Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Gru 2012 22:29 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
niebieski
Jednodniówka WMI - LTN. W dokumentach stoi, że odlot jeszcze z WAW, powrót już na WMI. Nie idzie się odprawić z LTN na WMI. Napisałem do wizza rekmamację, ale znając życie odpowiedź dostanę za 10 dni ;)

Mam wydrukowane karty pokładowe z Okęcia do LTN, na stronie wizza jest info, że odprawa jest ... na lotnisku. Na LTN powinna być odprawa internetowa, nie da się jej zrobić. Sami spójrzcie na screena ...

Nie da się wydrukować kart z LTN ... w ogóle brak takiej opcji ...

Co radzicie?

Załączniki:
ScreenShot002.jpg
ScreenShot002.jpg [ 49.69 KiB | Obejrzany 2012 razy ]

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸 ❗SUPERCENA ❗Przedłużony weekend w Hiszpanii od 225 PLN 🥘 🌴 Loty do Barcelony, Walencji lub Madrytu 🏰🇪🇸
Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
#2 PostWysłany: 28 Gru 2012 23:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Maris83 napisał(a):
Dzwoń: (22) 351-94-92 :) Telefon działa 24/7 i połączenie jest bezpłatne (jak na stacjonarny).

Dzięki Maris :) Zadzwonię sobie na spokojnie jutro. Mam podejrzenie, że do końca nie wiedzą, czy WMI będzie 6-go dopuszczone i stąd ten brak kart pokładowych i odprawy.

Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Gru 2012 23:40 
Awatar użytkownika

HON fly4free
99,9999% powrót też będziesz miał do WAW, a i jakbyś leciał tydzień, dwa czy trzy później to też byś w WAW zaczynał i kończył.
W takie cuda, że kilkanaście tyś m2 pasa zrobią w 1,5 tygodnia i w dodatku jeszcze w tym czasie przejdzie on wszystkie inspekcje i odbiory to ja w tym kraju nie wierzę.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Gru 2012 00:45 
Awatar użytkownika

niebieski
kemot napisał(a):
99,9999% powrót też będziesz miał do WAW, a i jakbyś leciał tydzień, dwa czy trzy później to też byś w WAW zaczynał i kończył.
W takie cuda, że kilkanaście tyś m2 pasa zrobią w 1,5 tygodnia i w dodatku jeszcze w tym czasie przejdzie on wszystkie inspekcje i odbiory to ja w tym kraju nie wierzę.

Też w bajki nie wierzę, niemniej system rezerwacyjny wizza jest nastawiony, że od nocy 6-go stycznia loty będą na WMI. Tylko to powoduje ogólny bajzel. Ja dam radę się dowiedzieć co i jak. A co z setkami zdezorientowanych ludzi płacących nie 8 zł za RT, a sporo kasy i lecących nie na zakupy w Luton Mall, a w ważnych życiowych sprawach ... Przez takie zagrywki pojadą na Modlin czasem z drugiego końca Polski i nie ma opcji by zdążyć na Okęcie.

Przydałby się chociaż mail - nie wiemy czy będzie Okęcie / Modlin - powiadomimy Państwa telefonicznie / smsem / mailowo. Trudne?

Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Gru 2012 17:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Sprawa rozwiązana - dostałem maila z Wizza o lądowaniu na WAW nie na WMI. Nawet pozwolili na zmianę lotu :) ale akurat z tego nie skorzystam.

Załączniki:
11.jpg
11.jpg [ 31.46 KiB | Obejrzany 1825 razy ]

Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Sty 2013 12:01 
Awatar użytkownika

Pytanie gdzie mogę pobrać i wydrukować kartę pokładową w WizzAir.
Poniżej zamieszczam zdjęcie po dokonaniu odprawy on-line. Wszystkie dane wprowadziłem, kliknąłem ODPRAWA, potem potwierdziłem TAK POTWIERDZAM, ale nigdzie nie pokazała mi się możliwość wydrukowania karty pokładowej? (Zrobilem jak tutaj http://www.fly4free.pl/odprawa-online-w ... -po-kroku/)
Czy tak teraz jest w WIZZAIR, że w strefie Schengen nie trzeba mieć karty pokładowej????
Jeśli jest Schengen to idę na lotnisko bez karty pokładowej tylko z dowodem osobistym?

Załączniki:
Wizz Air.png
Wizz Air.png [ 81.22 KiB | Obejrzany 1906 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Sty 2013 12:27 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Kartę pokładową zawsze trzeba mieć. Spróbuj zmienić przeglądarkę, może wtedy system wygeneruje.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 02 Sty 2013 12:32 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie dość, że kartę pokładową trzeba zawsze mieć to jeszcze w dodatku Londyn jest poza strefą Schengen.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Sty 2013 12:33 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 428 084
srebrny
Po pierwsze to Wielka Brytania akurat nie należy do Schengen :)

Właśnie z ciekawości odprawiłem się na lot i linki do pobranie karty pokładowej pojawiły się w sekcji "Podróżujący"

U Ciebie z jednej strony jest "zapraszamy na pokład", a z drugiej możliwość zmiany lotu lub imienia i nazwiska pasażera (ja takiej opcji po odprawei już nie mam) co może sugeruje, że nie została jeszcze zrobiona odprawa?

EDIT: A teraz zobaczyłem moją późniejszą rezerwację, gdzie jeszcze nie można zrobić odprawy i ta strona wygląda tak jak u Ciebie - czyli jakby jeszcze nie dokonano odprawy
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Sty 2013 13:22 
Awatar użytkownika

kevin napisał(a):
Po pierwsze to Wielka Brytania akurat nie należy do Schengen :)

Właśnie z ciekawości odprawiłem się na lot i linki do pobranie karty pokładowej pojawiły się w sekcji "Podróżujący"

U Ciebie z jednej strony jest "zapraszamy na pokład", a z drugiej możliwość zmiany lotu lub imienia i nazwiska pasażera (ja takiej opcji po odprawei już nie mam) co może sugeruje, że nie została jeszcze zrobiona odprawa?

EDIT: A teraz zobaczyłem moją późniejszą rezerwację, gdzie jeszcze nie można zrobić odprawy i ta strona wygląda tak jak u Ciebie - czyli jakby jeszcze nie dokonano odprawy

Też mam wrazenie ze mnie nie odprawia, pytanie dlaczego. Po kliknięciu "TAK POTWIERDZAM" znowu jestem na stronie gdzie moge kliknąć "Odprawa".
Poniżej kroki przy odprawie:

Załączniki:
Komentarz do pliku: Krok 1
WizzAir 1.jpg
WizzAir 1.jpg [ 32.5 KiB | Obejrzany 1530 razy ]
Komentarz do pliku: Krok 2
WizzAir 2.jpg
WizzAir 2.jpg [ 84.24 KiB | Obejrzany 1530 razy ]
Komentarz do pliku: Krok 3
WizzAir 3.jpg
WizzAir 3.jpg [ 56.26 KiB | Obejrzany 1530 razy ]

Ostatnio edytowany przez skipper, 02 Sty 2013 13:50, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 02 Sty 2013 13:24 
Awatar użytkownika

Kolejne kroki

Załączniki:
Komentarz do pliku: Krok 4
WizzAir 4.jpg
WizzAir 4.jpg [ 125.39 KiB | Obejrzany 1567 razy ]
Komentarz do pliku: Krok 5
WizzAir 5.jpg
WizzAir 5.jpg [ 101.58 KiB | Obejrzany 1567 razy ]
Komentarz do pliku: Krok 6
WizzAir 6.jpg
WizzAir 6.jpg [ 121.27 KiB | Obejrzany 1567 razy ]

Ostatnio edytowany przez skipper, 02 Sty 2013 13:52, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 02 Sty 2013 13:28 
Awatar użytkownika

Tak to wyglada. Co wiecej odprawe juz robilem i przez Firefox'a, Chrome jak i Explorera. Zawsze to samo wracam do punktu wyjscia. Tak jakby system nie chciał zrobic tej odprawy???

Jakies sugestie?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 02 Sty 2013 13:38 

tutaj jest ten przypadek omawiany również:

http://www.fly4free.pl/forum/check-in-w ... y,15,22827

#14 PostWysłany: 02 Sty 2013 13:48 
Awatar użytkownika

kajek napisał(a):
tutaj jest ten przypadek omawiany również:

check-in-wizzair-6-01-problemy,15,22827

EEE niestety nie ten sam przypadek, tam jest kwestia lotniska WAW czy WMI a u mnie po prostu nie mozna sie odprawic!

Dodam, że probowałem zrobic odprawe na innym kompie i nadal nic:(

Dzwonilem tez pod numer (22) 351-94-92 i mnie wysmiali ze nie pomoga bo to informacja o opoznionych i anulowanych lotach tylko.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 02 Sty 2013 14:01 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Zbanowany
niebieski
skipper napisał(a):
kajek napisał(a):
EEE niestety nie ten sam przypadek, tam jest kwestia lotniska WAW czy WMI a u mnie po prostu nie mozna sie odprawic!

To jest dokładnie ten sam przypadek :)

#16 PostWysłany: 02 Sty 2013 14:08 

Właśnie, dokładnie ten sam przypadek! Doczytaj dokładnie każdy post. Wychodzi na to, że musisz jak na razie po prostu czekać... I kontrolować sytuację

#17 PostWysłany: 02 Sty 2013 14:18 
Awatar użytkownika

irkolo napisał(a):
skipper napisał(a):
kajek napisał(a):

To jest dokładnie ten sam przypadek :)

Tylko kolega dostał maila w tej sprawie a ja nie. Co więcej ja mam lot na 11 stycznia a WizzAir podaje ze zmiana lotniska jest do 8 stycznia.

Napisałem reklamacje do WizzAir ale odpowiedz pewnie bedzie po 11 stycznia jak znam zycie...
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 02 Sty 2013 14:21 
Awatar użytkownika

kajek napisał(a):
Właśnie, dokładnie ten sam przypadek! Doczytaj dokładnie każdy post. Wychodzi na to, że musisz jak na razie po prostu czekać... I kontrolować sytuację

Ok faktycznie trzeba czekac. Jak nie to 9 funtow odprawa na lotnisku i tyle:(
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 05 Sty 2013 20:25 
Awatar użytkownika

Chciałem tylko poinformować, że temat rozwiązany, WizzAir wysłał maila że zmiana jest lotniska i czy akceptuję zmianę. Dalej już poszło normalnie tzn można było wydrukować karte pokladowa.

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 06 Sty 2013 17:56 

Podepnę się pod temat, nie mogę wykonać odprawy, lot mam na 16 stycznia z Modlina do Rzymu i powrót 20. Klikam odprawa, potwierdzam i jedynie przeładowuje mi się strona. Mail oczywiście wysłany, ale nie spodziewam się odpowiedzi w terminie... Czy telefon na 0703 to jedyne wyjście?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości