Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Noclegi na Malcie
#61 PostWysłany: 22 Mar 2012 20:40 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Jaką miejscowość bardziej polecacie na kilkudniowy, kwietniowy wypad? Bugibba czy Sliema? Biorę pod uwagę zwiedzanie Malty (m.in.Valetta) czy Gozo? Dojazd do lotniska oraz sam klimat miasteczka. Same betony czy jakiś miejscowy klimat?

🚨 Mega! 🚨 Tanie loty (z bagażem) do Sri Lanki za 2200 PLN 🚨 Mega! 🚨 Tanie loty (z bagażem) do Sri Lanki za 2200 PLN
Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 534 PLN (✈+🏨) Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 534 PLN (✈+🏨)
#62 PostWysłany: 23 Mar 2012 22:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Ostatecznie zarezerwowałem spanie w Sliemie. Hotel: http://www.newtowerpalacehotel.com/main.html

Zastanawia mnie jedna rzecz. Otóż za pośrednictwem serwisu otel.com zapłaciłem 83 euro za dwójkę ze śniadaniem (wykorzystując 10% zniżki za facebook) + możliwość dokonywania zmian i anulacji bezpłetnie do 4 dni przed przyjazdem.

Najdziwniejsze jest to, że za taką samą rezerwację w tym hotelu booking.com woła 200 euro i to bez możliwości anulacji - za takową dodatkowe 100e!!

http://www.booking.com/hotel/mt/the-new ... nth=2012-4

Skąd się biorą aż tak wielkie różnice???

#63 PostWysłany: 26 Mar 2012 20:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Mnie też to ciekawi.
Ja też przez otel.com rezerwowałam hotel Topaz (niestety bez 10 % zniżki-gapa ze mnie) i też wyszło dużo taniej niż przez booking.com
Miejmy nadzieje, że te nasze pokoje to nie jakieś ostatnie-wybrakowane i stąd ta niska cena.

#64 PostWysłany: 29 Mar 2012 20:41 

spał ktoś kiedyś w Damiani Apartments...zarezerwowałam tam 1 nocleg na otel.com i mam tylko numer telefonu...żadnego maila do tego czegos nie umiem znaleźć, a jest informacja, że mam mailem potwierdzić godzinę przyjazdu
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 01 Kwi 2012 18:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Z ciekawości poszukałem, jakie są oferty biur podróży na Maltę. I dla przykładu Ecco Holiday:

http://www.eccoholiday.com/oferta/3641/termin/1196514

Za ten sam hotel wykorzystając przelot Ryanair na 4 noce wyszedł mnie jakieś 300zł na osobę ze śniadaniami. Biorąc pod uwagę nawet, że w tej ofercie są 3 dni więcej, ubezpieczenia, bagaż i transfer do hotelu, to cena 2600PLN jest po prostu mało śmiesznym żartem. I jeszcze każą dopłacać do śniadania :/ Identyczna oferta na własną rękę to max.500 zł.
Nieźle kroją te biura oj nieźle...

#66 PostWysłany: 01 Kwi 2012 20:19 

Shaq

Ja przez jakiś czas też porównywałem... Tak jest wszędzie. Ja z rodzina 2+2 "ogarniam" się w 25-30% ceny biur podróży i nie chodzi tylko o Maltę. No, ale to jak wiemy wymaga pewnego zaangażowania... założenia logistyki :) Biura podróży są dla leniwych, albo bogatych ;) . Tę klasyfikacje może trochę uprościłem, jeżeli kogoś uraziłem to sorry, ale... coś w tym jest. A tego typu fora to po prostu "kopniak" w d... krzyczące "Weź zrób coś sam"
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 09 Maj 2012 11:17 

Witam,

planuję z rodziną (2+2) wyjazd na wakacje na Maltę, mam pytanie odnośnie noclegu w miarę taniego oczywiście, próbowałam coś znaleźć w miarę sensownego przez różne strony jednak wszędzie ceny są dosyć wysokie. Może ktoś z Was orientuje się czy uda się jednak znaleźć jakiś nocleg poniżej 2tyś., wiem że jest to już okres wakacyjny gdzie ceny wzrastają (planujemy wyjazd 30.06.-14.07.) jednak jakby ktoś miał jakąś informację to będę wdzięczna.

Pozdrawiam
Agnieszka
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 15 Maj 2012 15:47 

Rada dla osób myślących o The Bugibba Hotel: nie rezerwujcie go przez booking.com! Obecnie ceny na tym portalu są znacznie wyższe niż na innych stronach. Ja bookowałam przez travelrepublic.co.uk (tam znalazłam najlepszą ofertę) i za apartament z aneksem płaciliśmy 14€/2osoby/doba w maju. Minus taki, że trzeba było całą kwotę za pobyt wpłacić podczas rezerwacji (co nie oznacza oczywiście, że nie można anulować pobytu). Co najlepsze na miejscu okazało się, że wszystkie apartamenty są zajęte, więc dostaliśmy -oczywiście bez żadnych dopłat- pokój 2+1 i wyżywienie HB :D
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 21 Maj 2012 21:08 

Loty: 62
Kilometry: 145 353
niebieski
Witam,

Czy ktoś z forumowiczów rezerwował jakieś mieszkania/apartamenty na Malcie ? Może ktoś ma coś godnego polecenia. Gdzie szukać ? Jak odbywa się rezerwacja i kiedy się płaci za coś takiego np. http://www.domy-letniskowe.com/domy_let ... 2#belegung ? W której dzielnicy/miasteczku polecacie się osiedlić na tydzień. Chodzi o ładne plaże i dobry punkt wypadowy do zwiedzania. Brak tłoku też się liczy :) Z góry dzięki za info.

Pzdr,
Marcin
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 22 Maj 2012 07:14 

Za 2 tygodnie lecę na Maltę.
Mam zarezerwowane 2 apartamenty - na Gozo w Marsalforn i Malcie w Bugibbie.
Jak wrócę to napiszę jak było.

Ps. w Bugibba Hotel byłem w zeszłym roku w czerwcu - na niskokosztowy wyjazd wystarczy - ale ludzi bardzo dużo!
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 29 Maj 2012 20:19 

Loty: 85
Kilometry: 170 392
Pozwolę sobie opisać własne doświadczenie z Malty. Przede wszystkim nie korzystajcie z ofert biur podróży. Znajoma poleciała z biurem i zapłaciła za tydzień w hotelu wcale nie najwyższej klasy z HB 2600zł! Osobiście skorzystałem z korzystnego przelotu oferowanego regularnie przez Ryanaira (ale i tak nie zdążyłem na najtańsze bilety!) i przelot w dwie strony z Wrocławia do Luqa na Malcie kosztował mnie zaledwie 250 zł. Oczywiście korzystałem tylko z bagażu podręcznego, który na tydzień w zupełności wystarczył (tutaj mogę gorąco polecić świetną torbę dostępną na allegro szytą przez polską firmę dokładnie z myślą o jak najkorzystniejszym podróżowaniu, gdyż sam torba waży niecałe pół kilograma, a jej wymiary to dokładnie 55x40x20 co w zupełności wystarcza). Na samej Malcie miałem zarezerwowany luksusowy apartament z najwyższej półki znajdujący się w miejscowości Rabat w przepięknym widokiem na stare miasto Mdina. http://www.holidaylettings.co.uk/rentals/mdina/127893 W apartamencie byliśmy w 8 osób przez 7 dni za co zapłaciliśmy dokładnie 600 euro, co dało po 75 euro od osoby, czyli ok. 320 zł. W tej cenie mieliśmy także transport z oraz na lotnisko. Po całej Malcie podróżowaliśmy autobusami Arriva za 12 euro za cały tydzień. Osobiście staram się w miarę oszczędnie podróżować, a jednocześnie na możliwie wysokim poziomie. Mój cały pobyt na Malcie (przelot/nocleg/transport/wyżywienie) zamknął się w kwocie 800 zł/os.
Jeżeli ktoś wybiera się na Maltę mniejszą grupą osób, to wiem, że właścicielka posiadała jeszcze kilka innych, równie luksusowych apartamentów, także w atrakcyjnych cenach.
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany szczegółami to proszę pytać.

#72 PostWysłany: 29 Maj 2012 21:47 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
niebieski
Ja proponuję Sliemę, ale byłem poza sezonem. Proszę pisać na pw tam chętnie podam kilka cennych uwag

#73 PostWysłany: 29 Maj 2012 22:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wiem jak się dodaje zdjęcia, ale widok mieliśmy wspaniały z okna na zatokę. Hotel Carlton za 11€ od osoby w dwuosobowym pokoju.
Plaża kamienista. Na Malcie jest tylko jedna piękna piaszczysta plaża, ale tam ceny są bajońskie. Ceny na Malcie nie są wysokie. Opłaca się zwiedzać kupując bilet całodniowy za 2,60€. Ludzie sympatyczni. Malta i Gozo są piękne. Polecam na +++

#74 PostWysłany: 30 Maj 2012 08:37 

Witam,

czy ktoś był w Topaz Hotel lub też może ma porównanie do Bugibba Hotel. Cenowo rezerwacja na tydzień wychodzi bardzo podobnie i muszę zdecydować się na jeden z nich. Zależało mi na dostępie do internetu ale z tego co wyczytałam to w obydwu hotelach jest płatny,o Bugibba Hotel było ostatnio sporo informacji i wiem mniej więcej czego się spodziewać, lecimy z dwójką dzieci i może ktoś ma informację czy w Topaz Hotel jest jakiś plac zabaw dla dzieci, strona internetowa tego hotelu jest wyjątkowo uboga i nie ma tam prawie żadnych informacji.
Będę wdzięczna za jakieś informacje odnośnie tego hotelu lub porównania obydwu, który lepiej wybrać także jeśli chodzi o lepszy dojazd z lotniska, jedzenie czy też zwiedzanie.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 30 Maj 2012 08:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Zwiedzanie tylko autobusami i biletem całodniowym. Komunikacja jest świetna jak w UK.
Co do wymienionych miejsc noclegowych nie mam informacji
Malta jest piękna, ale bardziej na zwiedzanie niż plażowanie.

#76 PostWysłany: 31 Maj 2012 23:02 
Awatar użytkownika

Alisada napisał(a):
Witam,

czy ktoś był w Topaz Hotel lub też może ma porównanie do Bugibba Hotel.

Ja bylem tydzien temu w jedym i drugim
Jesli chodzi o porwnanie ogolnego standardu to zdecydowanie na plus Topaz.
Standard pokoji - w bugibbie zadowalajacy, w topaz bardzo dobry
jedzenie - w bugibbie dostateczne(jadlem tylko sniadanie - brak jakiejkolwiek jajecznicy czy boczku, jajka gotowane byly tylko sine, uszkodzone , w Topaz rewelacja - wysoki poziom kazdego posilku, duzy wybor mies na obiadach itd
basen - lekko na korzysc topaz, bardzo czysto i przyjemnie, wydzielona czesc dla dzieci ( w bugibbie bylem tylko wieczorem po zamknieciu wiec realnej opini nie posiadam na ten temat), dodatkowo w topaz basen w srodku ale woda mocno chlorowana
w topaz dodatkowo przy basenie male boisko dla dzieci- ogrodzone
dojazd taki sam - wysiada sie na tym samym przystanku

#77 PostWysłany: 01 Cze 2012 05:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wiem czy się uda, ale prześlę fotki z widokiem z hotelu Carlton. Po sezonie płaciliśmy 23€ za pokój dwuosobowy

Załączniki:
Malta_033.JPG
Malta_033.JPG [ 192.86 KiB | Obejrzany 3267 razy ]
Komentarz do pliku: To jest widok z okna hotelu Carlton
Malta_034.JPG
Malta_034.JPG [ 220.08 KiB | Obejrzany 3267 razy ]

#78 PostWysłany: 01 Cze 2012 05:49 
Awatar użytkownika

niebieski
I jeszcze widok pokoju

Załączniki:
Malta_037.JPG
Malta_037.JPG [ 169.8 KiB | Obejrzany 3267 razy ]

#79 PostWysłany: 20 Cze 2012 16:10 

Niestety w lipcu ceny nie wyglądają już tak różowo, są kilkukrotnie wyższe od podawanych tutaj na forum poza sezonem.
W związku z tym ma ktoś jakiś namiar na sprawdzone prywatne apartamenty?

pozdrawiam

#80 PostWysłany: 07 Sie 2012 23:43 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 74 942
Pytanie do weteranów. Czy cena podawana na otel.com to już cena finalna-ostateczna? Bo znalazłem na listopad 2 apartamenty 4-osobowe za 1141 zł - to bardzo mało i chcę się upewnić, że wszystko jest OK i że nie jest to jedynie te 10% za rezerwację jak w innych serwisach.

Zrzuty ekranu:
http://minus.com/mVDgEfXHw/2f
http://minus.com/mIuMIYOaX/1f
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 37  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość