Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Zasady wątku: zasady-watkow-lecimy-do,34,98828

Widząc że chodzi o błąd NIGDY nie dzwonimy do linii lotniczej/pośrednika. Nie dzwonimy, nie mailujemy, nie chatujemy - słowem nie kontaktujemy się w żaden sposób. Wasz kontakt sprawi że ktoś z pracowników zainteresuje się podejrzanie niską ceną widniejącą na rezerwacji i przyśpieszy naprawienie błędu. Nawet jeśli Wam już udało się kupić bilet - inni też chcą skorzystać z okazji!

Kontakt z linią lotniczą będzie skutkować stałym banem

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 500 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Następna
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 10 Gru 2017 12:51 

Mam pytanie do tych, ktorzy zdecydowali sie na wyjscie podczas stopoveru w Muscacie lub byli w Omanie przy innej okazji. Czy sa jakies ograniczenia co do ubioru kobiet? Lokalne kobiety musza od stop do glow, jak to wyglada dla turystek?
 Profil Relacje PM off  

🚨M-E-G-A❗🚨 Wypoczynek w Tajlandii za 2130 PLN 🔥😲😍 Loty, transfery + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem, niedaleko plaży 🏝️👙 🚨M-E-G-A❗🚨 Wypoczynek w Tajlandii za 2130 PLN 🔥😲😍 Loty, transfery + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem, niedaleko plaży 🏝️👙
Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎 Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎
#462 PostWysłany: 10 Gru 2017 13:12 
Awatar użytkownika

Loty: 241
Kilometry: 488 046
niebieski
@MarcinH

Turystki powinny się zakryć tylko podczas odwiedzania miejsc kultu religijnego (choć dla własnego bezpieczeństwa polecam chodzenie w nakryciu głowy przez cały czas - słońce grzeje tam niemiłosiernie)

Jakbyś był zainteresowany to mam 23 riale omańskie do odsprzedania. Tanio :D
 Profil Relacje PM off  

#463 PostWysłany: 14 Gru 2017 16:54 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
srebrny
Hej! Jutro mam moj lot na Zanzibar (LUX-MXP-MCT-ZNZ), wylot wieczorem z LUX i nastepnie godzina na przesiadke na MXP. Widze, ze ostatnio rejs Luxair przylatuje do Mediolanu ze sporym opoznieniem a samolot Oman Air odlatuje rozkladowo. Czy komus z Was "udalo sie" nie zdazyc na ten rejs i co Wam zaoferowano?
 Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 14 Gru 2017 19:15 

srebrny
Ja lecę dziś przez MUC, ale lot odbył się bez opóźnień.
Lotnisko w LUX bardzo sympatyczne, choć kameralne.
Z tablicy wynikało, że prawie wszystkie samoloty lądujące w LUX miały dziś opóznienie ok.30 minut.
Luxair ok, nawet piwo i wino musujące serwowali :D
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#465 PostWysłany: 17 Gru 2017 17:00 

Loty: 312
Kilometry: 394 864
niebieski
Pojutrze wracam przez Mediolan, na Zanzibar dolecileśmy bez opóźnień. Najbardziej bałem się o swój dolot a szczególnie o przesiadkę w WAW po porannym locie z KTW- na osobnych rezerwacjach. Na szczęście LOT dał radę. LuxAir naprawdę super, wprawdzie ja tylko winko musujące, ale naprawdę ok. I 500 mil do M&M dają za ten krótki lot. Oman Air wysłał nas stary A330-200 ale tu za to wina I piwa nie żałowali I dwa posiłki nawet nie takie wstrętne- kurczak curry, deserek bardzo przyjemne ciacho, rano omlet, parówka, szpinak I jogurt. Za to lot Muscat Zanzibar z bardzo lichym serwisem, tylko kawa, herbata I woda, Boening 737 z systemem rozrywki pokładowej. Podsumowując podróż super?
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#466 PostWysłany: 17 Gru 2017 19:13 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Czy po przylocie na Zanzibar pytali o szczepienie p. zoltej febrze?
Znajomi mnie pytali, jak bylem w zeszlym roku to nie wymagali.
Pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 17 Gru 2017 19:25 

niebieski
Nie pytali. Ale podobno to nic nie znacz czyl może być różnie. Pani Konsul RP w Dar es Salam twierdzi, że szczepienie to nie jest wymagane, jednakże wie iż zdarzało się, że urzędnicy na lotnisku pytają czasem o to.
 Profil Relacje PM off
cccc uważa post za pomocny.

#468 PostWysłany: 17 Gru 2017 19:25 

Loty: 4
Kilometry: 8 792
cccc , przed miesiącem nie pytali o szczepienia
 Profil Relacje PM off

#469 PostWysłany: 17 Gru 2017 20:32 

niebieski
cccc napisał(a):
Czy po przylocie na Zanzibar pytali o szczepienie p. zoltej febrze?
Znajomi mnie pytali, jak bylem w zeszlym roku to nie wymagali.
Pozdr.

Teraz nie pytali, lecieliśmy też raz z Tanzanii kontynentalnej (lot z Dar es Salaam) i również bez przeszkód (wtedy nawet na paszport nie patrzyli :)).
 Profil Relacje PM off

#470 PostWysłany: 19 Gru 2017 10:45 

Loty: 10
Kilometry: 28 626
byłem we wrześniu - teraz czekam na kolejny taki Zanzibarski deal
 Profil Relacje PM off  

#471 PostWysłany: 20 Gru 2017 04:06 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Dzieki za odpowiedzi, gdyz w internecie krazy masa sprzecznych i niesprawdzonych informacji, szczegolnie na stronach niemieckich. ;)
W tym wypadku chodzi o szczepionke zywa, zawieraja zywy atenuowany virus zoltej goraczki (febry).
Rzeczywiscie na stronie rzadowej Tanzannii nie ma takich informacji, aby ta szczepionka byla konieczna jesli nie przebywalismy, nie przylatujemy z krajow objetych ryzykiem ani nie bylismy tranzytem dluzej niz 12h w kraju zagrozenia:

http://www.google.ch/url?sa=t&rct=j&q=& ... MpaiQuUUj0

Pozdr.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
thurin.cz lubi ten post.

#472 PostWysłany: 21 Gru 2017 14:36 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
srebrny
W poniedzialek wieczorem dotarlem z powrotem. :) Moze kilka wskazowek dla osob wylatujacych niebawem:
- podczas rejsu na Zanzibar mialem tylko godzine czasu na przesiadke z rejsu LuxAir na OmanAir w Mediolanie, samolot z LUX wylecial ok. 40 minut po czasie, dotarl do MXP ok. 20:30, w rekawie stal juz pracownik lotniska z napisem Oman, oprocz mnie na Zanzibar lecialy tez trzy grupki Czechow, pan przeprowadzil nas sprawnie przez terminal i kontrole paszportowa (o dziwo nie bylo juz kontroli bezpieczenstwa!) pod bramke, gdzie wlasnie konczyl sie powoli boarding do MCT, wydrukowano wszystkim karty pokladowe i mozna bylo wejsc na poklad :) Podczas rejsu MCT-ZNZ obsluga samolotu wrecza dwa formularze, oba beda nam potrzebne, wypelniamy podstawowe dane o nas i pobycie w Tanzanii. Po wyladowaniu na lotnisku okazalo sie, ze pracownicy lotniska z niewiadomych wzgledow nie chcieli zaakceptowac platnosci za wize 50 USD gotowka, a tylko karta kredytowa. Kontrola paszportowa nieco powolna i chaotyczna, o zolta ksiazeczke nikt nie pytal.
 Profil Relacje PM off  

#473 PostWysłany: 21 Gru 2017 15:14 

niebieski
Nie zawsze jest tak samo. W samolocie z MCT 20.12 obsługa rozdawała niebieskie karteczki do wypełnienia, drugie białe dostępne były na lotnisku i też należało je wypełnić- informacje praktycznie te same. Płatność gotówką przyjmowali bez problemu, karty visa i Mastercard też.
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 21 Gru 2017 15:59 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Tak jak było pisane wcześniej często hotele/kwatery mają w opisie WiFi po czym na miejscu okazuje się, że WiFi owszem jest, ale nie ma połączenia ze światem.

Na szczęście lokalne sieci komórkowe działają sprawnie.

Na targu w Stone Town za starter (Halotel) zapłaciłem 7000, a za doładowanie 3 GB 6000 szylingów.
Handlujący chłopak ładnie przyciął kartę sim do wymiaru mikro, zrobił całą procedurę uruchomienia.
Są też oficjalne punkty Halotel - być może jest tam taniej, ale były spore kolejki.
Z kolei handlarzy kartami jest więcej niż owocami.

Ponieważ ja już też po powrocie to korzystając z okazji chciałbym wrzucić ofertę (oddam za piwo, najlepiej w Warszawie):

- 2700 szylingów tanzańskich
- kartę telefoniczną Halotel z pozostałymi 1,65 GB internetu

Załączniki:
IMG_5927.JPG
IMG_5927.JPG [ 106.18 KiB | Obejrzany 8903 razy ]
IMG_5917.jpg
IMG_5917.jpg [ 25.84 KiB | Obejrzany 8903 razy ]

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#475 PostWysłany: 21 Gru 2017 16:35 

niebieski
W temacie wi-fi również mam odmienne doświadczenia- w obiektach w których byłem (Hiliki House w Stone Town i Jaribu Beach Paje) sieć działała sprawnie i bez żadnych problemów.
 Profil Relacje PM off  

#476 PostWysłany: 21 Gru 2017 17:18 

srebrny
z doswiadczenia z 4 obiektami, im tanszy nocleg, tym gorsze lub nieistniejace wi-fi.

mysle ze warto wydac te 10usd i miec siec przy sobie przez caly czas, nie tylko w hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#477 PostWysłany: 21 Gru 2017 17:46 

niebieski
@ibartek Zdecydowanie tak! Pełna zgoda, nikt nie ma wątpliwości, że lepiej cały czas mieć kontakt ze światem. Tym bardziej, że przecież nawet w ostatniej chwili może się zmienić godzina lotu. I z setki innych powodów.
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 21 Gru 2017 18:21 

srebrny
Małe sprostowanie, nie można placic gotówką, co mnie zdziwiło, bo czytałem tutaj, że w $ można.
No i jak ktoś śpi, to druczków nie dostanie, musi na lotnisku wypełnić i swoje odstać, choć dość sprawnie szło, zwłaszcza że wizy drukują, a nie stemplują.
Tak w ogole, to fantastyczne i bezpieczne miejsce. Ludzie wyluzowani, samemu też można się zrelaksować nie martwiąc się o wartościowe rzeczy. Trochę naciągają, ale jak widzą, że znasz ceny, to z uśmiechem sprzedają po cenie lokalnej :-)
U mnie internet sprawnie działa, choć prąd dość często na trochę wyłączają, wiec wtedy i jego brak.

@thurin.cz skąd wiesz, że gotówkę przyjmują, skoro płaciłeś kartą? :D

Ostatnio edytowany przez jacek96, 21 Gru 2017 18:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#479 PostWysłany: 21 Gru 2017 18:27 

niebieski
@jacek96 W sumie nie głupie pytanie ;) wydawało mi się, że Ty płaciłeś gotówką :lol: Ale pani w okienku pytała mnie czy chcę płacić gotówką czy kartą...hmm...czy sobie coś uprościłem? Sam sobie odpowiem, racja, nie wynika z tego, że można płacić gotówką. Zatem bierzcie karty!
 Profil Relacje PM off
jacek96 lubi ten post.

#480 PostWysłany: 21 Gru 2017 18:31 

srebrny
Haha, No to wpadłeś jej w oko, bo ja stałem za Tobą i podałem 50$, a pani z uśmiechem powiedziała, żebym zabrał dolce i podał kartę, albo wracał do Muskatu :-)
 Profil Relacje PM off
thurin.cz lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 500 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość