Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 313  Następna
Autor Wiadomość
#1381 PostWysłany: 11 Kwi 2016 19:04 

srebrny
Dzwoń do booking na pewno znajdą coś zastępczego co będzie zgodne z Twoimi warunkami.Jeśli termin noclegu jest bliski potrafią nawet zaakceptować droższy obiekt i zwrócą różnicę w cenie po dosłaniu rachunków.
 Profil Relacje PM off  

🚨 SUPERCENA 🚨 🤯 Loty na Wyspy Zielonego Przylądka + przystanek w Porto za ❗752 PLN❗🌴 🚨 SUPERCENA 🚨 🤯 Loty na Wyspy Zielonego Przylądka + przystanek w Porto za ❗752 PLN❗🌴
Wypoczynek w słonecznej Hiszpanii 🌞🎄 4* hotel blisko plaży za 1663 PLN Wypoczynek w słonecznej Hiszpanii 🌞🎄 4* hotel blisko plaży za 1663 PLN
#1382 PostWysłany: 11 Kwi 2016 19:04 

srebrny
@Kasia111 Najlepiej już poszukaj czegoś co mogłabyś przyjąć w zamian i sama im zaproponuj jako alternatywę.Oni, jeśli cena nie jest znacząco wyższa na ogół akceptują wybór klienta.Telefonicznie na polskiej infolinij szybko to można załatwić.Weź też pod uwagę ,że po ich kontakcie z twoim obiektem może się okazać,że miejsce zarezerwowane jednak się dla ciebie znajdzie,

Ostatnio edytowany przez miriam, 11 Kwi 2016 19:55, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1383 PostWysłany: 11 Kwi 2016 19:36 

Loty: 38
Kilometry: 72 453
niebieski
Do wyjazdu 3 tygodnie, w tej chwili za podobny standard trzeba zapłacić o co najmniej 1/3 więcej od mojej rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#1384 PostWysłany: 12 Kwi 2016 08:32 
Awatar użytkownika

srebrny
Dzwoń do bookingu.
Mi ostatnio italianiec odwołał rezerwację bo ma niedostępny apartament. Ręce mi przy nich opadają. Booking znalazł podobny apartament, ale 40 EUR droższy. Stanęło na tym, że sam sobie znalazłem o 30 EUR droższy od tego pierwotnego. Booking bez problemu to zaakceptował i zadeklarował pokryć różnicę.
 Profil Relacje PM off  

#1385 PostWysłany: 13 Kwi 2016 20:00 

niebieski
Update

Zadzwoniłam na polską infolinię (nie ma sensu wysyłanie maili, moje dwa pozostały bez odzewu). Pracownik bookingu skontaktował się z hostelem, gdzie potwierdzono, że miejsca nie ma i wyrażono chęć współpracy w poszukiwaniu alternatywnego lokum,w zbliżonej okolicy i standardzie. Pracownik booking.com zapewnił mnie, że jeśli nowe miejsce będzie droższe, różnicę wezmą na siebie oni, albo hostel, który się nie wywiązał z umowy. Mam czekać na propozycje z bookingu. Dziękuję za wszystkie porady.
 Profil Relacje PM off  

#1386 PostWysłany: 15 Kwi 2016 22:53 

Jak w temacie.

Hotel ma problem z preautoryzacją mojej karty debetowej. Również jak chciałem zapłacić z góry to jest problem. Karta odrzucona.
W zeszłym roku jak rezerwowałem na Węgrzech to chyba było wymagane aby podać kod cvv, teraz nie pytają o to. Wiec moze tu jest problem?
Mam zwykłą kartę debetową z mbanku. Ale również poprzez nią rok temu przeszła rezerwacja.

Hotel który chcę opłacic jest w Czechach, jest bezobsługowy i zapłata musi być wykonana bezgotówkowo przez internet.
Czy muszę posiadać wirtualną kartę walutową z mbanku?
 Profil Relacje PM off  

#1387 PostWysłany: 15 Kwi 2016 22:57 
Site Admin
Awatar użytkownika

Do preautoruzacji nie potrzeba cvv, nie potrzebujesz też kart wirtualnych. Sprawdziles może jakie masz limity ustawione na karcie, może próbujesz zapłacić więcej, niż jest ustawione ile max może przepuścić?

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#1388 PostWysłany: 15 Kwi 2016 23:02 
Awatar użytkownika

Niektóre banki nie akceptują transakcji bez podawania CVV (nawet jeśli taką transakcją jest preautoryzacja). Przykładowo debetówka z Pekao S.A. w takim przypadku nie przejdzie (podobnie nie da się nią zapłacić na np. Amazonie, który nie wymaga kodu CVV przy płaceniu).
 Profil Relacje PM off  

#1389 PostWysłany: 15 Kwi 2016 23:28 

niebieski
mBank na pewno akceptuje ;) Może rzeczywiście limity? Powinni wtedy wysłać smsa z powiadomieniem o powodzie nieudanej transakcji, chyba że masz wyłączony ten kanał komunikacji (nie jestem nawet pewna, czy się da). W razie czego napisz do nich przez eksperta online, mają dostęp do wszystkich transakcji (w tym odrzuconych).

#1390 PostWysłany: 16 Kwi 2016 00:13 

Zadzwoń do mbank i poproś o sprawdzenie dokładnej przyczyny odrzucenia transakcji. Kiedyś miałem problem ze ściągnięciem płatności w jednym z hoteli we Włoszech, okazało się, że karty mbanku mają jakieś zabezpieczenie Dotyczące transakcji na odległość (szczegółów nie pamiętam), które zadziałało w przypadku danego hotelu. Można było poprosić o kilkudniowe wyłączenie tego zabezpieczenia (co też uczyniłem), po czym transakcja przeszła bez kłopotu.

#1391 PostWysłany: 19 Kwi 2016 19:17 

niebieski
Moja historia zakończona szczęśliwie. Finalnie booking zgodził się na moją alternatywną propozycję (zaproponowałam najtańszą możliwą opcję z ich serwisu z podobnymi warunkami jak pierwotna rezerwacja). Obiecali zwrócić różnicę po okazaniu dowodu opłaty. Jeszcze raz dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#1392 PostWysłany: 28 Kwi 2016 08:34 

Witam,
Proszę Was o poradę. Musiałem zrezygnować z rezerwacji i nieopatrznie spóźniłem się z jej odwołaniem. Zorientowałem się dosyć szybko i w ciągu niecałej godziny po zakończeniu możliwości bezpłatnego odwołania napisałem @ do hotelu przez booking, aby pozwolili mi bezpłatnie odwołać rezerwację. Czekam na odpowiedź.
Z drugiej strony do konta w booking mam dodana kartę, która od kilku miesięcy jest nieaktywna. Miała termin ważności do sierpnia i została dezaktywowana, a w jej miejsce aktywowana nowa. Widocznie hotel nie sprawdził karty, bo bez problemu przyjął mi rezerwację (w momencie jej dokonywania miałem już nową kartę).
Bardzo proszę o informacje czy mimo wszystko hotel będzie mógł jakkolwiek ściągnąć kwotę z karty i czy spodziewać się jakichkolwiek innych konsekwencji w przypadku nieopłacenia należności (hotel jest poza UE)?
Z góry dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#1393 PostWysłany: 28 Kwi 2016 09:14 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Nie ma jednej odpowiedzi na twoje pytanie. Jeden hotel będzie próbował, inny - nie.
 Profil Relacje PM off  

#1394 PostWysłany: 28 Kwi 2016 09:32 

srebrny
@philip-s Jest duża szansa,że dostaniesz pozytywną odpowiedź z hotelu i będzie po sprawie.Z drugiej strony( z tego co piszesz )z karty już nie ma możliwości pobrania środków i hotel musiałby dochodzić praw drogą sądową a zazwyczaj w grę wchodzą kwoty,które tego nie są warte,więc prawdopodobnie tak czy siak unikniesz konsekwencji ;)
 Profil Relacje PM off  

#1395 PostWysłany: 01 Maj 2016 23:20 

Loty: 128
Kilometry: 184 046
niebieski
Ja zrobiłam rezerwację, ale karta została odrzucona. Była to bezzwrotna opcja bez możliwości odwołania. Nic im się z karty nie udało ściągnąć.
Dodam, że nie jestem już zainteresowana tym hotelem, więc to, że karta została odrzucona jest dla mnie dosyć korzystne.
Czy w takim razie hotel sam anuluje tę rezerwację czy będą chcieli w jakiś sposób mnie obciążyć? Jakieś wezwanie do zapłaty pisać czy coś?

#1396 PostWysłany: 02 Maj 2016 00:05 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@kiimi
Jeśli Twoja karta została odrzucona na etapie rezerwacji to ta rezerwacja nie doszła do skutku, więc hotel raczej nie ma prawa za nic Ciebie ścigać itp.

#1397 PostWysłany: 02 Maj 2016 08:28 

niebieski
Ja podczas rezerwacji hotelu w NYC podałem nr karty walutowej z Aliora w USD i nie pobrało z niej żadnej kwoty mimo że rezerwacja też płatna z góry i bezzwrotna, nr rezerwacji i potwierdzenie przyszło normalnie. Napisałem do booking oni skontaktowali się z hotelem i przekazali mi ich odpowiedź że mam zapłacić przy zameldowaniu (przy okazji wspomnieli o zwrotnej kaucji o której nie ma ani słowa w rezerwacji).
 Profil Relacje PM off  

#1398 PostWysłany: 02 Maj 2016 11:25 

Loty: 128
Kilometry: 184 046
niebieski
tylko, że się do tego hotelu już nie wybieram i lepiej dla wszystkich by było, że sami anulowali te rezerwacje...Zresztą oni chcieli pobrać kasę z karty, tylko im się nie udało. W statusie rezerwacji: "karta odrzucona".

@namteH ale skoro ta rezerwacja dalej u mnie "wisi" na bookingu? Mam tylko informację, że mam zmienić nr karty, czego nie zamierzam robić.

#1399 PostWysłany: 02 Maj 2016 11:30 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@kiimi
Ja bym to zostawił.
Pewnie po jakimś czasie ktoś się z Tobą skontaktuje w bookinga.

Parę tygodniu temu miałem rezerwacje, potem obiekt ja odwołał...a potem booking mnie prosił o opinie o moim pobycie...

#1400 PostWysłany: 02 Maj 2016 11:31 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Albo masz podać numer karty, albo anulować rezerwację. Anuluj. Po co ma Ci wisieć.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości