa uczynna, choć nasze zgłoszenie o kapiącej wodzie z sufitu olała i po drugiej interwencji dopiero ktoś pojawił się ze szmatą, wytarł kałużę i tyle. Woda jak kapała tak kapała. Było to w pokoju/studio z aneksem kuchennym. Następny pokój jaki dostaliśmy był bez aneksu i standard był trochę wyższy. W międzyczasie byliśmy na Gozo i nie było problemu by zostawić bagaże w przechowalni hotelowej.

Bugibba to właściwie miejscowość hotelowa, plaży praktycznie nie ma. Darmowy internet jest w centrum każdej, nawet najmniejszej miejscowości (sieć nazywa się MacAfee Wifi i jest filtrowana zapewne pod kątem wirusów itp).

A co do Malty.. wróciłem trochę rozczarowany.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 20 Kwi 2011 15:49 
Awatar użytkownika

niebieski
osiek napisał(a):
po drugiej interwencji dopiero ktoś pojawił się ze szmatą, wytarł kałużę i tyle. Woda jak kapała tak kapała.
Malta! :D Oni tacy są :D
Cytuj:

to tak jak ja - sporo rzeczy rozczarowuje, ale jest tez pare rzeczy na plus/innych w porównaiu do wyobrazen (albo inaczej - po prostu czlowiek nie kojarzyl ich z maltą - jak np lekko arabski klimat, pełno budynkow na sprzedaz czy sporo starych samochodów na ulicach)
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 20 Kwi 2011 15:58 

niebieski
Blackall napisał(a):
Cytuj:

to tak jak ja - sporo rzeczy rozczarowuje, ale jest tez pare rzeczy na plus/innych w porównaiu do wyobrazen (albo inaczej - po prostu czlowiek nie kojarzyl ich z maltą - jak np lekko arabski klimat, pełno budynkow na sprzedaz czy sporo starych samochodów na ulicach)

o tak .. arabski klimat już czuć na pętli autobusowej w Valletcie ;) Stare samochody to tak, jedna z atrakcji Malty, i daje do myślenia czy faktycznie każdemu potrzebny jest nowy samochód co 3-5 lat ;) A domy na sprzedaż to chyba efekt kryzysu jaki dotknął Brytyjczyków. Wyprzedają swoje inwestycje, to samo w Portugalii.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 37  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość