Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 963 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 49  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 29 Maj 2015 11:17 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
200 mil było już wcześniej - chyba zmienili w trakcie przekształcania programu.

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#182 PostWysłany: 01 Cze 2015 12:43 

Loty: 549
Kilometry: 567 184
niebieski
A dowiadywał się ktoś może kiedy planują włączyć opcję kupowania mil statusowych? Jak spora część z Was również miałem już zaplanowane loty z myślą przedłużenia statusu a po ostatnich zmianach w Swiss okazało się, że muszę szukać od nowa. Mógłbym kupić SASa na jesień ale boję się, że do tego czasu znowu zmienią zasady. Więc zaczynam zastanawiać się czy nie "taniej" i pewniej będzie dokupić te mile kwesta za ile...
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 01 Cze 2015 18:00 

złoty
Osoby, które dołączą do Miles+Bonus od 01.06.2015 do 30.06.2015 dostaną +50% więcej mil na lotach krajowych (loty do 31.08.2015).
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 03 Cze 2015 11:22 

niebieski
piotrek13a napisał(a):
A dowiadywał się ktoś może kiedy planują włączyć opcję kupowania mil statusowych? Jak spora część z Was również miałem już zaplanowane loty z myślą przedłużenia statusu a po ostatnich zmianach w Swiss okazało się, że muszę szukać od nowa. Mógłbym kupić SASa na jesień ale boję się, że do tego czasu znowu zmienią zasady. Więc zaczynam zastanawiać się czy nie "taniej" i pewniej będzie dokupić te mile kwesta za ile...

Odpowiadając na swoje pytanie ;) pojawiło się info, że serwis będzie dostępny od października. Czyli nie chcą zdradzić stawek po jakich będą sprzedawać mile statutowe... Niestety można to różnie interpretować.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 06 Cze 2015 15:37 

Orientuje się ktoś, czy A3 bez problemu nalicza mile za loty wykonywane przez Blue1, Cimber i Jet Time dla SAS? Znalazłem stary (sprzed dwóch lat) wątek na FT, w którym mowa była o problemach z otrzymaniem mil i byłbym wdzięczny, gdyby ktoś podzielił się świeższymi informacjami.
 PM off  

#186 PostWysłany: 06 Cze 2015 16:26 

niebieski
Blue1 w październiku został naliczony bez problemu.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 06 Cze 2015 17:55 
Awatar użytkownika

Jet time oraz Cimber leciałem miesiąc temu, oczywiście na bilecie SAS - naliczone bez problemu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 14 Cze 2015 09:30 

niebieski
Informacyjnie o 4 segmentach niezbednych wiadomo do czego.
Juz to gdzies bylo poruszane, ale potwierdzam, ze punkty po upgrade do biznes voucherami z golda (klasa I sie robi, wiec nie zalicza mil normalnie) sa naliczane z wlasciwej klasy kupionej przy rezerwacji.

Swoja droga, C w A3 nie powala - szczegolnie stewki maja wszystko w nosie i az widac, ze robia bo musza.
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 14 Cze 2015 10:10 

HON fly4free
mileq napisał(a):

Swoja droga, C w A3 nie powala - szczegolnie stewki maja wszystko w nosie i az widac, ze robia bo musza.

Leciałem 4 ray i mam kompletnie inne wrażenia: CC było na wszystkich lotach bardzo sympatyczne i profesjonalne; jedzenie bardzo przyzwoite, serwis lizmuzynowy w Atenach, świetny customer care: jak na regionalny C jest to IMO jeden z najlepszych produktów w Europie, oceniam go na równi z TK (tam przewagą jest kabina choć nie na wszystkich lotach jak wiadomo, a słabsze jest CC bo właśnie w moich doświadczeniach często olewające w TK).
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 14 Cze 2015 21:35 

niebieski
Jak wcześnie rano przylatujesz to nie ma co liczyć na osobny dowoz z samolotu do terminala. Grecy chyba spali wtedy.

Raz przyjechali po mnie jednak nie byla to limuzyna tylko autobus postawili i sam w autobusie jechałem.

Co do serwisu na pokładzie to mialem 4 loty w C i w kazdym bylo okej. Wszystko milo i przyjemnie jedyny problem z jedzeniem. .. byl. Lecielismy w czterech w C wszyscy chcieli kurczaka na obiad i niestety nie bylo. To jedyny minus. Poza tym całkiem przyjemnie.

Z ciekawostek to na lotnisku w Atenach strażnicy graniczni nie wiedzieli gdzie jest Sharm ElSheik i byl lekki problem. Z cztery razy sie pytali gdzie ten Sharm jest... dziwni Ci grecy :D

#191 PostWysłany: 17 Cze 2015 09:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Odnośnie C...
czy miał ktoś z Was sytuację, że mile zostały naliczone ale w złej wysokości? W moim przypadku naliczyli za Y, podczas gdy już na lotnisku miałem upgrade do C (lot LH). Gdy probuje wypełnić formularz do claimowania mil, to dostaje komunikat że za ten lot mile już są przypisane, i jestem odrzucany. Nie znalazłem nigdzie maila do M+B, tak żebym mógł to zgłosić. Wysłałem na ogólnego, ale to jest Aegeanowy, a nie do programu, więc pewnie poszło do czarnej dziury.
Jakies podpowiedzi gdzie to zgłosić?

#192 PostWysłany: 17 Cze 2015 14:52 

złoty
BrunoJ
Czy dobrze rozumiem, że zapłaciłeś za Y, a na lotnisku dali Ci upgrade? W takiej sytuacji należą Ci się mile za taryfę za którą zapłaciłeś. Nie ma znaczenia czy upgrade był za mile czy darmowy.
BrunoJ uważa post za pomocny.

#193 PostWysłany: 17 Cze 2015 18:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak. Tak było. Samolot sie zepsuł i podstawili inny ktory miał kilka krzeseł mniej i musieli poprzesadzac troche. Dostałem nowy boarding na C.
Myślałem ze to działa tak jak przy przepisaniu na inny lot np z powodu strajku czy odwołania połączenia. Z punktu widzenia zbierania mil to zawsze jes fajnie bo na niwy lot zawsze dają pełne Y. Co np w SAS oznacza eko plus i darmowa kanapkę.

Co nie zmienia faktu ze powinienem miec mozliwosc zgłoszenia niezgodności i otrzymać odpowiednie info z A3. Bo dalej wyglada ze system nie przewiduje mozliwosci poprawienia błędnego przydziału mil. W LH mozna i napisać maila i wysłać ponownie zgłoszenie (przychodzi zwrotne info po kilku dniach).

Wysłane z mojego iPhone (łatwo zgadnąć po błędach z "ułatwiacza" pisania), przez Tapatalk

#194 PostWysłany: 17 Cze 2015 18:54 

HON fly4free
za upa operacyjnego nie przysługują mile za C tylko za pierwotna klasę
 Profil Relacje PM off
BrunoJ uważa post za pomocny.

#195 PostWysłany: 18 Cze 2015 12:57 

niebieski
marek2011 napisał(a):
mileq napisał(a):

Leciałem 4 ray i mam kompletnie inne wrażenia: CC było na wszystkich lotach bardzo sympatyczne i profesjonalne; jedzenie bardzo przyzwoite, serwis lizmuzynowy w Atenach, świetny customer care: jak na regionalny C jest to IMO jeden z najlepszych produktów w Europie, oceniam go na równi z TK (tam przewagą jest kabina choć nie na wszystkich lotach jak wiadomo, a słabsze jest CC bo właśnie w moich doświadczeniach często olewające w TK).

Zdaje się, że przez przyznane kupony wszyscy z nas będą ekspertami od C w A3 :)
To dodam swoje, leciałem 2 razy i w obydwu przypadkach serwis na bardzo wysokim poziomie. Nieporównywalnie lepszy niż w wielu liniach średniodystansowych w europie. Smaczne jedzenie, miła obsługa. 1 lub 2 osoby w części C.

Wiadomo CC to kwestia dnia czasami my mamy lepszy lub gorszy dzień i różnie zinterpretujemy zachowania a czasem CC ma ciezki lot i wydaje się, że na siłę jest miła. Ja mam do tego luźne podejście i wiem, że to tylko ludzie. Nie wymagam by ktoś na siłę udawał, ze jest super miły i bardzo się cieszy, że jestem na pokładzie. Ważna jest ogólna kultura i uprzejmość na pokładzie.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 14 Lip 2015 15:29 

niebieski
Czy na lotnisku w Salonikach jest strefa transferowa? Rękawy? Przy okazji obecnej promocji w A3 chcę zrobić mikro segment-run i wrócić do Aten tym samym A320, którym przylecę.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 15 Lip 2015 13:31 

W Salonikach nie ma ani rękawów, ani strefy transferowej.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 15 Lip 2015 13:33, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
bazx uważa post za pomocny.

#198 PostWysłany: 22 Lip 2015 13:17 

złoty
Czy ktoś się orientuje, czy po zdobyciu odpowiedniej ilości mil do przedłużenia statusu kolejne mile liczone są na poczet kolejnego przedłużenia czy nie?

#199 PostWysłany: 22 Lip 2015 13:48 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Raczej nie liczą się.

Ja na początku miesiąca spełniłem warunki przedłużenia na kolejny rok i na swoim koncie mam teraz taki zapis:

Cytuj:
How to maintain your tier
Required number of Tier Miles: 0 including 0 flights with Aegean and Olympic Air
OR
Required number of Tier Miles in total: 11154
Until: 24/11/2015

Teoretycznie mam prawie tysiąc mil nadwyżki, ale tego nie pokazują. Chyba, że zaktualizują to w listopadzie, ale nie liczyłbym na to.

#200 PostWysłany: 22 Lip 2015 15:18 

złoty
@Sudoku

Ja nie liczyłem, że przerzucą mi nadwyżkę (choć byłoby miło bo mam prawie 6000 mil ponad). Bardziej na to, że od momentu uzyskania warunków przedłużenia będę mógł zbierać na nowe.
Ciekawe też czy wyślą szybciej kartę z nową datą czy dopiero w listopadzie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 963 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 49  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość