Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 72 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 23 Maj 2017 11:10 

@‌flying duck‌, obawiam się, że majówka 2018 nie ustąpi i ponownie wystąpi 1-3 maja ;) A tam akurat jest marchewka w postaci wzięcia kilku dni urlopu i dostania 9 wolnych.
 PM off
makdeb lubi ten post.

City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹 City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹
Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️ Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️
#22 PostWysłany: 23 Maj 2017 11:23 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 315 989
platynowy
Jeśli chodzi o Moskwę, to najkorzystniej chyba Pobedą z Bratysławy, ale też trzeba będzie polować na nową pulę. I nie cały tydzień połączenia... Na październik np. już za 30€ bilet widzę.
Ewentualnie Wizzair (WDC?) z Budapesztu.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 23 Maj 2017 12:18 
Awatar użytkownika

Loty: 719
Kilometry: 996 247
platynowy
Byłem na Krymie tydzień z dojazdem wtedy jeszcze z Doniecka, więc na dziś niewykonalnym. Zobaczyłem Sewastopol (ale jakoś nie dojechałem do tego schronu dla łodzi podwodnych), Symferopol, Jałtę, Bakczysaraj i Eupatorię. Nie spieszyłem się, ja zrersztą zwiedzam inaczej, chwilę nawet plażowałem między meduzami o średnicy 60 cm. Także w 9 dni można zobaczyć dużo.

Jako miłosnik komunikacji miejskiej gorąco polecam trolejbus Symferopol - Jałta (choć to nie miejska komunikacja). Najdłuższa linia trolejbusowa na świecie od 0 do 750 m wysokości https://pl.wikipedia.org/wiki/Trolejbusy_na_Krymie . Bakczysaraj i okolice są wspaniałe. Zresztą pewnie dużo czytałeś i wiesz co tam jest ciekawego.
A jeśli chodzi o latanie to widzę stosunkowo niedrogie (ale bilety Aeroflotu z Krasnodaru - to ewentualnie może przydać się do jakiejś układanki. I pamiętaj, że u nich w tym czasie jest spore zamieszanie komunikacyjne związane z 9 maja, to może mieć wpływ na ceny biletów, pewnie zwłaszcza do Moskwy w terminie Twojego powrotu. Zresztą w okolicach 1 maja też może być podobnie.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 23 Maj 2017 12:34 

HON fly4free
праздник мая i день победы to tradycyjnie jedne z najhuczniej obchodzonych świąt w krajach post sowieckich i w tym czasie raczej nie ma co liczyć na tanie bilety
jedynie Новый Год jest bardziej fetowany ;)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 23 Maj 2017 12:46 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
pemat napisał(a):
праздник мая i день победы to tradycyjnie jedne z najhuczniej obchodzonych świąt w krajach post sowieckich

Chyba nigdy nie zapomne pochodu 1-majowego, jaki widzialem kilka lat temu w Odessie, relikt z czasow glebokiej komuny.
Zwalilo mnie z nog jak widzialem transparenty komunistyczne, dziadkow z medalami, zdjecia Lenia, Stalina oraz innych geniuszy i bohatyrow ubieglego stulecia. ;)
Mialem wrazenie, ze system znow sie zmienia. :D :D :D

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 23 Maj 2017 13:08 

Dziwne, że w ogóle tak mało Polaków jeździ na Krym. Ostatnio rozmawiałem z koleżanką z Ukrainy to ponownie zachwalała i zachęcała do odwiedzin, gdybym miał okazję.
 PM off  

#27 PostWysłany: 23 Maj 2017 13:26 

srebrny
nie kazdy ma ochote leciec przez Moskwe i lamac ukrainskie prawo.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 23 Maj 2017 14:16, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#28 PostWysłany: 23 Maj 2017 13:29 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 218 290
srebrny
Co w tym dziwnego?
Kiedyś jeździła tam masa Polaków, zdecydowana większość (w tym ja) pociągami ukraińskimi, ale sam musisz przyznać że teraz wycieczka na Krym wymaga sporo więcej zachodu i pieniędzy niż kiedyś.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 23 Maj 2017 13:34 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
niebieski
Może niestabilna sytuacja i napięcie w regionie i na samym Krymie budzą obawy u niektórych Polaków.

#30 PostWysłany: 23 Maj 2017 13:39 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
bonifacy napisał(a):
Co w tym dziwnego?
Kiedyś jeździła tam masa Polaków, zdecydowana większość (w tym ja) pociągami ukraińskimi, ale sam musisz przyznać że teraz wycieczka na Krym wymaga sporo więcej zachodu i pieniędzy niż kiedyś.

To prawda, jechalem kiedys pociagiem z Kijowa, jeszcze przed rewolucja i w pociagu bylo sporo Polakow. :D
Wydaje mi, ze wiele Polakow nie wie, ze Krym jest teraz spokojny. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.

Ostatnio edytowany przez cccc, 23 Maj 2017 13:39, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 23 Maj 2017 13:39 
Awatar użytkownika

Zbanowany
@‌Don_Bartoss‌ Ty się wybierasz na ten Krym jak sójka za morze :D
Ja się ciesze, że byłem przed Majdanem i konsekwencjami, które odczuwamy do dzisiaj. Jeden z moich najlepszych wyjazdów.
Tydzień zleci tam niewiadomo kiedy, tyle właśnie mieliśmy. Potem żałowaliśmy, że nie mamy jeszcze 2-3 dni bo jest tam co robić.
Koktebel - pyszne wina, Czufut Kale skalne miasto, Sudak - twierdza czy Rezerwat Botaniczny Nowy Świat.
Cenowo też byłem mile zaskoczony. Wtedy można było dojechać po taniości ukraińskim pociągiem Lwów - Simferopol.
I naprawdę było mało Polaków jak tam byłem (2013), teraz pewnie jest ich jeszcze mniej. A miejsce piękne i warte odwiedzenia.
Jak tylko będziesz miał możliwość to się decyduj.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 23 Maj 2017 13:44 

bonifacy napisał(a):
Co w tym dziwnego?

Dziwne, bo:
- jeździmy do Lwowa ukradzione Polsce,
- jeździmy do Wilna ukradzionego Polsce,
- jeździmy do Kosowa ukradzionego Serbii,
- jeździmy nawet do do USA ukradzionych Indianom ;)

ale do Krymu odebranego Ukrainie nie jeździmy.
 PM off  

#33 PostWysłany: 23 Maj 2017 13:44 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@Don_Bartoss, nie przejmuj sie za bardzo i jedz w koncu. :D

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle

Ostatnio edytowany przez cccc, 23 Maj 2017 18:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 23 Maj 2017 13:45 
Awatar użytkownika

Zbanowany
No bo sam widzisz, ile z tym jest kombinowania i jakies koszty od razu wychodzą.
Dawniej do Lwowa i pociągiem wygodnie się jechało, jeszcze piwko można było sobie spić.
A teraz koszty nieporównywalne no i straszą jeszcze (nawet tu na forum) żeby nie lecieć/jechać.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 23 Maj 2017 13:49 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 218 290
srebrny
Jeśli stawiasz znak równości między logistyką wyjazdu do Lwowa i na Krym to czemu nie jedziesz od razu do Mosulu, który ISIS ukradł Irakowi

Ostatnio edytowany przez bonifacy, 23 Maj 2017 13:50, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 23 Maj 2017 13:50 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 142 806
niebieski
Cytuj:
Dziwne, bo:

Jeździmy też do Breslau, Stettina, Alnasteinu ukradzionych Niemcom, a czasami nawet tam mieszkamy. 8-)
p.wl lubi ten post.

#37 PostWysłany: 23 Maj 2017 13:55 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Pabloo napisał(a):
Jeździmy też do Breslau, Stettina, Alnasteinu ukradzionych Niemcom

Alnastein???
Moze masz na mysli Allenstein? ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 23 Maj 2017 13:58 

@‌Pabloo‌, cóż - Tobie to by się jednak przydał wykład. Ale nie tym razem.

@‌bonifacy‌, pomiędzy logistyką nie stawiam znaku równości. Chociaż jak ktoś ma ochotę wydać większe pieniądze, to nie ma problemu by dostać się tam z jedną przesiadką (startując z Warszawy): Sankt Petersburg albo Moskwa. Ale nie rozumiem tej całej warstwy (pseudo)etycznej, że teraz podróżowanie na Krym jest w jakimś stopniu niewłaściwe. Dlaczego w sumie?
 PM off  

#39 PostWysłany: 23 Maj 2017 14:01 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 485 683
srebrny
Anonymous napisał(a):
bonifacy napisał(a):
Co w tym dziwnego?

Dziwne, bo:

Ty nie lubisz ekspansji ekonomicznej Niemców, a inni nie lubią ekspansji militarnej Rosjan. Widocznie tych drugich jest więcej. ;)

#40 PostWysłany: 23 Maj 2017 14:01 
Awatar użytkownika

Zbanowany
@‌Don_Bartoss‌
Tylko właśnie wcześniej jeździli tam niskobudżetowi turyści, a teraz niestety się to pozmieniało.
A jak ktoś ma kasę to woli sobie pojechac na Bora Bora albo Seszele niż kombinować z Krymem.
 Profil Relacje PM off
p.wl lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 72 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości