Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#881 PostWysłany: 19 Sty 2025 19:41 

Napisze swoją, jeszcze nieskończoną historie o airchina. Może kogoś uratuje, bo choćby ich bilety były za złotówkę nigdy już nie wybiore tej linii.

W lipcu kupiliśmy w bardzo atrakcyjnej cenie (2550 zł) bilety w dwie strony Budapeszt-Bangkok (z przesiadką w Pekinie). Było nas 11 osób, a na ich stronie da się kupić maksymalnie dla 4 osób. Dzwoniliśmy na infolinie, powiedzieli, że trzeba kupić przez jakąś agencje. Kontaktowaliśmy się z kilkoma, żadna nie była w stanie takiej ceny zaoferować, zazwyczaj to był około tysiąc więcej za osobę. Zdecydowaliśmy że kupią 3 osoby w tym samym czasie dla 4,4 i 3 osób. Udało się.
Najpierw 20 listopada pierwszy mail - odcinek Budapeszt-Pekin anulowany.
Pierwszy telefon na infolinie - można zmienić date albo wziąć zwrot. Pytam o zmiane lotniska wylotu - można, w takim razie dogadam z resztą i oddzwonie.
Wszystkim pasuje lot z Warszawy, dzwonie drugi raz - nie ma żadnej możliwości zmiany lotniska, gdy mówie, że godzine temu rozmawiałem z kimś i mieliśmy inne ustalenia usłyszałem, że nie ma w systemie żadnej historii połączenia z mojego numeru :)
Wiedziałem, że nic nie ugram, rozłączyłem się, zadzwoniłem od razu znów, odebrała inna osoba - nie ma problemu, możemy zmienić lotnisko :) Na następny dzień potwierdzenie mailowe, wszystkie 3 rezerwacje dla 11 osób, lot Warszawa-Pekin-Bangkok, a powrót już normalnie Bangkok-Pekin-Budapeszt (bo tylko odcinek Budapeszt-Pekin był odwołany z pierwotnej)
Drugi dzień świąt e-mail - lot odcinek Warszawa - Pekin odwołany..
Sprawdzamy na stronie air china, generalnie połączenie z Warszawy do Bangkoku dalej funkcjonuje, ale z dodatkową przesiadką w Frankfurcie. Lot Warszawa-Frankfurt obsługiwany przez lufthanse, a dalej Frankfurt-Pekin już airchina. Dzwonimy znów, że skoro ich strona pokazuje taką możliwość i jest to w ten sam dzień w którym mieliśmy lecieć to chcemy na to zmienić. Ok nasza sytuacja jest skomplikowana bla bla bla trzeba to wysłać do supervisora i czekać na zatwierdzenie.
Przez tydzień zero informacji, praktycznie codziennie dzwoniłem, żeby się czegoś dowiedzieć.
Nagle dostaje maila w którym jest napisane, że dla dwóch rezerwacji udało się potwierdzić i zarezerwować ten lot z tym dodatkowym lotem do frankfurtu. Dla dwóch rezerwacji, dla 7 osób tak, a dla pozostałych 4 nie bo......lot Warszawa - Frankfurt został odwołany :D
Oczywiście zaraz telefon, z pytaniem jak to, 7 osób może tak lecieć, a 4 nie bo lot jest odwołany? To jak te 7 osób leci? Infolinia była bardzo skonsternowana i sami nie wiedzieli o co chodzi :) Wyjaśnią, trzeba czekać.
Mineło znowu kilka dni, dostajemy wiadomość, że się udało! Całe 11 osób leci Wawa-Frankfurt-Pekin=Bangkok=Bangkok-Peking-Budapeszt
Ale, nie mogło być zbyt pięknie. Kilka dni temu mail, że lot WAW-FRA odwołany, ale.....tylko dla 1 rezerwacji (4 osób). Dla reszty lot jest tylko przesunięty o 5 minut. Znów telefony, czemu dla 7 osób rezerwacje została tylko zmieniona, a dla 4 anulowana. Nie wiedzą, mówią, że to MY mamy dzwonić do lufthansy i się dowiedzieć :D na pytanie czemu my mamy dzwonić do lufthansy skoro kupowaliśmy loty na airchina - cisza. Dwa dni prób - cisza. Jesteśmy w miejscu, gdzie nie wiemy, czy nasze bilety są aktualne czy nie. Airchina twierdzi, że tak, dla wszystkich jest aktualne. Więc pytanie, czemu dostaliśmy maila, że dla 4 osób anulowane? nie wiedzą, mamy dzwonić do lufthansy :D
Pisaliśmy do lufthansy na czacie - dla 7 osób niby wszystko ok, dla tych 4 nie mają informacji, air china coś zamieszała. Airchina jednocześnie twierdzi, że loty są ok, ale jak mówimy, że lufthansa tego nie widzi, znów nic nie wiedzą.
Tak jak napisałem, jesteśmy w momencie gdzie nic nie wiemy, od poniedziałku znów telefony. Jeśli bym zliczył, myślę, że już mam ponad 5 godzin tam wydzwonione, za każdym razem coś innego.
Wyżaliłem się, jeśli to czytasz nigdy nie kupuj biletów z airchina :)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌 Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌
Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️ Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️
#882 PostWysłany: 19 Sty 2025 21:44 

niebieski
Moim zdaniem to takie „normalne” przygody przy takich zmianach i takiej ilości osób…
Ja jednak nie kupię na razie w CA zupełnie z innego powodu…. nie chce lecieć nad ruskimi i zastanawiać się czy jakiś Sasza się nie pomyli i nas zestrzeli….
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#883 PostWysłany: 19 Sty 2025 22:34 

Dokładnie. Są najtańsi , ale najgorsi. Pomijam serwis, ale brak odprawy on line? Brak apki? Tragiczna strona www. Lepiej dopłacić niż płacić kumplom pana na P od okupanta Ukrainy.
 Profil Relacje PM off
maker lubi ten post.

#884 PostWysłany: 19 Sty 2025 22:42 

niebieski
To już nawet nie chodzi o pana na P i tam poglądów związanych z Ukrainą…. Ale generalnie moim zdaniem to chodzi o własną du….,
Płaciłeś za to co dostajesz a w tym wypadku jeszcze du.. nadstawiasz dosłownie
 Profil Relacje PM off  

#885 PostWysłany: 20 Sty 2025 01:38 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
@Szewamewa niestety przeczytałem twój post.

A potem dopiero sprawdziłem od kiedy jesteś na forum.

Nie piszesz konkretów, czy bile byl na jedej rezerwacji dla 11 osób - czy każdy osobno sobie kupował - mnótwo pytan co do Twojej wypoiedzi mam - a zero konkretów tam dajesz - tylko swoje żale.
Leciałe Air china - byłem zadowolony.Może popełniliście jakieś mega błędy - a może Twoja odpowieść jest z kosmosu - bo naprawdę brak szczegółów.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#886 PostWysłany: 20 Sty 2025 10:19 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

No cóż, takie są skutki kiedy w samemu się robi biuro podróży, po kosztach. AirChina jaka jest, taka jest, ale tutaj to większą winą macie wy, bo przy takiej dużej rezerwacji (11 paxow) najlepiej w biurze podróży się robi
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#887 PostWysłany: 20 Sty 2025 10:25 

niebieski
Cytuj:
Zdecydowaliśmy że kupią 3 osoby w tym samym czasie dla 4,4 i 3 osób. Udało się.

No jednak się nie udało i macie nauczkę, żeby nie robić takich wygibasów.
 Profil Relacje PM off  

#888 PostWysłany: 20 Sty 2025 10:59 
Awatar użytkownika

złoty
CA jeszcze nie leciałem, więc się nie wypowiem o samej linii, ale takie cyrki jak opisałeś zdarzają się z mniejszą lub większą częstotliwością u każdego przewoźnika. Nawet przy rezerwacji na 1 pax.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#889 PostWysłany: 22 Sty 2025 08:47 

-- 22 Sty 2025 08:44 --

szpaczny napisał(a):
@Szewamewa niestety przeczytałem twój post.

A potem dopiero sprawdziłem od kiedy jesteś na forum.

Nie piszesz konkretów, czy bile byl na jedej rezerwacji dla 11 osób - czy każdy osobno sobie kupował - mnótwo pytan co do Twojej wypoiedzi mam - a zero konkretów tam dajesz - tylko swoje żale.
Leciałe Air china - byłem zadowolony.Może popełniliście jakieś mega błędy - a może Twoja odpowieść jest z kosmosu - bo naprawdę brak szczegółów.

Niestety to Ty kłamiesz i to w pierwszej wiadomości :D
Jakbyś przeczytał to byś wiedział, że były 3 rezerwacje dla 4, 4 i 3 osób, dokładnie tak jak napisałem w poście. Wszystko tam jest.
Masz mnóstwo pytań, ale nie zadałeś żadnego.
Tak, wymyśliłem to sobie, bo ja tak sie nudze i trace czas na forum na wymyśloną opowieść
Air china jeszcze nie leciałem, wylot mamy 7 lutego. Teoretycznie, bo dalej nie wiedzą co z naszymi biletami :)

-- 22 Sty 2025 08:47 --

Pare osób tutaj napisało, że to nasza wina, że na tyle osób rezerwowaliśmy sami.
Idąc tym tokiem, jeśli bym zarezerwował tylko dla 2 osób, airchina nie odwołałaby 2 długich lotów w przeciągu miesiąca z dwóch różnych lotnisk, a potem twierdziła, że lufthansa anulowała lot, którego nie anulowała? Ciekawa teoria, ale myślę, że liczba osób dla których rezerwowałem nie ma tu znaczenia.
Nigdy mi się nie zdarzyło, żeby jakiś przewoznik miał tyle anulacji na jeden dzień
 Profil Relacje PM off  

#890 PostWysłany: 22 Sty 2025 11:18 

niebieski
Nie zebym byl wielkim fanem Air China ale lecialem z nimi pare razy do Azji i za dwa miesiace lece znowu. Fajerwerkow nie bylo ale zmiany rozkladu czy odwolania lotow zdarzaly sie nie czesciej niz liniami z Europy. Troche przekombinowales z tym podzialem na pare rezerwacji i przy odrobinie pecha akurat w tym momencie teraz masz problemy, ktore opisales. Ale podobne sytuacje przy lotach znikajacych i pojawiajacych sie z powrotem mialem z Lufa czy Tapem wiec to nic nadzywczajnego.

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#891 PostWysłany: 23 Sty 2025 01:02 

niebieski
@Szewamewa przepadło mi to gdzieś w Twojej epopei.
Ale kupujac 3 'oddziele bilety' dla 11 osób .... czego się spodziewałeś ? że każdą dla 1,2,3 reklamacji rozpatrzą tak samo ?
Bilet sie kupuje dla wszystkich na jednym (wiem problemy organizacyjne, i kwota - którą trzeba odzyskać od znajomych - zapewne dlatego wybraliście że każdy kupuje sobie) jesli chce się mieć pewnośc lotem razem - choć też nie zawsze , bo paru może zgodzić się na wcześniejszy lot ( na którym jest miejsce) a paru na kolejny.
Ale tu nic nie ugrasz jak rozbiliście rezerwacje 11 osób na 3 ODDZIELNE BILETY
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#892 PostWysłany: 23 Sty 2025 11:37 

szpaczny napisał(a):
@Szewamewa przepadło mi to gdzieś w Twojej epopei.
Ale kupujac 3 'oddziele bilety' dla 11 osób .... czego się spodziewałeś ? że każdą dla 1,2,3 reklamacji rozpatrzą tak samo ?
Bilet sie kupuje dla wszystkich na jednym (wiem problemy organizacyjne, i kwota - którą trzeba odzyskać od znajomych - zapewne dlatego wybraliście że każdy kupuje sobie)

A może po prostu było tak, jak napisał, że na stronie AirChina można kupić maksymalnie dla 4 osób, a w agencjach było o tysiaka drożej i stąd te kombinacje? Co nie zmienia faktu co do wygórowanych oczekiwań przy takiej rezerwacji.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#893 PostWysłany: 25 Sty 2025 14:36 

Witam a może ktoś napisać jak jest z bagażami. Czy faktycznie na pokłada samolotu można wnieść jedynie 5 kg a na nadawany 23 kg.
 Profil Relacje PM off  

#894 PostWysłany: 25 Sty 2025 14:49 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie raz było napisane tu ^^
 Profil Relacje PM off  

#895 PostWysłany: 25 Sty 2025 14:52 

894 wpisy. Do jutra będę szukał odpowiedzi. A komuś to zajmie sekundę na napisanie tak czy nie
 Profil Relacje PM off  

#896 PostWysłany: 25 Sty 2025 14:57 

niebieski
Dlatego jest coś takiego jak wyszukiwarka/filtr i ograniczasz liczbę wpisów do mniejszej ilości - szukałbym po frazie '5kg' lub '5 kg'
 Profil Relacje PM off
Ktoś01 uważa post za pomocny.

#897 PostWysłany: 25 Sty 2025 15:05 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

To zgadnij dlaczego ma 894 wpisów. Bo zamiast poszukać czekacie na gotowca
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#898 PostWysłany: 25 Sty 2025 19:06 

@Ktoś01

Więc dam Ci odpowiedź dokładnie taką, jakiej oczekiwałeś:
- Nie.
 Profil Relacje PM off

#899 PostWysłany: 25 Sty 2025 21:03 

Dziękuję wszystkim za odpowiedź i miłego wieczoru życzę.
 Profil Relacje PM off  

#900 PostWysłany: 07 Lut 2025 00:28 

Cześć, przewaliłam chyba połowę stron z wątku i dalej nie znalazłam odpowiedzi, więc może ktoś z was będzie mi w stanie pomóc. Początkiem marca lece do Tokio z Monachium. Bilety kupione ok miesiąc temu. Dziś po wielu próbach udało założyć mi się konto na stronie AC oraz na aplikacji. Problem polega na tym, że nie podstawiają mi się żadna rezerwacja. Po wpisaniu numer biletu wyskakuje informacja, że nie można odnaleźć mojej rezerwacji. Bilety zakupione przez booking.com. Ktoś wie jak można dodać rezerwacje do swojego konta?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości