Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
LonDynia napisał(a):
Moze komus sie przyda jak podejrzec rezerwacje kupiona gdzie indziej niz na CA stronie:
1) Sciagnac apke CA poprzez kod kreskowy z dolu tej strony i zainstalowac (musialem odblokowac instalacje aplikacji z nieznanego zrodla)
2) Zarejestrowac sie jako OverSeas uzytkownik (bedzie mozna podac nie chinski numer telefonu)
3) Potwierdzic email ktory przyszedl, wystarczy kliknac na link w nim
4) Zalogowac sie do aplikacji uzywajac maila i 6 cyfrowego kodu
5) Na dole w opcji trip mozna dodac swoj lot poprzez wpisanie numer eticket 999....

Trochę modyfikacji.
Warto podczas zakładania konta w aplikacji podać prawdziwy numer paszportu.
Gdy nasze konto jest aktywne, to na stronie
Cytuj:
http://www.airchina.com.cn/vaservice/loginAction/loginIndex?language=en

Uzupełniamy dane:
E-ticket number: 999xxxx
ID type: Passport
ID number:podajemy numer paszportu

I mamy wgląd do naszej rezerwacji. Gdzie możemy dodać transfer hotel oraz transfer loung.
PS.
Działa na rezerwacje z OTA i nie tylko jak wspomniał/a @LonDynia

@administrator prosiłbym o przyklejenie tego postu w wiki.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [CA] Air China
#861 PostWysłany: 05 Sty 2025 23:07 

Bez problemu da się dodać hotele tranzytowe, posiłkk oraz wybrać siedzenia na tej stronie:

https://m.airchina.com.cn/ac/b/invoke/h ... tFlight@pg
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍 Wycieczka na południe Włoch 😎 City break w Kalabrii za 759 PLN (loty + hotel ze śniadaniami) 😍
Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
#862 PostWysłany: 06 Sty 2025 14:26 

Dostałem właśnie SMS że check in jest otwarty- rozumiem, że możemy zrobić check in na lotnisku za darmo i nie ma z tym żadnego problemu? Słyszałem wielokrotnie, że ten online to męka, a i tak nie da się go zrobić i są z tym problemy.
 Profil Relacje PM off  

#863 PostWysłany: 06 Sty 2025 14:27 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Możecie zrobić na lotnisku - bezpłatnie.
 Profil Relacje PM off  

#864 PostWysłany: 06 Sty 2025 16:51 

Dzięki wielkie. Czy ktoś jest w stanie może jeszcze przypomnieć powyżej jakiej pojemności Air China wyrzuca powerbanki? Słyszałem że robią z tym duże problemy.
 Profil Relacje PM off  

#865 PostWysłany: 06 Sty 2025 17:01 
Awatar użytkownika

HON fly4free
O jej!
To nie Air China ma problem z powerbankami, tylko mogą mieć z nim pracownicy chińskich lotnisk podczas kontroli bagażu.
Wg ostatnich informacji to 20 tys. mAh.
Aczkolwiek podczas kontroli w zeszłym tygodniu nikt w PVG nie sprawdzał pojemności.
 Profil Relacje PM off  

#866 PostWysłany: 08 Sty 2025 18:19 

-- 08 Sty 2025 17:35 --

Hej, ostatnio miałem sporo przygód z AirChina przez co pojawiło się u mnie kilka pytań, może ktoś łaskawy będzie wiedział co robić ;)
Po krótce historia:
Bilety kupione na luty Budapeszt Bangkok przez Pekin, powrót tak samo. Anulowano podróż Budapeszt-Peking. Na infolinii udało się zamienić na ten sam dzień, ale Warszawa-Peking Bangkok, powrót tak jak na pierwotnym. Potem znów anulacja Warszawa-Pekin. Na ich stronie widziałem, że taka podróż dalej jest możliwa, ale z dodatkową przesiadką w Frankfurtcie, a lot WAW-FRA obsługuje lufthansa. Powiedziałem, że skoro maja taką opcje na ich stronie to czemu nie możemy z niej skorzystać? Trwało to prawie 2 tygodnie, codzienne dzwonienie, najpierw się udało zmienić lda 7 osób, dla 4 był problem itd itp. Koniec końców udało się to załatwić dla wszystkich. Dla pewności dzwoniłem jeszcze i do Airchina i do lufthansy żeby potwierdzić - ponoć jest ok.

Po tym wstępie pojawiają się pytania
Aktualnie nie mogę się zalogować na manage my booking żeby wybrać siedzenia itd. ponieważ wyskakuje informacje, że bilet został zmieniony i mam się z nimi kontaktować. Próbowałem, Pani na infolinii nie za bardzo wiedziała, czemu nie mogę, mówiła, żeby spróbować przez apke.

Apke ściągnąłem, zrobiłem to konto phoenix miles i co dalej? Podałem prawdziwy paszport i dane, w my trips nie mam mojego biletu i nie widzę nigdzie opcji, żeby ten swój lot tam dodać. Wchodząc na przypięty link, klikając service booking lub cokolwiek, każe mi się zalogować na airchina (jak wpisuje maila którym jestem zalogowany na aplikacji to pokazuje, że takie konto nie istnieje) a jak próbuje zrobić nowe konto, przenosi mnie na chińską stronę gdzie nie ma opcji wyboru języka i są tylko znaczki. Czy ktoś wie jak krok po kroku dodać swój bilet albo zalogować się na ich stronie? Próbowałem pierwotnym booking reference number, starym ticket number, nowym ticket number i nic.

-- 08 Sty 2025 18:19 --

ok walczyłem dalej i mały update:
udało mi się zalogować przez link z przypiętego postu weryfikująć e-mail, ale wpisując wszystkie poprawne dane(numer biletu i paszportu użytego do rejestracji) wyskakuje błąd: ,,The current ticket number does not contain valid travel information. You can try to verify other ticket numbers to book travel service"

Ktoś może był na tym etapie?
 Profil Relacje PM off  

#867 PostWysłany: 08 Sty 2025 21:39 

Hej, my mamy bilety kupione przez oficjalną stronę air China z BUD do BKK przez PEK. Bilety na luty. Narazie nic nie anulowane, o dziwo. Natomiast nie możemy przez appke i przez stronę niczego zrobić po zalogowaniu, tj. nie widzi żadnych biletów, nie można przez to ogarnąć siedzeń, hotelu tranzytowego, nic. Ta strona i apka to jest jakaś tragedia.

Więc tak samo jak Ty szukamy jakiejś pomocy z tym.
 Profil Relacje PM off  

#868 PostWysłany: 08 Sty 2025 21:39 

Mi też nie działa
 Profil Relacje PM off  

#869 PostWysłany: 08 Sty 2025 23:26 

Co ciekawe, mojej dziewczynie sie udało tym samym sposobem dodać bilety przez stronę z przypiętej wiadomości, ja robie dokładnie to samo i nie działa
 Profil Relacje PM off  

#870 PostWysłany: 09 Sty 2025 01:46 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
Garmond napisał(a):
O jej!
To nie Air China ma problem z powerbankami, tylko mogą mieć z nim pracownicy chińskich lotnisk podczas kontroli bagażu.
Wg ostatnich informacji to 20 tys. mAh.
Aczkolwiek podczas kontroli w zeszłym tygodniu nikt w PVG nie sprawdzał pojemności.

Moderatorze forum, nie wprowadzaj w błąd, pojedyńcza bateria może mieć max 10 tys mAh.
Sprawdzali mnie ostro z tym.
Drony, go pro, telefony, power banki.
 Profil Relacje PM off  

#871 PostWysłany: 09 Sty 2025 10:20 

niebieski
Jakie 10000? Leciałem ostatnio z 20000 mAh, też sprawdzali ostro i nie było problemu.
 Profil Relacje PM off
Garmond lubi ten post.

#872 PostWysłany: 09 Sty 2025 11:01 

Witam moja podróż jest już aktywna. Przeszedłem weryfikację po ponad tygodniu czekania.
 Profil Relacje PM off  

#873 PostWysłany: 09 Sty 2025 11:04 

Ktoś wie ile wcześniej jest możliwość zabukować sobie salonik z darmową kawą i poczekalnią. I znając życie przez apkę tego nie idzie ogarnąć?
 Profil Relacje PM off  

#874 PostWysłany: 09 Sty 2025 12:22 

Ktoś01 napisał(a):
Ktoś wie ile wcześniej jest możliwość zabukować sobie salonik z darmową kawą i poczekalnią. I znając życie przez apkę tego nie idzie ogarnąć?

Mi dzisiaj w nocy udało się ogarnąć hotel tranzytowy dla 2+2 na 10 luty. Natomiast lounge service jest tymczasowo wstrzymany. Tak mi pisało w aplikacji.
 Profil Relacje PM off
taataah uważa post za pomocny.

#875 PostWysłany: 09 Sty 2025 19:13 

A wiadomo do kiedy wstrzymali ? A i jeszcze godz przed odlotem można odprawić online ?
 Profil Relacje PM off  

#876 PostWysłany: 13 Sty 2025 14:07 

Mimo nie działajacej aplikacji i nie możności odprawy oonline pan przy stanowisku odpraw ręcznie wprowadził dane , wydrukował obydwie PK i przydzielił zupełne inne miejsca niż były niby zabukowane w aplikacji...wniosek olać aplikacje i lecieć bez obaw
 Profil Relacje PM off
Wojtek Koziolek lubi ten post.

#877 PostWysłany: 14 Sty 2025 00:29 

Witam.

Mam problem odnośnie zalogowania sie/zarejestrowania na konto airchina. Nie ważne czy przez aplikację czy na stronie.
Kupiłem bilety na oficjalnej stronie i jedynie co dostałem to wiadomość SMS z potwierdzeniem dat i numery biletów. Żadnego numery rezerwacji itd. Podczas całego procesu nie było nigdzie miejsca na podanie maila co mnie bardzo dziwi. Jako że nigdy wcześniej nie korzystałem z tych linii jestem trochę zdziwiony i zaniepokojony czy wszystko jest ok. Jedynie co bym chciał to zalogować się gdziekolwiek i potwierdzić że mój lot został poprawnie kupiony i wszystko jest ok.
Próbowałem się zalogować przez jednorazowe hasło SMS to wyskakuje błąd, przy próbie założenia konta PhoenixMiles albo pojawia się informacja 'account status abnormal' (przez apke), albo po uzupełnieniu wszystkich danych finalnie pojawia się info, że mój numer już istnieje. Drugi przypadek występuje z kolei na stronie. Żadnego konta nie zakładałem więc nie wiem o co chodzi. A jak proboje chociaż zarządzać rezerwacją podając nr biletu i nazwisko to pojawia się informacja, że takie sprawdzenie jest tylko możliwe dla osób które zakupiły bilety przez ich stronę, co przecież zrobiłem. Ręce mi opadają... Czy ktoś ma jakieś wskazówki albo miał podobną sytuację?
Jeśli gdzieś to było poruszone na forum to przepraszam, bo szukałem ale nic takiego nie znalazłem.
 Profil Relacje PM off  

#878 PostWysłany: 14 Sty 2025 01:46 
Awatar użytkownika

Loty: 340
Kilometry: 429 519
srebrny
@joee_alex

Wystarczyło przejrzeć…poczytać.
Nie warto sobie tym zawracać głowy bo nie działa i karty pokładowe będziesz musiał odebrać na lotnisku.
Idź i na lotnisku zrób odprawę przy checkin.
 Profil Relacje PM off  

#879 PostWysłany: 14 Sty 2025 07:51 
Awatar użytkownika

Loty: 134
Kilometry: 309 510
niebieski
A wiecie jak działa ten hotel tranzytowy? Po przylocie do Pekinu jak wygląda ta procedura?

#880 PostWysłany: 14 Sty 2025 11:34 

@joee_alex
Poszukaj moich postów w tym temacie ze stycznia poprzedniego roku. Miałem podobny problem. Ktoś mi wytłumaczył krok po kroku, jak to zrobić przez niemiecką stronę przewoźnika. Udało się i założyłem konto i mogłem zarządzać rezerwacją, w tym zabukować hotel tranzytowy, na czym najbardziej mi zależało. Od razu jednak zwracam uwagę, że jeśli zależy Ci na milach Miles and More, to mi CA automatycznie przypisało mile do swojego programu i M&M odmówiło z tego powodu naliczenia u siebie. Dostałem od nich info, że CA musi u siebie wykasować te mile, wtedy oni naliczą u siebie. Napisałem do CA i czekam na odpowiedź, jednak szanse znikome, bo ktoś tutaj już to przerabiał i dostało info od CA, że nie ma opcji usunięcia mili, a jeśli się chce uniknąć naliczania u nich, to trzeba coś odhaczyć na stronie albo na apce. Poszukaj, jak Cię to interesuje.

@karollo
Po całej procedurze i dowozie kolejką musisz podejść do stanowiska CA w hali przylotów. Jest ono plus minus na środku. Podasz rezerwację i tyle. Dwa razy korzystałem i za każdym razem szedłem gdzieś z gościem do auta, które zawozi do hotelu. W hotelu przy zameldowaniu ustalasz, o której godzinie chcesz jechać na lotnisko przed odlotem.
 Profil Relacje PM off
taataah lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 926 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości