Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 690 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Malta] Luqa
#81 PostWysłany: 23 Cze 2012 19:15 
Awatar użytkownika

janekws napisał(a):
nakieuje ktos mnie jak najlepiej dojechac z lotniska do hotelu san pawl http://www.sanpawlhotel.com/?q=content/location. oraz najwazniejsze pytanie jak dojechac pozniej na lotnisko gdy lot mam 7:05, taxi ?

Tak z pamięci, to bym dojechał z lotniska do Bugibby (X3) a następnie złapał coś jadącego przez San Pawl (przystanek lub dwa dalej) w zależności od linii.

Jednak z tego co widzę to jest bezpośrednie połączenie z Lotniska do Cirkewwa, czyli na prom płynący na Gozo i tego trzeba szukać na rozkładach autobusowych (przez San Pawl)

Co do powrotu, to zobaczysz co masz na rozkładzie na najbliższym przystanku. Póki co tym się nie martw. Mogę tylko dodać, że warto mieć zapas czasu.
 Profil Relacje PM off  

Tanio❗ Tajlandia (w jedną stronę) już od 620 PLN ✈️😲 Wybierzesz Phuket czy Bangkok? Tanio❗ Tajlandia (w jedną stronę) już od 620 PLN ✈️😲 Wybierzesz Phuket czy Bangkok?
Egipt z aquaparkiem 🌴💦 5* all inclusive w sercu Hurghady za 1828 PLN Egipt z aquaparkiem 🌴💦 5* all inclusive w sercu Hurghady za 1828 PLN
#82 PostWysłany: 25 Cze 2012 20:01 

Hej,
Czyli wynika, że najlepiej będzie mi skorzystać z tego połączenia :
X1 Cirkewwa - Marfa - Mellieha - Xemxija - San Pawl il-Bahar - Qawra - Bahar ic-Caghaq - Pembroke - Mater Dei - Msida - Marsa - Luqa - Airport ??
Czy jest na tej stronie jakaś mapa jak to wygląda wizualnie bo same nazwy nic mi nie dają, chciałbym wydrukować sobie mapę z rozkładami przystanków.
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 25 Cze 2012 20:12 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
niebieski
Na Malcie na Lotnisku w punkcie informacyjnym poproś o mapkę

#84 PostWysłany: 25 Cze 2012 20:13 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
niebieski
janekws napisał(a):
nakieuje ktos mnie jak najlepiej dojechac z lotniska do hotelu san pawl http://www.sanpawlhotel.com/?q=content/location. oraz najwazniejsze pytanie jak dojechac pozniej na lotnisko gdy lot mam 7:05, taxi ?

Lotnisko na Malcie jest czynne całą dobę.

#85 PostWysłany: 25 Cze 2012 22:20 

dzieki, poprosze o mapke na lotnisku na pewno ulatwi poruszanie się.
a co do lotniska to mogłem o tym wcześniej pomyslec i zarezerwowac o jeden nocleg mniej.
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 26 Cze 2012 16:13 

Witam, w sierpniu wybieramy się z grupą 6 osobową na Malte:) Mógłby ktoś polecić jakieś tanie kwatery albo noclegi? I gdzie znajdują się najładniejsze plaże na Malcie? Z góry dziękuję za odpowiedź:)
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 26 Cze 2012 19:11 
Awatar użytkownika

Olivkaa napisał(a):
Witam, w sierpniu wybieramy się z grupą 6 osobową na Malte:) Mógłby ktoś polecić jakieś tanie kwatery albo noclegi? I gdzie znajdują się najładniejsze plaże na Malcie? Z góry dziękuję za odpowiedź:)

Sprawdź hotele w Bugibbie. Przykład The Bugibba Hotel. Na ogól na Malcie tej klasy hotel wychodzi taniej niż wynajmowanie czegokolwiek od prywatnych osób.

Co do plaż, to osobiście lubię Golden Bay, ale jako że Malta jest niewielka, to bywam gdzie się da :)
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 08 Lip 2012 22:15 

Niedługo wybieram się na Maltę, mam tylko jedną niewiadomą, jak najlepiej dostać się na lotnisko z Bugibby w niedziele na godzinę 7? Wiem, że z autobusami różnie bywa no, a transport musi być pewny.
Na tripadvisor proponują transport za 5 funtów od osoby ( lecimy w 3 osoby) , da rade znaleźć coś tańszego?

#89 PostWysłany: 17 Lip 2012 11:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja dolacze sie z innym pytanie, jak wyglada syt z taksowkami? Bedziemy mieszkac kawalek od Bugibby, nie usmiecha mi sie czekac 1h na autobus ktory sie nie zatrzyma, a na mapie do Golden Bay wydaje sie niedaleko. Mozna lapac na ulicy czy zamawiac telefonicznie? Jaki jest mniej wiecej koszt przejazdu powiedzmy 5km?
Aaa, spotkaliscie sie moze z wypozyczalnia skuterow?

#90 PostWysłany: 17 Lip 2012 11:59 

HON fly4free
@Magaa
z taksówkami to tak jak zawsze - można pewnie taniej, ale na telefon (ze znanego Polakom The Buggibba Hotel) do parku wodnego / delfinarium czyli dystans niecałe 7 km, zaśpiewał sobie 15 euro. Z tego samego hotelu na lotnisko 25 euro, ale "na mieście" są oferty, o dowolnej porze doby, za 17 euro. Wypożyczalnie skuterów widziałem, ale nie korzystałem. Auta też można pożyczyć co krok.
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 04 Sie 2012 23:43 

Jest kilka wypożyczalni skuterów w Bugibbie, połączenie autobusowe z Bugibby do Golden Bay nie jest takie złe. Akurat z Golden Bay udało mi się raz wrócić za 5 euro, podczas gdy czekaliśmy na powrotny autobus do Bugibby, po prostu jakiś gość się zatrzymał, startował od 10 euro. Z Paceville do Bugibby taksówkarze startują od 20 euro, do 15 da się spokojnie zjechać, ale trzeba być wytrwałym, szczególnie w weekend. Nie opłaca się zamawiać taryf z hotelu, krzyczą sporo więcej.

#92 PostWysłany: 18 Wrz 2012 10:30 

Witam,
korzystałem z forum, więc sam zostawię trochę wskazówek, może komuś się przyda.
Ogólnie Malta jest bardzo ciekawym miejscem zarówno pod względem wypoczynkowym a także kulturowym.
Zatrzymaliśmy się w Bugibba :) tani nocleg 25E za nockę (2+2).
Z lotniska transfer 20 E (zamówione przez internet dlatego taniej), ogólnie ceny ok. 24-25 E.
Największą zaletą Bugibba jest to że jest świetnie skomunikowana, zarówno autobus, jak i statki. Na miejscu jest plaża żwirowa (mała), skalista raczej dla osób którą chcę popływać. Małe centrum, deptak wzdłuż morza, ciekawe miejsce dla spokojnych spacerków wieczorem. Ciekawe bezpłatne miejsce dla dzieci to Water Park!!!.
Na tydzień warto wykupić bilet 12E dorosły i uwaga dzieci wiek 4-10 tylko 2,3E (lub 2,6E). Dla nas było to zaskoczenie bo na stronie www przewoźnika oraz z maili wynikało że opłata jak dorośli. Mniejsze dzieci i wózek bezpłatnie :)
Połączenia autobusowe - bez obaw może zdarzały się niewielkie spóźnienia ale wynikały one z sytuacji drogowych.
Byliśmy Valletta, Mdina, Rabat (trochę niedoceniane miasto), Marsaxlokk, Mosta, Blue Grotto i oczywiście plaża Golden Bay oraz Mellieha Bay (tutaj tylko raz bo plaża jest może ok, ale morze raczej nadaje się do spacerów hahahahha).
Jedyna moja uwaga (sam żałowałem). Do Blue Grotto warto zabrać maskę i rurkę i można spokojnie popływać w zatoczce.
Pewnie za jakiś czas powrócę na Matlę bo ze względu na małe dziecko (4 miesiące) nie byłem na Gozo.
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 25 Mar 2013 21:33 
Awatar użytkownika

A czy ktoś z was wypożyczał skuter na Malcie?

#94 PostWysłany: 26 Mar 2013 17:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Ktoś może polecić jakiś transport z Bugibba na lotnisko wcześnie rano w niedzielę :P
X3 dojeżdża na lotnisko o 7.05 więc nie zdążę na samolot wylatujący o 7:35 :cry:
Jak rozwiązaliście kwestię powrotu na samolot do Krakowa?

#95 PostWysłany: 26 Mar 2013 17:37 
Awatar użytkownika

niebieski
My robiliśmy Maltę budżetowo (lipiec), więc zdecydowaliśmy się wziąć ostatni autobus ze stolicy do jakiegoś bliskiego miasta od lotniska. Liczyliśmy, że będzie otwarty jakiś kebab czy inny fastfood. Zupełnie losowo wybraliśmy "Paola":
http://goo.gl/maps/XtRCi

Mieliśmy ogromne szczęście, bo akurat wtedy miał miejsce coś jak "odpust". Jak wiadomo Malta to katolicki kraj, także KAŻDY wyszedł z domu, bawił się. Były pokazy fajerwerków (oszałamiające!) oraz dużo alkoholu :P
Bawiliśmy się do późnej godziny, później lekko wstawieni ruszyliśmy na lotnisko. Przez przypadek zasnęliśmy na murku, dobrze, że w porę się zebraliśmy. 2h na lotnisku i zapakowani do samolotu.

Wy prawdopodobnie jedziecie z dziećmi itd. więc takie coś odpada, no i szansa, że akurat traficie na taki odpust jest dosyć mała. Pozostaje Wam pewnie taksa rano, albo nocka. Bo co innego.

Ale piszę tego posta, bo polecam Wam te odpusty. Mają one miejsce w różnych datach, w zależności od miasta.
http://media.mydestinationinfo.com.s3.a ... 0malta.pdf
tu jest z poprzedniego roku, nie mogę znaleźć dokumentu 2013.

#96 PostWysłany: 02 Kwi 2013 23:36 

Tu jest wykaz wszystkich nadchodzących imprez w tym lokalnych odpustów:
http://www.visitmalta.com/en/events-archive?pg=2
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 10 Kwi 2013 17:49 
Awatar użytkownika

niebieski
miki3475 napisał(a):

Ale piszę tego posta, bo polecam Wam te odpusty. Mają one miejsce w różnych datach, w zależności od miasta.
http://media.mydestinationinfo.com.s3.a ... 0malta.pdf
tu jest z poprzedniego roku, nie mogę znaleźć dokumentu 2013.

Ja jeszcze dodam moje 3 grosze w tym temacie. Bylam na Malcie w sierpniu i zalapalam sie na swietowanie 15.08. Cala Malta wtedy sie bawi, praktycznie w kazdym miasteczku odbywaja sie pokazy sztucznych ogni (wraz z muzyka dajaca swietny klimat) polaczone z przedstawieniem historii ocalenia Malty w czasie IIWS wlasnie tego dnia. Jak mawiaja lokalni, Matka Boska ich uratowala :) Takiego ogolnego festynu i zabawy w zyciu nie widzialam, fajerwerki lepsze niz na Sylwestra w stolicach europejskich, oni naprawde dlugo sie przygotowuja na ta date i konkuruja pokazami sztucznych ogni miedzy miasteczkami. Impreza oczywiscie do bialego rana.
W skrocie: polecam goraco!!

#98 PostWysłany: 26 Kwi 2013 17:24 

Się trochę zdziwiłem :)
Ląduję na Malcie o 23:30 jutro i okazało się, że nie mam jak się dostać do Bugibby. Jakieś propozycje?

Z góry dzięki :)
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 26 Kwi 2013 17:47 

niebieski
usurper napisał(a):
Się trochę zdziwiłem :)
Ląduję na Malcie o 23:30 jutro i okazało się, że nie mam jak się dostać do Bugibby. Jakieś propozycje?

Z góry dzięki :)

A sprawdzał czy jestjakiś nocny? Np. z Valetty?

#100 PostWysłany: 26 Kwi 2013 17:50 

No właśnie nie ma, albo ślepy jestem :)

Chyba zostaje maltatransfer.com :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 690 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość