Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#721 PostWysłany: 22 Lut 2012 22:26 
Awatar użytkownika

niebieski
rooots napisał(a):
Czyli nie ma szans żeby wrócić tym 8:40?

Tak jak pisałem - nie. To jest samolot zbazowany w Katowicach, który leci do Oslo i wraca. Nie ma możliwości powrotu tym samym samolotem.

Egipski wypoczynek w trakcie ferii 🔥 4* hotel z all inclusive i aquaparkiem w Szarm el-Szejk od 2779 PLN Egipski wypoczynek w trakcie ferii 🔥 4* hotel z all inclusive i aquaparkiem w Szarm el-Szejk od 2779 PLN
🌊 Zimowa ucieczka na Dżerbę 🏖️ All inclusive w 4* hotelu przy plaży za 1951 PLN 🌊 Zimowa ucieczka na Dżerbę 🏖️ All inclusive w 4* hotelu przy plaży za 1951 PLN
#722 PostWysłany: 22 Lut 2012 22:27 

Loty: 49
Kilometry: 84 728
mam male pytanie , bo nie wiem jaka jest polityka RYANAIR. Zmienili mi godzine odlotu o +1h do budapesztu, lot ten sam. inna linia lotniczą nie musialem drukowac poprawionej karty pokładowej. Czy w ryanie równiez nie musze tego znowu drukowac? na zdrowy rozum nie trzeba, ale Bog jeden wie na czym tanie linie mogą chcieć dorobic :) Dlatego jesli ktos mial takie doswiadczenie z ryanem to prosze o odp :)

#723 PostWysłany: 23 Lut 2012 10:12 
Awatar użytkownika

srebrny
mm0512 napisał(a):
To, że passport jest ważny niczego nie zmienia. Paszport jest dokumentem uprawniającym do przekraczania granic, możesz z tym paszportem pojechać z dzieckiem lądem do Chin. Niemniej, przepisy lotnicze wymagają dokumentu ze zdjęciem dla każdego pasażera. Bez dowodu lub paszportu dla dziecka nie wpuszczą Cię na pokład z dzieckiem nawet na lot krajowy.

Wczoraj sprawdziłem możliwość przelotu z dzieckiem wpisanym do paszportu na trasie do FRL. Ani w PL ani we Włoszech nie było żadnego problemu, więc nie jest konieczny dowód osobisty ani odrębny paszport dla dziecka.

#724 PostWysłany: 24 Lut 2012 22:39 
Awatar użytkownika

Ryanair zmienił rozkład lotów i przełożył lot znajomych (jeszcze się nie odbył) z godziny 6 rano na 16. Nie zostali o tym w jakikolwiek sposób poinformowani. Można coś z tym zrobić, przysługują im jakieś prawa?

#725 PostWysłany: 24 Lut 2012 22:48 
Awatar użytkownika

niebieski
MaSell napisał(a):
Ryanair zmienił rozkład lotów i przełożył lot znajomych (jeszcze się nie odbył) z godziny 6 rano na 16. Nie zostali o tym w jakikolwiek sposób poinformowani. Można coś z tym zrobić, przysługują im jakieś prawa?

nie powiedziałeś kiedy ma sie odbyc lot, a to jest w tej sprawie kluczowe ;)
 Profil Relacje PM off  

#726 PostWysłany: 24 Lut 2012 22:49 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Tak, było na forum: viewtopic.php?f=15&t=2001&hilit=ryanair+zmiana+godziny
 Profil Relacje PM off  

#727 PostWysłany: 27 Lut 2012 15:08 
Awatar użytkownika

niebieski
:oops:

Tłumaczyłam, ale dziwnie się przetłumaczyło i nie chcę czegoś sknocić-co mam zaznaczyć jak się zgadzam na zmianę godziny lotu-Dzięki :)

I accept the schedule change to my reservation time.
Thank you. In order to accept this Schedule Change please check a box below.
I accept the changes made to my reservation notified to me by Ryanair.
Accepto els canvis fets a la meva reserva que Ryanair m'ha notificat.
Jeg accepterer ændringerne i min reservation, som Ryanair har meddelt mig.
Hyväksyn varaukseeni tehdyt muutokset, jotka Ryanair on minulle ilmoittanut.
Ik accepteer de wijzigingen die in mijn reservering zijn gemaakt en die mij door Ryanair zijn meegedeeld.
J'accepte les modifications apportées à ma réservation dont Ryanair m'a informé.
Ich akzeptiere die mir von Ryanair mitgeteilten Buchungsänderungen.
Jeg godtar endringene som er gjort i bestillingen min, og som Ryanair har informert meg om.
Acepto los cambios realizados en la reserva que Ryanair ha notificado.
Jag godtar de ändringar av min bokning som Ryanair har meddelat mig om.
Accetto le modifiche apportate alla mia prenotazione, comunicatemi da Ryanair.
Aceito as mudanças efectuadas à minha reserva e que me foram notificadas pela Ryanair.

#728 PostWysłany: 27 Lut 2012 16:15 

Witam,
4 marca lecę do Bolonii z Wrocławia. W tą stronę zabieram tylko bagaż podręczny ( wiem jak się odprawić online) ale moje pytanie dotyczy lotu powrotnego. Wykupiłem dodatkowy bagaż 20kg. Czy mam się tak samo odprawić online, czy są jakieś inne procedury ?
Czy ktoś wie i może napisać gdzie udać się z tym bagażem do nadania itd.
Za wszystkie informacje dziękuje.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#729 PostWysłany: 27 Lut 2012 23:27 

Mam pytanie matematyczno-geograficzne ;-)

Wiem, że istnieje różnica czasu - w Maroku jest -1h względem Włoch. Zastanawia mnie jednak, dlaczego jest aż tak duża różnica czasu trwania lotów porównując TAM do Z POWROTEM.
Mianowicie:

Piza - Fez
wylot 13.40 - przylot 14.40 (tutaj rozumiem, że lot trwa 2h, ze względu na 1h różnicy stref czasowych).
ale:
Fez - Piza
wylot 15:05 - przylot 19.45 (??? przecież nawet odliczając tę godzinę różnicy wychodzi, że lot trwa 3h40min)

Jakie jest wyjaśnienie tej sytuacji?
Czy faktycznie długość czasu trwania lotów różni się (i dlaczego?), czy też może źle to liczę?

Wiem, że kwestia był poruszana, niestety autor pytania został wtedy odesłany "do podstawówki" (nie uzyskując odpowiedzi), dlatego postanowiłam jeszcze raz zarzucić temat, bo wydaje mi się, że nie tylko dla mnie to jest niejasne (a ponoć nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi ;-).

Z góry dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#730 PostWysłany: 27 Lut 2012 23:51 

niebieski
Cytuj:
Wiem, że kwestia był poruszana, niestety autor pytania został wtedy odesłany "do podstawówki" (nie uzyskując odpowiedzi), dlatego postanowiłam jeszcze raz zarzucić temat, bo wydaje mi się, że nie tylko dla mnie to jest niejasne (a ponoć nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi ;-).

Ciekawe dlaczego odesłali Cię do podstawówki? Moim zdaniem zrozumienie tego wymaga trochę więcej oleju w głowie niż mają nawet gimnazjaliści ;)

Generalnie problem różnicy w czasie lotu powodują prądy strumieniowe (Jet Stream). Wieja one z zachodu na wschód, i nijako pchają samolot do przodu. Dzięki temu leci on szybciej, a co za tym idzie krócej ;)

Proponuję poczytać o szczegółach na Wiki:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pr%C4%85d_strumieniowy

Jeśli chodzi o twój przypadek to jest on "trochę" dziwny bo lot zachód-wschód jest dłuższy ;) Bardziej podejrzewałbym tu korytarze powietrzne etc.
 Profil Relacje PM off  

#731 PostWysłany: 28 Lut 2012 00:14 
Awatar użytkownika

srebrny
chloe napisał(a):
Mam pytanie matematyczno-geograficzne ;-)

Wiem, że istnieje różnica czasu - w Maroku jest -1h względem Włoch. Zastanawia mnie jednak, dlaczego jest aż tak duża różnica czasu trwania lotów porównując TAM do Z POWROTEM.
Mianowicie:

Piza - Fez
wylot 13.40 - przylot 14.40 (tutaj rozumiem, że lot trwa 2h, ze względu na 1h różnicy stref czasowych).
ale:
Fez - Piza
wylot 15:05 - przylot 19.45 (??? przecież nawet odliczając tę godzinę różnicy wychodzi, że lot trwa 3h40min)

Jakie jest wyjaśnienie tej sytuacji?
Czy faktycznie długość czasu trwania lotów różni się (i dlaczego?), czy też może źle to liczę?

Z góry dzięki za pomoc.

kiedy dokladnie mialyby odbyc sie te loty ?
 Profil Relacje PM off  

#732 PostWysłany: 28 Lut 2012 00:24 
Awatar użytkownika

niebieski
W ostatnia niedziele marca przesuwamy wskazówki o godzinę do przodu. :P A w Maroko w tym roku nie będzie czasu letniego - stąd ta różnica.

#733 PostWysłany: 28 Lut 2012 00:58 
Awatar użytkownika

srebrny
tez o to mi chodzilo - mnie zmiana czasu wziela w Maroko z zaskoczenia poprzedniego lata

czemu z zaskoczenia ? - bo miala miejsce 1 sierpnia : )
 Profil Relacje PM off  

#734 PostWysłany: 29 Lut 2012 11:25 

A czy jako bagaż rejestrowany ( 20kg) można nadać tzw ruską torbę TORBA tzn. chce włożyć jedna torbę w drugą żeby była mocniejsza i zawartość do środka.
 Profil Relacje PM off  

#735 PostWysłany: 29 Lut 2012 11:30 

niebieski
Mam pytanie i dylemat.Odprawiłem się w Wizzie do Luton ale powrót mam za 15 dni i nie mogę się odprawić.Dostępu do internetu nie będę miał.Pozostaje odprawić się na miejscu w Luton płacąc??
Dzięki z góry za szybką odp

www.amigoucieka.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#736 PostWysłany: 29 Lut 2012 14:01 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

viewtopic.php?f=15&t=10425&start=0&hilit=fao
 Profil Relacje PM off  

#737 PostWysłany: 29 Lut 2012 17:45 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
krotkie pytanie, ile kosztuje zmiana nazwiska na locie krajowym w LOT ?
 Profil Relacje PM off  

#738 PostWysłany: 29 Lut 2012 17:48 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Nic, gdyż jest niemożliwa taka zmiana.
 Profil Relacje PM off  

#739 PostWysłany: 29 Lut 2012 19:21 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
taka opcje tez bralem pod uwage, dzieki za info
 Profil Relacje PM off  

#740 PostWysłany: 01 Mar 2012 17:38 

złoty
Czy ktoś próbował się odprawić online w FR na więcej niż 15 dni przed odlotem?

Z ciekawości sprawdziłem, czy jest taka możliwość. Wklepałem na stronce dane swojego lotu, przeszedłem pytania dot. bezpieczeństwa i wygląda na to, że (teoretycznie) mogę się odprawić, mimo że do odlotu pozostały 23 dni.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości