Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Sty 2018 16:22 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Zgodnie z naszą forumową świecką tradycją, przyszedł już czas, aby po raz kolejny zaprosić wszystkich forumowiczów f4f do zabawy.

Przypominam, że Awardsy były inicjatywą "oddolną", której pomysłodawcą był @lukas63. Ja kontynuowałam zabawę, i mimo, że obecnie jestem moderatorką, zabawę poprowadzę także w tym roku (nie jako modka, ale jako zwykła użytkowniczka forum).

Zabawmy się ponownie w przyznanie naszych subiektywnych nagród za miniony rok - Fly4Free Awards 2017. :!:

Proponowane kategorie:
1. Najlepsza promocja lotnicza roku Fly4Free Awards 2017
2. Najlepsza promocja hotelowa roku Fly4Free Awards 2017
3. Najlepsza inna promocja roku Fly4Free Awards 2017
4. Najbardziej pomocny forumowicz roku Fly4Free Awards 2017 (nie można nominować samego siebie, nie można nominować "dla jaj", jeśli dany użytkownik nie zgadza się na swoją nominację proszę aby napisał PW do osoby go zgłaszającej o usunięcie tej nominacji)
5. Najlepszy debiut roku Fly4Free Awards 2017 (debiutantem może być nowy użytkownik forum, nowa linia lotnicza, nowa trasa lotnicza, nowy hotel czy lotnisko)
6. Awatar roku Fly4Free Awards 2017 (oceniamy awatar na dzień 31.12.2017 )
7. Zdjęcie roku Fly4Free Awards 2017
8. Wypowiedź roku Fly4Free Awards 2017
9. Wpadka roku Fly4Free Awards 2017
10. Głupota/żenada/cebulactwo roku Fly4Free Awards 2017 (zamiast gównoburzy roku)
11. Relacja roku Fly4Free Awards 2017 - głosowanie tu: konkurs-na-relacje-roku-kto-poleci-w-biznesie-z-uia,0,123311 (a nagrody w tym roku są przednie)

Czy chcecie dorzucić w tegorocznej zabawie wpadkę czy promocję ze SG?

Każda osoba może zgłosić maksymalnie 2 nominacje w danej kategorii, każda nominacja musi zostać zgłoszona w oddzielnym poście.

Przy liczeniu głosów wybranych w nominacjach propozycji będę zliczać oprócz propozycji także ich polubienia. Data polubienia posta także będzie uwzględniona podczas zliczania głosów.

Jeśli jesteście zainteresowani zabawą (a mam nadzieję, że tak) to bardzo proszę o ewentualne uwagi.
Wątki o nominacjach będę zakładać niebawem.

ps. Proszę w tym temacie nie wpisywać swoich typów - do tego będą stworzone nowe wątki.

Ostatnio edytowany przez Japonka76, 08 Lut 2018 14:32, edytowano w sumie 1 raz
wycofana 10 kategoria
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

Lato w Turcji z all inclusive 🌊☀️ 4* hotel Grand Viking za 2529 PLN Lato w Turcji z all inclusive 🌊☀️ 4* hotel Grand Viking za 2529 PLN
Przygoda czeka! 🐪🛕 Kair, Sri Lanka i Malediwy w jednej podróży za 2879 PLN 🍹⛵ Przygoda czeka! 🐪🛕 Kair, Sri Lanka i Malediwy w jednej podróży za 2879 PLN 🍹⛵
#2 PostWysłany: 05 Lut 2018 14:27 
Site Admin
Awatar użytkownika

Rozumiem, że każdy użytkownik, który nie zgłasza propozycji, a jedynie "lajkuje" też ma tylko 2 lajki do rozdania, podobnie jak osoba, która nominuje?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Lut 2018 14:39 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Bardzo dobre pytanie. :o
Każdy z forumowiczów ma dwie nominacje w każdej kategorii i dwa lajki w każdej kategorii.

#4 PostWysłany: 05 Lut 2018 14:40 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Mysle, ze moderatorzy powinni pozostac neutralni i nie oddawac swoich glosow. ;)

/// Przeniesiono z tematu (i dotyczy to): [N] - Najbardziej pomocny forumowicz Fly4Free Awards 2017

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW

Ostatnio edytowany przez michzak, 05 Lut 2018 14:43, edytowano w sumie 1 raz
Aktualizacja
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Lut 2018 14:47 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
niebieski
Rozwiń to dlaczego...
Mają jakąś tajną wiedzę czy co ?
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#6 PostWysłany: 05 Lut 2018 15:32 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Może napisze raz jeszcze, że każdy z użytkowników ma dwa głosy w nominacjach i dwa lajki. Jednakże lajki nie mogą pokrywać się z nominacjami, to znaczy - nie można lakować takich samych nominacji, jakie samemu się zgłosiło. Zdublowane lajki nie będą brały udziału przy liczeniu głosów.

#7 PostWysłany: 05 Lut 2018 15:34 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Zbanowany
niebieski
Czy w kategorii cebulactwo roku. Można zgłosić siebie?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 05 Lut 2018 15:40 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Nie powinniśmy samych siebie nominować w żadnej z kategorii.

Cebulactwo/żenada/głupota jest niezbyt nobilitująca kategorią, tym bardziej nie. ;)

#9 PostWysłany: 05 Lut 2018 15:58 

niebieski
macio106 napisał(a):
Czy w kategorii cebulactwo roku. Można zgłosić siebie?

Jak ci ulży to mogę pomóc,tylko przyznaj się co przeskrobałeś ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 06 Lut 2018 15:05 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 616
Kilometry: 940 338
czy jeśli jakiś forumowicz został już przez kogoś nominowany, to ja mogę uwzględnić go w swojej nominacji czy już tylko "lajkować"?

#11 PostWysłany: 06 Lut 2018 19:29 
Moderator forum
Awatar użytkownika

-- 06 Lut 2018 14:08 --

Można nominować, można lajkować. Masz dwie nominacja, i masz dwa lajki.

Nominacje mogą się powtarzać.

Tylko nie lajkuj posta z nominacją taką samą jak Twoja, bo nie będzie się liczyć.

-- 06 Lut 2018 18:29 --

Ale mi zrobiliście bajzel w wątkach z nominacjami.
Będę musiała to wszystko posprzątać bo lajkujecie swoje posty a nie nominacje :o

Proszę wszelkie dyskusje toczyć w tym wątku.

Pamiętajcie, kto liczy głosy ;)
BrunoJ lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

#12 PostWysłany: 06 Lut 2018 20:03 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Bo troche to zakrecone. Kazdy moze nominowac, ale lajki juz sie licza inaczej. Skoro zglaszam cos, to wg mnie to jest promocja roku. IMHO duble powinny zostac wyczyszczone i licza sie tylko lajki do pierwszej nominacji.
Miałabyś też mniej pracy przy liczeniu.

#13 PostWysłany: 07 Lut 2018 00:10 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Moja propozycja do wpadki roku: użytkownik @Japonka76 został moderatorem na forum F4F.

W końcu to tylko zabawa.

Gadekk napisał(a):
Postawa i aktywność użytkownika @cccc

Zabawa zabawą,ale czasami warto choć na chwilę wejść w skórę tego drugiego i jego uczucia.Może nie bawmy się cudzym kosztem i dostrzegajmy za nickiem człowieka nie tylko jego wady.Szanuj bliźniego swego jak siebie samego lub nie czyń drugiemu co tobie niemiłe ;) Dobrej nocy.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 07 Lut 2018 03:09 

@miriam - to chyba kwestia indywidualnego podejścia do tematu. Osobiście nie mam nic przeciwko, aby mnie nominowano np. w kategorii "Głupota roku". Na pewno jakieś uzasadnienie by się znalazło. Jeśli TAK, to podejdę do tego z uśmiechem na twarzy. W sumie ja tu jestem anonimową osobą, więc nie będzie to dla mnie nic takiego, co by mogło mnie osobiście urazić. Być może to moja wada, ale świata wirtualnego nie traktuję na równi z rzeczywistością (odróżniam te dwie płaszczyzny).
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#15 PostWysłany: 07 Lut 2018 11:32 

niebieski
A wy nie zamierzacie tych tematow podwiesic? Przy odrobinie szczescia to sie ich wlasciwie nie widzi wchodzac na forum?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 07 Lut 2018 14:50 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@miriam bardzo dziękuję Ci za troskę, ale ..."@Japonka76 został moderatorem" to przecież majstersztyk, Szowinista i dżentelmen, 2w1. :lol: :lol: :lol:
Awardsy na naszym forum są zabawą około-podróżniczą. Było sporo czasu na dyskusję, zanim otworzyłam wątki z nominacjami. Nikt nie zareagował, że nie chce kategorii stricte negatywnych.
Nie chcąc tu tworzyć niepotrzebnej dyskusji, wyślę Ci PW.

@grzegorz.jot nie kumam tego tłumaczenia. Wirtualne to są nasze "wojenki" na tym forum, a Awardsy są jak najbardziej realne. Typujemy realne promocje, z których skorzystali IRL użytkownicy naszego forum; typujemy realne loty, które naprawdę się odbyły; typujemy prawdziwe hotele, w których użytkownicy forum odbyli za grosze noclegi; typujemy prawdziwe wydarzenia, w których forumowicze wzięli realny udział, etc.

@Tom K odpowiadając na Twoje pytanie: tak, masz racje, z technicznego punktu widzenia byłoby mi łatwiej podliczać głosy tylko z jednej nominacji i polubień. Ale, obserwując forum, musiałam wciąć pod uwagę tzw. czynnik ludzki. Nie każdemu chce się samemu zgłosić daną nominację - woli cichaczem polubić post kogoś innego. Niektórzy zaś nie chcą polubić czyjegoś postu, dla zasady, i wola samemu napisać swoją nominację. Dlatego uważam, że rozwiązanie: możliwe dwa posty i dwa polubienia - daje każdemu możliwość wyboru według jego preferencji.

Nadal mam nadzieję, że nasze Awardsy F4F to fajna zabawa, która może dostarczyć użytkownikom sporo radości. Inaczej moje zaangażowanie i poświęcony temu czas, nie miałyby sensu ;)

#17 PostWysłany: 07 Lut 2018 15:00 
Awatar użytkownika

niebieski
@Japonka76 Okej, tylko nie bardzo rozumiem zapis, że swojego lajka nie mogę oddać na pozycję, którą sam nominowałem gdyż ktoś także ją nominował, cytuję "Tylko nie lajkuj posta z nominacją taką samą jak Twoja, bo nie będzie się liczyć". Tak jak mówię, skoro sam ją nominowałem to uważam, że dajmy na to Burrito deal jest promocją numer 1. To czemu mam dawać lajka innej pozycji, zwłaszcza że dałem dwie nominacje, czyli de facto swoje lajki by miały sens musiałbym oddać na coś co w mojej klasyfikacji zajmuje 3. i 4. miejsce?

Tak czy owak, zabawa fajna, dzięki po raz kolejny za pieczę nad nią.

#18 PostWysłany: 07 Lut 2018 15:07 

srebrny
@Tom K jak rozumiem, to gdy sam zglaszasz burrito i dodatkowo lajkujesz burrito ktore zglosil ktos inny = 1 glos
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#19 PostWysłany: 07 Lut 2018 15:08 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@Tom K możesz sam wysłać 2 nominacje i polubić 2 inne - razem masz maksymalnie 4 głosy (które nie mogą się dublować).
Twoja nominacja będzie ważna. Tak samo ważny będzie Twój lajk na czyjąś nominację. Jeśli zaś lajkujesz czyjąś nominację, która pokrywa się z Twoją, wówczas tylko ten lajk nie będzie się liczył, bo to tak jakbyś dwa razy nominował tę samą pozycję. Mam nadzieję, że teraz jest to już jasne.

#20 PostWysłany: 07 Lut 2018 15:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Czyli moje nominowanie promocji X, doliczone jest jako głos oddany na nią i będzie doliczony do lajków? Jeśli tak to wszystko jasne i nie zawracam gitary:)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 44 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości