Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
https://apply-for-an-eta.homeoffice.gov ... w-to-apply

Można bez szwanku pominąć zdjęcie twarzy na żywo.

Można bez problemu przy płatności wybrać jako kraj UK i nie ma kosztu przewalutowania. 10£ < 12,53€, po aktualnym kursie o ok. 0,5€.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 129 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 26 Mar 2025 22:21 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 576
Kilometry: 885 434
@Wojtek Koziolek jeśli to cię uspokoi, to dostawałem dokładnie takie same maile, leciałem w sobotę 22 marca - na żadnym lotnisku nikt nie pytał o ETA.

Relaks na Zanzibarze za 3105 PLN ☀️🌴 Loty + 11 noclegów przy plaży 🌊👙 Relaks na Zanzibarze za 3105 PLN ☀️🌴 Loty + 11 noclegów przy plaży 🌊👙
Sylwester i Trzech Króli na Malcie 🥂🎇 Loty Lufthansą od 741 PLN ✈ Złap nieco słońca zimą 🌞😎 Sylwester i Trzech Króli na Malcie 🥂🎇 Loty Lufthansą od 741 PLN ✈ Złap nieco słońca zimą 🌞😎
#82 PostWysłany: 26 Mar 2025 23:44 

A orientuje się ktoś czy na paszporcie tymczasowym też można uzyskać pozytywna autoryzację ETA ?
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 26 Mar 2025 23:46 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Α nie lepiej zapytać konsulat brytyjski lub MSZ UK z takimi pytaniami?
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 27 Mar 2025 10:41 

-- 27 Mar 2025 10:02 --

Nikt nic nie wie , odsyłają tylko jedni do drugich

-- 27 Mar 2025 10:41 --

Ok 😅

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 27 Mar 2025 10:29, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 27 Mar 2025 13:50 
Awatar użytkownika

Loty: 80
Kilometry: 257 193
Ciekawi mnie sprawa przy bilecie łączonym tranzytem, co w przypadku gdy ktoś nie będzie miał ETA, a jego lot będzie opóźniony lub odwołany, tak że przełożą mu na następny dzień.

Koleżanka w Londynie dzwoniła na kilka infolinii odnośnie tranzytu przez GB i wszędzie ją odsyłają. Nawet na stronie gov.uk nie jest jednoznacznie napisane.
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 27 Mar 2025 14:20 

niebieski
Kiblujesz na airside i tyle :lol:

Pomijając ETA - wg strony ba.com nie ma wymogu posiadania paszportu w przypadku lotu via LHR między krajami gdzie mozna leciec na dowód np WAW - LHR - KEF jak wybuchnie wulkan zaraz po starcie z Wawy mozesz stać sie mieszkańcem Heathrow na kilka tygodni 😂
 Profil Relacje PM off
kubaziem88 lubi ten post.

#87 PostWysłany: 28 Mar 2025 19:12 

srebrny
kubaziem88 napisał(a):
Ciekawi mnie sprawa przy bilecie łączonym tranzytem, co w przypadku gdy ktoś nie będzie miał ETA, a jego lot będzie opóźniony lub odwołany, tak że przełożą mu na następny dzień.

Koleżanka w Londynie dzwoniła na kilka infolinii odnośnie tranzytu przez GB i wszędzie ją odsyłają. Nawet na stronie gov.uk nie jest jednoznacznie napisane.

stwierdziłam, że 10 GBP nie jest szczególnym majątkiem w tej sytuacji i złożyłam o ETA, ważne 2 lata więc może też przyda na przyszłość, a właśnie wolę nie kiblować
Zeus lubi ten post.

#88 PostWysłany: 29 Mar 2025 00:45 

niebieski
kubaziem88 napisał(a):

Były podobne zdarzenia przy locie z Kanarów do Polski i nie planowym lądowaniu w Maroku. Kto miał przy sobie paszport pojechał do hotelu na koszt linii. Ci z dowodami tylko nocowali na lotnisku.

W GB brak paszportu zadziałal podobnie przy spowodowanymi pogodą lądowaniami w Manchesterze i Bristolu przy locie z Madery do Dublina. Tam zdaje się ludzi bez paszportu nie wypuszczono w ogóle z samolotu.

Z brakiem ETY będzie w takich sytuacjach podobnie.
 Profil Relacje PM off

#89 PostWysłany: 29 Mar 2025 01:51 
Awatar użytkownika

platynowy
Ale ETA bedzie mozna machnąć w pare minut juz na lotnusku. Chyba, ze wprowadza ograniczenia jak przy wizie, ze wyrabianie tylko bedac poza granica kraju.
 Profil Relacje PM off

#90 PostWysłany: 29 Mar 2025 12:36 

niebieski
Zapewne masz rację, ale zawsze będzie ten jeden przypadek na 100, gdy coś nie zadziała, zerwie połączenie, jakiś błąd na stronie itp. i eta przyjdzie po paru dniach ;)
No i niekompetencja (albo jak w BER np złośliwość wobec pasażerów) obsługi lotniskowej gdzieś w świecie, co się zaweźmie, że ma być i już.

Ja w każdym razie sobie tą etę wyrobię przed lotem z przesiadką w GB, w skali wyprawy do USA czy Azji żaden koszt, a jeden powód do stresu mniej.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#91 PostWysłany: 29 Mar 2025 17:01 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Dziś rano zrobiona ETA, żeby na pasa była (jak tania), po 2h pozytywna decyzja

Chociaż moje ulubione pytanie było to:

Załącznik:
UK.png
UK.png [ 254.86 KiB | Obejrzany 1174 razy ]

Sporo ludzi którzy brali udział w wojnach na Jugosławii nie wjadą do UK.
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.
katka256 uważa post za pomocny.

#92 PostWysłany: 29 Mar 2025 17:34 

srebrny
o, czyli czas oczekiwania się wydłużył, ja dostałam po max 15 minutach.

#93 PostWysłany: 30 Mar 2025 10:26 

niebieski
A ja mam takie pytanie ;) : czy do wyrobienia ETA na stronie potrzebna jest drukarka/skaner ? Bo mi odmówiła współpracy.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 30 Mar 2025 11:07 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Wszystko zrobiłem przy pomocy komórki. Musiałem tylko mieć scan/zdjęcia paszportu i moje zdjęcie i po problemie
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#95 PostWysłany: 31 Mar 2025 13:36 
Awatar użytkownika

Loty: 38
Kilometry: 78 991
Jak widać nie ma reguły (ew. kwestia faktu, że dzień i godzina robocze), ponieważ dziś wyrabiałem ETA w południe i dostałem mail z akceptacją wniosku po minucie od złożenia :D
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 31 Mar 2025 13:58 

srebrny
dlatego stwierdziłam, że są to na tyle małe pieniądze, że jak napisał @Tomasz101 różne rzeczy mogą się wydarzyć/nałożyć na siebie, lepiej wyrobić. Mamy przykład 3 różnych czasów otrzymania przyznania.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 31 Mar 2025 21:17, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#97 PostWysłany: 04 Kwi 2025 00:31 

Cześć. Jak linie lotnicze ( przed wejściem do samolotu) zamierzają sprawdzać czy dana osoba musi mieć ETA, czy nie? Posiadając np. settled status nie trzeba wyrabiać ETA. Nie sądzę, żeby obsługa przy bramce do samolotu miała wgląd do systemu imigracyjnego, skanując paszport pasażera.
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 04 Kwi 2025 01:24 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Przypuszczam że tak samo jak liniom są przekazywane informacje o osobach z ETA tak samo mogą być przekazywane o osobach które ETA nie potrzebują.
Nie wgląd do systemu imigracyjnego a przekazanie z niego części niezbędnych informacji liniom.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#99 PostWysłany: 04 Kwi 2025 10:30 

Czytam warunki ETA po raz 5 chyba i nie wiem jak sie ma moja sprawa. Mam work permit na 5 lat w UK jednak mieszkam w Polsce i UK glownie sluzy mi jako miejsce przesiadkowe. Wg warunkow ETA nie potrzebuje ETA. I teraz pytaniejak pracownicy linii lotniczych w Polsce beda sprawdzac moje work permit, co wyjazd bede musial generowac kod i im pokazywac czy po zeskanowaniu paszportu beda miec w systemie?

#100 PostWysłany: 04 Kwi 2025 10:32 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A zapytałeś konsulat Brytyjski/MSZ Anglii?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 129 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość