Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 690 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Malta] Luqa
#41 PostWysłany: 01 Kwi 2012 17:10 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Pytanie dla zorientowanych. Czy jadąc z lotniska do Sliemy trzeba się przesiadać w Valetcie czy bezośrednio? I jaki numer autobusu? Wiem, że jest strona internetowa ale jakoś średnio czytelna IMO...

City break na Sycylii 🌋🍝 Krótki wypad do Katanii za 769 PLN City break na Sycylii 🌋🍝 Krótki wypad do Katanii za 769 PLN
Wietnam w świetnej cenie ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2240 PLN 🇻🇳 🍛 Wietnam w świetnej cenie ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2240 PLN 🇻🇳 🍛
#42 PostWysłany: 01 Kwi 2012 17:54 

wczoraj wróciłam z Malty, do Sliemy z lotniska jechalismy autobusem X2. Jedzie trochę na około ale nie trzeba się przesiadać.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 01 Kwi 2012 18:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki, ja własnie lecę jutro. Jak się domyślam leciałaś z WRO i lądowałaś po 20 na Malcie? Rozumiem, że nie było problemów z busem? I wogóle jak tam wrażenia, pogoda, woda w morzu? :)

#44 PostWysłany: 01 Kwi 2012 22:04 

autobusy kursują do późnych godzin więc nie było problemu z dojechaniem do hotelu. Zgodnie z tym co piszą w regulaminie przejazdów, przystanki są na żądanie więc przed odpowiednim przystankiem należy nacisnąć przycisk. Bilety można kupić w automacie na przystanku na lotnisku lub u kierowcy. Sporo zwiedzaliśmy, więc kupilismy 7 dniowy (za 12 e). Malta bardzo nam się podobała, więc Ci trochę zazdroszczę że jedziesz :)
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 02 Kwi 2012 14:06 

My wróciliśmy z ekipą wczoraj. Pogoda super, wieczorki może chłodne, ale sama bluza wystarcza. W dzień ciepło a czasem nawet za (w słońcu). Autobusy w miarę punktualne jednak radzę nie liczyć na ostatnie. My sie tak właśnie przeliczylismy i z Paceville musieliśmy jechać jakimś prywatnym busem do Bugibby (3€) bo ostatnia 12 się poprostu nie zatrzymała :)
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 03 Kwi 2012 16:42 

enrico2000 napisał(a):
My wróciliśmy z ekipą wczoraj. Pogoda super, wieczorki może chłodne, ale sama bluza wystarcza. W dzień ciepło a czasem nawet za (w słońcu). Autobusy w miarę punktualne jednak radzę nie liczyć na ostatnie. My sie tak właśnie przeliczylismy i z Paceville musieliśmy jechać jakimś prywatnym busem do Bugibby (3€) bo ostatnia 12 się poprostu nie zatrzymała :)

Jeszcze tylko napisz gdzie i za ile spaliście i w jakich warunkach, oraz słów kilka o wyżywieniu...
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 03 Kwi 2012 21:36 

Spaliśmy w Damiani Apartments. Cena za 4 noce 250 zł za pokój 2 osobowy. Pokój z klimą, tv i aneksem kuchennym, przestronny. Czysto, do tego sprzątanie co dzień. Blisko do dworca w Bugibbie. Wyżywienie we własnym zakresie - śniadania robiliśmy sami a obiadki w jakiś knajpkach. Dobra baza wypadowa do zwiedzania.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 03 Kwi 2012 23:57 

Sprawdź ceny Hotelu Coral ale przez Venere.com. Za 3 noce z HB za pokój 2 osobowy niecałe 50 euro. Jedzenia dużo, śniadania nastawione na brytyjczyków (fasolka itp ale była też jajecznica, bekon, jakieś kiełbaski, dżemy, miody itp). Kolacje do wyboru, do koloru, warzywa, ryby, mięso, makarony. Możesz też zerknąć na swego czasu popularny na tym forum The Bugibba Hotel. Cena coś ok 25e za 2 osobowy pokój z HB. Plus to baseny. Jedzenie chyba lepsze niż w Coralu ale pokoje słabsze. Pytaj jak coś.

#49 PostWysłany: 07 Kwi 2012 19:55 

Proszę, powiedzcie mi, w którym miejscu na lotnisku jest przystanek autobusowy? Jak się kierować po wyjściu z terminala głównym wyjście? Konkretnie chodzi mi o autobus X3.
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 07 Kwi 2012 23:49 

googa napisał(a):
Proszę, powiedzcie mi, w którym miejscu na lotnisku jest przystanek autobusowy? Jak się kierować po wyjściu z terminala głównym wyjście? Konkretnie chodzi mi o autobus X3.

Wychodzisz głównym wyjściem, przechodzisz przez ulice i jesteś na przystanku.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 08 Kwi 2012 09:55 
Awatar użytkownika

niebieski
enrico2000 napisał(a):

Wczoraj wróciłem - Malta rewelacja :) Co do autobusów to fakt, czasem się nie zatrzymują bez żadnego powodu:) Gdy jechaliśmy do Mdiny, to kierowca wogóle zapomniał trasy, gdzie ma jechać... Generalnie jednak połączenia super zorganizowane, wszedzie można dojechać a cena 12e za tydzień za wszystkie autobusy bardzo dobra.

#52 PostWysłany: 23 Maj 2012 21:29 

Witam,
Jakim busem moge dojechać do Bugibby (St.Pouls bay) z lotniska (hotel San Pawl)? Jaka mniej wiecej jest cena?
Bede na miejscu ok.19:00 czy nie będze problemu z dojazdem o tej godzinie?
z góry dzieki za odpowiedzi
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 28 Maj 2012 22:29 

najtaniej autobusem z lotniska. Bilet jednorazowy ważny przez 2 h kosztuje 2,4E, bilet 7 dniowy ok. 12,5E. Do buggiby jedzie autobus X3 z lotniska.
Do buggiba hotel najlepiej wysiasc na ostatnim przystanku (dworzec) i pójść w prawą stronę (wzdłuż ulicy ze sklepikami - Triq il Turisti) i dojdzie sie prosto do hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 28 Maj 2012 22:35 

Z lotniska do Bugibba Hotel dojedziesz autobusem X3, ja leciałam w kwietniu i dokładnie w tym hotelu miałam nocleg. Po wyjściu z terminala autobus już czekał ;-)). Można bilet kupić u kierowcy - cena taka sama jak w automacie na lotnisku. Jak dobrze pamiętam, to za X3 bilet kosztuje 2,20 Eu (jest to bilet jednorazowy dwugodzinny). Autobus jedzie dosyć długo ok. 1,5 godz., ale nie martw się, nie przegapisz przystanku, bo musisz dojechać do samego końca. Ostatni autobus odjeżdża o 22.45 z lotniska, a wcześniej jeździ co pół godziny. Rozkład możesz sobie zobaczyć tu: http://www.arriva.com.mt/bus-timetable-library
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 28 Maj 2012 22:37 

A tu są ceny biletów: http://www.arriva.com.mt/ticket-type
Nas niestety obowiązuje typ STANDARD :-)
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 28 Maj 2012 23:16 

Wygląda na to, że ze mną ;p. Mam te same daty odlotu i przylotu i też jade do bugibby, ale inny hotel ;)
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 29 Maj 2012 13:04 
Awatar użytkownika

Mateusz napisał(a):
Dzięki serdeczne! Z kim zobaczę się od 2 do 5.06?:)

Będę tam do 5.06 (FR odlot 14:20), także pewnie w hotelu jakoś się odnajdziemy ;) Pzdr.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 04 Cze 2012 11:56 

Loty: 512
Kilometry: 1 115 352
srebrny
Lecimy pod koniec czerwca z Wro - lądujemy po 20. Jak możemy dojechać do Melinha - tam mamy hotel?

#59 PostWysłany: 07 Cze 2012 15:06 
Awatar użytkownika

maxima napisał(a):
Lecimy pod koniec czerwca z Wro - lądujemy po 20. Jak możemy dojechać do Melinha - tam mamy hotel?

Na początek zobacz czy jest bezpośrednie połączenie autobusowe z lotniska do Cirkewwa. Ale wydaje mi się, że nie ma.
Zostaje zatem przesiadka w Bugibbie i dalej jedziesz do Cirkewwa (jedzie przez Mellieha).

Czyli:

Z lotniska wsiadasz do autobusu X3 do Buggiby. W Buggibie wsiadasz do linii 221 jadącej do Cirkewwa i wysiadasz w Mellieha. Pytać kierowców gdzie najlepiej wysiąść.
W tym przypadku bilet 2h powinien wystarczyć.

Pewnie są też inne opcje. Może coś z Valletty jedzie, ale tam też trzeba się jakoś dostać.

No i pamiętaj, że nocne autobusy mają oznaczenia linii zaczynające się na "N". Pzdr.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 07 Cze 2012 17:17 

Loty: 512
Kilometry: 1 115 352
srebrny
Dzięki

znalazłam autobus X1 - czy on jedzie do Meliehy?? Bo z rozkładu na Arrivie wynika, że tak. Czy ta strona jest wiarygodna?:)
W jakich godzinach jeżdżą nocne?
A i jeszcze pytanko - czy bilet na autobus (X1 lub z przesiadką) muszę kupić u kierowcy czy gdzieś indziej? jakieś automaty? kioski?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 690 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość