Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#761 PostWysłany: 30 Mar 2012 20:54 
Awatar użytkownika

A jeżeli leci się z dzieckiem (któremu przysługuje miejsce) to czy są jakieś odgórne przepisy o tym,że takie dziecko nie może samo siedzieć w innym miejscu niż rodzic/opiekun? Czy w takiej sytuacji można prosić obsługę aby przesiadała kogoś,gdy zostały tylko pojedyńcze miejsca?
 Profil Relacje PM off  

💣Petarda❗💣 Dreamlinerem PLL LOT bezpośrednio z Azji do Warszawy za 399 PLN ✈🔥😍 💣Petarda❗💣 Dreamlinerem PLL LOT bezpośrednio z Azji do Warszawy za 399 PLN ✈🔥😍
🔥 WOW🔥 Malta na przedłużony weekend za 360 PLN🔥 Loty + świetnie oceniany hotel z basenem 😍 🔥 WOW🔥 Malta na przedłużony weekend za 360 PLN🔥 Loty + świetnie oceniany hotel z basenem 😍
#762 PostWysłany: 30 Mar 2012 20:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Opiekun z dzieckiem moga zawsze przybyc na lotnisko nieco wczesniej by nie przesadzac postronnych ludzi...
 Profil Relacje PM off  

#763 PostWysłany: 30 Mar 2012 21:07 

niebieski
Magaa napisał(a):
Aaaa, czyli pytasz czy da sie tam usiasc bez placenia :D Na 7 odbytych ostatnio lotow Ryanem (juz po wprowadzeniu tego dodatku) zawsze zaloga wpuszczala na te miejsca tylko osoby z wykupionym siedzeniem. Pewnie taki przykaz odgorny maja, raczej sie tego nie obejdzie.

Hehe, co śmieszniejsze przy locie "tam" siadłem przy skrzydłach bez problemu - przy wejściu zapytałem stewardessy czy mogę siąść zaraz przy wejściu - powiedziała mi że te miejsca są zarezerwowane to poszedłem na środek, tu żadnych rezerwacji nie było, w czasie lotu też nic nie mówili. Może dlatego, że samolot był wypełniony w +/- 90%.

W drugą stronę już się niestety nie dało :/

Dodam jeszcze że z okazji pierwszego lotu na nowej trasie załapałem się jeszcze na darmowy sok i ciasto od rajanów :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#764 PostWysłany: 30 Mar 2012 22:13 
Awatar użytkownika

m3lm4k napisał(a):
Opiekun z dzieckiem moga zawsze przybyc na lotnisko nieco wczesniej by nie przesadzac postronnych ludzi...

Ale to nie rozwiązuje problemu.Mogę przybyć i 3 godziny wcześniej ale i tak trzeba czekać na otwarcie bramki.I wtedy się zaczyna :x
Jako,że do tej pory latałam liniami z numerowanymi miejscami to na ogół byłam jedną z ostatnich wsiadających do samolotu (z rękawa albo z autobusu) aby przepuścić (za przeproszeniem) bydło,które rozpycha się aby szybciej dobiec do numerowanych miejsc,nie patrząc,że mogą kogoś mniejszego stratować.
Raz się zdarzyło,że pan w zielonej kamizelce (na płycie lotniska) wyciągnął nas z tłumu,kazał się zatrzymać innym i weszłyśmy na pokład,nie popychane i nie stratowane.
To jestem w stanie wyobrazić sobie,co się dzieje kiedy miejsca nie są numerowane.

Tak tak,wiem można wykupić piorytet ale nawet w tanich liniach jakaś kultura obowiązuje,prawda?
 Profil Relacje PM off  

#765 PostWysłany: 31 Mar 2012 00:44 

hmm wiec licze, ze na bydlo nie trafie, bo kto by chcial siedziec z moim dzieckiem, licze na normalna ludzka grzecznosc jesli bede musiala kogos poprosic o przesiadke
 Profil Relacje PM off  

#766 PostWysłany: 31 Mar 2012 08:14 

niebieski
Niie no spokojnie, te 'bydlo', ktore lata tanimi liniami to rowniez my- forumowicze. Chcialbym wierzyc, ze nie jest z nami tak zle. Ja w kazdym razie bym oczywiscie sie przesiadl gdyby byla taka potrzeba. I na pewno wiekszosc osob to zrobi. To naprawde nie ma wiekszego znaczenia gdzie sie siedzi. Chociaz sam osobiscie preferuje miejsca przy oknie jak jest dzien, zeby ogladac widoki. ;) Natomiast siedzialem nie raz przy przjesciu i krzywda mi sie nie stala, wiec gonitwa do samolotu jest troche bez sensu, tak samo jak wstawanie tuz po zatrzymaniu, gdzie niektorzy czekaja w pozycji zgarbionej nierzadko 5 min az zostana podstawione schody. Ja wole w tym czasie sobie posiedziec, a wyjsc zawsze zdaze, samolot ze mna nie odleci. :P
 Profil Relacje PM off  

#767 PostWysłany: 31 Mar 2012 10:24 
Awatar użytkownika

Cytuj:
bo kto by chcial siedziec z moim dzieckiem

Przemyślałam sprawę i doszłam do wniosku,że jak dziecko gdzieś dalej usiądzie i zacznie się drzeć to mogę się nie przyznać,że to moje,prawda? :lol: :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off  

#768 PostWysłany: 31 Mar 2012 10:52 

Jak lecialem Wizzem to matka z dzieckiem wsiadla na koncu ale potem załoga tak to zorganizowała że i tak posadzono ich razem (nie pamietam tylko czy to ich posadzono na miejscach wizza czy tez kogos innego przesadzono)
 Profil Relacje PM off  

#769 PostWysłany: 31 Mar 2012 14:28 

anha, też tak pomyślałam :-) godzinka spokoju będzie :-)
 Profil Relacje PM off  

#770 PostWysłany: 31 Mar 2012 15:07 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
niebieski
Bez przesady, nie jest aż tak źle. Ja najcześciej latam w 3 osoby i zawsze siedzimy wszyscy kolo siebie. Nawet jak jechaliśmy drugim autobusem, to jeszcze mogliśmy sobie wybierać rzędy.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#771 PostWysłany: 31 Mar 2012 16:05 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
spokojnie, napewno bedziemy siedzieli obok siebie, czesto bywało również tak, że matki z małymi dziecmi byly puszczane razem z priority - mimo iż takich rezerwacji nie mialy.

Pytanie z innej beczki, tak sie zastanawiam z ciekawości, jakie sa zalety i wady rezerwacji RT dla:
1) rezerwacji robionych oddzielnie na każda podroż
2) rezerwacji robionych razem dla RT - czyli jeden bilet na dwie podroze.

jedna rzecz to mozliwosc dokupienia bagażu rejestrowanego, ale dla drugiej opcji, w przypadku gdybym chciał kupic go tylko w jedna strone, to nie ma na to szans, zgadza sie ?

itp.

bede wdzieczny za wasze uwagi !
 Profil Relacje PM off  

#772 PostWysłany: 01 Kwi 2012 15:35 

Z małym dzieckiem lecz starszym niż 2 lata spokojnie można stanąć na koniec kolejki priority. Leciałem tak dopiero parę razy, lecz nigdy nie było problemu, obsługa lotniskowa zawsze mnie przepuszczała. To nawet w interesie pozostałych pasażerów jest, aby przepuścić pasażerów z małymi dziećmi, w ten sposób będą mogli usiąść daleko od nich.
 Profil Relacje PM off  

#773 PostWysłany: 07 Kwi 2012 09:02 

Witam
Podepnę się tutaj żeby nie zakładać nowego tematu. Kupiłem wczoraj bilety online SIN-HKG w Tiger Airways ale do dziś nie dostałem potwierdzenia z PDF. Próbowałem kilkakrotnie "przycisku resend" bez skutku. Telefon w Singapurze tez w kółko prosi o wybranie języka i na tym koniec. Jakieś rady może ktoś ma co z tym dalej? Jedyna opcja jaka mi w tej chwili przychodzi do głowy to telefon do banku i anulowanie transakcji.
 Profil Relacje PM off  

#774 PostWysłany: 09 Kwi 2012 00:02 

Zbanowany
hej, mam parę krótkich pytań, w sumie na większość potrzebuje tylko potwierdzenia:
1) po odprawieniu się na lot i nie przybyciu na lotnisko - nic złego się nie dzieje ? poza tym ze nie polecę - i w sytuacji gdzie razem ze mną lecą znajomi, wszyscy sie oprawiamy (jedna rezerwacja) ale ja się nie pojawię ? albo tez inna opcja, ja sie nie oprawiam, oni się odprawiają - nadal ta sama rezerwacja - i wszystko jest ważne ?
2) jeżeli korzystam z pomocy forumowicza i jego wizzclubu, on nie musi lecieć ?
3) kiedy przed wylotem muszę się stawić na lotnisku ? tak z praktyki, przyjmując ze np lot mam o 16:00 ?
4) co przydaje się do spania na lotnisku ?

bardzo dziękuje za odpowiedzi - tak na przyszłość już
 Profil Relacje PM off  

#775 PostWysłany: 09 Kwi 2012 00:19 
Awatar użytkownika

lotek napisał(a):
hej, mam parę krótkich pytań, w sumie na większość potrzebuje tylko potwierdzenia:
1) po odprawieniu się na lot i nie przybyciu na lotnisko - nic złego się nie dzieje ? poza tym ze nie polecę - i w sytuacji gdzie razem ze mną lecą znajomi, wszyscy sie oprawiamy (jedna rezerwacja) ale ja się nie pojawię ? albo tez inna opcja, ja sie nie oprawiam, oni się odprawiają - nadal ta sama rezerwacja - i wszystko jest ważne ?
3) kiedy przed wylotem muszę się stawić na lotnisku ? tak z praktyki, przyjmując ze np lot mam o 16:00 ?

bardzo dziękuje za odpowiedzi - tak na przyszłość już

1) Nie. Nie. Tak.
2) Nie.
3) Jeżeli lecisz tylko z bagażem podręcznym - na większości lotnisk w zupełności wystarczy, jeżeli stawisz się na godzinę przed odlotem.
4) Śpiwór

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#776 PostWysłany: 09 Kwi 2012 00:25 
Awatar użytkownika

lotek napisał(a):

Nic się nie dzieje. Nawet jak się odprawisz i nie polecisz, żadnych konsekwencji nie ponosisz. Każdy pasażer z rezerwacji ma swoją kartę pokładową i może podróżować niezależnie od innych osób. I nie ma tu znaczenia czy jest się pasażerem głównym czy...yyy...drugorzędnym :)

lotek napisał(a):

Patrz pkt. 1. Czyli nie musi. :)

lotek napisał(a):

Każdy ci powie, że to zależy od sytuacji i lotniska. Odległość od wejścia do security i do gate'ów. Pora dnia itp. Jak nie znasz lotniska to poszukaj w internecie jakiś planów czy opisów. Na ich podstawie można mniej więcej oszacować potrzebny czas na logistykę na lotnisku.
Sprawdź w rozkładach lotów lotniska liczbę innych odlotów w porze twojego lotu. Będziesz mógł przewidzieć mniej więcej kolejki do security.
Generalnie. Bezpiecznie jest być na godzinę przed odlotem.

lotek napisał(a):

Śpiwór, karimata, mp3 lub korki do uszu i sznurek pomiędzy twoją nogą i plecakiem. :)

Miłego latania. :P

Ostatnio edytowany przez riwo, 09 Kwi 2012 00:36, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#777 PostWysłany: 09 Kwi 2012 00:29 
Awatar użytkownika

riwo napisał(a):
Awerik napisał(a):

Chwila chwila, to nie ja o to pytałem. :P

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#778 PostWysłany: 09 Kwi 2012 00:37 
Awatar użytkownika

Już poprawiłem. Wciąłeś mi się w odpowiedź. :lol:
 Profil Relacje PM off  

#779 PostWysłany: 09 Kwi 2012 10:37 
Awatar użytkownika

riwo napisał(a):
Już poprawiłem. Wciąłeś mi się w odpowiedź. :lol:

Przepraszam :(

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#780 PostWysłany: 10 Kwi 2012 20:59 
Awatar użytkownika

Może wyjdę na blondynkę :D ale zapytać muszę.
Kiedyś obiło mi się o oczy,że Ryanair miał wprowadzić siedzenia,gdzie się właściwie stoi.
Wprowadzili? Bo nie śledziłam informacji.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Pierniczeq oraz 3 gości