Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 250 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 28 Maj 2019 02:54 

srebrny
Niedługo powinno się to zmienić na plus - 15 grudnia w Kanadzie wchodzą w życie nowe przepisy chroniące pasażerów . Np za spóźnienie będzie można dostać odszkodowanie do 1000CAD.
https://otc-cta.gc.ca/eng/air-passenger ... egulations
2 ludzi lubi ten post.

City break we Florencji za 675 PLN 😍 Loty z Warszawy, wynajem auta i hotel 😎 City break we Florencji za 675 PLN 😍 Loty z Warszawy, wynajem auta i hotel 😎
Styczniowy city break na Costa del Sol 🌞🍊 Malaga na przedłużony weekend za 909 PLN Styczniowy city break na Costa del Sol 🌞🍊 Malaga na przedłużony weekend za 909 PLN
#102 PostWysłany: 29 Maj 2019 09:02 
Awatar użytkownika

platynowy
Sz@lony napisał(a):
Generalnie, Rouge czy zwykła, Air Canada niechętnie daje zostawionym na lodzie pasażerom cokolwiek. ....
Oj tam, oj tam..nie przesadzajmy, nie jest to regula. Mialem kiedys laczony lot o ile dobrze pamietam LH/CA/UA/UA kupione przez OTA - kombinacja straszna - utknalem na noc w Ottawie, bo pomimo 2h na przesiadke kolejka do immigration wlokla sie jak flaki...i pomimo tego ze po odebraniu bagazu bylo jeszcze 30min do odlotu, to twierdzili, ze juz nie odprawia dalej. Bez problemu: hotel, kolacja, taksowka x2, sniadanie, nowe bilety na reszte trasy. Plus zwiedzanie Ottawy za free przy -25C :-)
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 02 Wrz 2019 18:51 

niebieski
W sierpniu 2019r. leciałem Air Canada z Kopenhagi do Toronto i z powrotem. Ostatnie long-haule robiłem KLM oraz Emirates i muszę przyznać że AC od KLM praktycznie nie odbiega. Ciut gorzej jest z Emirates, ale również nie ma tragedii. Miejsca wygodne, a mam 186cm i 100kg. Napoje i alko (w tym np. whisky) praktycznie bez ograniczeń> Rozrywka pokładowa również ok. (z filmów np. Shazam czy najnowszy Hellboy) Jest również WiFi, ale nie korzystałem. Do czego można się przyczepić? Na siłę do jedzenia - ciepły posiłek ogranicza się do chicken or pasta, a kolejne "posiłki" to przeważnie kawałek ciasta na ciepło (w drodze do Kanady) czy też na zimno (niby continental breakfast jak było napisane w menu). Obsługa podczas lotu była przyjaźnie nastawiona i z niczym nie robili problemu (np. przy: double whisky, please). I ciekawostka: lot SAS na trasie GDN - CPH oraz AC CPH - YYZ oraz z powrotem na jednym bilecie z dużym bagażem wyszedł mnie ok. 200zł taniej niż bezpośredni AC z WAW na 3 miesiące przed lotem.
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 04 Wrz 2019 10:14 

Cześć,

niedługo czeka mnie lot: CPH-YYZ-LGA, w YYZ 20 h. Czy AC daje jakiś hotel na ten czas? Jest sens iść i próbować coś ugrać czy raczej trzeba odpuścić?
Pytam, ponieważ na trasie MXP-ADD-BKK Ethiopian po podejściu do okienka oferował hotele (sprawdzone 4 razy, łącznie z negocjacjami o lepszy standard hotelu ;) ).
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 04 Wrz 2019 10:18 
Moderator forum
Awatar użytkownika

https://www.aircanada.com/ca/en/aco/hom ... pover.html
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 04 Wrz 2019 10:39 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
@dmirstek, @kasianowak13, jesli to jest polaczenie CPH-YYZ-LGA, EWR-XXX-CPH to niestety nie kwalifikuje sie do tego programu "air canada stopover" bo nie jest rozpoznawane jako lot RT a tylko RT sa "eligible".
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 04 Wrz 2019 13:50 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Zbanowany
niebieski
@kasianowak13 wiem, że to nie o to co pytałaś i trochę off-top, ale jak masz tyle czasu, to się nie zastanawiajcie. Tylko wypożyczcie samochód na lotnisku i prędziutko na Niagarę.
 Profil Relacje PM off
Pacik76 lubi ten post.

#108 PostWysłany: 28 Sty 2020 16:41 

Witam,
Czeka mnie podróż z WAW do SFO przez YYZ i mam dwa pytanka.

1) WAW-YYZ - Air Canada Rouge. Czy na pokładzie serwowane są posiłki i napoje (również alkohole) bez dodatkowych opłat ? YYZ-SFO już zwykłym AC, jak tam wygląda sprawa z posiłkami i napojami ?
2) Wracam przez YYZ (10 godzin oczekiwania) - ktoś próbował w tym czasie skoczyć na wodospad Niagara ?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 28 Sty 2020 16:45 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

1. https://www.aircanada.com/ca/en/aco/hom ... class.html
2. Jest cały temat o tym, polecam poszukać
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 30 Sty 2020 13:59 

Cześć,
Dziś rano dostałem maila on AC o zmianie daty wylotu o jeden dzień później (z 29.07 na 30.07). Od zakupu minęło 7 dni, bilety kupione na lipiec.

"One or more flights in your itinerary cannot be operated as planned. Please find your revised itinerary. We apologize for any inconvenience."

Nie ma informacji z jakiego powodu, zanim do nich zadzwonię chciałem się upewnić czy ktoś się spotkał z taką sytuacją i czy mogą tak zrobić. Co gdybym miał już zarezerwowany hotel/samochód, cokolwiek bez możliwości anulowania ? Czy w związku z tym mogę domagać się zmiany daty powrotu na o jeden dzień później, bądź przywrócenia opcji z wylotem 29.07 ?
Dodam tylko, że na stronie są dostępne bilety na wylot 29.07.

Będę wdzięczny za info i podpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 30 Sty 2020 14:10 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

enter_marcin napisał(a):
Cześć,
Od zakupu minęło 7 dni, bilety kupione na lipiec.

Co gdybym miał już zarezerwowany hotel/samochód, cokolwiek bez możliwości anulowania ?

Pogratulować?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#112 PostWysłany: 30 Sty 2020 14:11 

Loty: 49
Kilometry: 85 041
Tak mogą tak zrobić, skoro informują Cię z tak dużym wyprzedzeniem - nie są zobligowani do pokrywania jakichkolwiek kosztów które poniosłeś.
Oni odpowiadają za Twój lot, a nie za to, że rezerwujesz nocleg i samochód bez możliwości zwrotu. Nie z 5-cio miesięcznym wyprzedzeniem.
To, że bilety na ten lot są dostępne może znaczyć, że ich nie usunęli z systemu albo są to bilety w wyższej klasie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#113 PostWysłany: 30 Sty 2020 14:35 

-- 30 Sty 2020 14:32 --

Zeus napisał(a):
enter_marcin napisał(a):
Cześć,
Od zakupu minęło 7 dni, bilety kupione na lipiec.

Co gdybym miał już zarezerwowany hotel/samochód, cokolwiek bez możliwości anulowania ?

Pogratulować?

Napisałem "co gdybym" więc dziękuję, nie trzeba. Twój komentarz nic nie wnosi, zadałem proste pytanie i jeśli nie masz nic do napisania w tej kwestii to zachowaj komentarz dla siebie. A jeśli jesteś tak miły i masz ochotę odpowiedzieć na jakieś pytanie to będę bardzo wdzięczny.

-- 30 Sty 2020 14:35 --

V3ntr napisał(a):
Tak mogą tak zrobić, skoro informują Cię z tak dużym wyprzedzeniem - nie są zobligowani do pokrywania jakichkolwiek kosztów które poniosłeś.
Oni odpowiadają za Twój lot, a nie za to, że rezerwujesz nocleg i samochód bez możliwości zwrotu. Nie z 5-cio miesięcznym wyprzedzeniem.
To, że bilety na ten lot są dostępne może znaczyć, że ich nie usunęli z systemu albo są to bilety w wyższej klasie.

Dzięki wielkie za odpowiedź. Wiesz może na ile dni przed wylotem mogą mi zmienić datę podróży ?
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 30 Sty 2020 18:35 

niebieski
Na Twitterze też AC sprawnie i rzeczowo odpowiadają - pamiętam, jak ich jakiś czas temu "męczyłem" odnośnie "dają czy nie" wizę na Kubę w samolocie ;)
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 07 Lut 2020 10:16 

Lecimy z Wwy z przesiadką w Toronto (12 godzin na przesiadkę) i potem na Antiguę (ANU).
Czy możemy nadać bagaż od razu do ANU czy w Kanadzie podobnie jak USA trzeba przejść przez kontrolę paszportową z bagażem i potem nadać go znowu?

Czy warto upgrade'ować za mile odcinek YYZ-ANU (kosztuje to 10k mil)?
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 07 Lut 2020 10:45 

Leciałem 1,5 roku temu przez Toronto do Havany i bagaż nadany był od razu do lotniska docelowego. Nie sądzę, żeby coś się zmieniło.

Image
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 07 Lut 2020 11:45 

niebieski
Ha! Mało tego - jak wracałem z Santa Clara z długą przesiadką w Toronto (jakieś 16-18h), to mimo iż aplikacja krzyczała: "musisz odebrać swój bagaż!", to bagażu na taśmie nie było, bo do odbioru był dopiero w PL. A Pani na lotnisku w Toronto czystą polszczyzną powiedziała, że "aplikacja jest niedorobiona i źle pokazuje". :mrgreen:
Dobrze, że chociaż czapkę wziąłem do ręki, bo to była zima. :D
 Profil Relacje PM off
Tufli lubi ten post.

#118 PostWysłany: 09 Lut 2020 16:59 

platynowy
Jak oceniacie jedzenie na pokładzie Air Canada? Można przeżyć?
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 09 Lut 2020 18:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Pytasz czy warto brać kanapki w razie czego?
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#120 PostWysłany: 09 Lut 2020 20:31 

platynowy
Nie, pytam czy jedzenie smakowało, ponieważ nigdy nie leciałem Air Canada?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 250 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości