Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kenia - czas Covid
#1 PostWysłany: 28 Mar 2021 12:01 
Awatar użytkownika

srebrny
Turyści muszą opuścić do poniedziałku zamknięte regiony

https://citizentv.co.ke/news/tourists-n ... a-8941249/

Sent from my iPhone using Tapatalk

Temat postu: Re: Kenia - czas Covid
#2 PostWysłany: 21 Gru 2021 13:24 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Kenia chciała od wtorku wprowadzić 1G, czyli zakazać niezaszczepionym osobom wchodzenia do urzędów, autobusów, restauracji etc. Sąd odroczył te obowiązkowe szczepienia dla mieszkańców – do stycznia. Biznesmen protestował przeciwko, twierdząc, że narusza prawa człowieka i obywatela.

Organizacje praw człowieka również skrytykowały projekt. Oznaczałoby to, że milionom ludzi odmówiono by dostępu do usług rządowych. W Kenii tylko 13 % populacji jest w pełni zaszczepionych, a rząd nie będzie w stanie zaszczepić wszystkich do stycznia.

„Kenia nie otrzymywała żadnych szczepionek od miesięcy, a potem bardzo powoli”, wyjaśnia Bettina Rühl, niezależna dziennikarka z Kenii. „Teraz Kenia otrzymała kilka milionów dawek szczepionek, ale problem polega na tym, że często pojawiają się one w krótkim czasie, a niektóre z nich zbliżają się już do daty wygaśnięcia. Inne rządy afrykańskie również informują, że przy tych krótkoterminowych dostawach nie można zaplanować rozsądnych kampanii szczepień”.

Btw i w ten oto sposób marnowane są szczepionki przeznaczone dla biednych krajów Afryki. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 30 Gru 2021 22:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Trzeba teraz wygenerować dodatkowy QR z strony : https://www.globalhaven.org

#4 PostWysłany: 25 Mar 2022 13:24 
Awatar użytkownika

Loty: 213
Kilometry: 572 204
srebrny
Od 18 marca w pełni zaszczepieni podróżni nie muszą posiadać ze sobą testu PCR przed wjazdem:
https://www.kcaa.or.ke/sites/default/fi ... 3.2022.pdf
 Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 24 Sie 2022 12:42 

Hej

Czy leciał ktoś ostatnio nieszczepiony to Kenii na podstawie negatywnego testu PCR ?

Chciałbym wybrać się do Kenii, sprawdzam zasady wjazdu i na wielu stronach jest informacja że osoby niezaszczepione muszą okazać w języku angielskim dokument dlaczego nie mogą przyjąć szczepionki, plus oczywiście negatywny test PCR.
https://www.kcaa.or.ke/sites/default/fi ... 3.2022.pdf

Czy ktoś może leciał tylko na negatywnym teście PCR ?
Czy linie lotnicze sprawdzają tylko negatywny test PCR ? Czy też chcą ten dodatkowy dokument.

Dzieki.
 Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Sie 2022 13:06 

Do Kenii trzeba zaladowac wszystkie covidowe dokumenty na portal global haven. Tam to przechodzi jakas "kontrole", jak dokladna - nie wiem. Potem dostajesz z tego jakis kod/qr/nie wiem co innego i to jest sprawdzane na lotnisku. Mysle ze raczej nie ma od tego odstepstwa. Sam widzialem jak na Okeciu nie wpuscili 5 osobowej rodziny bo mieli e-wizy wydrukowane czarno-biale zamiast kolorowych...
Osobiscie bym sie teraz do Kenii nie pchal, bo jak kwit ktory zalatwisz nie bedzie "good enough" to co zrobisz? kilkanascie tysiecy w plecy... Jezeli bardzo musisz, to moze jako ozdrowieniec + PCR, ale tez bym chyba nie ryzykowal...
Tanzania?

Ja bylem kilka dni przed wprowadzeniem tego przepisu :D
 Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 24 Sie 2022 13:30 

To ma być podróż biznesowa więc wszystko pokrywa firma.
Ale jednak nie chciałbym zostać na lotnisku.

Rejestrowałem się już na tym portalu global haven, i tam od razu po "uploadowaniu" dokumentów dostajesz taki jakby certyfikat podróżny z kodem QR.
Ja wysłałem im już stary certyfikat ozdrowieńca na próbę i też wygenerowało mi ten QR kod.

Zapytam jeszcze w piątek na lotnisku w lufthansie, co oni sprawdzają podczas checkin.

Dam znać czego się dowiedziałem.
 Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 08 Wrz 2022 12:19 

Na stronie rządowej usunięto info o niezaszczepionych i wymogu lekarskiego papieru informującego o nieprzyjęciu szczepionki ze względów medycznych ..czy oznacza to że tylko PCR dla niezaszczepionych jest wymagane przy przylocie? Ktoś może potwierdzić info ? Pozdrawiam
 Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 08 Wrz 2022 13:00 

Tez to widzialem, ale z drugiej strony na rzadowej stronie odnosnie wymogow ciagle jest link do tego dokumentu:
https://www.kcaa.or.ke/sites/default/fi ... 9.2022.pdf

"All arriving passengers into the country are required to be in possession of a COVID-19 vaccination certificate uploaded on the panabios system"

Takze poczekaj kilka dni z zakupem biletow. ;)
 Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Sty 2023 13:55 

srebrny
Orientujecie się, czy w praktyce obowiązek szczepień/testów jest obowiązkowy też dla pasażerów tranzytowych (rezerwacja na jednym bilecie, bez opuszczania lotniska)?

[ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości