Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 59 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: 7 godzin w Doha.
#1 PostWysłany: 16 Paź 2015 12:38 

Loty: 16
Kilometry: 50 774
Cześć, mamy 7 godzin czekania na przesiadkę do Polski.
Czy jest sens wychodzić z lotniska? Jak tak to gdzie się wybrać?

Dzięki.
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
 Temat postu: Re: 7 godzin w Doha.
#2 PostWysłany: 16 Paź 2015 13:00 

niebieski
Na wycieczke organizowane przez QA, poszukaj w odpowiednim watku.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 16 Paź 2015 13:03 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Na suk zrobic zakupy.

Zajrzeć do Muzeum Sztuki Islamskiej (niedaleko - na piechotę dojdziesz z suku) - warto chociażby dla samego budynku - zaprojektował go ten sam architekt co zrobił piramidy przed Luwrem - ale zbiory też mają przyzwoite. Wstęp za darmo.

To Ci powinno w miarę wypełnić czas.

Możesz się jeszcze przejść deptakiem wzdłuż zatoki w stronę Corniche.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Paź 2015 13:44 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
@episode
http://www.qatarairways.com/pl/pl/offers/doha-city-tour.page

Cytuj:
Warunki:
•Wcześniejsza rezerwacja nie jest wymagana.
•Wycieczka trwa około 2 godzin i 45 minut i obejmuje Muzeum Sztuki Islamskiej, Centrum Kulturowe Katara, Dzielnicę Pearl i Targ Souq Waqif.
•Podczas wycieki goście otrzymają butelkę wody i towarzyszyć im będzie anglojęzyczny przewodnik.
•W wycieczce może wziąć udział każdy, kto przejdzie odprawę imigracyjną. O dostępności miejsc decyduje kolejność zgłoszeń.
•Wycieczka dostępna jest dla gości których czas przesiadki trwa od 5 do 12 godzin i którzy wylądują w Doha miedzy godziną 4:00 a 19:00 czasu lokalnego (GMT +3)
•Mogą mieć zastosowanie dodatkowe warunki prosimy o sprawdzenie z personelem przy stoisku Doha City Tour.

#5 PostWysłany: 19 Sty 2016 09:46 

srebrny
Czy ktoś był na tej wycieczce? Jak to wygląda? A może lepiej/efektywniej przy 6-9 godzinach stopoveru zorganizować sobie to samemu?

#6 PostWysłany: 19 Sty 2016 10:10 

Loty: 554
Kilometry: 896 619
niebieski
Byłem na tej wycieczce 2 lata temu Ogólnie spoko i plus taki że nie trzeba było płacić za wizę W busie który nas woził dawali za darmo wodę mineralną Ogólnie prawie wszędzie chodzi się z przewodnikiem Na samym końcu był czas wolny na targu Souq Waqif Nie pamiętam dokładnie ale chyba godzina wolnego czasu W drugą stronę w Doha miałem dzień między lotami i sam wszystko ogarniałem Na własną rękę lepiej niż z wycieczką tyle że wtedy trzeba zapłącić za wizę
 Profil Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.
Arekkk uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 19 Sty 2016 10:24 

Loty: 207
Kilometry: 763 882
Z ciekawości zapytam jaką cena za taką wycieczke. Kilkukrotnie tam siedziałem na lotnisku i nic o takiej wycieczce nigdy nie slyszalem. A następny lot mam za 2 dni to warto spędzić ten czas inaczej.

#8 PostWysłany: 19 Sty 2016 10:24 

7h to bardzo duzo. Ja mialem 3h i zobacz sam co mi sie udalo przejsc i nakrecic:

Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Sty 2016 10:27 

Loty: 554
Kilometry: 896 619
niebieski
PRPS napisał(a):
Z ciekawości zapytam jaką cena za taką wycieczke. Kilkukrotnie tam siedziałem na lotnisku i nic o takiej wycieczce nigdy nie slyszalem. A następny lot mam za 2 dni to warto spędzić ten czas inaczej.

Wycieczka jest darmowa
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 25 Mar 2016 22:17 

Loty: 22
Kilometry: 56 054
Czy przy przesiadce która trwa 14,5h jest szansa załapać się na wycieczkę ? Czy scisle trzymają sie swoich wytycznych ? Chcę wziąć pokój w hotelu na lotnisku, fajnie by było jednak wyskoczyć na chwilę na miasto.

#11 PostWysłany: 29 Mar 2016 10:57 

@Bankers spokojnie, z tego co nam mówiona na wycieczkę trzeba przeznaczyć ok 4h.
Warto wspomnieć, że organizatorem wycieczki jest Qatar Airways i tylko dla ich pasażerów wycieczki są darmowe.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 29 Mar 2016 19:54 

@episode , czytałem gdzies na innej stronce, że para z Polski miała 14,5 h przesiadki i się załapali także może się uda ;)
Nawet jeżeli się nie uda to wykupimy wizę i pojedziemy na własną rękę. Tylko pewnosci nie mam co do meldunku w hotelu gdybysmy chcieli pojechac w miasto. Czy będę mógł później/wczesniej się zameldować, ponieważ wyczytałem, że hotel znajduje się za bramkami bezpieczeństwa. Wymieniłem 3 maile z hotelem i dalej nie odpowiedzieli mi na moje pytanie.

#13 PostWysłany: 30 Mar 2016 09:28 

@Bankers tego niestety nie wiem bo my mieliśmy "tylko" 7h czekania. Jeśli chcecie ogarnąć wycieczkę to sugeruję od razu po wylądowaniu przejść się do nich na stoisko bo te wycieczki są tylko kilka razy dziennie, trzeba się zapisać jakiś czas wcześniej, trzeba przyjść na odprawę chyba 45min wcześniej, normalnie jak w samolocie ale czemu tu się dziwić to przecież lotnisko ;)

Pogadajcie też z obsługą Qatar Airways (jeśli z nimi lecicie) bo mają takie procedury, że jak ktoś czeka więcej niż 12h na przesiadkę to mogą dać Wam jakieś jedzenie itp. Haczyk tutaj jest taki, że jak macie bilety z promocji to już nie dostaniecie nic...tak jak my :)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 30 Mar 2016 19:54 

@episode , z tego co się orientuje to posiłek mamy darmowy, gdzies na pierwszym piętrze ;) Jak to w ogóle jest w Qatar z jedzeniem. Mamy jeden posiłek z Waw do Doha, do tego jakies odpłatne napoje/alkohol ? to samo z Doha na Bali ? Pytam z ciekawosci, gdyż do tej pory latałem tanimi liniami albo czarterami, gdzie za wszystko płaciłem oddzielnie.
Podczas przesiadki mamy nocleg na lotnisku za 998 zł. gdzie nie mamy nawet sniadania, ciekawy jestem czy może jakos zaraz po starcie serwują cos na pokładzie ?

#15 PostWysłany: 30 Mar 2016 20:19 

@Bankers podczas lotu z Warszawy do Doha jest jeden posiłek serwowany ok 1h po starcie. Napoje alkoholowe i bezalkoholowe są bezpłatne, po poproszeniu obsługa przynosi co chcesz.

Jeśli chodzi o dalszą podróż to nie wiem, ja leciałem z Doha do Melbourne to mieliśmy 2 posiłki. Z moich obserwacji wynika, że pierwsze posiłki serwowane są ok. 1h po starcie więc myślę, że doczekacie ;)

Ogólnie nie nastawiajcie się na to, że obsługa będzie chodziła i pytała czy coś chcecie, raczej działa to w drugą stronę, jak coś chcesz to naciskasz przycisk wołający obsługę i prosisz o picie, przekąski czy co tam masz ochotę.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 30 Mar 2016 20:41 

niebieski
Jeżeli chodzi o darmowe wycieczki Qatar Airways, to należy pamiętać, że ostatnia wyrusza o godzinie 19, a następna chyba o 6 rano.

Vouchera na posiłek, ani darmowego hotelu nie chcieli mi dać, bo bilety miałem z oferty "promocyjnej". Facet przy stoisku udawał głupiego, że pierwsze słyszy o voucherach na food.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 31 Mar 2016 08:17 

@chrystek niestety to prawda, jeśli masz bilety z oferty promocyjnej (co jest zaznaczone na bilecie) to nie dostaniesz żadnego jedzenia, picia itd.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 31 Mar 2016 08:55 

niebieski
Nie widzę takich adnotacji na swoich biletach, jest tylko "economy class". Po sprawdzeniu w systemie dopiero się im wyświetla informacja.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 31 Mar 2016 10:50 

Może są różne rodzaje biletów, ja na swoim miałem adnotacje "PromoX...(jakiś numer).
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 31 Mar 2016 12:12 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
PRPS napisał(a):

Jakbym miał siedzieć tyle czasu na lotnisku bez dostępu do lounge to zdecydowanie nawet na własny koszt wyszedłbym na zewnątrz.
Zobacz co ja ostatnio zwiedziłem w niecałą dobę w Doha: na-weekend-do-australii-m-in-biznes-qr-i-first-ey,217,90406#p732152

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 59 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość