Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 438 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 02 Sty 2013 10:27 

Czy ceny na Martynice i Gwadelupie są podobne ?
jeśli ktoś może podać linka do strony z cenami ( jedzenie , alkohole ) na Gwadelupie ?
to będę bardzo wdzięczny.

Jeśli temat był już poruszany to z góry przepraszam :oops:
 Profil Relacje PM off  

Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt
⭐⭐⭐⭐ all inclusive na Zakintos za 2497 PLN 👙👣🌊🏖️ ⭐⭐⭐⭐ all inclusive na Zakintos za 2497 PLN 👙👣🌊🏖️
#222 PostWysłany: 02 Sty 2013 11:58 

Można sobie aktualne gazetki z Carrefour oglądnąć ;)

http://www.carrefourmartinique.com/3Dsimu.php

Podejrzewam że w innych sklepach ceny podobne
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 02 Sty 2013 12:02 

niebieski
Ja juz wstepnie mam tak:

-Najpierw Polskim Busem z Czestochowy do Warszawy 4 za 2 osoby ok 5 zł wyjdzie:)
- Lotem Warszawa-Paryz-Warszawa 790 zl za 2 osoby ( juz kupione)
-Orly-Gwadelupa-Orly 1200 zl
Hotel za 10 dni dla 2 osob -2 tys
Kasa do wydania na miejscu 1,5,do 2 tys

Podsumowując caly wyjazd powinien sie zamknac w kowcie 5,5 do 6 tys za 10 dni na Gwadelupie +2 w Paryzu za 2 osoby

https://www.instagram.com/without_a_guide/
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 02 Sty 2013 13:59 

dzięki ludzzmgly ;)
 Profil Relacje PM off  

#225 PostWysłany: 02 Sty 2013 21:26 

Kiedy pierszwe osoby lecą na Karabiby ?
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 02 Sty 2013 22:52 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Ja 17 stycznia.
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 02 Sty 2013 23:59 

niebieski
a ja 9 stycznia..
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 03 Sty 2013 00:47 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
Wraz z Nowym Rokiem zdecydowałem się na rezerwację studia dla 3 osób na 10 dni w Pierre & Vacances Village Club Sainte Luce za 676 EUR. (przełom maj/czerwiec)
Przy plaży, z klimą, lodówką, kuchnią i TV. Myślę, że cena całkiem przyzwoita. Gdyby ktoś był tam wcześniej to poproszę o zdanie relacji.

#229 PostWysłany: 03 Sty 2013 01:30 

cavani napisał(a):
Wraz z Nowym Rokiem zdecydowałem się na rezerwację studia dla 3 osób na 10 dni w Pierre & Vacances Village Club Sainte Luce za 676 EUR. (przełom maj/czerwiec)
Przy plaży, z klimą, lodówką, kuchnią i TV. Myślę, że cena całkiem przyzwoita. Gdyby ktoś był tam wcześniej to poproszę o zdanie relacji.

to jest dosc droga opcja, ale zalezy czego szukasz. Na Martynice wiekszosc ludzi raczej wynajmuje mieszkania, tansze od hoteli.
Ale Pierre et vacances jest przy spokojnych plazach, dosc latwo dostepne. mozna sie poruszac pieszo miedzy roznymi zatoczkami. fajne dla dzieciakow

#230 PostWysłany: 03 Sty 2013 01:31 

ludzzmgly napisał(a):
Można sobie aktualne gazetki z Carrefour oglądnąć ;)

http://www.carrefourmartinique.com/3Dsimu.php

Podejrzewam że w innych sklepach ceny podobne

trzeba oczywiscie wziac pod uwage, ze ta gazetka przedstawia ceny promocyjne.

#231 PostWysłany: 03 Sty 2013 01:43 

niebieski
nordatlantique napisał(a):
cavani napisał(a):

to jest dosc droga opcja, ale zalezy czego szukasz. Na Martynice wiekszosc ludzi raczej wynajmuje mieszkania, tansze od hoteli.
Ale Pierre et vacances jest przy spokojnych plazach, dosc latwo dostepne. mozna sie poruszac pieszo miedzy roznymi zatoczkami. fajne dla dzieciakow

Dzięki za opinię. Ale nie wydaje mi się to drogo z uwagi na położenie przy plaży, a oto głównie chodziło. 90 zł od osoby za dzień to niewiele więcej niż nad Bałtykiem za coś podobnego. No i wygodna opłata kartą w EUR oraz natychmiastowe potwierdzenie rezerwacji to też dla mnie ułatwienie. Wiem że to dosyć na odludziu, więc wypożyczam z lotniska samochód na całe 10 dni, żeby być mobilnym.

#232 PostWysłany: 03 Sty 2013 02:41 

cavani napisał(a):
Dzięki za opinię. Ale nie wydaje mi się to drogo z uwagi na położenie przy plaży, a oto głównie chodziło. 90 zł od osoby za dzień to niewiele więcej niż nad Bałtykiem za coś podobnego. No i wygodna opłata kartą w EUR oraz natychmiastowe potwierdzenie rezerwacji to też dla mnie ułatwienie. Wiem że to dosyć na odludziu, więc wypożyczam z lotniska samochód na całe 10 dni, żeby być mobilnym.

Dawno nie bylam nad baltykiem :) Fakt, ze oplata karta i hotelowy kadr maja swoje plusy. Na pewno spedzicie swietne wakacje.
To zupelnie nie jest odludzie, Sainte-Luce jest calkiem cywilizowane. A PV jest blisko glownej drogi.

#233 PostWysłany: 03 Sty 2013 09:32 

niebieski
Fajnie, że wyjaśniasz nam tutaj wszystkie zagadki Martyniki. Raz jeszcze baaardzo dziękuję. :)
A samochód i tak będzie potrzebny zwłaszcza na dojazd z i na lotnisko, podjechanie do jakiegoś dyskonta no i oczywiście objechanie wyspy.
Korzystając z okazji mam pytanie czy są tam całodobowe stacje benzynowe? Ale chodzi mi o takie normalne- nie samoobsługowe, bo w takowych francuskich jakoś nie potrafię tankować... :oops:
Rozumiem, że dozwolone jest mieć 0,5 promila jak we Francji europejskiej? Bo mieć poniżej to nawet o poranku będzie bardzo trudne. ;)

#234 PostWysłany: 03 Sty 2013 16:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Soulfly napisał(a):
- Lotem Warszawa-Paryz-Warszawa 790 zl za 2 osoby ( juz kupione)

Jak wygląda kwestia bagażu rejsowego w LOT - jest w cenie czy trzeba dopłacać? Jak rozumiem bilety zostały zakupione w "Szalonej Środzie".
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 03 Sty 2013 16:24 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
W LOT bagaż rejestrowany w cenie biletu.
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 03 Sty 2013 16:43 

Zbanowany
@nordatlantique - to zapraszamy.
Ciekawy byłem gdzie wakacje spędzają ludkowie z karaibów lub seszeli :)
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 04 Sty 2013 00:45 

Cavani, napisałam do Ciebie na priv - sprawdzisz i odpowiesz ? :)
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 04 Sty 2013 00:58 

cavani napisał(a):
Fajnie, że wyjaśniasz nam tutaj wszystkie zagadki Martyniki. Raz jeszcze baaardzo dziękuję. :)
A samochód i tak będzie potrzebny zwłaszcza na dojazd z i na lotnisko, podjechanie do jakiegoś dyskonta no i oczywiście objechanie wyspy.
Korzystając z okazji mam pytanie czy są tam całodobowe stacje benzynowe? Ale chodzi mi o takie normalne- nie samoobsługowe, bo w takowych francuskich jakoś nie potrafię tankować... :oops:
Rozumiem, że dozwolone jest mieć 0,5 promila jak we Francji europejskiej? Bo mieć poniżej to nawet o poranku będzie bardzo trudne. ;)

Calodobowych stacji nie spotkalam, moze jedna miedzy Fdf a Schoelcher... Wiekszosc jest nawet zamknieta w niedziele po poludniu.
Tu w ogole wszystko dosc wczesnie sie zamyka. A czemu szukasz calodobowej?
Samoobslugowych nie ma wcale! I nie proboj sam sobie nalewac paliwa na stacji, tutaj tankuja "pompisci", nawet sie nie wysiada.

Promile tak samo, trzeba miec alkotest ale sadze ze sa przewidziane w samochodach wynajmowanych.

#239 PostWysłany: 04 Sty 2013 01:02 

SAYMON_G napisał(a):
@nordatlantique - to zapraszamy.
Ciekawy byłem gdzie wakacje spędzają ludkowie z karaibów lub seszeli :)

hehe, ostatnio znajoma para martynikanskich mlodych emeretow pytala mnie o Mazury :)
a tak na serio, to ludzie na martynice czesto na wakacje wynajmuja po prostu dom w innej czesci wyspy... na poczatku mnie to szokowalo, ale w z czasem pojelam.
a najbardziej ciagna ich stany, miami, las vegas etc....

#240 PostWysłany: 04 Sty 2013 01:20 

niebieski
nordatlantique napisał(a):
cavani napisał(a):

Calodobowych stacji nie spotkalam, moze jedna miedzy Fdf a Schoelcher... Wiekszosc jest nawet zamknieta w niedziele po poludniu.
Tu w ogole wszystko dosc wczesnie sie zamyka. A czemu szukasz calodobowej?
Samoobslugowych nie ma wcale! I nie proboj sam sobie nalewac paliwa na stacji, tutaj tankuja "pompisci", nawet sie nie wysiada.

Promile tak samo, trzeba miec alkotest ale sadze ze sa przewidziane w samochodach wynajmowanych.

Pytając o stacje całodobowe miałem na myśli głównie to czy są czynne w niedziele, bo wtedy mamy wylot i oddanie samochodu. Gorzej jak będzie trzeba oddać z pełnym bakiem- zrobię zapas najwyżej w butelkach po rumie... ;)
Dzięki! :)

@ zyzyrafa
Odpisałem. :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 438 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość