Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 658 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 33  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 10 Sie 2013 00:46 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
niebieski
Finka napisał(a):
Jestem juz zdecydowana na konto w Alior kantorze, mam tylko jedno pytanie. Czy po zalogowaniu sie do serwisu, jest jakos udokumentowana aktywnosc karty debetowej, czyli historia transakcji, zablokowane srodki itp.?

Jest normalny podgląd historii danego konta walutowego i karty.
 Profil Relacje PM off  

Kanary w dobrej cenie ☀️🎒 Tydzień na Gran Canarii za 1443 PLN 🌴✈️ Kanary w dobrej cenie ☀️🎒 Tydzień na Gran Canarii za 1443 PLN 🌴✈️
Francuski duet od 544 PLN 🇫🇷 Lazurowe Wybrzeże i Korsyka w jednej podróży 😍🏝️ Francuski duet od 544 PLN 🇫🇷 Lazurowe Wybrzeże i Korsyka w jednej podróży 😍🏝️
#102 PostWysłany: 10 Sie 2013 13:47 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
i ja mam pytanie - wyleciałem troszkę z nowinek w bankach.
pamiętam jak rok temu używałem konta w mbanku emax w euro, wyplaty za granicą darmowe, przewalutowania z innych walut bardzo dobre, ale teraz coś tam się zmieniło już prawda ?
tutaj link do tabeli opłat
http://www.mbank.pl/pomoc/info/oplaty/v ... aluta.html
niby prowizji za wypłaty nadal nie ma ale "2 W przypadku transakcji bezgotówkowych i wypłat gotówki, dokonanych w walucie innej niż waluta rozliczeniowa, mBank, pobiera dodatkowo prowizję za przewalutowanie transakcji w wysokości do 3% wartości transakcji."

podsumowując rok temu to Visa pobierała opłaty za przewalutowanie z np foruntów na euro, teraz to będzie robiła zarówno Visa jak i dodatkowo mBank w 3 % ? poprawcie mnie jeżeli źle rozumiem ?

sytuacja podobna jak i Japi_29, wyjeżdzam na 5 miesięcy, stypendium otrzymam co miesiąc w euro a potrzebuje karty na częste wypłaty w innej walucie niż euro,dolary.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 14 Sie 2013 19:15 

Wczoraj rozpoczęłam proces rejestracji w kantorze Alior i niestety próba weryfikacji danych poprzez dokonanie przelewu dwukrotnie się nie powiodła. Czy ktoś miał taki problem? W tytule pierwszego przelewu skopiowałam zdanie: Potwierdzenie zawarcia umowy o Kantor Walutowy Alior Bank i weryfikacja się nie powiodla. Doczytalam, ze w tytule musi byc podany pesel i nr dokumentu tozsamosci, wiec pod tym zdaniem dopisalam swoj pesel i nr dowodu - rowniez weryfikacja sie nie udala. Czy mozecie napisac jakie informacje zawarliscie w tytule przelewu?
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 14 Sie 2013 19:44 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
A adres który podałaś w kantorze i z konta którego przelewasz jest taki sam?
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 14 Sie 2013 20:01 

Adres na pewno ten sam, chociaz teraz sie zastanawiam czy moze nie zrobilam jakiejs literowki. Najgorsze jest to, ze oni nie pisza jakie dane sie nie zgadzaja, tylko ogolnie, ze weryfikacja sie nie powiodla.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 14 Sie 2013 20:29 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Zawsze zostaje infolinia, może coś poradzą?
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 20 Sie 2013 17:29 

male sprostowanie – konta walutowe w Alior Banku i Alior Sync sa bezplatne
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 21 Sie 2013 14:32 

Dzień dobry. Wyjeżdżam na pół roku do Chin i chcę założyć polskie konto walutowe z jak najmniejszą opłatą przy wypłacie z bankomatów.
I tak będę musiał "płacić" podczas wypłaty i przewalutowania, ale chyba i tak najkorzystniej, żeby to konto walutowe było w dolarach.
I teraz mam pytanie, które konto walutowe polecacie? Chyba wszystkie banki już wprowadziły opłaty za wypłaty z bankomatów na świecie. Najtaniej chyba ma Alior Sync ( 5 zł), ale czytałem i słyszałem, że ma dosyć niekorzystny spread i obawiam się, że na tym przewalutowaniu był tracił więcej.
Czy ktoś ma doświadczenie, wiedzę albo zna się na finansach? :)
Dziękuję koledzy i koleżanki.
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 21 Sie 2013 21:19 

niebieski
Witam,

Mam ksrtę Mastercard do konta walutowego EUR w BZWBK. Próbuję kupić nią bilet w Ryanair i mi nie przechodzi. Dzwoniłem do banku, limit do wysokości środków więc to nie jest problem. A może źle robię wybierając kartę Mastercard Debit? Jest ta karta wypukła czyżby była czytana przez system jako kredytowa?
Chciałem uniknąć przewalutowania a tu klops...
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 21 Sie 2013 21:23 
Awatar użytkownika

Loty: 217
Kilometry: 450 288
niebieski
JJ2010 napisał(a):
Witam,

Mam ksrtę Mastercard do konta walutowego EUR w BZWBK. Próbuję kupić nią bilet w Ryanair i mi nie przechodzi. Dzwoniłem do banku, limit do wysokości środków więc to nie jest problem. A może źle robię wybierając kartę Mastercard Debit? Jest ta karta wypukła czyżby była czytana przez system jako kredytowa?
Chciałem uniknąć przewalutowania a tu klops...

ta karta działa jak zwykłą mastercard( kredytowa),musisz wybrać samo Mastercard i zadziała ;)

#111 PostWysłany: 21 Sie 2013 21:47 

niebieski
Cytuj:
ta karta działa jak zwykłą mastercard( kredytowa),musisz wybrać samo Mastercard i zadziała ;)

dzięki za info.
Czy w takim razie (skoro ona podchodzi pod kredytową) można nią bez problemu rezerwować hotele, czy też płacić za wynajem autka?
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 21 Sie 2013 22:23 
Awatar użytkownika

Loty: 217
Kilometry: 450 288
niebieski
JJ2010 napisał(a):
Cytuj:

dzięki za info.
Czy w takim razie (skoro ona podchodzi pod kredytową) można nią bez problemu rezerwować hotele, czy też płacić za wynajem autka?

można wszystko rezerwować auto, hotel oto tylko musisz pamiętać aby mieć wystarczające środki na koncie. Np dla zablokowania depozytu za auto 700- 1500 euro . Trzeba mieć te piniadzr na koncie ;)

#113 PostWysłany: 21 Sie 2013 23:55 

antek102 napisał(a):
Dzień dobry. Wyjeżdżam na pół roku do Chin i chcę założyć polskie konto walutowe z jak najmniejszą opłatą przy wypłacie z bankomatów.
I tak będę musiał "płacić" podczas wypłaty i przewalutowania, ale chyba i tak najkorzystniej, żeby to konto walutowe było w dolarach.
I teraz mam pytanie, które konto walutowe polecacie? Chyba wszystkie banki już wprowadziły opłaty za wypłaty z bankomatów na świecie. Najtaniej chyba ma Alior Sync ( 5 zł), ale czytałem i słyszałem, że ma dosyć niekorzystny spread i obawiam się, że na tym przewalutowaniu był tracił więcej.
Czy ktoś ma doświadczenie, wiedzę albo zna się na finansach? :)
Dziękuję koledzy i koleżanki.

Wg moich informacji zdecydowanie najlepiej na przewalutowaniach wyjdzie konto USD w Alior Kantor (w Sync jest to inaczej rozliczane). Pierwsza wypłata z bankomatu w miesiącu 0zł, kolejne 9zł, ale ja bym na te 9zł tak bardzo uwagi nie zwracał - prowizje za przewalutowania są większe, chyba, że zamierzasz wyciągać 10 razy po 50zł.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 23 Sie 2013 15:37 

ja bym ci polecił zapoznać się z kontem walutowym aliora.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 02 Wrz 2013 22:15 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
widzę, że kilka osób poleca rachunek EUR w BZWBK ale czy jest w nim jakakolwiek możliwość wypłaty EUR bez prowizji? Bo w TOiP nie wygląda na to...
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 02 Wrz 2013 22:35 

niebieski
luxyfer napisał(a):
widzę, że kilka osób poleca rachunek EUR w BZWBK ale czy jest w nim jakakolwiek możliwość wypłaty EUR bez prowizji? Bo w TOiP nie wygląda na to...

wypłata w oddziale bez opłat, dzisiaj byłem
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 07 Wrz 2013 13:47 

Szkoda, że w ich bankomacie nie można wypłacać euro bez prowizji.
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 07 Wrz 2013 14:09 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
W BZ WBK wypłata w Euro kosztuje bodajże 5 zl. Nie ma tragedii, po prostu nie opłaca się wyciągać po 20 eur :)
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 10 Wrz 2013 11:59 

Loty: 391
Kilometry: 612 796
niebieski
Mam takie pytanie. Jak to sie odbywa w koncie walutowym alior sync/alior kantor jesli wyplaca sie pieniadze z bankomatu w jakiejs dziwnej walucie. Zalóżmy ze konto jest w euro a wyplacam indyjskie rupie. To jak to jest? INR -> EUR czy INR ->USD -> EUR?

#120 PostWysłany: 10 Wrz 2013 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
j_brawo napisał(a):
Mam takie pytanie. Jak to sie odbywa w koncie walutowym alior sync/alior kantor jesli wyplaca sie pieniadze z bankomatu w jakiejs dziwnej walucie. Zalóżmy ze konto jest w euro a wyplacam indyjskie rupie. To jak to jest? INR -> EUR czy INR ->USD -> EUR?

z tego co mi wiadomo, INR->USD->EUR
czyli lepiej już mieć kartę w USD
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 658 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 33  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości