Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 06 Lis 2011 23:16 

Loty: 92
Kilometry: 220 025
Na tymczasowym możesz NIBY tylko wracac do kraju, przynajmniej tak informuje konsulat w Mediolanie, i dodaje "ale to zalezy od konsula".

Ryan nie sprawdza na jakim dokumencie sie odprawiłas.

Image
 Profil Relacje PM off  

Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴 Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴
🔥HIT❗🔥 Malta na przedłużony weekend za 299 PLN🔥😱 Loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙😍 🔥HIT❗🔥 Malta na przedłużony weekend za 299 PLN🔥😱 Loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙😍
#202 PostWysłany: 07 Lis 2011 12:28 

Witam wszystkich.

Jestem posiadaczem karty prepaidowej bzwbk (fly4free) i postanowiłem skorzystać z niej po raz 1 kupując bilet dla kolegi, który chce lecieć do Brukseli

Po dokonaniu rezerwacji nie jestem pewny na kogo została ona dokonana

mianowicie:

w Pierwszym polu ktore sie pojawia przy rezerwacji tj.

" Informacje szczegółowe dotyczące pasażera - Imiona i nazwiska pasażerów muszą być zgodne z danymi widocznymi w paszporcie lub innym akceptowanym dokumencie używanym podczas podróży "

wpisałem dane kolegi Michała ........

w następnym kroku w okienku u góry "dane kontaktowe" wpisałem jego adres email, oraz numer jego telefonu

w okienku "Płatność"

"Posiadacza karty Szczególy"

wpisałem dane osoby na którą jest karta wystawiona, czyli na mnie Ryszarda .......

" Posiadacza karty informacji
Adres powinien być taki sam, jak na wyciągu karty kredytowej. "

tutaj również wpisałem swoje dane (Ryszard .....)

kliknąłem kup terazi wyskoczyło potwierdzenie rezerwacji z jej numerem

patrze niżej a tutaj pisze w okienku szczegóły przewozu pasażerów, widnieje moje imie i nazwisko czyli Ryszard ....

o co chodzi ? bilet zostal wystawiony na mnie a nie na kolegę ? jeśli tak to jak to jest mozliwe, przeciez wpisywalem jego dane a pozniej zgodnie z instrukcjami na stronie wpisalem swoje dane dotyczace posiadacza karty ! gdzie indziej byly wspiywane dane kolegi o co biega ??

prosze o pomoc
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 07 Lis 2011 13:06 

kupowałem wielokrotnie bilety znajomym, nigdy nie miałem podobnej sytuacji, więc jeśli zrobiłeś jak piszesz, powinno być wszystko dobrze, wejdź w okno Zarządzaj rezerwacją na stronie ryana ( https://www.bookryanair.com/SkySales/FR ... l&lc=pl-pl ) i daj okno wyświetl moja rezerwacje, i sprawdź jak tam jest
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 07 Lis 2011 13:06 

Loty: 31
Kilometry: 72 801
Może spróbuj na stronie Ryanair'a wyświetlić swoją rezerwację, wpisując datę, nr rezerwacji lub miejsce wylotu i tam zobaczyć kto widnieje jako pasażer.

Szczerze powiedziawszy ostatnio kupowałem bilet dla kogoś innego kilka miesięcy temu, ale nie wydaję mi się bym robił to w jakiś inny sposób niż opisany przez Ciebie.
Ale może ktoś bardziej doświadczony, np. ktoś to oferuję się do pomocy przy zakupie biletów się wypowie ;)

#205 PostWysłany: 07 Lis 2011 19:39 

ABY ODBYĆ PODRÓŻ MUSZĄ PAŃSTWO DOKONAĆ ODPRAWY ONLINE I PRZEDSTAWIĆ WYDRUKOWANĄ KARTĘ(Y)POKŁADOWĄ(E) SŁUŻBOM KONTROLI NA LOTNISKU WRAZ Z WAŻNYM DOKUMENTEM PODRÓŻNYM. PASAŻEROWIE, KTÓRZY POJAWIĄ SIĘ BEZ KARTY POKŁADOWEJ, BĘDĄ MUSIELI UIŚCIĆ KARĘ ZA PONOWNE WYDRUKOWANIE KARTY POKŁADOWEJ W WYSOKOŚCI EURO40/GBP40. (Każda karta pokładowa musi być wydrukowana na oddzielnym papierze formatu A4).

Pasażerowie mogą dokonać odprawy online w ciągu 15 dni przed odlotem do ostatecznego terminu odprawy tj. 4 godzin przed planowaną godziną odlotu.

POTWIERDZENIE REZERWACJI – Wszystkie godziny lotu/ów podane są w czasie lokalnym.

WYLOT

z Kraków (KRK) do Bruksela (Charleroi) (CRL)
Fri, 23Dec11 lot FR6729 wylot KRK o 19:30 i przylot CRL o 21:45

PASAŻEROWIE

1. PAN RYSZARD ......... ADT

SZCZEGÓŁY PŁATNOŚCI

********74.00 PLN Cena początkowa

*********0.00 PLN Podatki i opłaty

*********8.40 PLN Opłata: Opłata EU261

********25.00 PLN Opłata: Opłata za odprawę online

*******107.40 PLN Cena całkowita

takie coś przyszło koledze któremu miałem zamówić bilet

co jest grane ?

da radę to jakoś załatwić ?

prosze o pomoc
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 07 Lis 2011 19:50 

platynowy
ricz napisał(a):
[i]PASAŻEROWIE

1. PAN RYSZARD ......... ADT

co jest grane ?

da radę to jakoś załatwić ?

A więc się pomyliłeś i siebie jako pasażera wpisałeś. Nie pozostaje nic innego jak kupić nowy bilet na poprawne dane.

#207 PostWysłany: 07 Lis 2011 20:34 

tylko nie mam pojecia w ktorym miejscu popełniłem błąd ?

wszystko robiłem według instrukcji na stronie fly4free i według tego co pisało podczas rezerwacji

ile ewentualnie kosztuje zmiana nazwiska ?
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 07 Lis 2011 20:52 

Loty: 31
Kilometry: 72 801
http://www.ryanair.com/pl/warunki-dotyczace-podrozy#regulations-tableoffees

110e.

#209 PostWysłany: 07 Lis 2011 21:06 

Dzień dobry,
Od jakiegoś czasu zaglądam na Wasze forum. Dzięki tej stronie udało mi się już kilka razy polecieć za małe pieniądze. Za co Wam bardzo dziękuję. Do tej pory nie miałam kłopotu z kupowaniem biletów. Niestety jak zawsze do czasu. W sobotę 5.11. kupowałam bilet lini ryanair do Edynburga. Płaciłam kartą Master Card Pre Paid. Po zakupie biletu pojawiła się informacja, że rezerwacja została dokonana. Niestety nie zapisałam numeru rezerwacji. Cierpliwie czekałam na maila z biletem. Niestety maila nie dostałam, po wejściu na stronę Ryanaira i wejściu w zakładkę "Zarządzaj rejestracją", wprowadzeniu danych, rezerwacja się nie pojawiła. Środki za bilet na moim koncie zostały zablokowane do 15.11. Co mam robić w takiej sytuacji? Czekać, kontaktować się z Ryanaiarem, kupować nowy bilet? Byłam w banku WBK, ale mi powiedzieli, że przy płatnościach w weekend mogą być opóźnienia, a poza tym oni tylko pośredniczą. Nie przekonuje mnie to wcale. Kłopot również w tym, że bilet kupowałam dla kuzynki, która chciała polecieć na urodziny wnuczki (styczeń 2012r), a ja chciałam być miła i kupić jej tani bilet.Z góry dziękuję za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 07 Lis 2011 21:12 

platynowy
Poczekaj aż transakcja na karcie się zaksięguje, tam w opisie płatności znajdziesz 6-znakowy kod rezerwacji.

#211 PostWysłany: 07 Lis 2011 21:37 

Dzięki za odpowiedź. Jak długo mam czekać na zaksięgowanie transakcji? Minęło już 48 h. Poza tym jak wchodzę w zakładkę "zarządzaj rezerwacją" i wybieram opcję 2,gdzie do sprawdzenia rezerwacji nie jest potrzebny jej numer tylko imię, nazwisko, data skąd dokąd, i wszystko to wprowadziłam, nie pokazuje się żadna rezerwacja. Jak długo Ryanair będzie czekał na pieniądze? A gdybym planowała lot dzisiaj lub jutro? Proszę o więcej wskazówek co robić.
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 07 Lis 2011 21:49 

platynowy
jagoda napisał(a):
Jak długo mam czekać na zaksięgowanie transakcji?

1-2 dni robocze.

Sytuacja dziwna, ogromną ilość razy kupowałem bilet w Ryanair, z różnymi problemami, ale gdy na karcie była blokada to bilet zawsze był potwierdzony. Jesteś pewna że na karcie masz zablokowane środki?

#213 PostWysłany: 07 Lis 2011 22:02 

tak jestem pewna. Byłam w WBK i dostałam wydruk pt "blokady na rachunku," (mam go przed oczami),a tam id. blokady ( myślę, że to identyfikacja blokady) i tu numer, oraz kwota 205,55 czyli tyle ile zapłaciłam za bilety
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 07 Lis 2011 22:03 

platynowy
Upewnij się też w internecie, na www.prepaid.bzwbk.pl możesz to sprawdzić po zalogowaniu.

#215 PostWysłany: 07 Lis 2011 22:34 

upewniłam się, środki są zablokowane, zadzwoniłam również na infolinię WBK, tam powiedzieli, żeby się kontaktować z Ryanair, czy ma dojść do transakcji. Jaki jest najprostszy sposób, aby skontaktowac się z Ryanairem? Czy pojechać na lotnisko i tam jest ich punkt?
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 07 Lis 2011 22:43 

Bardzo mnie cieszą Wasze odpowiedzi. Nie chciałam właśnie płacić 40 euro za wyrobienia tymczasowego paszportu, (prawdopodobnie mój paszport doleci do mnie w środę z Warszawy) ani zmieniać odprawy, bo domyślam się, że za to też by kazali sobie zapłacić. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku, po powrocie opiszę swoje doświadczenia, może jakoś pomoże to innym.
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 07 Lis 2011 22:46 

platynowy
jagoda napisał(a):
Czy pojechać na lotnisko i tam jest ich punkt?

Punkt jest ale raczej nie sprawdzą Ci rezerwacji. Na razie nie panikuj, na spokojnie spróbuj jeszcze otworzyć rezerwację używając e-maila i trasy, jak się nie da to poczekaj 2 dni czy się rozliczy transakcja.

#218 PostWysłany: 07 Lis 2011 23:12 

ok, tak zrobię. Poczekam najwyżej do 15.11 - wtedy środki zostaną odblokowane i zwrócone, a ja spróbuję kupić nowy bilet, oczywiście jeśli jeszcze będą tanie i kuzynka uwierzy mi, że tą drogą można kupic bilet. Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 08 Lis 2011 16:13 

myślę, że wszystko się wyjaśniło. W mailu nie wpisałam ostatniej litery i dlatego nie przychodziło potwierdzenie, ani nie mogłam sprawdzić w zarządzaj rezerwacją. Nie wiem tylko jak to mogło się stać , przecież wpisuje się dwa razy adres mailowy. Jak pisałam pieniądze z konta zostały zablokowane, a nie pobrane i to mnie bardzo zmyliło. Mucha dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 08 Lis 2011 16:39 

Witam,

Zarezerwowalem bilety w Wizz Air i wybralem opcje platnosci przelewem. Niestety zamiast zwyklego przelewu, wybralem ekspresowy. Dopiero po czasie zorientowalem sie na czym to polega. Otoz mBank przesyla moj przelew do Blue Media, a oni na konto Wizz Air. Problem polega na tym, ze Wizz Air wymaga, aby w tytule przelewu znajdowal sie tylko kod rezerwacji. Natomiast z tego co udalo mi sie dowiedziec, tytul przelewu od Blue Media na konto Wizz Air (w PKO) bedzie mial doklejony z przodu dodatkowy identyfikator, np:
"ABCDE MOJ_KOD_REZERWACJI". Czy w takim przypadku Wizz Air zidentyfikuje moj przelew? Mial ktos podobna sytuacje?

Pozdrawiam,
Marcin
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości