Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 264 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 06 Paź 2023 10:19 

matteusznet napisał(a):
@Rutras dzięki za wskazówki.
U mnie podobnie 1 rok i 3 latka. Chyba w takim razie spróbuję tak jak Ty: fotelik + spacerówka na młodszego i drugi fotelik na starszego. Trochę mi się to wydaje risky bo na WizzAir piszą tylko o spacerówkach / łóżeczkach turystycznych dla małych dzieci. Fotelik pojawia się tyko w kontekście infant seat. Ale widzę, że więcej osób w tym temacie się wypowiadało, że lata z fotelikami dla maluchów za darmo, więc widać tutaj rzeczywistość jest łaskawsza od regulaminu ;)
W najgorszym razie pewnie czeka mnie dopłata za dodatkowy bagaż.

kiedy lecisz? Ja 19go października z KRK i planuję wziąć dwa foteliki dla dzieci w wieku 7 i 4. Jak lecisz wcześniej ode mnie to daj znać, czy foteliki przeszły. Jak później to ja dam znać, czy się uda :)
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#242 PostWysłany: 07 Paź 2023 21:34 

tedbear napisał(a):
matteusznet napisał(a):
@Rutras dzięki za wskazówki.
U mnie podobnie 1 rok i 3 latka. Chyba w takim razie spróbuję tak jak Ty: fotelik + spacerówka na młodszego i drugi fotelik na starszego. Trochę mi się to wydaje risky bo na WizzAir piszą tylko o spacerówkach / łóżeczkach turystycznych dla małych dzieci. Fotelik pojawia się tyko w kontekście infant seat. Ale widzę, że więcej osób w tym temacie się wypowiadało, że lata z fotelikami dla maluchów za darmo, więc widać tutaj rzeczywistość jest łaskawsza od regulaminu ;)
W najgorszym razie pewnie czeka mnie dopłata za dodatkowy bagaż.

kiedy lecisz? Ja 19go października z KRK i planuję wziąć dwa foteliki dla dzieci w wieku 7 i 4. Jak lecisz wcześniej ode mnie to daj znać, czy foteliki przeszły. Jak później to ja dam znać, czy się uda :)

No to będę czekał na Twoją relację ;) Ja lecę 23ego z Chopina.
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 08 Paź 2023 13:26 

Ja bazuje też na odpowiedzi profilu Wizzaira, na którym odpowiedziano:
Załącznik:
Screenshot_20230320-123008_Chrome.jpg
Screenshot_20230320-123008_Chrome.jpg [ 51.59 KiB | Obejrzany 4990 razy ]
 Profil Relacje PM off
JGru uważa post za pomocny.

#244 PostWysłany: 14 Paź 2023 14:24 

Z doświadczen pazdziernikowych lotów. Testowo zabrany tani booster ( taka podkaldka ze styropianu najtansza). Dziecko 4 lata. Wizzair KTW-PMI : bez problemu jako bagaż niestandardowy odprawiany za free. Ryanair PMI-VLC : tak samo bez problemu jako bagaz. Vueling z VLC niestety się nie udało i booster zostal sprezentowany randomowi :). Jedynie byl lekki problem bo siedzisko bylo ultra lekkie i zatrzymywalo sie na taśmach ;D.
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 19 Paź 2023 06:00 

Potwierdzam foteliki dla 7 i 4 latka zostały bezproblemowo nadane bezpłatnie w krk.
 Profil Relacje PM off
JGru uważa post za pomocny.

#246 PostWysłany: 05 Sty 2024 00:55 

Poczytałem kilka stron tego wątku i mam takie pytanie: dobrze rozumiem, że jak w Wizzair dla półrocznego dziecka kupię bilet ADULT (o imieniu INFANT + potem zmiana), to już nie muszę mu dodatkowo kupować bilety jako INFANT?

I druga sprawa: wiecie może, jaka jest maksymalna szerokość fotelika, jaki można zamontować? Mój ma prawie 44 cm szerokości i boję się, że będzie za szeroki :)

P.S. Lista fotelików z certyfikatem TUV:
https://www.tuv.com/landingpage/en/manu ... ild-seats/
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 05 Sty 2024 09:23 

srebrny
alberthus napisał(a):
to już nie muszę mu dodatkowo kupować bilety jako INFANT?

Nie musisz.
 Profil Relacje PM off
alberthus lubi ten post.
alberthus uważa post za pomocny.

#248 PostWysłany: 05 Sty 2024 17:22 

alberthus napisał(a):
Jaka jest maksymalna szerokość fotelika, jaki można zamontować?

Dzwoniłem dzisiaj na infolinię Wizzair i powiedzieli, że fotelik może mieć max 50 cm szerokości, więc całkiem sporo.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
szmer uważa post za pomocny.

#249 PostWysłany: 14 Maj 2024 14:19 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Jeżeli w wizzair oficjalnie nie można nadać za darmo fotelika dla dzieci starszych niż 2 lata to jaka strategia w awaryjnej sytuacji jest najbardziej optymalna? Czy jeżeli fotelik składa się do rozmiarów dużego podręcznego to taniej jest go zabrać do bramki i tam zapłacić za dodatkowy bagaż? Czy jednak lepiej nadać przy check in jako rejestrowany?
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 14 Maj 2024 23:45 

srebrny
@trocha Dla małych dzieci powyżej lat 2 nadal praktykują bezpłatne nadanie wózka lub fotelika choć na ich obecnej stronie próżno szukać takiej informacji.
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 15 Maj 2024 09:11 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Wiem że "praktykują" ale jak ktoś gdzieś kiedyś nie będzie chciał praktykować, to formalnie ma do tego prawo i moje pytanie dotyczy właśnie takiej sytuacji
 Profil Relacje PM off  

#252 PostWysłany: 22 Cze 2024 11:12 

Dziecko niecałe 3 lata (3 lata skonc,y w dniu lotu powrotnego). Jak to jest w Wizz z fotelikiem + wózkiem spacerówka? Można nadać bezpłatnie tylko 1 sztukę, tzn wózek albo fotelik? Czy wózek i fotelik?
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 22 Cze 2024 14:56 

srebrny
@krycha00 Oficjalnie jedną z tych rzeczy. Są takie spacerówki ,w których siedzisko po wypięciu przystosowane jest do pełnienia roli fotelika ,takie 2 w 1 .Czasem ludzie streczują razem wózek i fotelik i przechodzi , choć gwarancji nikt nie da.
 Profil Relacje PM off  

#254 PostWysłany: 22 Cze 2024 16:53 

miriam napisał(a):
@trocha Dla małych dzieci powyżej lat 2 nadal praktykują bezpłatne nadanie wózka lub fotelika choć na ich obecnej stronie próżno szukać takiej informacji.

Tu się wypowiem bo pytałem ostatnio przy nadawaniu bagażu/wózka w KTW do jakiego wieku można bezpłatnie nadać wózek. W dwóch roznych stanowiskach powiedzieli że pasażer jest dzieckiem do 14r życia, więc do 14 roku życia przysługuje mu darmowy wózek.
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 29 Lis 2024 22:21 

Mamy tu jakiś update? Mam dwoje dzieci 1,5 i 3,5 roku. W ryanairze zawsze nadaję bezpłatnie jeden fotelik samochodowy i jeden wózek na każde dziecko (czyli łącznie 4 gabaryty na dwoje dzieci). Testowane z 5 razy i zawsze bez gadania przeszło. Czy w Wizzair mogę zrobić tak samo?
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 02 Gru 2024 10:21 

Leciałem we wrześniu z 2 dzieci w podobnym wieku. WizzAir z Gdańska do Tirany. Miałem 2 foteliki i jeden wózek - przeszło bez problemu.
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 06 Gru 2024 09:47 

tak wizz raczej nie robi z tym problemu
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 10 Gru 2024 11:16 

Loty: 75
Kilometry: 136 048
niebieski
Kolega leciał KRK - LCA W6, dwójka dzieci, dwa foteliki samochodowe, jedna spacerówka, bez problemu na obu lotniskach.
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 20 Maj 2025 10:53 

Ja mam pytanie odnośnie podróży z dzieckiem, ale bez fotelika. Dziecko ma 2,5 roku i nie chce zabierać fotelika. Jak będzie wyglądać lot dziecka? Będzie siedział samodzielnie w fotelu zapięty tylko pasami?
 Profil Relacje PM off  

#260 PostWysłany: 20 Maj 2025 11:04 

srebrny
Dzieci powyżej 2 lat siedzą samodzielnie obok opiekuna, Oczywiście w czasie lotu .,kiedy nie ma konieczności zapięcia pasów może być na kolanach rodzica.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 264 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości