Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Gdzieś tu pojechać?
#1 PostWysłany: 22 Cze 2017 16:37 

Hey,

po prostu klęska urodzaju.

Jakoś tak się ułożyło, że będę w USA w rejonie Indianapolis przez 2 tygodnie. Później, chciałbym wykorzystać 7-10 dni na urlop ale ze względu mnogość atrakcji do zobaczenia, sam nie mogę się zdecydować więc chciałem poprosić Was o pewne wskazówki.

Rok temu byłem w NY dlatego może nie warto lecieć tam ponownie chociaż się zakochałem i nie wykluczam
Mój początkowy plan zakładał wylot do Miami Beach i leżakowanie tam przez cały urlop ale chyba nie jestem typem człowiek który będzie tylko leżał na plaży, a w dodatku pogoda może być zbyt męcząca - okolice sierpnia.

Myślałem również o Waszyngtonie ale naczytałem się na forum, że nie ma tam aż zbyt wielu rzeczy do zwiedzania.

Co mnie ogranicza to na pewno portfel - nie mam określonej kwoty na wydanie ale chyba nie wybiorę lotu do SanFranciso czy Kalifornii. Wolałbym zostać na wschodnim wybrzeżu.

Wiem, że pytanie nie jest konkretne, ale może ktoś podrzuci jakiś pomysł, jak dobrze i efektywnie wykorzystać czas w USA.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Rzymie ☕🍕 Loty piątek-poniedziałek i pobyt w hotelu ze śniadaniami za 1269 PLN 💚🤍❤️ Wakacje w Rzymie ☕🍕 Loty piątek-poniedziałek i pobyt w hotelu ze śniadaniami za 1269 PLN 💚🤍❤️
Tydzień na greckiej wyspie z wyżywieniem za 1829 PLN 🏖️🌊 Tydzień na greckiej wyspie z wyżywieniem za 1829 PLN 🏖️🌊
#2 PostWysłany: 22 Cze 2017 17:01 
Awatar użytkownika

srebrny
Las Vegas
i wrzucać dudki do skutku do takiej maszynki z rączką

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Cze 2017 17:58 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Mozesz pojechac i zwiedzic Maine. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Cze 2017 09:01 

Polecam Chicago. Piękne miasto a i klimat trochę łagodniejszy bo nad jeziorem. Jest co robić zarówno kulturalnie jak i rozrywkowo.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 28 Cze 2017 09:13 
Awatar użytkownika

srebrny
@Gerda88
Nie przekreślałabym Waszyngtonu. Wiadomo - zależy co kto lubi. W samych muzeach Smitshonian można spędzić duuużo czasu. Szczególnie Air and Space Museum. Do pand w zoo też się warto wybrać :)
Zwiedzanie kongresu wraz z wejściem do sali senatu i kongresu robi wrażenie. W sumie takie House of Cards na żywo.
Grzegorz40 lubi ten post.

#6 PostWysłany: 19 Lip 2017 14:15 
Awatar użytkownika

platynowy
Tak jak napisala @Akna Waszyngton jest zawsze ciekawy. Chociazby kiklanascie budynkow (muzeow) Smitshonian Institute na National Mall, z czego faktycznie Air & Space moze byc najciekawszy: drony, rakiety balistyczne, itp. Plus warto podjechac do oddzialu zamiejscowego (poza DC) gdzie wsytawione sa duze samoloty. A jak sie chce odpoczac od miasta, to zawsze mozna podjechac metrem do urokliwej Alexandrii. Kilkamniej standardowych fotek ze Smitshonian i DC ponizej.

Załączniki:
dc4.jpg
dc4.jpg [ 426.21 KiB | Obejrzany 1168 razy ]
DC3.jpg
DC3.jpg [ 201.9 KiB | Obejrzany 1168 razy ]
DC2.jpg
DC2.jpg [ 294.87 KiB | Obejrzany 1168 razy ]
DC1.jpg
DC1.jpg [ 219.37 KiB | Obejrzany 1168 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość