Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 438 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 04 Sty 2013 01:56 

cavani napisał(a):

Pytając o stacje całodobowe miałem na myśli głównie to czy są czynne w niedziele, bo wtedy mamy wylot i oddanie samochodu. Gorzej jak będzie trzeba oddać z pełnym bakiem- zrobię zapas najwyżej w butelkach po rumie... ;)
Dzięki! :)

@ zyzyrafa
Odpisałem. :)

w okolicach lotniska sa na pewno otwarte w niedziele rano, po poludniu nie pamietam. trzeba oddac z pelnym, ale nie sprawdzaja co do linijki.

Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️ Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️
🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴 🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴
#242 PostWysłany: 04 Sty 2013 07:44 

Każdy mówi że drogo, drogo... ale przecież nie jedziemy tam mieszkac tylko na wakacje 7-14 dni ile wydasz na miejscu przez tydzien 1500-2000, tak jak kolega wczesniej zauważył pojedziesz nad bałtyk i też tyle wydasz, a osobiście nad naszym morzem nie byłem bo mnie nie stac ale kolega był w czerwcu z rodzina na boże ciało i weekend i przez 7 dni wydał 5000zł na 4 osoby, i to bez szału... a to są ludzie karaiby... musi być drogo... mój szwagier był w meksyku na święta i sylwestra i na 5 osób wydał 55 000zł i sie cieszył ze miał dobre ceny z biura więc pojęcie drogo jest pojęciem względnym.... siedzmy w domu bedzie tanio... albo egipt za 590zł z itaki w HB i 3*** będzie tanio...
My wynajeliśmy domek (na martynice trochę drozej ale z widokiem na morze) od 13 czerwca w bierzemy jedzenie ze sobą.. więc jak mam wipier----lać polskie konserwy to chociaż z widokiem na palmy i plaże :)

Pamietajcie raz się żyje....
 Profil Relacje PM off
BeatKa_ lubi ten post.

#243 PostWysłany: 04 Sty 2013 09:18 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
Trochę bez sensu wozić żarcie z Polski. Zaoszczędzisz ze 100 zł może. Zawsze lepiej na takim wyjeździe popróbować czegoś innego. Ja np. uwielbiam francuskie sery- dlatego będąc w Paryżu na dzień przed wylotem na Martynikę zamierzam zrobić solidne zakupy w jakimś francuskim Carrefourze. Nie jest wcale dużo drożej niż w Polsce, a wybór jest przeogromny. Reszta w dyskontach na Martynice - mają tam na pewno sporo gotowców do odgrzania, no i jakieś jedzenie w karaibskiej knajpie też oczywiście przewiduję.

#244 PostWysłany: 04 Sty 2013 09:36 

Zbanowany
@11deep11 - święte słowa, po przyjeżdzie relacja o tytule "bigos pod palmami" :)
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 04 Sty 2013 11:50 

niebieski
krzywiec napisał(a):
Soulfly napisał(a):
- Lotem Warszawa-Paryz-Warszawa 790 zl za 2 osoby ( juz kupione)

Jak wygląda kwestia bagażu rejsowego w LOT - jest w cenie czy trzeba dopłacać? Jak rozumiem bilety zostały zakupione w "Szalonej Środzie".

Tak bagaż jest w cenie,oczywiscie skorzystalem z szalonej środy tej na koniec roku, wyszlo 396 zl za 1 bilet,mysle ze lepszej nie bedzie.Nie bede sie bujał Wizz,Ryanairem bo musialbym dodatkowo dzien dłuzej w Paryzu spedzic + bagaż i dojazd do Paryza to sie nie bardo oplaca.

Interesuje mnie czy ktos juz robil odprawe na Air Carabies -czy wszystko bylo bezproblemowo bo ta odprawa jest w jezyku calkowicie mi w mowie obcym :D

https://www.instagram.com/without_a_guide/
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 04 Sty 2013 12:21 

Właśnie co do tej odprawy w Air Caraibes to robi się taką samą mniej wiecej jak w tanich liniach czy jakoś inaczej to wygląda?trzeba drukować jakąs karte pokładową czy tylko rezerwacje która otrzymaliśmy na poczte.Co wogóle trzeba ze sobą mieć na lotnisku ?jakie dokumenty?
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 04 Sty 2013 12:28 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
To jest tradycyjna linia, więc bagaż rejestrowany i odprawa na lotnisku jest bezpłatna.
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 04 Sty 2013 12:41 
Awatar użytkownika

HON fly4free
lewy70 napisał(a):
Właśnie co do tej odprawy w Air Caraibes to robi się taką samą mniej wiecej jak w tanich liniach czy jakoś inaczej to wygląda?trzeba drukować jakąs karte pokładową czy tylko rezerwacje która otrzymaliśmy na poczte.Co wogóle trzeba ze sobą mieć na lotnisku ?jakie dokumenty?

Dowód osobisty.
Odprawa normalna, jak w każdej poważnej linii lotniczej, żadnych cudów w stylu Ryanaira czy Wizzaira.
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 04 Sty 2013 12:43 

kemot napisał(a):
lewy70 napisał(a):

Dowód osobisty.
Odprawa normalna, jak w każdej poważnej linii lotniczej, żadnych cudów w stylu Ryanaira czy Wizzaira.

Czyli nic w internecie przed wyjazdem na ich stronie nie trzeba robic?ale rezerwacje z poczty trzeba wydrukowac?
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 04 Sty 2013 12:59 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Trzeba stawić się na lotnisku, podejść do stanowisk odprawy Air Caraibes i podać pani/panu dowód osobisty/paszport.
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 04 Sty 2013 13:26 

lewy70 napisał(a):
kemot napisał(a):
lewy70 napisał(a):

Dowód osobisty.

Czyli nic w internecie przed wyjazdem na ich stronie nie trzeba robic?ale rezerwacje z poczty trzeba wydrukowac?

mozna zaoszczedzic troche czasu roiac check in w internecie, ale nie jest to konieczne.

wracajac z martyniki mozna bagaze zostawic na lotnisku rano, a stawic sie dopiero na samolot, opcja dla tych, ktorzy musza oddac wczesnie pokoj a chca wykorzystac cenny czas w ostatni dzien

tak w ogole; lepiej miec paszport niz dowod, bo polskie dowody sa dla lokalnych wladz "dziwnie male i rozowe". z paszportem wszystko idzie szybciej.
jezeli planujecie poruszac sie po innych wyspach przy powrocie samolotem na martynike lub gwadelupe moze sie zdarzyc ze beda od was wymagac potwierdzenia posiadania ubezpieczenia zdrowotnego. mialam taki problem na Barbadosie, bo choc wracalam do UE z Polskim paszportem i dowodem na to ze mieszkam we Francji, to jakos to ubezpieczenie im bylo bardzo potrzebne

#252 PostWysłany: 04 Sty 2013 13:40 

cavani masz racje wiele sie nie zaoszczedzi ale mam 46 kg bagażu wiec powietrza nie bede wiózł wole kupic jakis makaron czy ryz za PLN niż tam płacić za euro wiadomo wszystkiego wiózł nie bede ale to co można na 2-3 obiady i kolacje wezme (wrazie niemca) różnie bywa na takich wyjazdach lepiej coś ze sobą mieć... w czerwcu bedzie ciepło wiec ubran dużo nie zabieramy miejsce w bagażu jest. dolot mamy z TXL liniami AB wiec 23kg x 2 mozna zapakowac. ma być tani wyjazd to będzie w granicy rozsądku.... ewentualnie 7 dni mozna przeżyć na bagietkach, serze i oliwie z oliwek :)
(Opcja awaryjna: Mastercard z limitem na 56 dni a pozniej sie bede martwić.) Dla mnie każdy wyjazd jest wart każdych pieniedzy tylko wole latac tanio bo można jeździć więcej :)
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 04 Sty 2013 13:53 

11deep11 napisał(a):
ewentualnie 7 dni mozna przeżyć na bagietkach, serze i oliwie z oliwek :)

uwaga, ser jako swiezy produkt importowy jest tu drogi :)

a tak na serio, warto poprobowac lokalnych dan, ale pewnie ze jezeli masz miejsce w walizce to nie zaszkodzi zabranie jakiego awaryjnego zestawu. tu jest niestety bardzo drogo. choc w zwyklej plazowej knajpie mozna zjesc obiad od 12€ (ryba + wielki stos gotowanych bulw, ryzu i fasoli) ale za lepsze zarcie trzeba zaplacic wiecej (np. langusta z ryzem i warzywami - 35-40€)
Swieze ryby mozna kupic za 10€/kg w porcie ale na przyklad kilogram ignamow moze dochodzic do 6€, nie mowiac o pomidorach. Lokalne warzywa i owoce sa paradoksalnie drozsze od importowanych. Nawet te same banany sa tu drozsze niz w Polsce...
W supermarketach kroluja jablka

#254 PostWysłany: 04 Sty 2013 16:36 

nordatlantique napisał(a):
Moze rzuc okiem na "campe dans mon jardin" to taki couchsurfing ogrodkowy. Mpim zdaniem to bezpieczniejsze i przyjemniejsze niz Pointe Marin. Jest jeden ogrod na Martynice, 5€ za noc i dostep do wifi, prysznica etc. W calkiem fajnym miejscu
http://www.campedansmonjardin.com/marti ... d-eau.html

Zelgarz40, wyslylam Ci mail w sprawie camingu ogrodkowego

#255 PostWysłany: 05 Sty 2013 17:42 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
swoją drogą tak mi się dziś nasunęło - czy na Martynice jest Mc Donalds??:) pewine tak, ciekawe jakie ceny :D

a jakieś inne znane nam restauracje/knajpy/fast foody?

#256 PostWysłany: 05 Sty 2013 19:45 

maxima napisał(a):
swoją drogą tak mi się dziś nasunęło - czy na Martynice jest Mc Donalds??:) pewine tak, ciekawe jakie ceny :D

Jest 8 McDonald'ów na Martinice

Royal Cheese 2.75€
Hamburger 1.75€

http://www.mcdonaldsantilles.com/
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 05 Sty 2013 22:51 

Loty: 207
Kilometry: 431 453
niebieski
Z tego co widziałem jest jeszcze KFC i Quick.

#258 PostWysłany: 05 Sty 2013 23:48 

Hej. Lecę na Martynikę 15-tego stycznia. Szukam osób, które chciałyby spędzić czas razem. Sam jestem elastyczny. :) Prosżę o info na priv.
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 06 Sty 2013 07:43 

cavani napisał(a):
Z tego co widziałem jest jeszcze KFC i Quick.

jest tez lokalny "snack elize" ... martynikanie uwielbiaja fastfoody... co widac po ich ksztaltach

#260 PostWysłany: 06 Sty 2013 09:53 

Tylko weś sie najedz hamburgerem M'C Donalda:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 438 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 22  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość