Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 104  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 23 Cze 2014 08:56 

vanin napisał(a):

Dzięki, ciekawe co oznacza "ostatnia chwila". Akurat mi zależy na rezerwacji na początek lipca br. No nic, po prostu spróbuję jak host mi wstępnie potwierdzi i dam Wam znać czy przeszło bez dowodu.
 PM off  

Spróbuj porto w Porto 🍷🇵🇹 3-dniowy city break w Portugalii za 899 PLN ☀️😎 Spróbuj porto w Porto 🍷🇵🇹 3-dniowy city break w Portugalii za 899 PLN ☀️😎
Wypoczynek w Egipcie 🏝️ 🌊 All inclusive nad Morzem Czerwonym za 1861 PLN Wypoczynek w Egipcie 🏝️ 🌊 All inclusive nad Morzem Czerwonym za 1861 PLN
#382 PostWysłany: 23 Cze 2014 09:23 
Awatar użytkownika

niebieski
czyli jak potrzebują na dziś nocleg to nie ma szans na jego realizację :D bo przecież weryfikacja będzie trwać i trwać :D
 Profil Relacje PM off  

#383 PostWysłany: 23 Cze 2014 10:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
A masz połączone konto z FB?

Nie (ale chyba by mi to nie pomogło w weryfikacji, bo mam tam inne nazwisko:]).

lukas63 napisał(a):
czyli jak potrzebują na dziś nocleg to nie ma szans na jego realizację :D bo przecież weryfikacja będzie trwać i trwać :D

Jak już się ma skan albo foto dokumentu to sama weryfikacja trwa chwilę, może z minutę.
 Profil Relacje PM off  

#384 PostWysłany: 23 Cze 2014 10:25 

Loty: 10
Kilometry: 24 346
Lukas, ja się zweryfikowałem w 3 minuty z czego 2 to zrobienie i załadowanie skanu prawa jazdy. Do tego podpięcie konta na linkedin, weryfikacja telefonu przez sms i zdjęcie profilowe. Trochę mi się nie chce wierzyć że jakakolwiek werefikacja treści prawa jazdy była bo poszło od razu. Dla mnie bezbolesne.
 Profil Relacje PM off  

#385 PostWysłany: 23 Cze 2014 10:29 

chyba nie do końca, bo weryfikacja jest dopiero wtedy przeprowadzona pozytywnie, gdy pracownik airbnb ją zatwierdzi, co obecnie czasami trwa bardzo długo (a do nowego konta bez rekomendacji może i w ogóle)
 PM off  

#386 PostWysłany: 23 Cze 2014 10:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
chyba nie do końca, bo weryfikacja jest dopiero wtedy przeprowadzona pozytywnie, gdy pracownik airbnb ją zatwierdzi, co obecnie czasami trwa bardzo długo (a do nowego konta bez rekomendacji może i w ogóle)

u mnie od razu pojawiła się zielona ikonka i przy moim profilu od razu miałam "zweryfikowany dokument". to można nie oznaczać weryfikacji? mogę rezerwować bez problemu.
 Profil Relacje PM off  

#387 PostWysłany: 23 Cze 2014 10:49 

Anonymous napisał(a):

Ja podobnie jak wyżej od razu miałem komunikat ze dokument zweryfikowany pozytywnie.
 Profil Relacje PM off  

#388 PostWysłany: 23 Cze 2014 10:51 

to gratuluję, skoro możesz to zapewne jest ok, u mnie zawsze otrzymywałem informację, że mam poczekać na zatwierdzenie skanu dokumentu i nagranego filmiku przez pracownika airbnb (ale jak pisałem wcześniej ten serwis to dla mnie "totalna amerykańska loteria noclegowa" i w moim rankingu np. booking to serwis vipowski jeśli chodzi o kontakt i warunki oferty choć przeważnie jest drożej, ale ja mam akurat inne priorytety)
 PM off  

#389 PostWysłany: 23 Cze 2014 11:13 

Gorny, może u ciebie to dłużej trwało bo weryfikowałeś się przez filmik. Ja podałem konto na linkedin i pewnie dzięki temu algorytm zrobił to z automatu.
 Profil Relacje PM off  

#390 PostWysłany: 23 Cze 2014 12:37 
Awatar użytkownika

niebieski
U mnie teraz weryfikacja była tylko z dokumentu i też poszła b.szybko.

Ale co do loterii generalnie się trochę zgadzam... IMO największym minusem airbnb jest możliwość w zasadzie bezkarnego anulowania rezerwacji przez gospodarzy. Często ci sami gospodarze mają rygorystyczne warunki anulowania przez gościa, ale sami mogą to robić w dowolnym czasie.
Za to tam gdzie ostatecznie udało mi się skorzystać byłam b.zadowolona. I cenowo było zdecydowanie na korzyść airbnb (porównując z podobnym standardem hoteli).
Także ogólnie dla mnie zdyskwalifikowany jest każdy gospodarz, który ma chociażby 1 recenzję, że anulował czyjąś rezerwację.
 Profil Relacje PM off  

#391 PostWysłany: 23 Cze 2014 14:02 
Awatar użytkownika

niebieski
juliaka napisał(a):
IMO największym minusem airbnb jest możliwość w zasadzie bezkarnego anulowania rezerwacji przez gospodarzy. Często ci sami gospodarze mają rygorystyczne warunki anulowania przez gościa, ale sami mogą to robić w dowolnym czasie.
Za to tam gdzie ostatecznie udało mi się skorzystać byłam b.zadowolona. I cenowo było zdecydowanie na korzyść airbnb (porównując z podobnym standardem hoteli).
Także ogólnie dla mnie zdyskwalifikowany jest każdy gospodarz, który ma chociażby 1 recenzję, że anulował czyjąś rezerwację.

Mylisz się. Gospodarz również ma bardzo rygorystyczne warunki anulowania rezerwacji zatwierdzonej przez niego
(Z regulaminu.)
Kiedy anulujesz rezerwację, mogą Ci grozić następujące konsekwencje:
Przy ofercie pojawia się automatyczna recenzja mówiąca o tym, że rezerwacja została anulowana.
Twój kalendarz pozostanie zablokowany w terminie danej rezerwacji.
Naliczamy opłatę za anulowanie, jeśli anulowano rezerwację więcej niż raz na przestrzeni 6 miesięcy.*

*50$ za każdą kolejną anulowaną rezerwację w okresie 6 miesięcy lub 100$ za każdą kolejną anulowaną rezerwację w okresie 6 miesięcy, która rozpoczyna się za 7 dni lub mniej.
www.okruszek.org.pl
www.pustamiska.pl
 Profil Relacje PM off  

#392 PostWysłany: 23 Cze 2014 14:13 
Awatar użytkownika

niebieski
student napisał(a):
juliaka napisał(a):
IMO największym minusem airbnb jest możliwość w zasadzie bezkarnego anulowania rezerwacji przez gospodarzy. Często ci sami gospodarze mają rygorystyczne warunki anulowania przez gościa, ale sami mogą to robić w dowolnym czasie.

Mylisz się. Gospodarz również ma bardzo rygorystyczne warunki anulowania rezerwacji zatwierdzonej przez niego
(Z regulaminu.)
Kiedy anulujesz rezerwację, mogą Ci grozić następujące konsekwencje:
Przy ofercie pojawia się automatyczna recenzja mówiąca o tym, że rezerwacja została anulowana.
Twój kalendarz pozostanie zablokowany w terminie danej rezerwacji.
Naliczamy opłatę za anulowanie, jeśli anulowano rezerwację więcej niż raz na przestrzeni 6 miesięcy.*

*50$ za każdą kolejną anulowaną rezerwację w okresie 6 miesięcy lub 100$ za każdą kolejną anulowaną rezerwację w okresie 6 miesięcy, która rozpoczyna się za 7 dni lub mniej.

Masz rację, to się w ostatnim regulaminie zmieniło (ja miałam problemy z tym w zeszłym roku), ale nadal uważam, że to i tak niewielka kara. Szczególnie dla osób, które anulują pierwszy raz albo nawet "tylko" raz na pół roku.
Jak ja anuluję rezerwację przy rygorystycznych warunkach to tracę opłatę serwisową + 50 lub 100% wpłaconej kwoty. Trochę nieporównywalne z ich karami...
 Profil Relacje PM off  

#393 PostWysłany: 24 Cze 2014 10:47 

Loty: 53
Kilometry: 90 635
niebieski
Kary wręcz śmieszne. Zwłaszcza, że dowiedziałem się o anulacji mojej rezerwacji w Londynie. Jakby to był jeszcze jakiś odległy wyjazd. A to jest za dwa tygodnie. Dostałem standardowe 20% na rezerwację w tym samym mieście. Ale wcześniej wykorzystałem refferala. Można się ubiegać o jakiś voucher przywracający go? A najlepiej jakiś większy... W końcu znaleźć coś w miarę taniego na wakacyjny weekend w Londynie to nie takie łatwe ;/
 Profil Relacje PM off  

#394 PostWysłany: 24 Cze 2014 10:56 

Revan_ napisał(a):
Kary wręcz śmieszne. Zwłaszcza, że dowiedziałem się o anulacji mojej rezerwacji w Londynie. Jakby to był jeszcze jakiś odległy wyjazd. A to jest za dwa tygodnie. Dostałem standardowe 20% na rezerwację w tym samym mieście. Ale wcześniej wykorzystałem refferala. Można się ubiegać o jakiś voucher przywracający go? A najlepiej jakiś większy... W końcu znaleźć coś w miarę taniego na wakacyjny weekend w Londynie to nie takie łatwe ;/

zaloguj się na swoim koncie airbnb i przez formularz kontaktowy pisz co cię spotkało i że z anulacją przepadł twój kod zniżkowy ( i koniecznie zaznacz, że jesteś spanikowany, zdenerwowany bo to przyśpiesza rozpatrzenie sprawy)
 PM off  

#395 PostWysłany: 24 Cze 2014 12:41 

niebieski
Ja po anulowaniu rezerwacji przez gospodarza dostalem plus 20% na kolejna rezerwacje, a po skontaktowaniu sie z airbnb... kolejny kupon na kwote rowna anulowanej rezerwacji do wykorzystania przez rok.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#396 PostWysłany: 24 Cze 2014 20:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Na którym etapie z reguły wymagana jest weryfikacja dokumentem lub filmem ?
1. Zaraz po założeniu konta ?
2. Po zarezerwowaniu noclegu ?
3. Raz tak, raz tak ?
www.okruszek.org.pl
www.pustamiska.pl
 Profil Relacje PM off  

#397 PostWysłany: 24 Cze 2014 20:24 

- przeważnie podczas rezerwacji, gdy wynajmujący wymaga, by rezerwujący miał pełną weryfikację danych
- drugi wariant to, gdy airbnb nabierze podejrzeń co do np. multikonta i e-mailem wezwie do pilnego przeprowadzenia pełnej weryfikacji
- zawsze na każdym etapie np. podczas rejestracji wchodzisz w swój profil i przeprowadzasz pełną weryfikację
 PM off  

#398 PostWysłany: 25 Cze 2014 17:37 

Witam. Chcę wynająć apartament na tydzień(6 nocy). Po wpisaniu wszystkich niezbędnych danych cena nie licząc opłaty za sprzątanie i prowizje airbnb jest wyższa niż w opisie w punkcje cena za tydzień. Co jest tego powodem? Jak otrzymać cenę zapisaną w opisie?
 PM off  

#399 PostWysłany: 25 Cze 2014 17:48 
Awatar użytkownika

niebieski
ceny są różne w zależność od terminu - zobacz na kalendarz hosta i jak kształtuje się cena w danych okresach
 Profil Relacje PM off  

#400 PostWysłany: 25 Cze 2014 17:53 

niebieski
lukas63 napisał(a):
ceny są różne w zależność od terminu - zobacz na kalendarz hosta i jak kształtuje się cena w danych okresach

poza tym cena może być podana za jedną osobę na tydzień a nie np. za dwie, trzy itp
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2069 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 104  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości