Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 313  Następna
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 16 Lis 2013 13:13 
Awatar użytkownika

Loty: 235
Kilometry: 443 730
srebrny
Mam pytanko. Jesli już takie kiedyś było to przepraszam.

Potrzebny mi pokój na czterech osób w tym dwójki dzieci (3 i 12).
Znajduje pokoj w wyszukiwarce dla 4 dorosłych osob, dajmy na to za 400zł.

W opisie pokojów, często sa adnotacje o znizkach dla dzieci, np:

Bezpłatnie! Jedno dziecko do lat 2 - pobyt bezpłatny, na łóżeczku niemowlęcym .
Jedno dziecko od lat 2 do 12 - opłata w wysokości 25% ceny pokoju za dobę i osobę, na dodatkowym łóżku.
Jedno starsze dziecko lub dorośli - opłata w wysokości 40% ceny pokoju za dobę i osobę, na dodatkowym łóżku.

NO i tutaj mam dylemat. Bo jak rezerwuje pokoj, to cena jest całkowita. Napisałem do kilku hoteli, ale jakos nie nie odpisują od kilku dni.
Płatnośc mam na miejscu zazwyczaj, wiec mogę dochodzic sie w tym na miejscu, jednakże nie chcialbym aby mi pozniej zablokowali tej przykladowej ceny 400zł za pokoj, skoro na bookingu pisze w opcjach o tej znizce dla dzieci.

Zawsze na bookingu rezerwowalem tylko dla siebie i nie przejmowalem się dodatkowymi opcjami dla rodzin. Czy ktos przerabial taki przypadek?

Włoska wyspa Ischia 🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z termalnymi basenami i widokiem na zatokę za 2779 PLN 🍹✨ Włoska wyspa Ischia 🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z termalnymi basenami i widokiem na zatokę za 2779 PLN 🍹✨
Luksusowy wypoczynek w 5* hotelu w Turcji 🏝️🏊‍♀️ All inclusive za 1916 PLN Luksusowy wypoczynek w 5* hotelu w Turcji 🏝️🏊‍♀️ All inclusive za 1916 PLN
#342 PostWysłany: 16 Lis 2013 13:41 

Zbanowany
niebieski
Masz dwie mozliwosci - albo przez booking wyszukac pokoj wskazujac w parametrach wyszukiwania juz liczbe i wiek dzieci, wtedy z reguly zaproponuje Ci wyzsza cene, niz standardowa.
Albo zabukowac standardowy pokoj, a w hotelu doplacisz za ew. wiekszy pokoj, dodatkowe lozeczka, dzieci itp.
Ta druga mozliwosc jest czesto niewiadoma, ale raczej zaplacisz wiecej, niz od razu rezerwujac drozszy pokoj z dziecmi.
 Profil Relacje PM off  

#343 PostWysłany: 16 Lis 2013 14:21 
Awatar użytkownika

Loty: 235
Kilometry: 443 730
srebrny
Dzięki za info. W takim razie można szukać pokoju dla 3 osób i założeniem że to małe będzie na dostawkę.
Tak będę szukał.

dzięki i pozdrawiam

#344 PostWysłany: 16 Lis 2013 14:30 

Zbanowany
polecam , zawsze tylko u nich robie rezerwacja , juz ponad 100+ na całym swiecie i nie było ani jednego problem z rezerwacja :)
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 16 Lis 2013 15:30 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
DAD napisał(a):
Dzięki za info. W takim razie można szukać pokoju dla 3 osób i założeniem że to małe będzie na dostawkę.
Tak będę szukał.

dzięki i pozdrawiam

Wybierz opcję "jeszcze więcej" przy ilości osób i dodaj dzieci w odpowiednim wieku.

Drugi sposób to jak wyżej, szukaj dwójki, a w warunkach specjalnych znajdziesz info o dopłatach za dzieci.

Moim zdaniem niektóre hotele źle wprowadzają pokoje i system nie pokazuje pokoi dla 2+2.

Przykładowo na styczeń na laterooms zarezerwowałem w hotelu apartament dla 2+2 (10 i 12), a ten sam hotel pokazuje na booking tylko dla dwóch osób, dopiero w warunkach dopisane jest info o darmowych dzieciach.

To tylko wyszukiwarki i jak człowiek źle wprowadził dane do systemu to pokażą też źle.
 Profil Relacje PM off  

#346 PostWysłany: 16 Lis 2013 22:01 

Od kilku lat używam Booking.com i jeszcze się nie zawiodłem.
Gdy jesteś stałym klientem możesz liczyć na 10% rabat w programie Genius
 Profil Relacje PM off  

#347 PostWysłany: 17 Lis 2013 00:20 
Awatar użytkownika

srebrny
skoli napisał(a):

od jakiegoś tam czasu wyskakuje mi ten genius, szczerze powiedziawszy nie interesowałem się tym nadto
jesteś pewien, że to oferta dla stałych klientów ?
od kilku lat korzystam z booking, a genius pojawił mi się niedawno
 Profil Relacje PM off  

#348 PostWysłany: 17 Lis 2013 00:26 

Zbanowany
ja jestem bardzo dlugi juz z booking.com i w kwietniu tego roku jak zrobilem rezerwacja na bangkok , kuala , i singapore to nie bylo jeszcze geniusz ale od niedawno dostalem mail ze dostalem na testowania program genius cos tam , i zrobilem booking w budapest i barcelona , potem jak zrobilem rezerwacja w bangkok malaysia i w singapore sumie 10 hotels , to dostalem email ze geniusz teraz bedzie na stały w moje konto o.O?

Image
Image

Ostatnio edytowany przez bonta3232, 17 Lis 2013 00:31, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#349 PostWysłany: 17 Lis 2013 00:28 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 428 084
srebrny
cypel napisał(a):
skoli napisał(a):

od jakiegoś tam czasu wyskakuje mi ten genius, szczerze powiedziawszy nie interesowałem się tym nadto
jesteś pewien, że to oferta dla stałych klientów ?
od kilku lat korzystam z booking, a genius pojawił mi się niedawno

Powinieneś dostać maila z informacją o tym Genius (może poszedł do spamu)

Cytuj:
W ciągu ostatniego roku skorzystałeś z usług firmy Booking.com 5 razy.
Dlatego uczestniczysz w programie Genius!
W ramach podziękowania poprosiliśmy nasze najlepsze hotele, aby zaoferowały Ci zniżkę. Od teraz możesz skorzystać z dodatkowych 10% zniżki na pobyt w ponad 2700 miejscach.

Niestety jeszcze nie udało mi się trafić na dobrą ofertę z tym Genius, bo tam, gdzie potrzebowałem to akurat na te droższe hotele tylko była zniżka ;)
 Profil Relacje PM off  

#350 PostWysłany: 17 Lis 2013 00:32 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ja raz nawet skorzystałem - miałem mój hotel zaklepany za 30 EUR, pojawił się w Geniusie, więc anulowałem tę rezerwację, zaklepałem po 27 i nawet tyle mnie skasowali na miejscu ;)
 Profil Relacje PM off  

#351 PostWysłany: 17 Lis 2013 00:46 
Awatar użytkownika

srebrny
kevin napisał(a):

Powinieneś dostać maila z informacją o tym Genius (może poszedł do spamu)

dzięki
przegrzebałem pocztę, faktycznie dostałem maila, ale i tak mi się wydaje, że to dostaje każdy "Wiesław z ulicy" a nie stali klienci.

Załączniki:
5.jpg
5.jpg [ 75.16 KiB | Obejrzany 1857 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#352 PostWysłany: 17 Lis 2013 00:59 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Prawdopodobnie to nowa forma promocji dla hoteli, które sporo płacą za taką reklamę...
 Profil Relacje PM off  

#353 PostWysłany: 17 Lis 2013 01:14 

Loty: 85
Kilometry: 236 428
niebieski
dmirstek napisał(a):
Prawdopodobnie to nowa forma promocji dla hoteli, które sporo płacą za taką reklamę...

Nic nie płacą , poprostu godzą się na 10% upust. Ge dotyczy tylko pierwszej nocy.
 Profil Relacje PM off  

#354 PostWysłany: 17 Lis 2013 01:23 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
niebieski
Płacą? Przecież hotelom zupełnie nie opłaca się taka promocja. Co jest ciekawe to to, że booking.com wprowadził tę promocję w niektórych (wszystkich?) hotelach bez ich wiedzy :D W moim hotelu nagle zaczęły przychodzić rezerwacje z tą 10% zniżką, a my wtf, o co w ogóle chodzi, dopiero po paru dniach udało się od bookingu wydobyć informację, że to ich nowa promocja i trzeba było wszystkie rezerwacje odkręcać i pare dni im zajęło usunięcie tego z naszego panelu rezerwacyjnego. Jak jakiś hotel będzie chciał przyciągnąć klientów to po prostu obniży cenę i dzięki temu będzie mógł przyciągnąć zarówno "Geniuszów" jak i nie-Geniuszów, a tego typu promocje służą tylko przyciągnięciu klientów z innych portali do bookingu, co się w sumie hotelom najmniej opłaca ze względu na prowizje. Fajnie np. teraz venere.com zrobiło, bo niektórzy klienci dostają 1% zniżki na nocleg i to jest jak najbardziej spoko, bo nie oznacza to straty dla hotelu, bo te 1% rezerwacji jest odejmowane od prowizji dla venere płaconej przez hotel.
 Profil Relacje PM off  

#355 PostWysłany: 17 Lis 2013 01:26 

Loty: 85
Kilometry: 236 428
niebieski
theo napisał(a):
Płacą? Przecież hotelom zupełnie nie opłaca się taka promocja. Co jest ciekawe to to, że booking.com wprowadził tę promocję w niektórych (wszystkich?) hotelach bez ich wiedzy :D W moim hotelu nagle zaczęły przychodzić rezerwacje z tą 10% zniżką, a my wtf, o co w ogóle chodzi, dopiero po paru dniach udało się od bookingu wydobyć informację, że to ich nowa promocja i trzeba było wszystkie rezerwacje odkręcać i pare dni im zajęło usunięcie tego z naszego panelu rezerwacyjnego. Jak jakiś hotel będzie chciał przyciągnąć klientów to po prostu obniży cenę i dzięki temu będzie mógł przyciągnąć zarówno "Geniuszów" jak i nie-Geniuszów, a tego typu promocje służą tylko przyciągnięciu klientów z innych portali do bookingu, co się w sumie hotelom najmniej opłaca ze względu na prowizje. Fajnie np. teraz venere.com zrobiło, bo niektórzy klienci dostają 1% zniżki na nocleg i to jest jak najbardziej spoko, bo nie oznacza to straty dla hotelu, bo te 1% rezerwacji jest odejmowane od prowizji dla venere płaconej przez hotel.

Odpalalem kumplowi booking na pokoje i i mnie pytali czy chcę brać udział w tej promocji.
 Profil Relacje PM off  

#356 PostWysłany: 17 Lis 2013 01:33 

Loty: 61
Kilometry: 102 896
niebieski
noyle napisał(a):
theo napisał(a):

Odpalalem kumplowi booking na pokoje i i mnie pytali czy chcę brać udział w tej promocji.

Ale wygląda na to, że hotelom, które były na bookingu przed pojawieniem się tej "promocji" nikt niczego nie proponował tylko uznał, że to będzie dla nich jak najbardziej korzystne ;-)
 Profil Relacje PM off  

#357 PostWysłany: 17 Lis 2013 06:59 

niebieski
Korzystam raczej zawsze i jestem zadowolona. A ten procent z Genius dotyczy chyba całego pobytu. Fakt, że nie obejmuje tańszych hoteli. Ale raz już 20€ zostało mi w kieszeni :)
 Profil Relacje PM off  

#358 PostWysłany: 17 Lis 2013 15:13 

niebieski
Witam. Też otrzymałem Geniusa po 6 rezerwacji i też już bezterminowo. Generalnie jestem bardzo zadowolony z portalu. Pozdrawiam

#359 PostWysłany: 26 Lis 2013 23:58 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
Czy ktoś miał z Was podobną sytuację i czy została ona finalnie załatwiona pozytywnie ?

Rezerwuje hotel na 5 dni za powiedzmy 200 Eur - bez przedpłaty, darmowa anulacja.

Potwierdzenie na maila jest.

Booking przesyła info że hotel po kontakcie z nimi powiedział że nie ma miejsca w hotelu .

Booking proponuje inny w tym samym mieście i czasie tylko za 500 EUR z adnotacja że po powrocie i przesłaniu potwierdzenia zapłaty / faktury za pobyt zwrócą 300 EUR różnicy w cenie.

Cz któś już coś takiego z booking przerabiał ?

#360 PostWysłany: 27 Lis 2013 00:02 

niebieski
Antek12 napisał(a):
Czy ktoś miał z Was podobną sytuację i czy została ona finalnie załatwiona pozytywnie ?

Rezerwuje hotel na 5 dni za powiedzmy 200 Eur - bez przedpłaty, darmowa anulacja.

Potwierdzenie na maila jest.

Booking przesyła info że hotel po kontakcie z nimi powiedział że nie ma miejsca w hotelu .

Booking proponuje inny w tym samym mieście i czasie tylko za 500 EUR z adnotacja że po powrocie i przesłaniu potwierdzenia zapłaty / faktury za pobyt zwrócą 300 EUR różnicy w cenie.

Cz któś już coś takiego z booking przerabiał ?

tak, zwrócą bez problemu....
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości