Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 963 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 49  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 04 Mar 2015 11:29 

złoty
Gdyby komuś brakowało lotów A3 do przedłużenia statusu to wczoraj wrzucili do systemu ceny na wrzesień i październik.
Na przykład Warszawa - Heraklion (WAW-ATH-HER-ATH-WAW) 13-14 październik za trochę ponad 500 zł.

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#122 PostWysłany: 11 Mar 2015 08:40 

Loty: 549
Kilometry: 567 184
niebieski
Tak informacyjnie:
SAS bez problemu wrzuca mile do nowego programu A3. Leciałem w sob i nd mile pojawiły się już w poniedziałek.
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 11 Mar 2015 09:17 
Awatar użytkownika

niebieski
A dlaczego miałby nie wrzucać? Wszystkie *A wrzucają bez problemu, jeśli nie przy locie to poprzez claimy na www. Dużo zależy od obsługi i chwili (cos działa/nie-działa). Smiem twierdzic ze calosc działa sprawniej niż w starym programie. Mile za przelot jak i zgłaszane przez www pojawiają się po paru dniach, a wcześniej to i 3 tygodnie potrafilo zająć.
W szczególności "duże" linie *A - LH, SAS, OS dobrze się spisują. Chociaż w przypadku SAS to w ogole jest fajnie, raz miałem tak że miałem mile na koncie M&M pół godziny po tym jak wylądowałem w Gdansku (odprawiony przez appke SASu, myśle że to mogło pomóc).
To co jest na minus nowego programu, to jednak obcieli stawki milowe za przeloty, szczególnie w słabszych klasach. Przez co zbieranie mil jest dość żmudne, mi co drugi lot się nie łapie w ogóle (a w M&M za ten sam przelot coś wpada)

#124 PostWysłany: 11 Mar 2015 09:37 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
Ja czekam na 4 loty różnymi liniami już 1,5 miesiaca i mil nie widać. Ponowne ich zgłoszenie jest niemożliwe...

#125 PostWysłany: 11 Mar 2015 15:39 
Awatar użytkownika

niebieski
No to ciężko mi cos powiedzieć w tym temacie. Pewnie rzecz oczywista ale sprawdź czy klasa bookingu była taka jak trzeba, w sensie czy na pewno należały się mile. Jak w M&M zgłaszałem loty za które nie było mil (np. CS z K2) to miałem informacje o odrzuceniu naliczenia. W A3 mam wrażenie że to przepada do czarnej dziury - jak naliczą to jest, a jak nie naliczą to cisza.

EDIT: Przy okazji cos zepsuli, bo nie można sprawdzić ile mil dostaje się za klasy w LH. Cos zmienili na stronie i akurat ten link się nie udał

#126 PostWysłany: 19 Mar 2015 23:05 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
07_Zgłoś.Się napisał(a):
A na jakiej trasie rekomendujecie wykorzystanie voucherów na upgrade do biznesu? Ktoś przestudiował siatkę A3 pod tym względem?

Podbiję temat, może macie jakieś propozycje.

#127 PostWysłany: 19 Mar 2015 23:18 

niebieski
Macie jakieś doświadczenia z nabijaniem mil w Olympic Air na lotach międzynarodowych? Wybieram się BEG-ATH A3 obsługiwane przez Olympic Air, a na stronie M+B tabelka mil Olympic Air jest tylko na loty krajowe.
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 20 Mar 2015 03:29 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
przemos74 napisał(a):
07_Zgłoś.Się napisał(a):
A na jakiej trasie rekomendujecie wykorzystanie voucherów na upgrade do biznesu? Ktoś przestudiował siatkę A3 pod tym względem?

Podbiję temat, może macie jakieś propozycje.

Ja czekam na obiecane wprowadzenie wiz turystycznych przez Arabię Saudyjską i wtedy śmigam do Rijadu.
Oprócz tego może być Bejrut, Amman, Erewań czy Teheran.

#129 PostWysłany: 20 Mar 2015 08:08 

przemos74 napisał(a):
Ja czekam na 4 loty różnymi liniami już 1,5 miesiaca i mil nie widać. Ponowne ich zgłoszenie jest niemożliwe...

Ja wciąż czekam na naliczenie mil za lot OS z października. Dwukrotny kontakt mailowy i telefon nie pomogły.
 PM off  

#130 PostWysłany: 25 Mar 2015 20:13 

złoty
Korzystając z możliwości jakie daje obecnie Aegean można zdobyć 4000 darmowych mil.
Trzeba założyć konto together, po zalogowaniu się do swojego profilu. Mile automatycznie przetransferują się na together.
Do konta together można podpiąć maksymalnie do pięciu użytkowników. Każdy nowo zarejestrowany użytkownik dostaje na start 1000 mil. Jeśli podepnie się go do konta together jego 1000 mil ląduje tam automatycznie. Zakładając konta na żone, teściową, dziadka itp możemy zgarnąć 4000 mil za czterech dodatkowych użytkowników podpiętych do konta.
Trzeba te dodatkowe konta założyć, z konta together wysłać zaproszenia użytkownikom podając numer Aegean i stopień pokrewieństwa, a później tylko je zaakceptować.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#131 PostWysłany: 25 Mar 2015 21:17 
Awatar użytkownika

A juz najlepiej założyć takie konto dla kogoś z rodziny kto lata okazjonalnie i raczej nie ma żadnego programu (rodzice, babcia, ciotka klotka...) - pomożemy znaleźć lot i zarobimy mile ;)

Leciałem ostatnio na krete i za żonę, córę + ja wlecialo prawie 6k mil + 2k za nowe konta + 1k za auto z Hertza :D
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 26 Mar 2015 00:07 
Awatar użytkownika

niebieski
A możesz rozwinąć z tym Hertzem? To sa mile statusowe? Jakies inne wypożyczalnie? (Sixt, Avis?)
Te dodatkowe konta to można dla nieletnich też zakładać? Jak to się liczy do statusu - czy ja musze zrobić 4 odcinki czy np. zrobimy 1 odcinek w 4 osoby? Jeśli razem uzbieramy limit na golda (zbierając z 4-5 osob na wspólne konto) to wszyscy dostana karte Gold? Troche nie rozumiem jak to ma dzialac a opisane jest slabo.

#133 PostWysłany: 26 Mar 2015 08:03 

@BrunoJ
Mile statusowe każdy zbiera osobno - Each Together member may accrue tier miles at his personal Miles+Bonus account.
A3 współpracuje tylko Hertz (AUTOHELLAS S.A.) i za wypożyczenie samochodu można dostać tylko award miles The Miles granted are Award Miles, as defined in chapter 3 “MILES/CATEGORIES ETC.".
 PM off
BrunoJ uważa post za pomocny.

#134 PostWysłany: 26 Mar 2015 08:04 
Awatar użytkownika

Hertz jest partnerem A3, niestety to tylko jedna wypożyczalnia, na szczęście ceny na wyspach (kreta) mają w miarę - mile tylko premiowe

https://en.aegeanair.com/milesandbonus/ ... car/hertz/

Co do konta wspólnego to kazdy z osobna zbiera mile statusowe - na wspólnym lądują tylko premiowe natomiast jeśli w rodzinie czy nawet wśród znajomych ktoś nie lata za dużo to można spokojnie takie osoby podpiąć pod konto wspólne. Moja żona zbierała mile w M&M z wyjazdów rodzinnych i tak je zbierała że część wygasła, teraz jest podpięta do konta wspólnego z córką (5 lat) i żeby ich mile gdzieś tam po różnych programach się nie walały będą lądować na moim wspólnym w A3, przynajmniej coś z tego może potem być.
 Profil Relacje PM off
BrunoJ uważa post za pomocny.

#135 PostWysłany: 26 Mar 2015 09:58 

złoty
Żeby dostać mile z Hertz trzeba oczywiście wypożyczyć przez strone Aegeana. Dokładnie tak jak z bookingiem.
Ostatnio wypożyczałem tak auto w Genewie. Zgodnie z zapisami na stronie Aegeana po pokazaniu złotej karty powinien przysługiwać bezpłatny upgrade samochodu o klasę wyżej (nawet miałem wydrukowaną informację ze strony A3). Pan w wypożyczalni powiedział, że on o niczym takim nie wie i mi nie da.
To był mój jedyny raz z Hertzem. Zwykle korzystam z Avisa. Z kodami z FT wychodzą fajne kwoty i mimo użycia kodu nalicza mile.

Edycja:
Jeszcze pytanie apropos mil w A3 zbieranych przez dzieci. Mam wyrobione konto dla córki spięte w together. Konto dało się zarejestrować bez problemu.
Ostatnio kupowałem bilety A3 na ich stronie. Przy zakupie biletu dla dziecka nie ma możliwości wpisania jego numeru FT. Orientuje się ktoś czy mają jakąś specjalną politykę dotyczącą zbierania mil przez dzieci. Mam za kilka dni loty z młodą za które wpadnie około 11000 mil/osobę. Nie chciał bym, żeby przepadły.

#136 PostWysłany: 26 Mar 2015 13:16 
Awatar użytkownika

Ja dopisałem nr A3 mojej córki bez problemu. Na rezerwacji nr był widoczny, na BP już nie ale i tak mile wpadły normalnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off
tasma uważa post za pomocny.

#137 PostWysłany: 26 Mar 2015 14:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Na BP nie masz nigdy numeru karty, tylko status. Przy tych nowych statusach, to niebieski prawdopodobnie nie będzie pokazywany. Dopiero A3*S.

#138 PostWysłany: 26 Mar 2015 18:00 
Awatar użytkownika

BrunoJ napisał(a):
Na BP nie masz nigdy numeru karty, tylko status. Przy tych nowych statusach, to niebieski prawdopodobnie nie będzie pokazywany. Dopiero A3*S.

Nieprawda, miałem wydrukowany status oraz numer karty. Ale to oczywiście zależy bo spotkałem sie rownież z takimi BP ze był tylko status.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 26 Mar 2015 20:25 

Jeśli ktoś jeszcze nie dostał karty - dzisiaj doszła do Warszawy ;-) Raptem 5 miesięcy po terminie ;P
 Profil Relacje PM off
piotrek13a lubi ten post.

#140 PostWysłany: 02 Kwi 2015 09:17 

Loty: 549
Kilometry: 567 184
niebieski
Cierpliwość wynagrodzona :), po miesiącu oczekiwania przyszła taka wiadomość:

Thank you for contacting the Customer Relations Department of Aegean and for your preference to us.

Regarding your request for mileage accrual on coupon upgraded ticket, we would like to inform you that the miles will be credited according to the fare purchased (economy class).

We remain at your disposal and we will be pleased if you choose Miles&Bonus for your future flights.

Yours sincerely,
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 963 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość