Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 313  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 14 Kwi 2013 12:47 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 127 150
Osobiście rezerwowałem kilka razy noclegi poprzez Booking.com i jestem bardzo,bardzo zadowolony.Nawet jak był problem z potrąceniem należności za hotel w Pradze (wymagali karty kredytowej i debetowa z Alior Sync nie przechodziła,mimo zapewnień banku,iż jest taka możliwość!),to Booking.com interweniował i uzgodnił z hotelem,iż za rezerwację mogę zapłacić w koronach czeskich na miejscu przy meldowaniu.Ogólnie serwis najlepszy - dba o swoich klientów,a więc mogę polecić,a i oferty czasem trafiają się super - duże promocje :-) W razie pytań służę pomocą.

☀️Komfortowo na ☀️Komfortowo na "Kanarach" za 1339 PLN 🌴 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel na Gran Canarii🚨😎
All inclusive w greckim raju 🏝️ ⭐⭐⭐ hotel przy plaży na Lesbos za 2779 PLN All inclusive w greckim raju 🏝️ ⭐⭐⭐ hotel przy plaży na Lesbos za 2779 PLN
#262 PostWysłany: 14 Kwi 2013 21:21 

Loty: 70
Kilometry: 143 287
No więc ja też mogę polecić booking.com, choć przy ostatniej rezerwacji, recepcjonista w hotelu w Dubaju zrobił na nasz widok wielkie oczy. Okazało się, że nasza rezerwacja została wcześniej anulowana. Mimo wszystko jednak pokój dostalismy, w cenie z wydrukowanego potwierdzenia rezerwacji.

Wysłane z mojego N70HD
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 15 Kwi 2013 22:56 

Krzysiekgd napisał(a):
Osobiście rezerwowałem kilka razy noclegi poprzez Booking.com i jestem bardzo,bardzo zadowolony.Nawet jak był problem z potrąceniem należności za hotel w Pradze (wymagali karty kredytowej i debetowa z Alior Sync nie przechodziła,mimo zapewnień banku,iż jest taka możliwość!),to Booking.com interweniował i uzgodnił z hotelem,iż za rezerwację mogę zapłacić w koronach czeskich na miejscu przy meldowaniu.Ogólnie serwis najlepszy - dba o swoich klientów,a więc mogę polecić,a i oferty czasem trafiają się super - duże promocje :-) W razie pytań służę pomocą.

Powinna przejść bez problemu bo jest wypukła. Moja karta działa.. Może miałeś ustawione niskie limity na internet i stąd problem.
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 16 Kwi 2013 23:41 

Czy zdarzało Wam się, że booking.com kasowało opinie wystawione przez Was hotelom na ich stronie?
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 17 Kwi 2013 00:04 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
tmk napisał(a):
Czy zdarzało Wam się, że booking.com kasowało opinie wystawione przez Was hotelom na ich stronie?

a co? bardzo ich wykląłeś?

#266 PostWysłany: 17 Kwi 2013 17:34 

Nie, na pewno nie kląłem na hotele, to nie w moim stylu. Staram się pisać rzetelne opinie, nie po to aby odradzać innym dany hotel ale aby ów hotel podnosił jakość swoich usług, z korzyścią dla nas wszystkich.
Wracając do tematu to booking.com stwierdził, że prawdopodobnie nastąpiła pomyłka i zamiast jednej opinii (o której usunięcie niegdyś sam poprosiłem), usunięto wszystkie. Ja wiem, że to nie było prawdą bo usunięto ją przed tym jak napisałem pozostałe. No ale i tak doszedłem chyba o co biega z tymi opiniami po tym jak przeglądnąłem ponownie opinia po opinii w hotelach w których byłem i okazało się, że te moje tam są... Usunięcie ich zaś z mojej listy opinii w profilu prawdopodobnie spowodował źle napisany system całej strony gdyż te rezerwacje po jakimś czasie sam usunąłem z listy moich rezerwacji, nie sądziłem, że spowoduje to również usunięcie linków do moich recenzji w moim profilu.
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 18 Kwi 2013 19:53 

U mnie przy ostatniej rezerwacji pojawił się inny problem. Zarezerwowałem ofertę bezzwrotną (2 tyg. temu) dane od karty podałem i do chwili obecnej nie została pobrana należność za noclegi. Nie wiem w końcu, czy rezerwacja jest ok, a z hotelem mailem nie mogę się skontakować.
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 18 Kwi 2013 20:45 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
smietnik12345 napisał(a):
U mnie przy ostatniej rezerwacji pojawił się inny problem. Zarezerwowałem ofertę bezzwrotną (2 tyg. temu) dane od karty podałem i do chwili obecnej nie została pobrana należność za noclegi. Nie wiem w końcu, czy rezerwacja jest ok, a z hotelem mailem nie mogę się skontakować.

nie pobierają od razu.
jak masz potwierdzenie z bookingu to nie martw się na zaś

#269 PostWysłany: 19 Kwi 2013 14:55 

Czy hotel może obciążyć kartę kredytową, która jest nie aktywna?
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 19 Kwi 2013 15:41 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
StrangeGuy napisał(a):
Czy hotel może obciążyć kartę kredytową, która jest nie aktywna?

nie wiem jak wygląda fizycznie obciążanie karty ale za pewne nie jest to tak, że ktoś sobie spisuje numer karty i chowa go do szuflady, a gdzieś w jakimś systemie weryfikuje jak to jest z ta karta itp itd.

wiec pewnie nie można i prędzej czy później sie skapnął

#271 PostWysłany: 06 Maj 2013 23:51 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 313 227
Mam pytanie dotyczące rezerwacji hotelu na booking.com. Hotel wymaga podania numeru karty kredytowej której nie posiadam. Skorzystałem więc z generatora kodów kart i taki podałem. Rezerwacja przeszła. Myślicie że to będzie jakoś sprawdzone ? Za nocleg i tak zapłacić chciałem osobiście a po prostu do karty kredytowej nie mam dostępu, myślicie że mogą to jakoś sprawdzić ? :)
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 06 Maj 2013 23:56 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
klapio napisał(a):
Mam pytanie dotyczące rezerwacji hotelu na booking.com. Hotel wymaga podania numeru karty kredytowej której nie posiadam. Skorzystałem więc z generatora kodów kart i taki podałem. Rezerwacja przeszła. Myślicie że to będzie jakoś sprawdzone ? Za nocleg i tak zapłacić chciałem osobiście a po prostu do karty kredytowej nie mam dostępu, myślicie że mogą to jakoś sprawdzić ? :)

sprawdzić mogą (ale rzadko to robią) i wtedy wyjdzie zonk

#273 PostWysłany: 07 Maj 2013 04:17 

niebieski
Ale jeśli do przyjazdu zostało Ci niewiele czasu, to możesz numer zmienić i dostaniesz kolejne 24h, jak zostały Ci jakieś dwa dni to możesz spróbować.

Ja korzystam z prepaida, niegdyś ryanairowego, i działa bez zarzutu.

A teraz krótka opinia: booking.com jest rewelacyjny. Właściwie do hoteli nie używam żadnej innej wyszukiwarki. Przede wszystkim to rzetelna firma, do której w przypadku problemu będę mógł się zwrócić z problemem i - mam już doświadczenie, choć jednorazowe - rozwiążą go profesjonalnie.

Zupełnie inaczej jest np. w wimdu - bardzo kiepski pomysł robić tam rezerwacje, ale opiszę sprawę szczegółowo jak się skończy nasza korespondencja.
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 07 Maj 2013 06:47 

jeżeli to hotel w Niemczech, Austrii czy Szwajcarii to na pewno będą weryfikować co do innych krajów pewien nie jestem :)
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 07 Maj 2013 11:33 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 259
Kilometry: 313 227
Słowacja, 1 lipca :)
Boje się trochę że sprawdzą i anulują, opłacę to z góry za parę tygodni bo wtedy będę pewien na 100 % czy będę mógł pojechać :)
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 07 Maj 2013 11:39 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 160 637
niebieski
najpierw dostaniesz mail że dane karty są błędne i poproszą o ich poprawę w przeciągu 24h

#277 PostWysłany: 24 Maj 2013 01:08 
Awatar użytkownika

Loty: 213
Kilometry: 494 205
Odradzam korzystanie z booking.com!!!
Po ostatniej rezerwacji tam, wykradzione zostały numery mojej karty kredytowej. Po paru dniach okazało się, że ktoś posłużył się nimi do zapłaty w sklepie internetowym na sumę kilku tysięcy.
Kartę zablokowałam i jestem w trakcie reklamacji.
Nie polecam korzystać ze strony booking.com, zwłaszcza że podobno mój przypadek nie był odosobniony.

#278 PostWysłany: 24 Maj 2013 01:17 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Piszesz to samo w 4 miejscach, dodaj może że problem w tym że Booking.com przekazuje dane karty hotelom i to na to trzeba uważać.

Z czego zresztą mogą wyniknąć też inne problemy:
viewtopic.php?f=20&t=1154&p=5728&hilit=przekazuje+dane+karty#p5728
viewtopic.php?f=20&t=1154&p=34012&hilit=przekazuje+dane+karty#p34012
 Profil Relacje PM off  

#279 PostWysłany: 24 Maj 2013 08:34 
Awatar użytkownika

Hej,
dodałam to w czterech miejscach, bo uważam, że sprawa jest ważna. Ostrzegam innych przed taką sytuacją.
Rezerwowałam hotele na kilkunastu już portalach, ale dopiero teraz gdy skorzystałam z portalu booking.com przytrafiło mi się coś takiego.
W dodatku już na forum dowiedziałam się, że spotkało to wiele oooking.com

Booking.com powinno popracować mocniej nad szyfrowaniem danych, bo coś im z tym nie wychodzi.

#280 PostWysłany: 24 Maj 2013 08:52 
Awatar użytkownika

Odradzam korzystanie z booking.com!!!

Po ostatniej rezerwacji tam, wykradzione zostały numery mojej karty kredytowej. Rezerwowałam hotel we Włoszech. Hotel nie naliczył mi jeszcze żadnej opłaty.
Po paru dniach okazało się, że ktoś posłużył się danymi karty do zapłaty w sklepie internetowym ze sprzętem RTV w Szwecji na sumę kilku tysięcy.
Kartę zablokowałam i jestem w trakcie reklamacji. Sprawę zgłaszam też na policji.

Nie polecam korzystać ze strony booking.com, zwłaszcza że mój przypadek nie był odosobniony.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości