Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 104  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 05 Cze 2014 23:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak, jesli kolejna bedzie powyzej 75USD to powinna sie sama ta znizka aktywowac.
 Profil Relacje PM off  

Znad morza w Tatry za 138 PLN ⛰️🥾 Tanie loty na nowej trasie do Popradu 😍✈ Znad morza w Tatry za 138 PLN ⛰️🥾 Tanie loty na nowej trasie do Popradu 😍✈
City break w stolicy Hiszpanii 🌆🇪🇸 Spędź weekend w Madrycie za 919 PLN City break w stolicy Hiszpanii 🌆🇪🇸 Spędź weekend w Madrycie za 919 PLN
#362 PostWysłany: 06 Cze 2014 07:49 
Awatar użytkownika

Loty: 122
Kilometry: 252 683
niebieski
z linka,ale z dowolnego.
 Profil Relacje PM off  

#363 PostWysłany: 09 Cze 2014 00:31 

Zbanowany
mi ostatnio nowy host po wstępnej rezerwacji odmówił po godzinie. napisałem do airbnb o sprawie,a także że nie stać mnie na inne lokum i dostałem od nich spersonalizowany kod na wytarcie łez. są niesamowici! rewelacyjna obsługa:)

wysłane z SGS3@4.4.2
 Profil Relacje PM off  

#364 PostWysłany: 11 Cze 2014 08:00 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 79 377
szymonunion napisał(a):
mi ostatnio nowy host po wstępnej rezerwacji odmówił po godzinie. napisałem do airbnb o sprawie,a także że nie stać mnie na inne lokum i dostałem od nich spersonalizowany kod na wytarcie łez. są niesamowici! rewelacyjna obsługa:)

wysłane z SGS3@4.4.2

Dokładnie, opisałam swoją sytuację (kilka postów wyżej tutaj też się żaliłam) i również dostałam voucher. :)

#365 PostWysłany: 14 Cze 2014 23:36 

cześć wszystkim,
mam upatrzony fajny pokój w Barcelonie i już jestem ugadana z hostem co i jak, tylko mam jedno pytanie dotyczące płatności - mam karte visa electron oczywiście konto w zł, płacąc przez ten portal jaka opcja będzie dla mnie najkorzystniejsza - płatność w euro czy złotówkach? Niestety jestem w tym totalnie zielona i nie mam pojęcia jak airbnb to wszystko przelicza :?
 Profil Relacje PM off  

#366 PostWysłany: 14 Cze 2014 23:40 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
doskox napisał(a):
cześć wszystkim,
mam upatrzony fajny pokój w Barcelonie i już jestem ugadana z hostem co i jak, tylko mam jedno pytanie dotyczące płatności - mam karte visa electron oczywiście konto w zł, płacąc przez ten portal jaka opcja będzie dla mnie najkorzystniejsza - płatność w euro czy złotówkach? Niestety jestem w tym totalnie zielona i nie mam pojęcia jak airbnb to wszystko przelicza :?

to bank przelicza. przelicza Ci po ichniejszym kursie. jeśli to nie jest duża kasa (<150euro) to ja bym sie nie bawił w jakieś kombinacje.

#367 PostWysłany: 15 Cze 2014 00:03 

mimo, że ceny pokazuje w zł to po rezerwacji airbnb z automatu wystawi fakturę w euro (bo rezerwacja w Europie tj. Barcelona) i w zależności od banku wystawcy karty, którą opłacono rezerwację taki będzie kurs przewalutowania - nie do przeskoczenia
 PM off  

#368 PostWysłany: 15 Cze 2014 15:38 

niebieski
doskox napisał(a):
cześć wszystkim,

Moim zdaniem lepiej płacić w EUR. Zawsze pod kwotą rezerwacji masz zapis, że "Płatność przeprowadzona w €EUR. Opłata całkowita wynosi...." . Mając konto w EUR (np. na kantor.alior) jesteś w stanie wymienić walutę po fajnym kursie i zapłacisz nawet mniej niż kwota podana w PLN. Zawsze jakiś grosz do przodu.
 Profil Relacje PM off  

#369 PostWysłany: 15 Cze 2014 19:50 

kwota to prawie 290e także stąd to moje żywne zainteresowanie tematem, niestety konto mam w zł w mbanku gdzie kurs euro waha się w okolicach 4,23zł; chyba, że do czasu potwierdzenia rezerwacji skuszę się na założenie takiego konta... czy posiadanie go łączy się z jakimiś wygórowanymi opłatami za poszczególne czynności (pytanie do szczęśliwych posiadaczy)? :geek: :D
 Profil Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 15 Cze 2014 21:01 

niebieski
doskox napisał(a):
kwota to prawie 290e także stąd to moje żywne zainteresowanie tematem, niestety konto mam w zł w mbanku gdzie kurs euro waha się w okolicach 4,23zł; chyba, że do czasu potwierdzenia rezerwacji skuszę się na założenie takiego konta... czy posiadanie go łączy się z jakimiś wygórowanymi opłatami za poszczególne czynności (pytanie do szczęśliwych posiadaczy)? :geek: :D

Przy takiej kwocie warto zapłacić w EUR. Oszczędzisz na pewno.
Więcej na temat kantoru aliora masz tutaj:
www.kantor.aliorbank.pl
nowy-kantor-internetowy-w-alior-karta-walutowa,181,17048
viewtopic.php?f=18&t=17023&p=142602&hilit=kantor+alior#p142602
 Profil Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 19 Cze 2014 13:55 

Witam

Chciałbym pierwszy raz skorzystać z airbnb, mam upatrzony nocleg w Pradze, wstępną akceptację właściciela, chcę mu zapłacić i tu zaczyna się kłopot. Posiadam zweryfikowane konto PayPal i w ten sposób chciałem przesłać pieniądze, tymczasem portal żąda powiązania z kartą kredytową lub debetową. Problem w tym, że nie posiadam takowej - W jaki sposób mogę to obejść? W Pradze będę wkrótce, a nie chciałbym tylko dla tej jednej sprawy zakładać konta.. Jakieś sugestie?
 Profil Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 21 Cze 2014 18:53 

W jaki sposób zapłacić środkami z polecenia następna podróż? Czy trzeba wygenerować jakiś kod?
 PM off  

#373 PostWysłany: 21 Cze 2014 19:10 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 170 743
niebieski
O ile dobrze pamiętam, po przekroczeniu bodajże 240 zł kod sam się pojawi i odejmie od wartości rezerwacji.

#374 PostWysłany: 22 Cze 2014 23:37 

Czy teraz przy robieniu rezerwacji serwis prosi o weryfikację dowodem osobistym za każdym razem czy tylko dla nowych kont (tzn założonych niedawno i bez żadnej historii rezerwacji w tle)?
Czy przy natychmiastowych rezerwacjach jest podobnie?
 PM off  

#375 PostWysłany: 22 Cze 2014 23:40 

niebieski
Ja mam stare konto, niezweryfikowane dowodem osobistym i rezerwacje robie normalnie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#376 PostWysłany: 22 Cze 2014 23:45 

mlynio napisał(a):
Ja mam stare konto, niezweryfikowane dowodem osobistym i rezerwacje robie normalnie.

Ale nie weryfikowałeś się wcześniej dowodem?
 PM off  

#377 PostWysłany: 22 Cze 2014 23:45 

niebieski
Nie. Mam konto od 3 lat. Lacze sie przez profil na fb.

Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 23 Cze 2014 00:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Czy teraz przy robieniu rezerwacji serwis prosi o weryfikację dowodem osobistym za każdym razem czy tylko dla nowych kont (tzn założonych niedawno i bez żadnej historii rezerwacji w tle)?

Mam dosyc stare konto i recenzje. Ostatnio przy wysylaniu zapytania do jednego z gospodarzy wyskoczyl komunikat o koniecznosci weryfikacji dowodem. Dokladnie pojawilo sie cos w stylu, ze weryfikacja bedzie potrzebna, aby zarezerwowac cokolwiek, wiec sugeruja przeprowadzic weryfikacje od razu.
 Profil Relacje PM off  

#379 PostWysłany: 23 Cze 2014 08:01 

juliaka napisał(a):
Mam dosyc stare konto i recenzje. Ostatnio przy wysylaniu zapytania do jednego z gospodarzy wyskoczyl komunikat o koniecznosci weryfikacji dowodem. Dokladnie pojawilo sie cos w stylu, ze weryfikacja bedzie potrzebna, aby zarezerwowac cokolwiek, wiec sugeruja przeprowadzic weryfikacje od razu.

A masz połączone konto z FB?
 PM off  

#380 PostWysłany: 23 Cze 2014 08:34 

Loty: 10
Kilometry: 24 346
Anonymous napisał(a):

Tutaj masz wyjaśnienie: https://www.airbnb.pl/help/article/464
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 104  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości