Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#661 PostWysłany: 05 Lut 2012 20:39 

Dobrze, że jak w piątek kupowałem bilety to zdecydowałem się na powrót z Tokio do Budapesztu, ale Aeroflotem. Był też do wyboru Malev i nawet lepiej wyglądał godzinowo, a tu taka niespodzianka z upadłością 0.0
 Profil Relacje PM off  

Egipski wypoczynek w trakcie ferii 🔥 4* hotel z all inclusive i aquaparkiem w Szarm el-Szejk od 2779 PLN Egipski wypoczynek w trakcie ferii 🔥 4* hotel z all inclusive i aquaparkiem w Szarm el-Szejk od 2779 PLN
🌊 Zimowa ucieczka na Dżerbę 🏖️ All inclusive w 4* hotelu przy plaży za 1951 PLN 🌊 Zimowa ucieczka na Dżerbę 🏖️ All inclusive w 4* hotelu przy plaży za 1951 PLN
 Temat postu: [TAP] Zmiana biletu
#662 PostWysłany: 06 Lut 2012 12:27 

Witam,

Mam rezerwacje biletu w taryfie discount na lot z WAW->LIS. Chciałbym go jednak przebookować na termin bardziej odległy. I tutaj napotkałem problem, gdyż na stronie TAP gdy chcę wejść w stronę kontakt z biurem TAP dostaje przekierowanie do nieistniejącej strony.

Czy ktoś z forumowiczów wie w jaki sposób można przebookować ten bilet oraz (mniej wiecej) jakie mogą się z tym wiązać opłaty ?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#663 PostWysłany: 06 Lut 2012 12:31 

Zbanowany
brak odpowiedzi - kasuję pytanie

Ostatnio edytowany przez agao 16 Lut 2012 11:20, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#664 PostWysłany: 06 Lut 2012 17:35 

Hej,

jak sprawdzic w wizzair czy lot nie jest opozniony lub odwołany na stronie przewoznika ?
jutro mam wylot o 6 do Londynu i o 19.30 powrot i chciałbym sie upewnic czy bedzie ok :-)
 Profil Relacje PM off  

#665 PostWysłany: 06 Lut 2012 17:38 
Awatar użytkownika

mkepol napisał(a):
Hej,

jak sprawdzic w wizzair czy lot nie jest opozniony lub odwołany na stronie przewoznika ?
jutro mam wylot o 6 do Londynu i o 19.30 powrot i chciałbym sie upewnic czy bedzie ok :-)

Sprawdź na stronie lotniska, choć z tak dużym wyprzedzeniem na pewno nie dowiesz się czy lot będzie opóźniony.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#666 PostWysłany: 07 Lut 2012 01:17 

Loty: 108
Kilometry: 206 272
witam, wybieramy sie z grupką przyjaciół na wyprawe (poleconą oczywiście z fly4free :) )
Kod:
Tue 08MAY KLM ROYAL         OK     R   LV WARSAW        510P 
          DUTCH AIRLINES 1366          AR AMSTERDAM     715P                 

Wed 09MAY DELTA 9400*       OK     T   LV AMSTERDAM     925A
                                       AR TORONTO       1135A          COACH
          *Operated by KLM ROYAL DUTCH AIRLINES As KL Flt 691

Tue 22MAY DELTA 4129*       OK     T   LV NYC-KENNEDY   235P   
                                       AR MONTREAL-     435P           COACH
                                          TRUDEAU       
          *Operated by PINNACLE AIRLINES

Tue 22MAY DELTA 8612*       OK     T   LV MONTREAL-     755P
                                          TRUDEAU                      COACH
                                       AR PARIS-        830A#       
                                          DEGAULLE     
          *Operated by AIR FRANCE As AF Flt 347

Mamy mały problem ponieważ jedna z osób prawdopodobnie nie dostanie wizy do USA i tu jest pytanko czy można pominąć odcinek NYC-KENNEDY - MONTREAL nie jechac z Toronto do NY tylko prosto do Montrealu? nie bedzie problemu czy mogą przez to anulować Montreal - Paryż?
Lub gdzie w liniach lotniczych mogę się tego dowiedzieć na 100%?

Z góry dzięki wielkie za odpowiedź i pomoc.

#667 PostWysłany: 07 Lut 2012 01:22 

platynowy
marcin3city napisał(a):
czy można pominąć odcinek NYC-KENNEDY - MONTREAL nie jechac z Toronto do NY tylko prosto do Montrealu? nie bedzie problemu czy mogą przez to anulować Montreal - Paryż?

Niestety, w przypadku niepojawienia się na locie NYC-Montreal, kolejny lot przepada. Tylko najbardziej elastyczne (najdroższe) taryfy "flex" pozwalają na takie manewry czyli darmowy rerouting.

#668 PostWysłany: 07 Lut 2012 02:15 

A na kiedy masz bilety? Bo może bym kupił :)
 Profil Relacje PM off  

#669 PostWysłany: 07 Lut 2012 10:36 

Loty: 340
Kilometry: 684 051
Witam!
W listopadzie leciałem EWR-FCO-WAW. Przy przesiadce w FCO nie wpuszczono mnie do samolotu do WAW, choć na czas stawiłem się do boardingu. Czy od linii lotniczej mogę się domagać odszkodowania 600EUR, bo podróż zaczęła się w EWR, czyli powyżej 3500km. czy 200EUR, bo lot FCO-WAW jest do 1500km.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#670 PostWysłany: 07 Lut 2012 10:55 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Kadex napisał(a):
Iwan napisał(a):
Też czekam na rozwój wydarzeń. Sporo osób kupiło bilety do Tokio z niedawnego znaleziska od Alitalii w której portem końcowym/początkowym jest Budapeszt. Wlasnie ciekawi mnie jeśli co prawda kupowałem przez Expedia, ale mój lot obsługuje Alitalia, to chyba nie powinno nas interesować z jaką oni firmą współpracowali, bo my placilismy Alitalii a nie Malevowi. Można wobec tego liczyć, że w jeśli Alitalia sama nie obsłuży tego połączenia, to można oczekiwać od nich zmiany lotniska końcowego/początkowego z Budapesztu na inne z siatki Alitalii?

Nic z tego zaproponowali mi wylot do budapesztu nastepnego dnia przez pragę - muszę sie zgodzić czy żądac od nich do warszawy ?
Następnego dnia mi nie pasuje bo nie mam transportu do polski. Co mam zrobić?

Orangeweys mi odjedzie 2 godziny wczesniej

Wlasnie jestem po rozmowie z Alitalia. Pierwotnie byl NRT-MXP-BUD (MXP-BUD Malevem), ale mila pani Aga bez problemu zmienila na NRT-FCO-BUD (wylot 3h wczesniej), w BUD o 17:45 i o 20:30 Ryan do KRK :D
 Profil Relacje PM off  

#671 PostWysłany: 07 Lut 2012 13:01 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Jaka przyczyna odmowy wpuszczenia na pokład? Tylko ostatni odcinek na który był rzeczywiście "denied boarding".
 Profil Relacje PM off  

#672 PostWysłany: 07 Lut 2012 13:19 

Loty: 340
Kilometry: 684 051
Hubert napisał(a):
Jaka przyczyna odmowy wpuszczenia na pokład? Tylko ostatni odcinek na który był rzeczywiście "denied boarding".

Teoretycznie odmówili mi dla tego, iż mimo, że ja zdążyłem, to mój bagaż nie zdąży na przesiadkę a nie mogę ze względów bezpieczeństwa lecieć bez niego. Ale mimo tego mój bagaż nie poleciał nawet ze mną następnym lotem bo go zgubili :)
 Profil Relacje PM off  

#673 PostWysłany: 07 Lut 2012 13:27 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
No to odszkodowanie masz na 100%. Niech tylko ktoś potwierdzi czy dobrze napisałem, że tylko za ostatni odcinek.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Zmiana nazwiska
#674 PostWysłany: 07 Lut 2012 18:57 

Witam,

drodzy forumowicze mam pytanie. jak rozwiązać sytuację, gdy od momentu zakupu biletów do wylotu nastapi zmiana nazwiska.
Chodzi o to że planujemy zarezerwować bilety na podróż poślubną. Termin wylotu to wrzesień a bilety trzeba rezerwować 2 -3 miesiące wcześniej. W tym czasie będziemy brali ślub i będzie zmiana nazwiska. Macie jakieś pomysły na tego typu sprawy?
Będę wdzięczny za pomoc
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Zmiana nazwiska
#675 PostWysłany: 07 Lut 2012 18:59 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
waldik23 napisał(a):
Witam,

drodzy forumowicze mam pytanie. jak rozwiązać sytuację, gdy od momentu zakupu biletów do wylotu nastapi zmiana nazwiska.
Chodzi o to że planujemy zarezerwować bilety na podróż poślubną. Termin wylotu to wrzesień a bilety trzeba rezerwować 2 -3 miesiące wcześniej. W tym czasie będziemy brali ślub i będzie zmiana nazwiska. Macie jakieś pomysły na tego typu sprawy?
Będę wdzięczny za pomoc

Tak, nie zmieniac paszportu.
 Profil Relacje PM off  

#676 PostWysłany: 07 Lut 2012 19:00 
Awatar użytkownika

Ja wymyśliłem bardzo prosty - zarezerwować bilety na przyszłe nowe nazwisko.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#677 PostWysłany: 07 Lut 2012 19:18 

platynowy
Pawel_T napisał(a):
Tak, nie zmieniac paszportu.

Ja słyszałem że paszport ważny jest max 2 miesiące po ślubie, później trzeba go oddać do unieważnienia.

#678 PostWysłany: 07 Lut 2012 21:31 
Awatar użytkownika

Mam rezerwację poczynioną w Wizzair na dwie osoby, w dwie strony: Warszawa - Londyn, Londyn - Warszawa.

Oraz następujący problem: na trasie Warszawa - Londyn leciałyby obie osoby z rezerwacji, natomiast na trasie Londyn - Warszawa tylko jedna. Czy coś takiego jest wykonalne, czy ta druga osoba nie będzie mogła wejść na pokład? Rezerwacja została opłacona z punktów na koncie Wizzair, a w drugą stronę NIE leciałaby osoba do której to konto wizzair należy.
 Profil Relacje PM off  

#679 PostWysłany: 07 Lut 2012 21:47 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
nie ma problemu. Masz już bilet, a odprawę robi się na konkretną osobę więc po prostu robisz na siebie i sam idziesz na lotnisko

Ostatnio edytowany przez luxyfer, 07 Lut 2012 21:47, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#680 PostWysłany: 07 Lut 2012 21:47 
Awatar użytkownika

Tak, nie będzie żadnych problemów.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości