Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 313  Następna
Autor Wiadomość
#3441 PostWysłany: 20 Wrz 2018 10:23 

HON fly4free
:lol: :lol: :lol:
niedługo wszystkie cwaniaki będą wystawiać obiekty za cenę 1€, a rzeczywisty koszt noclegu podawać "małym drukiem" jako "opłata taka, czy owaka"

@Kashpir - oraz pozycjonowanie na liście wyników

e: w sumie, to zgłosiłbym to bookingowi
 Profil Relacje PM off  

Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty z Warszawy, transfery i noclegi w Tbilisi za 543 PLN 😎 Gruzja z weekendem 😍🇬🇪 Loty z Warszawy, transfery i noclegi w Tbilisi za 543 PLN 😎
All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN All inclusive na greckiej wyspie Tasos 🏝️🍹 3* hotel z widokiem na Morze Egejskie za 2509 PLN
#3442 PostWysłany: 20 Wrz 2018 10:32 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 568
Kilometry: 861 604
BTW Michael O'Leary byłby zachwycony - przychody z "dodatkowych" usług zdecydowanie przewyższające przychody z usługi podstawowej ;)
2 ludzi lubi ten post.

#3443 PostWysłany: 20 Wrz 2018 10:33 
Awatar użytkownika

Próbowałem już to kiedyś zgłaszać i nic z tego.
 Profil Relacje PM off  

#3444 PostWysłany: 20 Wrz 2018 10:55 

srebrny
skoro coś nie jest zabronione to jest ..... no właśnie.
Nad polskim morzem też jest cała masa ofert apartamentów, które doliczają drobnym drukiem za pościel, ręcznik, obsługę, sprzątanie, wydanie kluczy i pierdylion innych ciekawych pomysłów, więc nie jest to typowo rumuński wynalazek.
Jak rozumiem te ekstrasy dopłaca się na miejscu po przyjeździe gotówą? Zapewne w łatwy sposób hotel może w ten sposób dostać słabą ocenę/recenzję, bo nie każdy doczyta, a koniec końców opinia też jest dość istotna dla kolejnych rezerwujących.
 Profil Relacje PM off  

#3445 PostWysłany: 20 Wrz 2018 11:24 

srebrny
No i nieopodatkowany przychod ;)
 Profil Relacje PM off  

#3446 PostWysłany: 20 Wrz 2018 11:30 

Zbanowany
niebieski
Wydaje mi się , że to bardziej ,,wina" właścicieli apartamentów lub hoteli a nie samego Booking.Zauważyli , że ludzie chcą i pragną taniości to im to podają :lol: :lol: :lol: . Pozycjonowanie wysokie bo jak wrzucisz...od najniższej ceny to wyskakują jako pierwsi. Ostatnio rezerwuję apartamenty w Maladze na wyjazd i dosyć często wystepuje tam cena dla przykładu 40 ojro nocleg i niżej dopisane małym drukiem 30 ojro za sprzątanie , 10% za obsługę ale takiej różnicy jak podane wyżej nie spotkałem. Bezczelne ale ciekawe czy skuteczne? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
Cicha_Woda lubi ten post.

#3447 PostWysłany: 20 Wrz 2018 11:40 

HON fly4free
jacek96 napisał(a):
No i nieopodatkowany przychod ;)
aż tak daleko bym się nie posuwał, bo gdy masz taką opłatę w potwierdzeniu rezerwacji, to zawsze możesz poprosić o rachunek (ew. - o ile możliwe - zapłacić kartą)
oczywiście inna sprawa, czy wynajmujący ten rachunek (przychód) wykaże, ale tak może kombinować zawsze przy płatności gotówką na miejscu
 Profil Relacje PM off  

#3448 PostWysłany: 20 Wrz 2018 11:45 

to już zaczyna być standard.
Sortowanie po cenie przestaje mieć sens.
Niestety, booking zdziadział przez akceptowanie takich praktyk.

Wklejka dotyczy Rzymu - 3 dni. Niby cena 566 zł, ale małym drukiem + 20E x 3 dni + 20 E sprzątanie + tax 3,5 E x 2 os x 3 dni = 1000 zł

Załączniki:
booki.jpg
booki.jpg [ 137.89 KiB | Obejrzany 1667 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3449 PostWysłany: 20 Wrz 2018 11:49 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
becek napisał(a):
hmmmm przed chwila próbowano mnie wydupczyć...
rozważałem żeby skoczyć na parę dni do Bukaresztu i poklikałem sobie możliwości noclegowe, znalazłem 5 nocy za 7 zeta

oki, myślę nawet jak nie pojadę to żadna strata..
ale podczas robienia rezerwacji jeden szczegół wzrok mój przykuł

czy ktoś miał taki przypadek i ma doświadczenie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ciekawe ile osób nie doczytało...
P.S. 1
widzę ze tam to standard , prawie każda oferta ma taki zapis, Rumuni :arrow:

Booking.com niestety z tego slynie, tak jak wspominalem w wczesniej w moich postach, ze na pierwszy rzut oka pokazuje ceny bez wielu dodatkowych oplat, tak aby niektorzy (naiwni) mysleli, ze jest najtanszym portalem rezerwacji hotelowych. 8-)
A mozna zapytac co to za objekt?

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#3450 PostWysłany: 20 Wrz 2018 11:54 
Awatar użytkownika

srebrny
Podobna sytuacja jest bardzo często. W Portugalii czy to booking czy airbnb to w większości noclegów dodatkowo 20 euro za ręczniki i pościel, sprzątanie też dodatkowo płatne..
Co więcej zwróciłbym też uwagę na godziny check-in oraz check-out na bookingu... Bo tutaj też jest przestrzeń do wyciągania dodatkowej kasy przez właściciela apartamentu.... Ostatnio w Italii przesympatyczna zresztą właścicielka obiektu zarządzała 20 euro za wcześniejsze wymeldowanie... Na stronie bookinga miała check-out między 8-9 a my potrzebowaliśmy opuścić mieszkanie wcześniej... Cała sytuacja wypłynęła podczas korespondencji przed wyjazdem... Tutaj booking stanął na wysokości zadania i oddał "od siebie" tę kwotę po powrocie z wyjazdu.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#3451 PostWysłany: 20 Wrz 2018 11:57 

HON fly4free
@cccc
ale to nie jest specyfika Bookingu, a raczej miejsca i rodzaju obiektu -> screen z Hotels.com
Załącznik:
malaga hotelscom.png
malaga hotelscom.png [ 11.6 KiB | Obejrzany 1652 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#3452 PostWysłany: 20 Wrz 2018 11:59 
Awatar użytkownika

srebrny
@cccc absolutnie zgadzam się z tym.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#3453 PostWysłany: 20 Wrz 2018 12:06 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@pemat, tylko ze booking.com jest na tyle cwany, ze w publikowanych cenach rowniez ukrywa podatki, ktore w hotels.com sa juz automatycznie wliczone -> #3432. ;)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
 Profil Relacje PM off  

#3454 PostWysłany: 20 Wrz 2018 12:09 

HON fly4free
Wyrzucanie różnych składowych z głównej ceny noclegu jest praktyką służącą pewnie także celom przede wszystkim rozliczeniowym i prowizyjnym - obniża koszty pośrednictwa dla obiektów, które są wysokie (zwykle ok. 30%), bo prowizja jest naliczana od niższej kwoty, a nocleg de facto sprzedawany za wyższą.
Sztuczne zaniżanie cen wpływa też na wysokość cashbacków dla klientów itp.
 Profil Relacje PM off  

#3455 PostWysłany: 20 Wrz 2018 12:13 

HON fly4free
@cccc
ponieważ często korzystam z hotels.com, to pozwolę sobie nie zgodzić się z takim generalizowaniem - zależy od głównie od miejsca i rodzaju obiektu
na hotels.com również spotkałem się z różnymi dodatkowymi opłatami, nie ujętymi w cenie

problemem bookingu jest jego skala - można powiedzieć, że staje się trochę ofiarą swojego sukcesu, przy okazji to którego "sukces" chcą budować różne cwaniaki (unikanie prowizji, pozycjonowanie) wykorzystując kruczki. przecież to nie booking zamieszcza te oferty, a właściciele.

co booking mógłby zrobić - i o co tak naprawdę można mieć do nich pretensje - to wymusić prezentowanie na swojej stronie ostatecznej ceny do zapłaty.
podobnie jak jest to w liniach lotniczych
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#3456 PostWysłany: 20 Wrz 2018 12:43 
Awatar użytkownika

niebieski
@pemat a czy te oplaty dodatkowe miales zawsze wyszczegolnione w odpowiednich polach na hotels.com czy dopiero dowiadywales sie o nich na miejscu w hotelu? :)
 Profil Relacje PM off  

#3457 PostWysłany: 20 Wrz 2018 12:56 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 568
Kilometry: 861 604
O tak - jeśli opłaty są obowiązkowe, to byłoby świetne rozwiązanie. Tylko jeśli nikt ich do tego nie przymusi, to pewnie się nie doczekamy.

#3458 PostWysłany: 20 Wrz 2018 13:13 
Awatar użytkownika

srebrny
-- 20 Wrz 2018 13:09 --

jestem po rozmowie z przyjemna panią z booking.com
zadzwoniłem bo po sprawdzeniu się okazało ze nie dostaje tych pkt wizzair (5 Punkty Wizz Air )
pani sprawdziła , przyznała mi racje ze pkt czyli euro nie trafiło na moje konto, obiecała się tym zająć
spytałem o te rumuńskie praktyki, oni wiedza o tym ale postanowili to tolerować znaczy im nie przeszkadza to
a to ze czuje się wy###ny to polecają na przyszłość stosować wazelinę , wtedy nie piecze :idea:

-- 20 Wrz 2018 13:13 --

cccc napisał(a):
\
A mozna zapytac co to za objekt?

każda z tych pozycji, jest ich więcej

Załączniki:
2018-09-20 13_12_11-Window.jpg
2018-09-20 13_12_11-Window.jpg [ 95.98 KiB | Obejrzany 1543 razy ]

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
cccc uważa post za pomocny.

#3459 PostWysłany: 20 Wrz 2018 13:14 

HON fly4free
@tomula06
raczej były wyszczególnione, nie przypominam sobie sytuacji, żeby coś mnie zaskoczyło w hotelu odnośnie płatności
zresztą w przypadku bookingu tez mnie to nigdy nie spotkało i nie wyobrażam sobie, żeby takich opłat dodatkowych nie było wyszczególnionych i człowiek dowiadywał się o nich na miejscu... w sumie to właściciel nie ma prawa ich żądać.

rozumiem, że to pytanie było trochę w odniesieniu do postu @tarman dot. opłaty za wymeldowanie poza godzinami, tyle, że te godziny też były na stronie zaznaczone. choć może wysokość stawki już nie..?

ja stosuję pewną zasadę (niezależnie od portalu) czytam całą stronę/kolejne strony rezerwacji, ze szczególnym uwzględnieniem:
- obowiązkowych opłat dodatkowych (np. za sprzątanie, podatki, ect)
- parkingu
- zasad/godzin pracy recepcji - szczególnie w przypadku apartamentów, oraz pobytów w krajach wschodu i południa
już kilka razy odpuszczałem sobie rezerwacje - nawet bardzo korzystne - wiedząc, że te godziny będą kolidować z moimi planami

a zawsze pozostaje też kontakt z hotelem i wyjaśnienie wszelkich niewiadomych oraz doprecyzowanie zasad rezerwacji...
 Profil Relacje PM off
Cicha_Woda lubi ten post.

#3460 PostWysłany: 20 Wrz 2018 13:20 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
pemat napisał(a):
@cccc
ponieważ często korzystam z hotels.com, to pozwolę sobie nie zgodzić się z takim generalizowaniem - zależy od głównie od miejsca i rodzaju obiektu
na hotels.com również spotkałem się z różnymi dodatkowymi opłatami, nie ujętymi w cenie

@pemat, nie wiem jak w tanich objektach, ale w drozszych objektach u hotels.com poza resort fee (przypuszczam, ze oplata hotelowa za sprzatanie etc.) czy tourism fee jak np. w Dubaju (w drozszych 20AED, w tanszych 10AED) nie spotkalem sie z przypadkiem aby podatki nie byly wliczone cene publikowana. ;)

Sprawdzilem tak z ciekawosci tanszy objekt w Dubaju na portalu hotels.com:
Załącznik:
Sun City hotels.com Fee.JPG
Sun City hotels.com Fee.JPG [ 31.22 KiB | Obejrzany 1637 razy ]
Resort fee: AED 0.00 :D (mysle, ze nie zawsze!)

Poza tym u hotels.com bardzo podoba mi sie ta opcja, a przede wszystkim jak jest ta sama cena. :)
Załącznik:
hotels.com.JPG
hotels.com.JPG [ 44.99 KiB | Obejrzany 1637 razy ]

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle

Ostatnio edytowany przez cccc, 20 Wrz 2018 13:42, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości