Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
https://apply-for-an-eta.homeoffice.gov ... w-to-apply

Można bez szwanku pominąć zdjęcie twarzy na żywo.

Można bez problemu przy płatności wybrać jako kraj UK i nie ma kosztu przewalutowania. 10£ < 12,53€, po aktualnym kursie o ok. 0,5€.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 129 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 24 Cze 2025 11:02 

Co kto woli. Te 20 euro w kosztach calej podróży do USA to są grosze. Koszt jednego obiadu na lotnisku.

A ta ETA moze przyjsc w ciagu kilku minut, ale nie musi.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

Grudniowe słońce w Egipcie 🌴☀️ 5* hotel Radisson z all inclusive za 2240 PLN Grudniowe słońce w Egipcie 🌴☀️ 5* hotel Radisson z all inclusive za 2240 PLN
Podróż na Bali za 3993 PLN 🌺🏖️ Loty Singapore Airlines + ⭐⭐⭐⭐ hotel 🐚🌺 Podróż na Bali za 3993 PLN 🌺🏖️ Loty Singapore Airlines + ⭐⭐⭐⭐ hotel 🐚🌺
#122 PostWysłany: 01 Sie 2025 08:51 

Lecę jutro Lufthansą z Wrocławia na Jersey z przesiadką w Monachium. Na przesiadkę mam 65min, więc OK. Ale mam takie czysto teoretyczne pytanie. Jeśli przylatuje do JER z poza UK (lub nie opuszczam strefy tranzytowej Heathrow) to nie potrzebuję ETA (Jersey jeszcze go nie wprowadziło). Rozumiem, że gdybym się spóźnił na lot MUC-JER, to Lufthansa musiałaby mi znaleźć takie połączenie gdzie ETA nie jest wymagane. Czy się mylę?
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 01 Sie 2025 08:53 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Matko kochana....

Poraz nie wiem który

Jak masz to na jednym bilecie, i lot się spózni lot z WRO to Lufa przebookuje cie następny lotem. I tak mogą cię przebookować na swoje wymagania, ale uważam ze na swiety spokój bym zrobił tą ETA
 Profil Relacje PM off
lukket lubi ten post.

#124 PostWysłany: 01 Sie 2025 09:07 

Matko kochana ....
Nie pytałem się o to czy mi przebukuje na kolejny lot, bo to wiem. Nastepny lot Lufthansy na tej linii jest za tydzien, więc wiem że byłoby to inne połączenie. Moje pytanie jest konkretne, czy przy przebukowaniu będą uwzględniać wymogi ETA. Proszę o odpowiedź tylko tych osób które coś wiedzą na ten temat. Uwzględnią, czy nie?
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 01 Sie 2025 09:49 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
Najlepiej spytać bezpośrednio w linii lotniczej. Swoją drogą wyrobienie ETA zgodnie z informacjami z wątku jest dość szybkie, więc na wszelki wypadek warto się przygotować na taką ewentualność. Generalnie na stronie rządowej masz taką informację "Travellers transiting to Jersey, through the UK, are advised to obtain an ETA prior to travel." - warto w razie czego mieć odpaloną stronę na wypadek dyskusji z agentem linii dotyczącej ewentualnego przebukowania na inne loty.
https://www.gov.je/Travel/InformationAd ... ments.aspx
Zeus lubi ten post.

#126 PostWysłany: 01 Sie 2025 09:52 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Zeus napisał(a):
Jak masz to na jednym bilecie, i lot się spózni lot z WRO to Lufa przebookuje cie następny lotem. I tak mogą cię przebookować na swoje wymagania, ale uważam ze na swiety spokój bym zrobił tą ETA

Napisałem Ci, ze przebukują jak chcesz, ale także ci napisałem, ze dla świętego spokoju, warto wyrobić tą ETA, bo nie to nie jakaś kolosalna kwota, i lepiej zeby cię przebookowali via UK niż kisić w MUC.
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 01 Sie 2025 10:22 

-- 01 Sie 2025 09:04 --

:D czyli sie nie zrozumieliśmy. "I tak mogą cię przebookować na swoje wymagania" zrozumiałem jako wymagania Lufthansy, a nie moje.
Co do akurat kiszenia się w MUC na koszt linii, to by mi nawet bardzo pasowało :)

@Kashpir - stronę rządową Jersey znam, wiec wiem o takiej informacji. Natomiast polska strona rządowa mówi : "Na czas nieokreślony Wielka Brytania zawiesiła konieczność posiadania ETA przez cudzoziemców lecących tranzytem do innych państw przez lotniska Heathrow i Manchester – o ile pozostają w strefie tranzytowej lotniska, bez konieczności przekroczenia granicy brytyjskiej i ewentualnego odbioru bagażu.", więc te informacje są trochę sprzeczne.

Mam jeszcze jedno pytanie. Do tej pory latalem na JER liniami BA z przesiadką na Heathrow i zawsze przechodziłem przez bramkę biometryczną i ponowne security. Ma to jakies znaczenie w kontekscie nieposiadania ETA?

-- 01 Sie 2025 09:22 --

Zadzwoniłem do Lufthansy. Moge sobie wybrać port tranzytowy, i raczej na pewno byłoby to Heathrow. Tak, że moje ostatnie pytanie z posta powyzej jest wciąż aktualne.
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 27 Sie 2025 11:39 

Czy na Wyspę Man jest obecnie potrzebna ETA przy podróży z Irlandii ?
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 09 Wrz 2025 00:07 

Cześć wszystkim,

Słuchajcie, trochę się pogubiłem w temacie paszportu tymczasowego i ETA do UK. Przeszukałem oficjalne strony brytyjskie i nie znalazłem jasnej informacji, że paszport tymczasowy jest wykluczony z uzyskania ETA. Z kolei na różnych forach (np. Reddit) ludzie piszą, że udało się im spokojnie zrobić ETA na paszport tymczasowy i wylecieć do Anglii. "Znajomy znajomego" też mówił, że nie było żadnych kłopotów z podróżą na ETA z tymczasowym paszportem.

Czy ktoś ma może jakieś oficjalne informacje albo własne doświadczenia, czy rzeczywiście polski paszport tymczasowy działa przy ETA?
Może ktoś próbował i czy na lotnisku wszystko poszło gładko?

Z góry dzięki za pomoc i rozwianie moich wątpliwości, bo na papierze i w niektórych artykułach wygląda to różnie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 129 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości