Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 37  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Noclegi na Malcie
#41 PostWysłany: 20 Kwi 2011 18:17 

Z obsługą hotelu za wiele nie rozmawialismy - nie mielismy jakies szczególnej potrzeby :mrgreen:
Po przybyciu pokazaliśmy wydruk z booking.com pani dała papierek do wypełnienia (imię nazwisko 2 osoby, adres itd.) wypełniliśmy i właściwie to by było na tyle z kontaktu z obsługą. Za pokój nic nie musielismy dopłacać wszystko a hotel automatycznie pobrał z karty pieniądze.
Nasz pokój też był już dość wysłużony ale przynajmniej było czysto. Jak chodzi o sprzątanie to zawsze jak zostawialismy karteczke to właściwie ograniczało sie to do wymiany ręczników i wyrzuceniu śmieci 8-)

🚨 Mega! 🚨 Tanie loty (z bagażem) do Sri Lanki za 2200 PLN 🚨 Mega! 🚨 Tanie loty (z bagażem) do Sri Lanki za 2200 PLN
Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 534 PLN (✈+🏨) Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 534 PLN (✈+🏨)
#42 PostWysłany: 20 Kwi 2011 18:34 

My klimat Malty poczuliśmy jak tylko wsiedliśy do ok. 60 letniego autobusu z lotniska :mrgreen:
Zgadzam sie jest parę rzeczy które rozczarowują ale porównując np. do Rodos - Malta lepiej wychodzi
Duzo domów na sprzedaż, miałam wrażenie ze więkoszść sklepów była pozamykana ale fajne jest to że nie są tak nastawienie na turystów tylko żyją swoim życiem.
Kwiecień to super pora na zwiedzanie - wyspa jeszcze ładnie zielona, najlepsze te ich poletka uprawne ;]

#43 PostWysłany: 21 Kwi 2011 00:39 
Site Admin

ja wybieram się w czerwcu, też do bugibby i w sumie czy mogli byście rozwinąć jakoś temat rozczarowania/co warto? (z zainteresowań raczej przyroda/krajobrazy niż zabytki, no nie pogardzę dobrym miejscem plażowania+pływanie/snorkeling) - niby temat o noclegach ale skoro tyle osób już się wypowiada :mrgreen: by nie było całkowicie offtopowo to testował ktoś wyżywienie (śniadania) w Bugibba Hotel?

#44 PostWysłany: 21 Kwi 2011 08:12 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Bugibba Hotel

Spalem w nim 10/2010, wyposażenie faktycznie nie pierwszej mlodosci ale czysto zadnych grzybow na scianach czy spacerujacych robali. Lokalizacja jak dla mnei bardzo dobra, autobus masz kilka minut drogi na nogach, mijasz przy tym supermarket carrefour mały ale ceny przyzwoite.
Malta co warto zobaczyc?
Mnie sie podobala Mdina, Rabat, La Valetta, Gozo
Z plaz Golden Bay krotka wyprawa autobusem widoki rewelacyjne z okolicznych klifow
Zycze milego pobytu mysle ze nie bedziesz rozczarowany
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 21 Kwi 2011 08:45 

O snurklingu niestety nic nie powiem woda w kwietniu jak dla mnie jeszcze za zimna ;)
Co nam sie baardzo podobało
1. Plaża Golden Bay i okoliczne zatoczki - ładna piaszczyta plaża, warto się przejśc do sąsiedniej zatoczki by przy tym podziwiać widoki
2. Valetta - koniecznie - całe centrum i dookoła po fortyfikacjach,
3. My sie szarpnelismy na rejs po 2 głównych portach bardzo fajne i warto (aczkolwiek troche przydrogie) Stateczki odpływają z Sleimy
4. Wycieczka na wyspe Gozo - a tam Azure Window i Victorie
5. Bylismy tez w jednym z trzech miast (Isla) samo miasto takie sobie nic szczególnego - ale za to z Safe Garden fajne widoczki na Valette
6. A Blue Grotto jakoś tak mnie troche rozczarowało
Jeżeli zamierzasz jezdzic autobusami to opłaca sie kupić 3-dniowy, 5-dniowy albo tygodniowy bilet - przynajmniej nie trzeba miec drobnych :)

#46 PostWysłany: 21 Kwi 2011 09:08 

niebieski
correos napisał(a):
Bugibba Hotel

Spalem w nim 10/2010, wyposażenie faktycznie nie pierwszej mlodosci ale czysto zadnych grzybow na scianach czy spacerujacych robali.

Z tym brakiem grzyba to polemizowałbym ;) w korytarzu na prawo od recepcji na parterze przepiękne wykwity na ścianach ;) miejscami tynk odpadał. Ale to nie tylko przypadłość Bugibby Hotel. Podobne efekty widziałem w Qawra Inn.
Jeśli zamierzasz jeździć komunikacją autobusową to koniecznie trzeba kupić bilet okresowy. Raz, że to wygoda bo nie trzeba mieść pełnej kieszenie drobniaków, dwa, to po prostu się opłaca. Bilet jednorazowy w zależności od linii/trasy kosztuje od 47 centów do 1,16€.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 21 Kwi 2011 09:32 
Site Admin

dzięki
a okresowe jakie koszta?
do Golden Bay ile dojazd autobusami zajmuje?

Ostatnio edytowany przez Washington, 21 Kwi 2011 09:48, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 21 Kwi 2011 09:48 

Ja byłem na Malcie od 6 do 10 kwietnia . Bilety w busach jeśli są po 0,47E to z zasady kierowca nie wydaje reszty , trzeba mieć albo równo 47 centów a gdy się czeka na resztę to wzrok kierowcy potrafi zabić ;)
Ceny biletów na
http://www.atp.com.mt/atp/servlet/Contr ... eekTickets

#49 PostWysłany: 21 Kwi 2011 09:53 

niebieski
Washington napisał(a):
dzięki
a okresowe jakie koszta?

jednodniowy to niecałe 3,5€ pięciodniowy 11,85€. Dostępne teoretycznie w każdym autobusie. Teoretycznie, gdyż zdarzyło się nam widzieć sytuację gdy kierowca odmówił sprzedaży, bo maszynka biletowa była zepsuta (jednorazowe sprzedawał z bloczku). Malta podzielona jest na trzy strefy:
A wschodnia mniej więcej do Rabatu/Mdiny
B zachodnia od Mdiny/Rabatu na Zachód
C najbardziej wysunięta na zachód obejmująca praktycznie tyle Cirkewę czyli przejazd promowy.
Cena jednorazowego przejazdu zależy czy poruszamy się w strefie czy ją przekraczamy oraz jakim autobusem bezpośrednim czy przez Valletę. Generalnie system opłat za bilety jednorazowe jest mocno zakręcony ;). Warto mieć ze sobą mapkę/schemat połączeń autobusowych ze sobą- bardzo pomaga.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 22 Kwi 2011 19:32 
Awatar użytkownika

niebieski
ja tylko dodam, ze na Gozo bardzo łatwo złapac stopa, a dodajac do tego specyficzny kilmat wyspy ktory sprzyja chodzeniu, polaczenie tych dwoch form przemieszczania wychodzi swietnie. Kawalek na nogach, kawalek stopem i juz jestesmy na drugim koncu wyspy :) Chill totalny.

Z reszta na samej Malcie tez nigdy nie wyjezdzilismy tyle, zeby kupowac bilety dzienne/tygodniowe. Pol euro wystarczalo - swoja droga nawet raz kontrole mielismy :)
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 22 Kwi 2011 22:45 

Byłem na Malcie kilka razy, polecam okolice Sliemy / St. Julians, tam jest kawałek prawdziwego miasta i cała imprezowa dzielnica, do tego piękny kilkukilometrowy bulwar. Okolice Buggiby to trochę dziura, poza hotelami i knajpkami w stylu "menu turistico" nic tam nie ma.
Na pewno warto pojechać do Mdiny (pierwsza stolica, naprawdę "ciche miasto"), Valetty (obecna stolica, warto przejść się wokół i popodziwiać widoki z murów), Marsaxlokk (nieco senny port rybacki, najlepsze miejsce na rybę w knajpce na nabrzeżu) no i na Gozo, które ma zupełnie inny klimat niż Malta. Są ciekawe świątynie megalityczne (starsze niż w Stonehenge), są niesamowite klify, ale przede wszystkim jest słońce, świetne na lato miejscowe wina, sympatyczni ludzie, powszechnie znany język angielski. Piaszczystych plaż trochę brakuje, ale nie można mieć wszystkiego. 8-)
Aha, można wybrać się jeszcze na jednodniową wycieczkę na Sycylię, to tylko kilkadziesiąt kilometrów, pływają szybkie katamarany http://www.virtuferries.com/.

Dobra strona z atrakcjami:
http://www.visitmalta.com/
http://www.visitmalta.com/island-attractions
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 04 Sie 2011 22:38 

Ja również polecam Slieme i St Julians. To są typowo turystyczne miejsca na Malcie. W Pacheville życie toczy się 24h. Nie polecam tego miejsca w szczycie sezonu (czerwiec-sierpień) ponieważ jest tam wtedy mnóstwo turystów (bardzo dużo młodzieży, która przyjeżdża na kursy językowe).

Polcam również Comino - Blue Lagoon (bajka). Można tam popłynąć z Sliemy (sam rejs jest już bardzo przyjemny).
Malta jest piękna!
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 01 Paź 2011 08:41 

Witam, a jak drodzy "maltańczycy" dostaliście się z Bugibby, dokładnie z okolic Bugibby Hotel na ten ranny lot Ryanair do Krakowa (6:45 odlot :shock: ). Czeka mnie to 12 października i czuje że się nie wyśpię.Taxi, bus, stop? Rezerwacja z Polski, czy operatywka na miejscu?
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 01 Paź 2011 10:20 

Witaj, też zastanawiam sie nad tym porannym transferem 12.10. z Buggiby.

Chyba zdecyduje sie na to: http://maltatransfer.com/

Aha, zajrzyj do działu "na/z lotniska", tam powiniśmy kontynuować.

Co by nie było całkowitego OT, bedziemy w Buggibie H. od 5 do 12 i
troche moja małżonka jest przerazona niektórymi opiniami nt tego lokalu ;)
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 01 Paź 2011 11:25 
Awatar użytkownika

STJ napisał(a):
Witaj, też zastanawiam sie nad tym porannym transferem 12.10. z Buggiby.

Chyba zdecyduje sie na to: http://maltatransfer.com/

Aha, zajrzyj do działu "na/z lotniska", tam powiniśmy kontynuować.

Co by nie było całkowitego OT, bedziemy w Buggibie H. od 5 do 12 i
troche moja małżonka jest przerazona niektórymi opiniami nt tego lokalu ;)

Mój znajomy był w Buggibie i mówił że jak za tą kasę to jest pełen wypas, poza tym tam tylko się bedzie spało:) wiec co tam... btw będe w Buggibie od 6 do 12 października :-)

#56 PostWysłany: 02 Paź 2011 13:03 
Site Admin

Jedną z tych przerażających opinii mogłem sam napisać;) Bardzo fajny hotel jak za tą cenę, ale.. raz że kradną prawdopodobnie za wiedzą i przyzwoleniem kierownictwa, choć jest prosta metoda - nie zostawiać nic cennego w pokoju/korzystać z sejfu, a dwa obsługa nieprofesjonalna/nierobiąca sobie za wiele z problemów występujących np z cieknącą klimatyzacją. Poza tym super

#57 PostWysłany: 05 Paź 2011 19:49 

Zdecydowanie mogę polecić Hotel Regency Plaza (3*) - http://www.plazahotelsmalta.com/ - w kwietniu spałem za 10euro za osobe przy 3 osobach ale to tylko dlatego ze mi hotels4u nie doliczył 3ciej osoby:) Były wypas śniadania i widok na zatoke przy śniadaniu:)

Teraz lecę w Październiku (21-26 na Malcie) i mam Hotel Europa (2*) też w Sliemie za 9,27 euro za osobę ze śniadaniem (139 euro za 3 osoby za 5 nocy). Rezerwowałem na otel.com ale przez ich facebookowy profil z 10% zniżką. Ważne, żeby przy wyszukiwaniu wpisać Malta a nie Sliema w której znajduje się hotel dlatego, że wtedy system rezerwacji wyświetla różne pokoje w różnych cenach. Nie należy tez zapomnieć o wpisaniu kodu zniżkowego generowanego przy wyszukiwaniu na facebooku.

Po zdjęciach nie widzę różnicy między tymi hotelami, w obu są reczniki i je wymieniają co chwile, w obu są obfite śniadania.

co do transportu na Malcie to po wejściu nowego operatora komunikacji miejskiej i wymianie całej floty autobsów (wielki smutek mnie ogarnia:( ) warto jedynie wykupić 7-mio dniowy bilet za 12 euro. Pojedynczy bilet dla nie-rezydentów kosztuje 2,5 euro więc się nie opłaca za bardzo... 5 razy to ja czasami dziennie jechałem autobusem jak byłem ostatnio w Kwietniu.

Ogólnie jestem fanem Malty i mam nadzieje, ze tym razem też mnie nie rozczaruje:)
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 12 Mar 2012 14:41 

Odświeżam temat, poszukiwany nocleg godny polecenia dla 4 osób w lipcu w regionie imprezowym z dobrą plażą:) najlepiej mieszkanie/apartament, aparthotel, pokój studio z dwiema sypialniami, coś w tym stylu:)
dzięki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 12 Mar 2012 15:13 

niebieski
Na Malcie "dobra plaża" i "region imprezowy" nie idą w parze. Ale jeśli lubisz imprezy to Paceville. Stamtąd stosunkowo łatwo i szybko można dojechać do plaży.

#60 PostWysłany: 19 Mar 2012 18:12 

San Paul Hotel w rejonie Bugibba,też bardzo ok.Wysiada się na przystanku Bugibba Anthony ( czy jakos tak) kilka metrów i już :) ja to rezerwowałem przez low cost holidays ze zniżką :) polecam!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 734 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 37  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość