Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 690 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Malta] Luqa
#21 PostWysłany: 20 Lut 2012 18:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Jaka w końcu jest cena 7 dniowego biletu http://www.arriva.com.mt/home?l=1 tu podane jest, że 6,50 e
Wcześniej ktoś pisał, że 12 e.
Czy jest kilka firm transportowych?

Tygodniowy rejs przez Maderę i Kanary za 1585 PLN🔥 Loty z Polski + 878 PLN ✈️🧳 Pełen pakiet Tygodniowy rejs przez Maderę i Kanary za 1585 PLN🔥 Loty z Polski + 878 PLN ✈️🧳 Pełen pakiet
City break we Florencji za 675 PLN 😍 Loty z Warszawy, wynajem auta i hotel 😎 City break we Florencji za 675 PLN 😍 Loty z Warszawy, wynajem auta i hotel 😎
#22 PostWysłany: 20 Lut 2012 18:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Już rozumie 12 dla przyjezdnych, a 6 dla mieszkańców.

#23 PostWysłany: 16 Mar 2012 19:24 

niebieski
Ktoś testował dojazd rano na lotnisko z Bugibby? wylot o 7.35

#24 PostWysłany: 16 Mar 2012 19:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja miałam testować w 18 kwietnia ,ale mi lot na 13 zamienili i już się nie muszę martwić jak dotrę tak rano na lotnisko : ))

#25 PostWysłany: 17 Mar 2012 09:23 

dorota.sz napisał(a):
Ja miałam testować w 18 kwietnia ,ale mi lot na 13 zamienili i już się nie muszę martwić jak dotrę tak rano na lotnisko : ))

My wracamy Ryanairem 18.04 0 13:15 z Malty do Krakowa. Mam dorota.sz pytanko... Czym, gdzie i o której miałaś wracać 18.04. Kto i dlaczego zmienił Ci termin na 13 i jak zostałaś o tym poinformowana. Powiem szczerze, że trochę się zaniepokoiłem.... :(

Co do powrotu z Bugibby w 2011 mieliśmy wylot o 6:50. Taxi zmawiane przez recepcje kosztowało nas 25 euro, ale wiem że można było zamówić jakieś prywatne busy...
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 17 Mar 2012 16:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Zmienili mi lot z godziny 7.35 na 13.15 nie na trzynastego-sorry może niezbyt zrozumiale napisałam. wracam tak jak Wy 18 kwietnia o 13.15.

#27 PostWysłany: 17 Mar 2012 23:44 

dorota.sz napisał(a):
Zmienili mi lot z godziny 7.35 na 13.15 nie na trzynastego-sorry może niezbyt zrozumiale napisałam. wracam tak jak Wy 18 kwietnia o 13.15.

Dzięki. To relaksuje się dalej 8-)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 18 Mar 2012 18:49 

Ja mam właśnie dylemat. Wybieramy się na Maltę po raz 2.
Widzę, że się całkowicie zmienił transport. Moje pytanie odnośnie dostania się na lotnisko z Buggiby. Lot powrotny mamy o 7.35 więc wypadało by być na lotnisku ok 6.20. Ściągnąłem sobie jakiś plik pdf ze strony arrivy i jak dobrze patrzę na niedzielę to 1 autobus z Buggiby (X3) jedzie dopiero o 5.50. I tu moje pytanie do osób, które mieszkały w Buggibie. czy faktycznie autobusem nie dostanę się na 6.20 na lotnisko? I czy ew. nie będzie problemu z zamówieniem taksówki żeby zdążyć na tą godzinę? Gdzieś wyczytałem, że koszt takiego przejazdu to 25€. Na 4 osoby to nie wyjdzie dużo, może ktoś potwierdzić tę cenę?
Będę wdzięczny za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 18 Mar 2012 20:42 

enrico2000 napisał(a):
Ja mam właśnie dylemat. Wybieramy się na Maltę po raz 2.
Widzę, że się całkowicie zmienił transport. Moje pytanie odnośnie dostania się na lotnisko z Buggiby. Lot powrotny mamy o 7.35 więc wypadało by być na lotnisku ok 6.20. Ściągnąłem sobie jakiś plik pdf ze strony arrivy i jak dobrze patrzę na niedzielę to 1 autobus z Buggiby (X3) jedzie dopiero o 5.50. I tu moje pytanie do osób, które mieszkały w Buggibie. czy faktycznie autobusem nie dostanę się na 6.20 na lotnisko? I czy ew. nie będzie problemu z zamówieniem taksówki żeby zdążyć na tą godzinę? Gdzieś wyczytałem, że koszt takiego przejazdu to 25€. Na 4 osoby to nie wyjdzie dużo, może ktoś potwierdzić tę cenę?
Będę wdzięczny za pomoc.

Faktycznie na autobus o tej porze w niedziele bym nie liczył. My też wracaliśmy rano i rozpytywaliśmy wcześniej także wśród pracowników Arrivy. Nawet jeżeli jest w rozkładzie nie znaczy że pojedzie... w niedziele rano - tak nam to wytłumaczono. Taxi zamówił nam hotel (Bugibba Hotel), dokładnie 25 Euro, przyjazd punktualny. Przejazd na lotnisko trwał około 30 minut.

Ostatnio edytowany przez WojtekC, 19 Mar 2012 08:27, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 25 Mar 2012 21:37 

Czy ktos sie orientuje czy bilety na Malcie i Gozo to jedno i to samo?np bilet tygodniowy dziala na obu wyspach?
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 25 Mar 2012 22:11 

niebieski
Spacjo: Niestety Malta i Gozo to 2 różne światy. Gozo oblecisz na piechotę.

#32 PostWysłany: 25 Mar 2012 22:36 

złoty
no nie do końca, z Marsalforn do Xlendi jest jednak kawałek.
Autobusy jeżdżą jednak w miarę często, poza sezonem (koniec października) do obu miejscowości jeździły chyba raz na godzinę, w sezonie częściej.
W ostateczności pozostaje taxi (z Marsalforn do Rabatu żądali sobie 10 EUR, po targach zeszli do 5 EUR (nie skorzystaliśmy - nadjechał autobus) - więc nie jest źle)
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 25 Mar 2012 23:05 

Dzieki za info. chodzilo mi o to czy bilet 7 dniowy na Malcie dziala rowniez na busy na Gozo? Czy musze kupowac osobno bilety?sa rozne firmy transportowe?jedna i ta sama na obu wyspach?
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 25 Mar 2012 23:11 

niebieski
Jak mniej niż cztery osoby to taniej będzie wracać rano na lotnisko busem niż taxi.Kupowałem w zeszłym roku w kwietniu-Kraków na 6,30. Bus podjechał pod hotel o 4-tej. Płaciłem 9e za jedną osobę.Za więcej osób cena się obniżała od osoby.Kupowałem chyba miesiąc przed wylotem na malte.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 26 Mar 2012 11:36 

To moze sprobuje jeszcze raz po polsku.
Ad. Miro 13: Nie wracam ani busem ani taxa ani niczym na lotnisko i nie o to pytam.
Pytam:
Wyspa Gozo - czy busy transportu publicznego po tej wyspie obsluguje ta sama firma co na Malcie?
Czy bilet np calodniowy lub tygodniowy kupiony na Malcie obowiazuje rowniez na Gozo? czy musze kupic nowy?
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 26 Mar 2012 12:02 

Cześć, no to ja Ci odpowiem - po polsku :D

Bilety obsługuje ta sama firma ale są osobne bilety na Malcie i na Gozo.

http://www.arriva.com.mt/fare-information?l=1

Pod tabelkami jest napisane:

Please note these tickets can be used in Malta only.
Please note these tickets can be used in Gozo only.

Pozdrawiam
przemima
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 26 Mar 2012 12:35 

Dzieki!
juz zwatpilam w swoja umiejetnosc pisania ze zrozumieniem :D
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 26 Mar 2012 12:57 

WojtekC dzieki za pomoc. Najlepiej widzę będzie w jedną stronę pojechać autobusem a wracać taksówką.

Jeszcze jedno pytanie do zorientowanych. Jak wygląda sprawa po tych zmianach z komunikacją, biletu jednodniowego? To jest bilet np na dzień 30 marca, czy od godziny 18 do 18 następnego dnia?
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 26 Mar 2012 13:22 

ad Enrico2000
ze strony arriva:Day tickets are valid from the first bus of the day until midnight on the same day.
czyli dziala do polnocy danego dnia.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 26 Mar 2012 14:52 

Faktycznie, dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 690 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość